35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
SolarPolar wrote:W duzym lustrze, w sztucznym swietle, na spokojnie nie jest zle - ale to juz jednak pani , starsza , zadbana ale pani, pancia . Maz ocenil pozytywnie .
Moj M lubi mnie umolowana ale przeze mnie (daaaleko mi do dobrej makijazystki). Tylko raz podobalo mi sie, jak pomalowala mnie profesjonalistka.
iwcia77 lubi tę wiadomość
Zofia8
-
peppapig wrote:Starszej to takiej po 50-tce nie koło 40-stki
Ale mam takie babeczki +55 które ładnie wyglądają i dobrze się czują w makijażu- takim no make up - jakby go nie było.
Czyli pracujesz w zawodzie?
Ja bardzo chciałam, ale marzenia okazały się mijać z rzeczywistością. Pokończyłam szkoły, kursy, a potem się okazało, że aby poważnie zarabiać na wizażu, to trzeba jeździć dużo, a najlepiej zaczepić się w Warszawie przy sesjach itp. Nawet propozycje na miejscu były czasochłonne, a miałam wtedy 3-latka pod opieką i męża, który był jeszcze niewyszkolony:)
Pasja mi pozostała, nadal lubię to robić, nadal maluję znajome na ważniejsze okazje, ale wypadłam z zawodowego obiegu. Na szczęście nie z wprawy:)
Uwielbiałam robić szczególnie stylizacje historyczne i makijaże fantazyjne z różnymi elementami. I pseudocharakteryzacje, takie tylko za pomocą kosmetyków lub farbek.
Teraz, jak już mam córkę to i w przyszłości będę się spełniać na niej i jej koleżankach:) No chyba że syn wczesniej zacznie do mnie przyprowadzać swoje:)
Ale nie żałuję, że nie udało mi się tej pasji przekuć w zawód. Zrobiłam to z inną
malgos741, SolarPolar, kkisia, Sabina, Magda*, caffe, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Ja tusz uzywam - nie znalazlam jeszcze takiego co bym wrocila do niego . Revitalash - ten co rzesy wydluza tez uzywalam ale przestalam i juz rzesy powrocily do swojej dlugosci. Pewnie bede eksperymentowac z kosmetykami ale pomyslalam ze
zaczne od tych dobrych a potem bede odkrywac o co kaman. Ten puder to perfecting Loose Powder - jest w dotyku jak jedwab i troche jak maka ziemniaczana . Nad laserem tez sie zastanawiam ale ponoc boli a ja nie lubie cierpiec!moremi, paszczakin, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
Krakonka wrote:Czyli pracujesz w zawodzie?
Ja bardzo chciałam, ale marzenia okazały się mijać z rzeczywistością. Pokończyłam szkoły, kursy, a potem się okazało, że aby poważnie zarabiać na wizażu, to trzeba jeździć dużo, a najlepiej zaczepić się w Warszawie przy sesjach itp. Nawet propozycje na miejscu były czasochłonne, a miałam wtedy 3-latka pod opieką i męża, który był jeszcze niewyszkolony:)
Pasja mi pozostała, nadal lubię to robić, nadal maluję znajome na ważniejsze okazje, ale wypadłam z zawodowego obiegu. Na szczęście nie z wprawy:)
Uwielbiałam robić szczególnie stylizacje historyczne i makijaże fantazyjne z różnymi elementami. I pseudocharakteryzacje, takie tylko za pomocą kosmetyków lub farbek.
Teraz, jak już mam córkę to i w przyszłości będę się spełniać na niej i jej koleżankach:) No chyba że syn wczesniej zacznie do mnie przyprowadzać swoje:)
Ale nie żałuję, że nie udało mi się tej pasji przekuć w zawód. Zrobiłam to z innąSolarPolar, Sabina, Magda*, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Krakonka wrote:Iwcia, a próbowałaś masażu albo delikatnego uciskania stópek? Niektórym dzieciom to pomaga na bóle brzucha. Małgosię, jak bardzo płakała, wkładałam do umywalki i puszczałam jej na brzuch ciepłą wodę, też działało. No i lekarka polecała mi viburcol. Homeopatyki czasem się sprawdzają - ja nie jestem wierząca, ale nawet na mnie jeden działa, a na Małgosię aż dwa:) Na bóle brzuszka dawałam też zioła, ale moje dzieci nie są na nic uczulone, więc mogłam poszaleć.
Simba lubi tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:tak , probowalam juz wszystkiego . dziala chwilowo ten strumien cieplej wody wprost na brzuszek i noszenie na malpke. Szczerze to bardzo duzo pomaga mu sab simplex + 1,5 litra wycoiagu z nasion kopru wloskiego ( ja to pije) tzn bylo naprawde niewesolo bo dlugo plakal zanoszac sie histerycznie a odkad stosuje powyzsze metody to tylko marudzi, jeczy, sinieje , niespokojnie spi ale nie ryczy juz
iwcia77 lubi tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
A wogóle to marudziłam Wam dzisiaj, że się denerwuję pracą i na pewno mi się uda, więc się też podzielę dobrym.
Mama postanowiła zająć się popołudniami od środy Małgosią, po żłobku, więc jak poukładam wszystko z mężem, tatą (który musi pomóc mamie) i synem (który ma iść w poniedziałek już do szkoły) to pojadę na wieś we wtorek i będę miała do dyspozycji pięć dni!!! Pięć dni to niespodziewany, niesamowity i aż nadto wystarczający luksus na skończenie zlecenia. Czyli jest szansa, że po następnym łikendzie będę miała czas na wszystkie inne zajęcia:) I jeden potężny stres z głowy.
To forum to jednak studnia dobrej energii:)malgos741, macduska, SolarPolar, Aasiula, gosia7122, Zofia8, Mega, kkisia, Sabina, Magda*, moremi, BISCA, paszczakin, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
malgos741 wrote:to podobnie do mnie, skończyłam liceum zawodowe, zrobiłam maturę, trochę popracowałam, ale zwolnili to się dokształciłam na technika informatyka a zasuwam jako fryzjerka bo to kocham ...he he i da się
Aasiula, malgos741, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Dawaj adres juz jade ..... Na sesje fryzjerska:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 18:27
Aasiula, SolarPolar, kkisia, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
Iwcia, ten szkrab w sygnaturce to Twoja bezsenność? Jest śliczny
Moje oba dzieci od początku spały dobrze, po miesiącu już całe noce, ale teraz mogłabym nawet niedosypiać, jakbym miała taką minipandę już na świecie
A chustujesz? U nas chustowanie działało na wszelkie ryki. Nawet mąż się nauczył. Małgośka uwielbiała, tylko szybko urosła i nam kręgosłupy zaczęły wysiadać.Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Solarze, ja nie badalam ale wiem, ze poprawia jakosc komrek jajowych.
Dziewczyny, prosze daradzcie mi, czy w nastepnym cyklu zaczac stymulacje Monopurem i Ovitrelle, czy lepiej chociaz m.in. jeden miesiac pobrac dhea. Bo jak wynika z dotychczasowych monitoringow, to mam owulacje i pekajacy pecherzyk, wiec problem lezy wg mnie po stronie komorek jajowych (ew.nasienia).Zofia8
-
Nie jestem przekonana, czy suplementy mają aż tak wielki wpływ na nasze organizmy. Może gdyby się je brało długo bardzo... Ale też niewiadomo, ile z tego przyswajamy, a ile ląduje w ściekach.
Podobno jakiś olej zmieszany z serkiem poprawia przyswajalność. Może lepiej to jeść?
Najlepiej, Zofio, posłuchaj lekarzaZaszkodzić, to te suplementy raczej Ci nie zaszkodzą. Ale co leki, to leki.
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualny
-
Zofia8 wrote:Solarze, ja nie badalam ale wiem, ze poprawia jakosc komrek jajowych.
Dziewczyny, prosze daradzcie mi, czy w nastepnym cyklu zaczac stymulacje Monopurem i Ovitrelle, czy lepiej chociaz m.in. jeden miesiac pobrac dhea. Bo jak wynika z dotychczasowych monitoringow, to mam owulacje i pekajacy pecherzyk, wiec problem lezy wg mnie po stronie komorek jajowych (ew.nasienia).Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 19:05
Sabina, Krakonka, Aasiula, Parka, malgos741, moremi, kapturnica lubią tę wiadomość