X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ty mama3 taka kochliwa jesteś ostatnio ;P hehehehehe

Dni płodne teraz mam ;-)

kkisia, moremi, ComeToMeBaby, Simba, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Aha- paszcza. Nie bój się. Ludzie od zawsze spierali się w sprawach religii i polityki. Ze mną nikt z rodziny m nawet nie zagadał o religii jak wiedzieli żem ateistka. Nie zainteresowali się czemu, jaka była historia. Pytali na boku m. No może i się krępowali albo uważali że nie wypada mnie zapytać o takie kwestie. Ale skoro nie pytali to i ja się im nie będę zwierzać. Wszyscy jesteśmy dorośli. Ja umiem rozmawiać o kwestii wiary jak mnie kto zapyta i wyjaśnić swoje podejście do tematu. I zazwyczaj wszyscy wykazują zrozumienie.

Jeśli jesteś przekonana o tym, że nie chcecie z mężem chrzcić dziecka- tego się trzymaj. To wasze dziecko. Jak będzie chciało samo się ochrzci. Jak mój brat. teraz to nic dziwnego. Osobiście uważam, że taki chrzest ma większą wartość od tego, kiedy nieświadome niemowlę chrzci się i przywiązuje do konkretnej wiary bez możliwości jego samodecydowania o sobie. Jezus też był podobno ochrzczony jako trzydziestolatek.
    Kiedyś chrzciło się dzieci też dlatego, ze umieralność noworodków była wysoka i rodzice chcieli zadbać zaraz po porodzie, aby w razie czego dziecko trafiło do nieba. Teraz są inne czasy.

Na temat polityki to ja nawet nie zaczynam, bo by mnie tu baby zlinczowały ;-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore dicoflor i bralam po jedzeniu jakies 30 minut

mamatrojki80, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Biore dicoflor i bralam po jedzeniu jakies 30 minut

Kurcze to nie wiem... może jakieś gwałtowne skutki uboczne, ale to popularny antybiotyk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Dobry dzis deszcz,5stp,wody gruntowe przybraly:-)
    u nasz szarawo ale ciepło, bez opadów :)

kkisia, BISCA, ComeToMeBaby, anna maria, Bozia3, Simba, Aasiula, Mega, gosia7122, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dla ciekawskich hyhyhyh
    https://sites.google.com/site/chloeesbirthstory/

o ja pierdolę.... miałam to jakoś skomentować, ale widok grilla z łożyska mnie rozszarpał emocjonalnie...

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ty mama3 taka kochliwa jesteś ostatnio ;P hehehehehe

ja mysle, ze ona chce porzygac ewke ;)

kapturnica, moremi, Simba, Aasiula, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Aha- paszcza. Nie bój się. Ludzie od zawsze spierali się w sprawach religii i polityki. Ze mną nikt z rodziny m nawet nie zagadał o religii jak wiedzieli żem ateistka. Nie zainteresowali się czemu, jaka była historia. Pytali na boku m. No może i się krępowali albo uważali że nie wypada mnie zapytać o takie kwestie. Ale skoro nie pytali to i ja się im nie będę zwierzać. Wszyscy jesteśmy dorośli. Ja umiem rozmawiać o kwestii wiary jak mnie kto zapyta i wyjaśnić swoje podejście do tematu. I zazwyczaj wszyscy wykazują zrozumienie.

Jeśli jesteś przekonana o tym, że nie chcecie z mężem chrzcić dziecka- tego się trzymaj. To wasze dziecko. Jak będzie chciało samo się ochrzci. Jak mój brat. teraz to nic dziwnego. Osobiście uważam, że taki chrzest ma większą wartość od tego, kiedy nieświadome niemowlę chrzci się i przywiązuje do konkretnej wiary bez możliwości jego samodecydowania o sobie. Jezus też był podobno ochrzczony jako trzydziestolatek.
    Kiedyś chrzciło się dzieci też dlatego, ze umieralność noworodków była wysoka i rodzice chcieli zadbać zaraz po porodzie, aby w razie czego dziecko trafiło do nieba. Teraz są inne czasy.
    teraz niebo przyjmuje w o kazdym czasie bo jest mało chętnych...

Reni, ComeToMeBaby, anna maria, Simba, Aasiula, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Kurcze, dziś boję się momentu kiedy mi znieczulenie puści, nie chce być fatalistką, ale przeczuwam, że tym razem będzie bolało :-( i jeszcze te szwy na 7 dni.
    no rób sobie zimne okłady i weź przeciwbólowego coś. Tylko żadną nospę ;) konkret jakiś. Pij przez słomkę, letnia temperatura albo najlepiej zimne napoje. Zanim się zabierzesz za jedzenie niech sporo czasu upłynie.

A właśnie, miałam śniadanie zrobić. Dawno. Hehehe to idę.

moremi, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja mysle, ze ona chce porzygac ewke ;)

Już pisałam, że tylko chce nadążyć za panującymi tutaj trendami ;-)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morcia ladnie u Cie dzis :)

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Eeeeej znowu? ;-)
    Andżej widzisz to?

widze
    tak pisza stare rozmemłane baby - ajlowiuja sie non stop

moremi, Reni, Simba, Aasiula, BISCA, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no rób sobie zimne okłady i weź przeciwbólowego coś. Tylko żadną nospę ;) konkret jakiś. Pij przez słomkę, letnia temperatura albo najlepiej zimne napoje. Zanim się zabierzesz za jedzenie niech sporo czasu upłynie.

A właśnie, miałam śniadanie zrobić. Dawno. Hehehe to idę.

Na razie jeszcze tampon zagryzam, kazał mi dlużej, żeby się ładny skrzep utworzył i jeszcze mi coś z kolagenu w dziąsło załadował, ale w emocjach nie zapamiętałam co...

• moremi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Morcia ladnie u Cie dzis :)
    Wypchaj się.

paszczakin, Simba, Aasiula, BISCA, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

To nie jest do konca tak Kometka, ja sie nie boje, bo sie zastanawiam, czy robie dobrze. Mi nie musisz podawac logicznych argumentow w tej kwestii.
    Chodzi o to, ze moja rodzina zawsze lepiej wie, co ja mam robic w zyciu. Kocham moich rodzicow, ale to, ze los nas popchnal 1,5 tys km od domu uwazam za wielkie szczescie ;)
    Bedzie placz i szantaz emocjonalny. Beda wieczne przekonywania. Gdyby nie to, ze dziecka nie mozna ochrzcic bez rodzicow pewnie by to zrobili. tak, niestety. Oni WIEDZA lepiej, co dla mnie dobra, co dobre dla naszego dziecka, a ja sie w tej kwestii nie ugne. To jest ten konflikt, ktorego sie boje, ze polamia sie serca. Tego bardzo nie chce, ale wiem, ze oni nie zrozumieja mojej decyzji..

Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    widze
    tak pisza stare rozmemłane baby - ajlowiuja sie non stop

Wypraszam sobie, nawet 35 lat jeszcze nie mam :-)

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Na razie jeszcze tampon zagryzam, kazał mi dlużej, żeby się ładny skrzep utworzył i jeszcze mi coś z kolagenu w dziąsło załadował, ale w emocjach nie zapamiętałam co...
    ale... to na pewno z kolagenu było?....
    bo w dziąsło to różne rzeczy można dostać... tym bardziej jak mieliście więcej czasu ;)
    hahaahahahahaaa

mamatrojki80, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Wypraszam sobie, nawet 35 lat jeszcze nie mam :-)
    Ale zaraz będziesz miała. Hehe

mamatrojki80, kapturnica, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaatka, a jak wczoraj ten test ewolucyjny wyszedł?

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ale... to na pewno z kolagenu było?....
    bo w dziąsło to różne rzeczy można dostać... tym bardziej jak mieliście więcej czasu ;)
    hahaahahahahaaa

Pielęgniarka mu asystowała więc.... oprócz palców i narzędzi dentystycznych nic mi do buzi nie wkładał.... a to coś jest z kolagenu i tyle zrozumiałam :-)

moremi, kkisia, ComeToMeBaby, Aasiula, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 7750 7751 7752 7753 7754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ