35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySolarPolar wrote:Zbyt negatywne nastawienie. Zrobilam zdjecie z reki i sie przerazilam.
W domu meza poprosze i jesli z daleka bedzie ok to dam przed i po.
Ale Duśka pewnie ma racjęSolarPolar, Aasiula, Mega, macduska, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:A poważnie - podchodzę do tego z dużą rezerwą. Wiecie... Czekamy na poniedziałek i później na serducho. Dopiero wtedy robię imprezę
Moremi, gratuluję. Cieszę się, bo niedawno tu trafiłam a już widzę, że nadzieja jest i dla mnie.
Jak długo się starałaś i z jakimi lekami? Napisz mi, pleeeeease, wlej w moje serce więcej nadziei.SolarPolar, malgos741, kkisia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:No i po mimo fantastycznych niwelujacych wszystko i wtapiajacych sie w skore podkladow , korektorow, pudrow, rozow w chuj to widac - od razu rzuca sie w oczy. Rzesy przesadzone . Nie iestem jednak przyzwyczyjona. Jedyny raz mi sie podobal profesjonalnie zrobiony makijaz - slubny w studio Jagi Hupało. Na kilka prob tylko raz mi sie podobalo. Teraz wygladam jak pisanka choc cieni na oczach nie mam.
Spokojnie:) Jak nie nosiłas makijażu, to nawet maźnięcie będzie Ci się rzucało w oczy. Ja to Cię nie widzę, ale bym Ci zrobiła jakiś delikatny półtransparentny krem BB pod oczy, na całą twarz najwyżej dwie cienkie warstwy sypkiego pudru mineralnego, cielisty cień na całą powiekę, jaśniejszy pod brwi, ton ciemniejszy na truchomą część powieki, jeszcze jeden ton ciemnijsza kreska suchym cieniem tuż nad rzęsami, jedna warstwa tuszu na rzęsy i uczesać szczoteczką brwi. Pewnie i tak byś się czuła, jak mocno pomalowana.
Jakbyś mieszkała gdzieś niedaleko, to sama bym Ci zrobiła:)
Jeszcze żadna niemalująca się kobitka nie narzekała, że jej tapetę nałożyłam:)
Poeksperymentuj sama, bo wizażystki często robią tak, jak są nauczone,albo tak, jak uważają, że być powinno, nie biorąc w ogóle pod uwagę stylu klientki, jej przyzwyczajeń, tego, co robi na co dzień, ile ma czasu na urodę i co sobie wyobraża i czego oczekuje po makijażu.
Sabina, Aasiula, peppapig, SolarPolar, macduska, kkisia, moremi, caffe, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyMiśku ej wszystko jest to zatuszowania, tylko trzeba pozytywnie do tego podejść
metodą prób i błędów sama dojdziesz jak to wyczarować. Ja skończyłam szkołę makijażu i przeszłam parę kursów w Krakowie. Bardzo lubię malować kobity.
No i łatwiej maluje się młode dziewczyny, jak starszej babce się podoba makijaż jestem zadowolona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 17:33
SolarPolar, Aasiula, Mega, kkisia, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Krakonka wrote:Spokojnie:) Jak nie nosiłas makijażu, to nawet maźnięcie będzie Ci się rzucało w oczy. Ja to Cię nie widzę, ale bym Ci zrobiła jakiś delikatny półtransparentny krem BB pod oczy, na całą twarz najwyżej dwie cienkie warstwy sypkiego pudru mineralnego, cielisty cień na całą powiekę, jaśniejszy pod brwi, ton ciemniejszy na truchomą część powieki, jeszcze jeden ton ciemnijsza kreska suchym cieniem tuż nad rzęsami, jedna warstwa tuszu na rzęsy i uczesać szczoteczką brwi. Pewnie i tak byś się czuła, jak mocno pomalowana.
Poeksperymentuj sama, bo wizażystki często robią tak, jak są nauczone,albo tak, jak uważają, że być powinno, nie biorąc w ogóle pod uwagę stylu klientki, jej przyzwyczajeń, tego, co robi na co dzień, ile ma czasu na urodę i co sobie wyobraża i czego oczekuje po makijażu.Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Heretyczka wrote:dla zainteresowanych, tak tylko chciałam wyjasnic że na wypłate środków musze mieć faktury i zakup obejmuje, leki i przedmioty związane z rehabilitacją małego ewentualnie turnusy rehabilitacyjne, żeby któras nie myslała że sobie będe za to kupować tusz do rzęs, po wysłaniu faktur dopiero otrzymuje zwrot..
Wyślij mi także dane, jestem jeszcze przed rozliczeniem.iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Krakonka wrote:Spokojnie:) Jak nie nosiłas makijażu, to nawet maźnięcie będzie Ci się rzucało w oczy. Ja to Cię nie widzę, ale bym Ci zrobiła jakiś delikatny półtransparentny krem BB pod oczy, na całą twarz najwyżej dwie cienkie warstwy sypkiego pudru mineralnego, cielisty cień na całą powiekę, jaśniejszy pod brwi, ton ciemniejszy na truchomą część powieki, jeszcze jeden ton ciemnijsza kreska suchym cieniem tuż nad rzęsami, jedna warstwa tuszu na rzęsy i uczesać szczoteczką brwi. Pewnie i tak byś się czuła, jak mocno pomalowana.
Poeksperymentuj sama, bo wizażystki często robią tak, jak są nauczone,albo tak, jak uważają, że być powinno, nie biorąc w ogóle pod uwagę stylu klientki, jej przyzwyczajeń, tego, co robi na co dzień, ile ma czasu na urodę i co sobie wyobraża i czego oczekuje po makijażu.Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
A wiesz co, Solar, może Tobie lepiej by spasowało coś bardziej trwałego? Różne są teraz zabiegi, dzięki którym można się pozbyć wielu niedoskonałości skóry. Można zamiast tuszu postawić na tę odżywkę, która wydłuża rzęsy. Może jakaś henna na brwi (tylko u kogos rozsądnego, żeby nie zorbił Ci skrzydeł wrony nad oczami). To są całkiem fajne alternatywy, jesli masz negatywny stosunek/albo nie masz przekonania do makijażu.
moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Morek ja pitolę .... nie żartujesz? na serio ? o maj gaaaadddd jak ja się cieszę
zaciskam wszystko co się da za betępeppapig, Aasiula, kapturnica, gosia7122, Mega, kkisia, Sabina, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Sabina wrote:Ja dziś dostałam @
Co mnie cieszy
Ale jednocześnie nie daje nam szans w kolejnym cyklu, bo kompletnie miniemy się z dniami płodnymi, kompletnie
Ale nic. Ja już szykuję się na upojne święta
Sabina lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
SolarPolar wrote:No to ona tak zrobila ale blad na tym polega ze umalowala - maznela lekko dolne rzesy i lekkie kreseczki - strasze!!!! Ale kupilam rewelacyjny puder - w domu napisze bo nazwy nie pamietam . Wszystkie kosmetyki EL oprocz blyszczyka - sisleya. W promocji byla maskara Clinique za 29 pln - w douglesie .
Zaszalałaś z tymi kosmetykami:) Ale zazwyczaj te z górnej półki to bardziej podziałają na nastrój i poczucie estetyki, niż cokolwiek innego. W ich przypadku 70% ceny płaci się za nazwę firmy.
Najważniejsze, żebyś się dobrze czuła używając ich. Ale jakbyś chciała kupić coś tańszego, ale równie dobrej jakości, to możesz odkryć masę perełek:)
peppapig, SolarPolar, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Krakonka wrote:Ja myślałam, że sobie w tym cyklu odpocznę od nerwów, bo ginka powiedziała, że nic z tego nie będzie. Ale wczoraj miałam wyraźne kłucia, tak, jak na owulację. I teraz się denerwuję, że przegapiłam jednak dobry cykl:/ A w sumie od dwóch niczego nie czułam.
Kurcze no, ja chyba ze sobą kiedyś oszalejęMam niezwykły talent do wyszukiwania sobie powodów do stresu...
Krakonka ja też mam od wczoraj bóle owulacyjne, dawno też ich nie miałam... i choć wcześniej nic z tego nie wyszło, to mam nadzieję, że coś bydzie, bom na metceKrakonka, moremi lubią tę wiadomość
-
Krakonka wrote:Rozumiem. Dolna kreska bardzo obciąża oko. Ja już dołu nie maluję sobie od ponad 5 lat:)
Zaszalałaś z tymi kosmetykami:) Ale zazwyczaj te z górnej półki to bardziej podziałają na nastrój i poczucie estetyki, niż cokolwiek innego. W ich przypadku 70% ceny płaci się za nazwę firmy.
Najważniejsze, żebyś się dobrze czuła używając ich. Ale jakbyś chciała kupić coś tańszego, ale równie dobrej jakości, to możesz odkryć masę perełek:)
Zgadzam się po stokroć! Różne próbowałam, a teraz używam tylko tusz maxa2000 i cienie inglota i krem tonujący nivea (kupuję w Niemczech) - mój stały zestaw.Krakonka, Aasiula, kkisia, Magda*, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Moremi, pamietam, jak napisalas, ze teraz to Ci nie za bardzo pasuje ciaza ze wzgledu na rejs. Chcialam Ci wtedy odpisac (jesli tego nie zrobilam), ze pewno zajdziesz w ciaze. I jest gra " w statki"-trafiona ,zatopiona:-)
malgos741, Mega, kkisia, Sabina, moremi, BISCA, caffe, ComeToMeBaby, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość
Zofia8