35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyanna maria wrote:Wiatrak sa oplacalne (w kazdym razie tu w DE mamy inestycje w 2)ale solary na dzien dzisiejszy nie bardzo,moj chcial montowac ale kolega co sie tym zajmuje odradzil.Nie znam dokladnie przyczyn nie na moja glowe takie akcje:-)
Jeszcze mi unia dopłaciła.anna maria, moremi, malgos741, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:o maj gasz... no bez przesady.
jakbym widziała własnego ojca (na szczeście już się zmienił). do sklepu naprzeciwko bloku nie wyszedł zrobić zakupy, bo to przecież niemęskie. czekał cały dzień w domu na matkę, która miała przyjść, zrobić zakupy i ugotować. potrafił siedzieć cały dzień w domu na głodnego a potem jeszcze mieć pretensje. jak już umierał z głodu to włożył wysiłek w podejście do lodówki i wyciągnięcie z niej pęta kiełbasy.
mam alergię na takie zachowania.
U moich to nie, że niemęskie. Mój syn nawet umie przyzwoicie parę rzeczy ugotować, a jak widzi, że mam dużo roboty, czy migrenę, to sam się karmi. Ale jak zostają sami w domu, to mu się nie chce. A mężowi się tak nie chce, że woli głodować, niż coś sobie wziąć. W ostateczności wyżywi się czekoladą. Jego ojciec miał tak, jak Ty pisałaś o swoim. Zresztą nadal tam ma. Masakra. Bo teściowa się przejmuje, a ja wychodzę z założenia, że jak nie zje, to jego sprawa. Ale jak mu nie zostawię teraz zapasów, to mi to mniejsze dziecko jeszcze zagłodzi. Nawet czekolady jej nie da, bo unikamy raczej.
No i w sumie nie będą to łatwe trzy dni dla niego. Mama pomoże z Małogsią, ale po pracy będzie ją zabierał do domu, usypiał itp. A pracę też ma różną, czasem biurową, ale czasem kilka dobrych godzin się nachodzi po wertepach.
No więc zostawię im to jedzenie, mimo że są leniami:)
ComeToMeBaby, moremi, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
anna maria wrote:ja juz od 4 lat babcia jestem
Żartujesz?! To masz dziecko młodsze, niż wnuka? Nie zdrza się to często, ale to fantastyczneMożesz z wlasnym dzieckiem wychodzić na spacery z własnym dzieckiem i jego dzieckiem
No i Ci zazdroszczę teraz
anna maria, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Moja corka(8miesiecy) jest jego ciocia:-)Krakonka wrote:Żartujesz?! To masz dziecko młodsze, niż wnuka? Nie zdrza się to często, ale to fantastyczne
Możesz z wlasnym dzieckiem wychodzić na spacery z własnym dzieckiem i jego dzieckiem
No i Ci zazdroszczę terazIwone, Krakonka, megan8, kkisia, Aasiula, BISCA, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Moremi na razie nie zamawiam z tej strony, bo znalazłam inną, gdzie pokarm jest tańszy, ale to nic straconego, bo kupon jest ważny rok
Cały czas zastanawiam się czy zgłaszać hodowlę na policję, bo jeśli to zrobię, to sporo czasu będę musiała spędzić na przesłuchaniach, a ja nie bardzo mam na to ostatnio czas. Wolę ten czas spędzić z dzieckiem, albo z pieskiem
Link do strony z ogłoszeniem.
http://olx.pl/oferta/szczeniaki-owczarki-niemieckie-4-miesieczne-CID103-ID8YRAn.html#bf95293208
Piszę tam że "za darmo", ale jak tylko zadzwoniłam, to od razu dowiedziałam się jaka jest cena. Płacenia za pieska tłumaczyłam sobie tym, że jednak właściciel musiał ponieść wydatek związany z karmieniem i szczepieniem, dlatego jak usłyszałam cenę 400zł, to nie wydała mi się wygórowana. Ostatecznie zapłaciliśmy 380zł.
Lunka jest kochana i wydaje się, że będzie bardzo ułożonym pieskiem. Jak chce wyjść na dwór, to przychodzi ze smyczą. Już na drugi dzień nauczyła się korzystania z podwórka (w domu nie narobi). Bardzo szybko udało mi się ją nauczyć, że nie wolno niczego ściągać ze stołu, że jedzonko dla niej jest tylko w jej misce i zawsze w tym samym miejscu. Dziś ją uczyłam że nie wolno zabierać mojego butaZobaczymy czy jutro nadal będzie zabierać
Ps.W przyszłym tygodni będę szukać kogoś, kto szkoli owczarki. Nie chcę popełnić błędu, bo to mój pierwszy piesekWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 00:32
kkisia, SolarPolar, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Krakonka wrote:To ta z Twojego awatara, Iwone?
tu na większej fotce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 00:55
megan8, kkisia, caffe, SolarPolar, moremi, Aasiula, malgos741, macduska, gosia7122, BISCA, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Próba mikrofonu...
http://naforum.zapodaj.net/8284d653f324.jpg.html
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8284d653f324.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 00:36
kkisia, SolarPolar, moremi, BISCA, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013