WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Jak najbardziej tylko potem uznałam, że robienie i rozdawanie ich jest bez sensu.

Jedyne co mi pozostało to robienie ilustracji dotykowych do książek dla dzieci.
    Eeee a nie możesz na dawandzie sprzedawać?

anna maria, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcialam tego mowic ale u mnie znowu kurwa wieje,mada faka mam tego dosyc:-)

Bozia3, moremi, kkisia, SolarPolar, kapturnica, Sabina, BISCA, gosia7122, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Bry wieczor. Jestem na wczoraj wiec wybaczcie - zara doczytam.
    Ale sie musialam ustosunkowac :)
    Powiedzenie corki mojego M:
    Kupujac kebaba, wydajesz corke za Araba :)
    Dobry wieczor? Dobranoc? Dzien dobry? (niepotrzebne skreslic)
    po tych kebabach to jeszcze doczytasz o rumuńskich kochankach i innych herezjach...:) dobrze, że tym razem nie skończyło się na seksie z murzynką...;)

anna maria, caffe, macduska, moremi, kkisia, SolarPolar, Sabina, gosia7122, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Jak najbardziej tylko potem uznałam, że robienie i rozdawanie ich jest bez sensu.

Jak będę miała kasę i pomysł, co bym chciała, to u Ciebie zamówię. Na przykład zawsze marzył mi się ciekawy album na zdjęcia Małgosi. Notes do torebki. Doniczki, przynajmniej na te nieokienne kwiatki. Ozdoby na choinkę.
    Myślałaś, żeby sprzedawać swoje wyroby hobbystycznie na allegro czy gdzieś? Albo nawet wśród znajomych? To są super przedmioty na prezenty:)
    A jaja na wielkanoc będziesz robiła takie?

macduska, moremi, kkisia, Sabina, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Muszę logistycznie zaplanować przyszły tydzień. Mam poniedziałek i wtorek na zakupy i przygotowanie jedzenia dla siebie i tych, co zostają w domu. I moje i ichniejsze żarelko musi wymagać NAJWYŻEJ odgrzania w mikrofali. Moje dlatego, że jadę pracować, a nie pichcić, a poza tym na wsi mam wiecznie przepełniające się szambo i najchętniej zabrałabym porcje w pudełkach jednorazowych, żeby nie zmywać:)
    Na razie mam w planie pierogi - zamrożę im, i naleśniki - przez dwa dni wytrzymają w lodówce. Moi faceci są cholernie wybredni i leniwi, jeśli chodzi o jedzenie. Jakbym im na przykład zostawila sos do spaghetti to albo by go nie zjedli, bo trzeba ugotować makaron, albo by zjedli go w formie zupy.
    Moglabym jeszcze zrobić panierowane piersi kurze, bo to zjedza nawet na zimno i bez chleba (który trzeba rozkroić).
    Macie jeszcze jakieś pomysły?

Ja dzisiaj zrobiłam tak:

Filet z kury pokrojony w kostkę i obsmażony lekko + kasza kuskus + uduszona cebulaze startæ marchewką + przyprawa do potraw chińskich = farsz. Farsz zawinęłam w gotowe francuskie ciasto lepiąc mega pierogi, posmarowałam jajkiem posypałam sezamem i upiekłam Z 16 sztuk zostały 2. Gotowe do jedzenia i na zimno i na gorąco.

moremi, megan8, kkisia, SolarPolar, kapturnica, Sabina, BISCA, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierdole handel kwitnie:-)

macduska, Bozia3, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Eeee a nie możesz na dawandzie sprzedawać?
    Na czym???

• Krakonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ja dzisiaj zrobiłam tak:

Filet z kury pokrojony w kostkę i obsmażony lekko + kasza kuskus + uduszona cebulaze startæ marchewką + przyprawa do potraw chińskich = farsz. Farsz zawinęłam w gotowe francuskie ciasto lepiąc mega pierogi, posmarowałam jajkiem posypałam sezamem i upiekłam Z 16 sztuk zostały 2. Gotowe do jedzenia i na zimno i na gorąco.

Tak, takie zawijaski we francuskim zrobię, to to tez mozna zamrozić. Dzięki :)

macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie musisz o tym jedzonku ,przeciez wiesz ze cierpie:-)
    macduska wrote:
    Ja dzisiaj zrobiłam tak:

macduska, kapturnica, BISCA lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobiłam kilka lamp takich jak są w restauracjach sphinx, jedna z tych lamp wisi w kuchni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 23:41

macduska, Krakonka, Bozia3, megan8, kkisia, SolarPolar, Sabina, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Jak będę miała kasę i pomysł, co bym chciała, to u Ciebie zamówię. Na przykład zawsze marzył mi się ciekawy album na zdjęcia Małgosi. Notes do torebki. Doniczki, przynajmniej na te nieokienne kwiatki. Ozdoby na choinkę.
    Myślałaś, żeby sprzedawać swoje wyroby hobbystycznie na allegro czy gdzieś? Albo nawet wśród znajomych? To są super przedmioty na prezenty:)
    A jaja na wielkanoc będziesz robiła takie?

Nie wiem - pewnie mi czasu zabraknie. :-\ A może??

moremi, Krakonka, kkisia lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ja Ci powiem, że parę dni temu ginki o to pytałam i mnie wyśmiała, małpa. A pytałam o ziółka, witaminki, suplemenciki, żele odżywcze dla plemników (tu to miała naprawdę ucieszną minę). Stwierdziła że spoko, mąż może brać. Cokolwiek. Bo mu nie zaszkodzi. Mnie nie pozwoliła, bo biorę już różne leki i że lepiej nie mieszac w to nawet suplementów. Ja oprócz hormonów biorę tylko kwas foliowy, witaminę b6, b12, dużo magnezu i żelaza. Ale te dwa ostatnie ze względu na anemię, stres i migreny (wyczytałam, że duże dawki magnezu - tylko bez przesady, bo nerki - mogą pomóc przy migrenach). W sumie tylko ten kwas foliowy ze względu na planowaną ciążę :) Ale to nie pomaga w zajściu.

Z leków biorę Euthyrox na tarczycę, no i metforminę, a z suplementów: kwas foliowy (to wiadomo), wit.D, tran i błonnik witalny. Mąż zdrowy to nie bierze nic. Myślałam o tym inofolic'u, albo jakimś innym zestawie vit... ale sama nie wiem. W sumie to mam podejście: co będzie to będzie. Jedno dziecko mam - zdesperowana nie jestem. Martwi mnie tylko świadomość, że syn ma 13 lat i już niedługo ze mną pomieszka - 5 czy 6 lat minie jak z bicza... i zostanę sama. Mąż pracuje za granicą, wprawdzie w Czechach, no ale nie jest ze mną na co dzień. A ja ze względu na swoją pracę, nie chcę się do niego przeprowadzać - lubię swoją niezależność.

kapturnica lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    nie mam za duzych wymagan ,ja ma Problem ze stopa lewej nogi,scieraja mi sie kosci od pala i to mnie kurewsko boli ,musze miec buty o sztywnej podeszwie,do tego specjalne wkladki :-(jak na wyjscie zaloze jakies fajne panofelki to potem bardzo cierpie.
    Anna Maria pociesz się, ja też mam problemy z kupnem butów. Urodziłam się ze stopą końsko-szptawą. Rodzice nie chcieli w tamtym czasie narażać mnie na powikłania po operacji i chodzili ze mną 3 lata na rehabilitację i na jakiś czas miałam zakładany gips, w wyniku czego stopa rosła wolniej. Mam różnicę w długości o 1cm. i stopa ta jest troszkę grubsza.
    Niestety przez to wszystko od zawsze miałam problemy z butami. Nie mogły być za bardzo wycięte, bo jeden mi "klapał-wyskakiwał" Czasami mojej mamie udawało się kupić buty w dwóch rozmiarach, ale w tej chwili już się tak nie da. Musiałabym szyć buty na zamówienie :(

anna maria, Bozia3, megan8, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    ja zrobiłam kilka lamp takich jak są w restauracjach sphinx, jedna z tych lamp wisi w kuchni :)

Fajne są. Skąd miałaś dynię?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Na czym???
    Dawanda.com

macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Nie chcialam tego mowic ale u mnie znowu kurwa wieje,mada faka mam tego dosyc:-)

Ja to jeszcze nie chwytam tutejszej grypsery... To znaczy, że wiatr wieje, wieje czymś beznadziejnym ogólnie, czy "może kiedyś zrozumiesz, Krakonka" ?
    ;)

anna maria, ComeToMeBaby, kkisia, SolarPolar, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • caffe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Fajne są. Skąd miałaś dynię?
    kiedyś kupułam tykwy, ale też hodowałam

Krakonka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dawanda.com

A dzięki zobaczę. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 23:44

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    kiedyś kupułam tykwy, ale też hodowałam

I urosły? Bo mi same małe, ale ze mnie ogrodniczka do dupy....

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Moj tez chrapie na maxsa i tez go co chwile budze:-)

Dziewczyny na chrapiących mężów najlepiej działa gwizdanie. Przynajmniej się pośmiejecie z ich reakcji. Ja mam z mojego ubaw po pachy...

ComeToMeBaby, Iwone, megan8, kkisia, malgos741, Sabina, BISCA, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 7794 7795 7796 7797 7798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ