35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiecie jednej waznej istotnej rzeczy,ja rok temu dokladnie w marcu bylam, w ciazy i przez swoja glupote i niewiedze stracilam ja ....
Nie wiedzac ze jestem w ciazy bo sie nie staralismy akutat wtedy, lyknelam tabletki na odrobaczenie ,jak co roku zentel
.Dowiedzialam sie jak zamiast normalnej miesiaczki dostalam silnych boli i krew sie polała .Beta pokazala ze byla ciaza ...
nigdy sobie tego nie wybacze.
Jak moglam tego nie sprawdzic
Rada dla was nim bedziecie sie odrobaczac zrobcie test ciazowy.
Lekarz mowil ze moze to nie wina tabletek ze moze ciaza sama sie nie rowijala,ale ja wiem swoje gdybym ich nie zjadla mialabym juz od kilu miesiecy maluszka
Przepraszam musialam wam o tym powiedziec bo mnie to meczy od rokuHeretyczka, Zofia8, Sabina, ComeToMeBaby, kicia 123, megan8, Bozia3, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:a Kurcze sie nam ciążowo znów robi na wątku
kapturnica, Magda*, Aasiula, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Asiek współczuje , naprawde.Przykro jest gdy sie słyszy o kolejnych takich sytuacjach
Byc może przyczyna były wady zarodka lub złe zagnieżdzenie albo po prostu ciąża biochemiczna bo na tak wczesnym etapie dzieciaczek jest chroniony przed negatywnymi skutkami zażywanych leków czy innych srodków. no chyba ,że beta była juz bardzo wysoka.A z tego co wiem to średnio do 5tego , 6tyg zanim nie zaczynaja powstawac zawiązki łożyska nie ma niebezpieczeństwa.Dzieciaczek czerpie jedzonko z ciałka zóltego potem z żółtkowego pęcherzyka .Tak to natura sobie wykombinowała by chronic najwczesniejsze ciąże zanim matka o niej sie dowie. Pamiętasz wysokość bety jaka miałaś ?moremi, macduska, Krakonka, Magda*, Aasiula, caffe, kkisia, Sabina, gosia7122, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiula
,mi w takich momentach zawsze pomagały rozmowy z moim E.MÓWIŁ ŻE POSTARAMY SIĘ BARDZIEJ W NASTEPNYM CYKLU,no i ze zrobimy badania i lekarze na pewno cos wymyslą,może hormony dadzą czy cóś.IDZ do swojego i się wyżal :*
Aasiula, Zofia8, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:Nie wiecie jednej waznej istotnej rzeczy,ja rok temu dokladnie w marcu bylam, w ciazy i przez swoja glupote i niewiedze stracilam ja ....
(ciach)
Asiula, nie zadręczaj się. Weź pogrzeb po necie, wiele kobiet było w takiej sytuacji, jak Ty, brało leki na odrabaczanie nie wiedząc, że są w ciąży. I było ok. Kobiety zwykle nie wiedzą na samym poczatku, że są w ciąży i robią różne rzeczy i nie mówię o lampce wina czy papierosach. Biorą tez różne leki. Czasem nie jest ok, czasem nic się nie dzieje. Nie dobieraj sobie do głowy czegoś, czego nie możesz potwierdzić, sprawdzić, udowodnić. W ten sposób każda kobieta, która straciła ciążę mogłaby siebie obwiniać za to, a to nie tak działa.
Swoją drogą, ja w pierwszej, jak nie wiedziałam (a dowiedziałam się dopiero, jak drugi @ się nie pojawił), miałam straszną grypę, 40stopni gorączki, brałam różne dziwne leki, byłam na sylwestra mocno zakrapianego, zaliczyłam dośc poważną wywrotkę zjeżdżając z góry na śniegu i robiłm RTG. Syn się urodził zdrowy.
Nie gadaj o żadnej głupocie, bo to bzdura.
Aasiula, caffe, Zofia8, kkisia, Sabina, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Aasiula wrote:Jutro bedzie lepiej pewnie ,ale dzisiaj mam dola giganta
Przepraszam
tak jak dziewczyny piszą - głowa do góry i działaj. Może stymulacja jakaś? Tylko uważaj z clo jeżeli masz prawidłową owulację.
Jestem przekonana, że teraz co miesiąc ze cztery albo więcej ciąż się pojawiAasiula, kapturnica, Magda*, Krakonka, macduska, Zofia8, kkisia, Sabina, Mega, gosia7122, iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
kapturnica wrote:Asiek współczuje , naprawde.Przykro jest gdy sie słyszy o kolejnych takich sytuacjach
Byc może przyczyna były wady zarodka lub złe zagnieżdzenie albo po prostu ciąża biochemiczna bo na tak wczesnym etapie dzieciaczek jest chroniony przed negatywnymi skutkami zażywanych leków czy innych srodków. no chyba ,że beta była juz bardzo wysoka.A z tego co wiem to średnio do 5tego , 6tyg zanim nie zaczynaja powstawac zawiązki łożyska nie ma niebezpieczeństwa.Dzieciaczek czerpie jedzonko z ciałka zóltego potem z żółtkowego pęcherzyka .Tak to natura sobie wykombinowała by chronic najwczesniejsze ciąże zanim matka o niej sie dowie. Pamiętasz wysokość bety jaka miałaś ?
Pamietam jak mowil ze wysoka beta byla ale ile nie wiem .
-
Zrob sobie monitorowanie cykli Czy owulacje sa prawidłowe , czy szerokosc endometrium po owulacji jest w normie.Jaki jest progesteron w fazie lutealnej .Zbadaj wszystkie podstawowe hormony..Bo moze tu tkwi problem.
Bardziej inwazyjnie to może pomysl o hsg?To takie podstawowe na sam początek.Bo by,ć może nie ma przeszkody biologicznej ale jest mechaniczna zwiazana z jakąs nieprawidłowościa w jajowodach czy macicy.Trza szukac przyczyn niepowodzeń .I nie załamywac sie bo to nic nie da Pragnienie dziecia nie zniknie mimo porażki TulamAasiula, Krakonka, macduska, caffe, malgos741, moremi, Zofia8, kkisia, Sabina, gosia7122, Bozia3, iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość
-
Moremi, super wieści.
Asiula, nie obwiniaj się, jak ja zaszłam w ciążę to to myślałam, że coś mi się z hormonami posypało, bo wg monitoringu cykl był bezowulacyjny a @ się spóźniała. Żeby ją wywołać to brałam gorące kąpiele i 5 razy w tygodniu chodziłam na wyczerpujące ćwiczenia. Moja gina powiedziała, że jak ciąża ma się utrzymac to się utrzyma i żadne leki, ani ćwiczenia nie spowodują poronienia. Głowa do góry.Krakonka, Aasiula, moremi, kapturnica, kkisia, Sabina, gosia7122, Bozia3, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
Dokladnie Asiula- takiej wczesnej ciazy, jakby byla mocna, raczej tabletka bys nie zaszkodzila.. Tak czy inaczej, nie mozesz sie tym dreczyc, trzeba dzialac, sprawdzac, pomagac naturze..
kapturnica, Aasiula, macduska, moremi, kkisia, Sabina, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Zrob sobie monitorowanie cykli Czy owulacje sa prawidłowe , czy szerokosc endometrium po owulacji jest w normie.Jaki jest progesteron w fazie lutealnej .Zbadaj wszystkie podstawowe hormony..Bo moze tu tkwi problem.
Bardziej inwazyjnie to może pomysl o hsg?To takie podstawowe na sam początek.Bo by,ć może nie ma przeszkody biologicznej ale jest mechaniczna zwiazana z jakąs nieprawidłowościa w jajowodach czy macicy.Trza szukac przyczyn niepowodzeń .I nie załamywac sie bo to nic nie da Pragnienie dziecia nie zniknie mimo porażki Tulam
czekam tylko na @
w 3 dniu cyklu
FHS
LH
ESTRADIOL +wizyta ginekolog
10 dzien cyklu
Estradiol
LH
ocena przyrostu pecherzykow
13 dzien cyklu
ESTRADIOL
ocena przyrostu
15-16 dzien po jajeczkowaniu ginekolog
7 dni po PROGESTERON
Taki mam plan ,nie wiem czy cos jeszcze ?malgos741, moremi, paszczakin, Magda*, Magda*, kkisia, Parka, Sabina, gosia7122, kicia 123, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:mam juz zrobiony caly plan dzialania na nowy cykl
czekam tylko na @
w 3 dniu cyklu
FHS
LH
ESTRADIOL +wizyta ginekolog
10 dzien cyklu
Estradiol
LH
ocena przyrostu pecherzykow
13 dzien cyklu
ESTRADIOL
ocena przyrostu
15-16 dzien po jajeczkowaniu ginekolog
7 dni po PROGESTERON
Taki mam plan ,nie wiem czy cos jeszcze ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 19:32
moremi, Aasiula, malgos741, kkisia, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Asiula
tulę ale plan masz dobry ... do dzieła.
Aasiula, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualnyWidzisz Asiula ja się dowiedziałam o drugiej ciąży w 9 tygodniu na usg. I też całe życie zadawać sobie będę pytanie CO zrobiłam, że mój syn urodził się z zaćmą?
Co by było gdybym bardziej przykładała się do obserwacji swojego cyklu?
Tylko takie pytania są bez sensu i grzebanie w tym nic nie daje. Dobrze, że to z siebie wyrzuciłaś a teraz ruszaj dalej.
Pogadaj z facetem, rób badania ale jak się nie uda to i tak będzie.
moremi, kapturnica, Aasiula, malgos741, kkisia, Sabina, gosia7122, kicia 123, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość