35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kapturnica wrote:Malgos a Twoje plany na najblizsze tygodnie?Podchodzisz znow do insemki czy ospuszczasz i kierujesz sie w strone in vitro ???
na razie to musi mi się rozkręcić @ bo na razie plamię a jej nie wdzięWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 19:38
Aasiula, Sabina, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Macie racje dziewczyny ,tylko dzisiaj jakos tak pomyslałam @ nie ma ,objawow tez ,wiec moze sie udalo.Pierwszy raz pomyslalam ze naprawde moge byc w ciazy.
Jeszcze ta temeratura .I jak zobaczylam ten wynik to mnie jeblo i ot zycie .
Dziekuje wam ze jestescie i ze moglam wywalic to z siebie
edit: jutro juz nie bede .Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 19:42
malgos741, kapturnica, macduska, Mega, Zofia8, kkisia, Parka, Sabina, Krakonka, moremi, SolarPolar, ComeToMeBaby, gosia7122, Bozia3, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:po czym wnosisz droga kolezanko ?
ja mysle ze to byl 17 dc czyli o dwa dni sie przesunelo ,czyli dzisiaj bylby 12 dzienOby był tak pokręcony cykl jak u mnie. Po tych plamieniach i okropnych bólach na @ byłam przekonana, że przylezie i przypierdoli z hukiem.
a nawet jak przyjdzie, to plan działania masz. I zobaczysz niedługo upragnione dwie krechy. Jak każda tutajkapturnica, malgos741, macduska, Aasiula, paszczakin, Zofia8, Magda*, agp, kkisia, Parka, Sabina, SolarPolar, gosia7122, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
malgos741 wrote:a zgadnij? ostatnio o tym wspominałam
na razie to musi mi się rozkręcić @ bo na razie plamię a jej nie wdzięAasiula, Sabina, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:Macie racje dziewczyny ,tylko dzisiaj jakos tak pomyslałam @ nie ma ,objawow tez ,wiec moze sie udalo.Pierwszy raz pomyslalam ze naprawde moge byc w ciazy.
Jeszcze ta temeratura .I jak zobaczylam ten wynik to mnie jeblo i ot zycie .
Dziekuje wam ze jestescie i ze moglam wywalic to z siebie
edit: jutro juz nie bede .Aasiula, Sabina, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:Nie wiecie jednej waznej istotnej rzeczy,ja rok temu dokladnie w marcu bylam, w ciazy i przez swoja glupote i niewiedze stracilam ja ....
Nie wiedzac ze jestem w ciazy bo sie nie staralismy akutat wtedy, lyknelam tabletki na odrobaczenie ,jak co roku zentel
.Dowiedzialam sie jak zamiast normalnej miesiaczki dostalam silnych boli i krew sie polała .Beta pokazala ze byla ciaza ...
nigdy sobie tego nie wybacze.
Jak moglam tego nie sprawdzic
Rada dla was nim bedziecie sie odrobaczac zrobcie test ciazowy.
Lekarz mowil ze moze to nie wina tabletek ze moze ciaza sama sie nie rowijala,ale ja wiem swoje gdybym ich nie zjadla mialabym juz od kilu miesiecy maluszka
Przepraszam musialam wam o tym powiedziec bo mnie to meczy od roku
Asiula, mocno Cie przytulam. Masz racje z tym sprawdzaniem. Ja ostatnio przed wylotem sprawdzilam profilaktycznie bete, bo wiem, ze nie powinno sie latac szczegolnie w bardzo wczesnej ciazy. Ale z drugiej strony, to nigdy nie dowiesz sie co bylo przyczyna ale wiem jedno, ze na pewno nie powinnas sie za to winic.
Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualny
-
moremi wrote:Ja się poryczalam. Byłam nastawiona na gorsze wieści. Jakos nie mogę w to uwierzyć.
Moremi, jak tylko napisałaś (chyba w piątek), że jesteś w ciąży to byłam pewna, że tak jest. Gratuluję Ci serdecznie! Jaki ładny suwaczekmoremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Zofia8 wrote:Asiula, mocno Cie przytulam. Masz racje z tym sprawdzaniem. Ja ostatnio przed wylotem sprawdzilam profilaktycznie bete, bo wiem, ze nie powinno sie latac szczegolnie w bardzo wczesnej ciazy. Ale z drugiej strony, to nigdy nie dowiesz sie co bylo przyczyna ale wiem jedno, ze na pewno nie powinnas sie za to winic.
eee, to nieprawda z tym lataniem- jak podchodzilam do IVF to pytalam w klinice, bo mi sie duzo lotow szykowalo i powiedzieli, ze nie ma to znaczenia, ze wiele ludzi lata do nich na procedure i potem do domu, moj gin potem tez powiedzial, ze to urban legend.
Jak sie uprzesz na lotnisku, to zamiast przez bramke wykrywacza metalu moga Cie obmacac.. W samolocie zadnych przeciazen nie ma..
tak czy inaczej, w drugim miesiacu ciazy zaliczylam 11 lotow, z tego 6 w ciagu 5 dni..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 20:05
moremi, Sabina, Krakonka, macduska, Aasiula, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:nie wiem - ja miałam po 3 godzinach. Napisałaby coś - że była, zrobiła, czeka, pokłuli ją czy coś tam... a taka cisza nie jest dobra tfu tfu tfu....
miałam bardzo intensywne szkolenie od rana i nawet nie miałam jak do telefonu się dorwać. I tak cudem się wyrwałam ze szkolenia (było od 8:30, a klinika od 9!) i jeszcze kierowcy naściemniałam, że tarczycę jadę zbadać.
Jutro i pojutrze też będę odcięta od internetów. To jak się tak martwicie, to będę uprzedzaćSabina, Aasiula, malgos741, kapturnica, Zofia8, ComeToMeBaby, gosia7122, Bozia3, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNom, to zrobiłam tą kapuste kiszoną duszoną z ziemniakami i byłam w kulinarnym niebie
trzy dokładki wziełam,od zjedzonej ilości mozna by się porzygac
jestem usatysfakcjonowana
Sabina, Aasiula, paszczakin, malgos741, Zofia8, caffe, Mega, inessa, gosia7122, Bozia3, iwcia77, kkisia, Simba lubią tę wiadomość
-
Ja sobie tak myślę, że troszkę może powinnyśmy wyluzować z tym wolno-nie wolno. Źródłem główny kobiet w ciązy jest teraz Internet, a tam ludziska wypisują rózne rzeczy. Że włosów farbować, że zielonej herbaty, że sera pleśniowego, że takich leków, owakich, że ćwiczyć, ze NIE ćwiczyć itp. A przeciez nawet jak paru lekarzy zapytać, to każdy powie co innego. Teraz jak kobieta zapali w ciązy papierosa (absolutnie nie popieram), to jakby dzieciobójczynią miała być, a przecież 60 lat temu babki w ciązy paliły jak smoki, to normalne było.
Myślę, że jak się zachowa umiar, a o leki czy zabiegi pyta lekarza, to w zasadzie wszystko zwykłe można.
W ogóle drzewiej to chyba bardziej zwykły stan był, niż dzisiaj.
Choć oczywiście trzeba wziąć poprawkę, że tu się bardzo staramy i czasem z trudem nam te ciąże przychodzą, więc tez się jak z jajkiem obchodzimy. Ale mimo wszystko, może herbatę i kawę to można...paszczakin, SolarPolar, Aasiula, moremi, kapturnica, Sabina, macduska, caffe, inessa, gosia7122, megan8, Bozia3, iwcia77, kkisia, Simba lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013