WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    W duzym lustrze, w sztucznym swietle, na spokojnie nie jest zle - ale to juz jednak pani , starsza , zadbana ale pani, pancia . Maz ocenil pozytywnie .

Moj M lubi mnie umolowana ale przeze mnie (daaaleko mi do dobrej makijazystki). Tylko raz podobalo mi sie, jak pomalowala mnie profesjonalistka.

iwcia77 lubi tę wiadomość

Zofia8
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Starszej to takiej po 50-tce nie koło 40-stki :-)
    Ale mam takie babeczki +55 które ładnie wyglądają i dobrze się czują w makijażu- takim no make up - jakby go nie było.

Czyli pracujesz w zawodzie?
    Ja bardzo chciałam, ale marzenia okazały się mijać z rzeczywistością. Pokończyłam szkoły, kursy, a potem się okazało, że aby poważnie zarabiać na wizażu, to trzeba jeździć dużo, a najlepiej zaczepić się w Warszawie przy sesjach itp. Nawet propozycje na miejscu były czasochłonne, a miałam wtedy 3-latka pod opieką i męża, który był jeszcze niewyszkolony:)
    Pasja mi pozostała, nadal lubię to robić, nadal maluję znajome na ważniejsze okazje, ale wypadłam z zawodowego obiegu. Na szczęście nie z wprawy:)
    Uwielbiałam robić szczególnie stylizacje historyczne i makijaże fantazyjne z różnymi elementami. I pseudocharakteryzacje, takie tylko za pomocą kosmetyków lub farbek.
    Teraz, jak już mam córkę to i w przyszłości będę się spełniać na niej i jej koleżankach:) No chyba że syn wczesniej zacznie do mnie przyprowadzać swoje:)
    Ale nie żałuję, że nie udało mi się tej pasji przekuć w zawód. Zrobiłam to z inną:)

malgos741, SolarPolar, kkisia, Sabina, Magda*, caffe, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponawiam pytanie, czy ktoras brala dhea??? Jesli tak, to jakie dawki.

Zofia8
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Lepiej by bylo bym zaszla w ciaze, pierdolami bym sie nie zajmowala.

Możesz mieć jedno i zajmować się też drugim:)
    Oby jak najszybciej:)

malgos741, SolarPolar, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tusz uzywam - nie znalazlam jeszcze takiego co bym wrocila do niego . Revitalash - ten co rzesy wydluza tez uzywalam ale przestalam i juz rzesy powrocily do swojej dlugosci. Pewnie bede eksperymentowac z kosmetykami ale pomyslalam ze
    zaczne od tych dobrych a potem bede odkrywac o co kaman. Ten puder to perfecting Loose Powder - jest w dotyku jak jedwab i troche jak maka ziemniaczana . Nad laserem tez sie zastanawiam ale ponoc boli a ja nie lubie cierpiec!

moremi, paszczakin, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Czyli pracujesz w zawodzie?
    Ja bardzo chciałam, ale marzenia okazały się mijać z rzeczywistością. Pokończyłam szkoły, kursy, a potem się okazało, że aby poważnie zarabiać na wizażu, to trzeba jeździć dużo, a najlepiej zaczepić się w Warszawie przy sesjach itp. Nawet propozycje na miejscu były czasochłonne, a miałam wtedy 3-latka pod opieką i męża, który był jeszcze niewyszkolony:)
    Pasja mi pozostała, nadal lubię to robić, nadal maluję znajome na ważniejsze okazje, ale wypadłam z zawodowego obiegu. Na szczęście nie z wprawy:)
    Uwielbiałam robić szczególnie stylizacje historyczne i makijaże fantazyjne z różnymi elementami. I pseudocharakteryzacje, takie tylko za pomocą kosmetyków lub farbek.
    Teraz, jak już mam córkę to i w przyszłości będę się spełniać na niej i jej koleżankach:) No chyba że syn wczesniej zacznie do mnie przyprowadzać swoje:)
    Ale nie żałuję, że nie udało mi się tej pasji przekuć w zawód. Zrobiłam to z inną:)
    to podobnie do mnie, skończyłam liceum zawodowe, zrobiłam maturę, trochę popracowałam, ale zwolnili to się dokształciłam na technika informatyka a zasuwam jako fryzjerka bo to kocham ...he he i da się

SolarPolar, Sabina, Magda*, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Iwcia, a próbowałaś masażu albo delikatnego uciskania stópek? Niektórym dzieciom to pomaga na bóle brzucha. Małgosię, jak bardzo płakała, wkładałam do umywalki i puszczałam jej na brzuch ciepłą wodę, też działało. No i lekarka polecała mi viburcol. Homeopatyki czasem się sprawdzają - ja nie jestem wierząca, ale nawet na mnie jeden działa, a na Małgosię aż dwa:) Na bóle brzuszka dawałam też zioła, ale moje dzieci nie są na nic uczulone, więc mogłam poszaleć.
    tak , probowalam juz wszystkiego . dziala chwilowo ten strumien cieplej wody wprost na brzuszek i noszenie na malpke. Szczerze to bardzo duzo pomaga mu sab simplex + 1,5 litra wycoiagu z nasion kopru wloskiego ( ja to pije) tzn bylo naprawde niewesolo bo dlugo plakal zanoszac sie histerycznie a odkad stosuje powyzsze metody to tylko marudzi, jeczy, sinieje , niespokojnie spi ale nie ryczy juz :)

Simba lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tak , probowalam juz wszystkiego . dziala chwilowo ten strumien cieplej wody wprost na brzuszek i noszenie na malpke. Szczerze to bardzo duzo pomaga mu sab simplex + 1,5 litra wycoiagu z nasion kopru wloskiego ( ja to pije) tzn bylo naprawde niewesolo bo dlugo plakal zanoszac sie histerycznie a odkad stosuje powyzsze metody to tylko marudzi, jeczy, sinieje , niespokojnie spi ale nie ryczy juz :)
    jutro spytam sie mojej mamki może ona ma jakiś sposób...

iwcia77 lubi tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogóle to marudziłam Wam dzisiaj, że się denerwuję pracą i na pewno mi się uda, więc się też podzielę dobrym.
    Mama postanowiła zająć się popołudniami od środy Małgosią, po żłobku, więc jak poukładam wszystko z mężem, tatą (który musi pomóc mamie) i synem (który ma iść w poniedziałek już do szkoły) to pojadę na wieś we wtorek i będę miała do dyspozycji pięć dni!!! Pięć dni to niespodziewany, niesamowity i aż nadto wystarczający luksus na skończenie zlecenia. Czyli jest szansa, że po następnym łikendzie będę miała czas na wszystkie inne zajęcia:) I jeden potężny stres z głowy.
    To forum to jednak studnia dobrej energii:)

malgos741, macduska, SolarPolar, Aasiula, gosia7122, Zofia8, Mega, kkisia, Sabina, Magda*, moremi, BISCA, paszczakin, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Dziewczyny ponawiam pytanie, czy ktoras brala dhea??? Jesli tak, to jakie dawki.
    Nie bralam ale badalam Dhea-SO4 i u mnie byla w przedziale 35-38 lata mialam 42 wiec nie suplementowalam , moze powinnam.

moremi lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    to podobnie do mnie, skończyłam liceum zawodowe, zrobiłam maturę, trochę popracowałam, ale zwolnili to się dokształciłam na technika informatyka a zasuwam jako fryzjerka bo to kocham ...he he i da się
    Dawaj adres juz jade ..... Na sesje fryzjerska:-)

Aasiula, malgos741, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Dawaj adres juz jade ..... Na sesje fryzjerska:-)
    no ciekawa jestem ... a dodam że pracuję już 10lat jako fryzjerka;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 18:27

Aasiula, SolarPolar, kkisia, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, ten szkrab w sygnaturce to Twoja bezsenność? Jest śliczny :)
    Moje oba dzieci od początku spały dobrze, po miesiącu już całe noce, ale teraz mogłabym nawet niedosypiać, jakbym miała taką minipandę już na świecie :)

A chustujesz? U nas chustowanie działało na wszelkie ryki. Nawet mąż się nauczył. Małgośka uwielbiała, tylko szybko urosła i nam kręgosłupy zaczęły wysiadać.

Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solarze, ja nie badalam ale wiem, ze poprawia jakosc komrek jajowych.
    Dziewczyny, prosze daradzcie mi, czy w nastepnym cyklu zaczac stymulacje Monopurem i Ovitrelle, czy lepiej chociaz m.in. jeden miesiac pobrac dhea. Bo jak wynika z dotychczasowych monitoringow, to mam owulacje i pekajacy pecherzyk, wiec problem lezy wg mnie po stronie komorek jajowych (ew.nasienia).

Zofia8
  • Parka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, to taka była przyczyna ukrywania wykresu, co?
    Bardzo cichutko gratuluję, niezmiernie się cieszę. Trzymam bardzo za wysoką betę

malgos741, Sabina, kkisia, macduska, Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem przekonana, czy suplementy mają aż tak wielki wpływ na nasze organizmy. Może gdyby się je brało długo bardzo... Ale też niewiadomo, ile z tego przyswajamy, a ile ląduje w ściekach.
    Podobno jakiś olej zmieszany z serkiem poprawia przyswajalność. Może lepiej to jeść?
    Najlepiej, Zofio, posłuchaj lekarza :) Zaszkodzić, to te suplementy raczej Ci nie zaszkodzą. Ale co leki, to leki.

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Mango Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

A gdzie ?????????????? :) Zdradź swoją metę ? ;)
    mamatrojki80 wrote:
    Kapta, no ale powiedz sama dobry kebab nie jest zły ;-) ja czasem lubię zjeść, w Poznaniu jest jedna miejscówka gdzie genialnego robią.

kkisia lubi tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wieczora

Morka widzialam widzialam i wierze ze Ci sie uda inaczej byc nie moze :-) :-) :-)

A co slychac ciekawego u innych Kobietek?

Kapta jak sie czujesz?

A co u mnie - wielkie dno.......

kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialam z lekarzem i mowil, ze moge brac, ale nie dopytalam jaka dawke. Zastanawiam sie tylko, czy nie lepiej by bylo podreperowac jakosc komorek i dopiero poddac sie stymulacji.

Zofia8
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Solarze, ja nie badalam ale wiem, ze poprawia jakosc komrek jajowych.
    Dziewczyny, prosze daradzcie mi, czy w nastepnym cyklu zaczac stymulacje Monopurem i Ovitrelle, czy lepiej chociaz m.in. jeden miesiac pobrac dhea. Bo jak wynika z dotychczasowych monitoringow, to mam owulacje i pekajacy pecherzyk, wiec problem lezy wg mnie po stronie komorek jajowych (ew.nasienia).
    Ja tez mam ovulacje, amh -- dwa lata temu 0,098 (teraz juz nic nie powinno byc a cykle regularne - jeszcze i dwufazowe)- dwa miesiace stymulacji do inseminacji a w trzecim cyklu (naturalnym po nieudanych iui) zaszlam w ciaze . Nie masz czasu na suplementy . Dawaj z grubej rury. Pamietaj ze jajko dojrzewa ( przygotowuje sie do cyklu) trzy miesiace. Ją bym zawalczyla z tym monopurem i ovitrellka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 19:05

Sabina, Krakonka, Aasiula, Parka, malgos741, moremi, kapturnica lubią tę wiadomość

‹‹ 7785 7786 7787 7788 7789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ