X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh, ja też idę.
    dobranoc :)

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Monitoring też ok? Jajko rośnie? Pęka? Endometrum ok?

Monitoring nie pokazuje jednego pęcherzyka dominującego, one są, nawet kilka. Jajka sobie rosną, ale nie dojrzewają i z tego co gin. widział to nie pękają. Endometrium też jest ok. Było lepsze, ale pogorszyło się po tych stymulacjach clo. A stymulacje były w 2 turach - pierwsza przez 3 cykle, potem druga po pół roku tez 3 cykle. A 3 lata temu zaszłam w cyklu naturalnym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe co u Burszty....

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówcie do Morki Morus, bo dziwnie mi się to czyta ;) Ja mam psa Morusa. Straszny pies na suki, nie możemy go teraz na podwórzu utrzymac. Wczoraj się nam bestia wyrwał na wolnośc, wrócił wieczorem (nie głupi on, wróci do ciepłego, suchego i pełnego jedzenia domu), cały w błocie, mory i już bez jednego zęba... Ciekawe czy była tego warta? ;)
    A to nasz przystojniak :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9320c9c82f9b.jpg

macduska, Niuta, kapturnica, gosia7122, Mega, Mango, ania.g, Parka, moremi, dorbie, megan8, malgos741, Bozia3, iwcia77, kkisia, Viv78, SolarPolar, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    ciekawe co u Burszty....
    Może ją kartony przywaliły...;-)

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Dorbie się dziś odzywała?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny kudłacz Sabina. :-)
    To jakaś rasa czy wyjątkowo korzystny mix?

Mega lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Cytat z ogólnego:

Czy naprawdę można być AŻ TAK naiwną ???
    Mozna :D

macduska, Sabina lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Fajny kudłacz Sabina. :-)
    To jakaś rasa czy wyjątkowo korzystny mix?
    Oczywiście kundel :)

macduska, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Może ją kartony przywaliły...;-)

jak sie ma niebieska torebka i merynos?
    cali i zdrowi? :)

macduska, Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze cos sie ruszylo u Dorbie. Oby!

moremi, dorbie lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    jak sie ma niebieska torebka i merynos?
    cali i zdrowi? :)

Niebieska torebka ma się wspaniale. Co do merynoda, który podobno jest w moim posiadaniu- to plotki. ;-)

Mega, Heretyczka, moremi, BISCA, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Monitoring nie pokazuje jednego pęcherzyka dominującego, one są, nawet kilka. Jajka sobie rosną, ale nie dojrzewają i z tego co gin. widział to nie pękają. Endometrium też jest ok. Było lepsze, ale pogorszyło się po tych stymulacjach clo. A stymulacje były w 2 turach - pierwsza przez 3 cykle, potem druga po pół roku tez 3 cykle. A 3 lata temu zaszłam w cyklu naturalnym.

No to ja nie rozumiem. Nie dojrzewają, nie pękają i gin twierdzi, że wszystko jest ok? Może pomyśl jednak nad zmianą lekarza. Zawsze warto się skonsultować, drugiego, trzeciego, może jakiegoś poleconego specjalisty...

moremi, Zofia8 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Niebieska torebka ma się wspaniale. Co do merynoda, który podobno jest w moim posiadaniu- to plotki. ;-)
    wyluzuj
    to nie wstyd grzać sie merynosem...byle nie za często ;)

macduska, iwcia77, Reni lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę spać, a przynajmniej się położe, bo jak nam Małgoś zrobi dzisiaj nocną potańcówkę, to obiecałam M, że ją wezmę na kanapę na dół, żeby się przespał porządnie. Wieczorem jutro jadę na wieś, więc ja sobie tam spokojnie pośpię, choć pewnie mało.
    Miłego nocnego zaciążania i ciążowania :)

Heretyczka, Mega, Sabina, moremi, Zofia8, megan8, iwcia77, kkisia, caffe lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ja też idę spać, a przynajmniej się położe, bo jak nam Małgoś zrobi dzisiaj nocną potańcówkę, to obiecałam M, że ją wezmę na kanapę na dół, żeby się przespał porządnie. Wieczorem jutro jadę na wieś, więc ja sobie tam spokojnie pośpię, choć pewnie mało.
    Miłego nocnego zaciążania i ciążowania :)
    wzajemnie :)

moremi lubi tę wiadomość

• kicia 123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Nie wiecie jednej waznej istotnej rzeczy,ja rok temu dokladnie w marcu bylam, w ciazy i przez swoja glupote i niewiedze stracilam ja ....
    Nie wiedzac ze jestem w ciazy bo sie nie staralismy akutat wtedy, lyknelam tabletki na odrobaczenie ,jak co roku zentel
    .Dowiedzialam sie jak zamiast normalnej miesiaczki dostalam silnych boli i krew sie polała .Beta pokazala ze byla ciaza ...
    nigdy sobie tego nie wybacze.
    Jak moglam tego nie sprawdzic
    Rada dla was nim bedziecie sie odrobaczac zrobcie test ciazowy.
    Lekarz mowil ze moze to nie wina tabletek ze moze ciaza sama sie nie rowijala,ale ja wiem swoje gdybym ich nie zjadla mialabym juz od kilu miesiecy maluszka
    Przepraszam musialam wam o tym powiedziec bo mnie to meczy od roku
    nie oskarżaj się bo to nic nie da nie możesz tak myśleć bo wyrzuty sumienia cię zabiją
    nie zrobiłaś tego specjalnie i nic absolutnie nic tego nie cofnie a oskarżanie siebie tylko może ci zaszkodzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 21:46

dorbie, ania.g, peppapig, Krakonka lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    No to ja nie rozumiem. Nie dojrzewają, nie pękają i gin twierdzi, że wszystko jest ok? Może pomyśl jednak nad zmianą lekarza. Zawsze warto się skonsultować, drugiego, trzeciego, może jakiegoś poleconego specjalisty...
    No właśnie. To nawet bardzo niedobrze i nie mozna mówić, że w tym przypadku jest niepłodność idiopatyczna.
    Stymulacja clo w Twoim przypadku była chybiona. Ja bym szybko lekarza zmieniała. Naprawdę polecam kliniki. Tam się nie bawią w ten sposób, tylko szybko działają.

macduska, Sabina, malgos741, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    No właśnie. To nawet bardzo niedobrze i nie mozna mówić, że w tym przypadku jest niepłodność idiopatyczna.
    Stymulacja clo w Twoim przypadku była chybiona. Ja bym szybko lekarza zmieniała. Naprawdę polecam kliniki. Tam się nie bawią w ten sposób, tylko szybko działają.
    Dobrze koleżanka prawi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 22:13

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Moze cos sie ruszylo u Dorbie. Oby!
    Dzięki za pamięc :-) Nic się nie ruszyło :-(
    Dzis w pracy miałam takie bóle jak na miesiączkę z promieniowaniem do krzyża i nudności i przeszło :-(
    Nastawiam się na szpital:-(

‹‹ 7826 7827 7828 7829 7830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ