35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Paszcza, co do dziecka i kota zrobisz jak uważasz.
Butelki sterylizujesz nie tylko ze względu na obecność zwierząt. Bez sterylizacji sprzętu małemu też nic nie będzie.
Ale gwałtowne zabranianie kotu czegoś co do tej pory było jego terytorium jest niedobre dla niego i budzi w nim rózne nastroje. Dlatego dobrze jest kotu pozwolić oswoić się z nowymi sprzętami na jakby nie patrzeć - jego terytorium. Zabranianie powoduje w nim frustracje i syndrom odrzucenia, który skutkuje różnymi negatywnymi zachowaniami.
Ale tak jak napisałam, to co Ty zrobisz to Twoja sprawa.
U mnie wszystko jest ok. Kot sobie pozwiedzał i go nie korci ciągłe włażenie do małego. Woli sobie z boku wszystko obserwować.Sabina, mamatrojki80, kkisia, paszczakin, Arwena, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
OOO załapałam sie na fotki
super
mamatrojki80, Sabina, anna maria, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dorbi super że zaczęłaś nowy cykl, cieszę się i w końcu mogę puścić kciuki
Agp gratulacje dwóch kresekSabina, Aasiula, dorbie, Arwena lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
caffe wrote:Paszcza, co do dziecka i kota zrobisz jak uważasz.
Butelki sterylizujesz nie tylko ze względu na obecność zwierząt. Bez sterylizacji sprzętu małemu też nic nie będzie.
Ale gwałtowne zabranianie kotu czegoś co do tej pory było jego terytorium jest niedobre dla niego i budzi w nim rózne nastroje. Dlatego dobrze jest kotu pozwolić oswoić się z nowymi sprzętami na jakby nie patrzeć - jego terytorium. Zabranianie powoduje w nim frustracje i syndrom odrzucenia, który skutkuje różnymi negatywnymi zachowaniami.
Ale tak jak napisałam, to co Ty zrobisz to Twoja sprawa.
U mnie wszystko jest ok. Kot sobie pozwiedzał i go nie korci ciągłe włażenie do małego. Woli sobie z boku wszystko obserwować.
spoko.. moj kota moze se obczajac wszytsko oprocz lozka dzieciecego.. Mysle, ze moze z tym zyc, bardziej rozpuszczonego kota na oczy nie widzialam.. Wlasnie lezy wbita w moje kolano, nie wyglada na szczegolnie zestresowana, chrapie se pod nosem (przy okazji, czy Wasze koty tez chrapia? Mialam chrapiace psy, koty zawsze byly ciche)..
A o sterylizacji butel pisalalm tylko jako o przykladzie do porowniania braku konsekwencji- nie ze wzgledu na kota.. Ze po hak sterylizowac jedno, jak na drugim i tak bakterie sa..kapturnica, Arwena lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:A jaka Ty fajna i sliczna i mloda i lubisz łiski i kiedys sie spotkamy na cala butelke!
zdrówko Polar
wyobraź sobie jakie będziemy śliczne i atrakcyjne po całej butelce łiskiSabina, mamatrojki80, SolarPolar, Aasiula, Arwena, kkisia, Mega, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny