X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja już się przekonałam z relacji osób, z którymi miałam bezposredni kontakt, ze własnie jest sporo kobiet takich, które nie mogą/mają problemy z posiadaniem dzieci i przyjmują linie obrony: nie chcę dziecka, nie kręcie mnie to, itd. A jak się okazywało, ze sa w ciązy to sprawy przybierały obrót o 180 stopni.
    Nie wiem po co tak robiły, bo ja np. nie zadawałam im pytań o dziecko.
    dokładnie o to mi chodzi...
    podobnie pamiętam postępował trochę mój A. Nie miał ułozonego życia - jak się poznaliśmy - kręciły go głownie pasje i wolność- spadochrony, jachty, ksiązki - chuje muje...brak zobowiązań i brak upierdliwej baby :) - sama rozkosz
    A teraz zmiana o 180 stopni...i ujawniona mocna potrzeba posiadania gniazda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:48

caffe, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja, ja nie lubie zielonej herbaty! ;)
    jesteś więc żywym dowodem na istnienie. takich osób.
    a skąd wiesz- może za 5 lat ci się odmieni i będziesz chciała spróbować zielonej herbatki? ;) w tej chwili nie lubisz i nie przewidujesz, żeby miało ci się odmienić.

czemu tak ciężko jest przyjąć na klatę fakt że są kobiety które dzieci mieć nie chcą?
    już pomijając to czy są nagabywane przez rodzinę, otoczenie, czy nie. i jak sobie z tym radzą. takie kobiety to naprawdę nie ufo. one istnieją. i może nie być ich aż tak mało.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a skąd wiesz- może za 5 lat ci się odmieni i będziesz chciała spróbować zielonej herbatki? ;) w tej chwili nie lubisz i nie przewidujesz, żeby miało ci się odmienić.

czemu tak ciężko jest przyjąć na klatę fakt że są kobiety które dzieci mieć nie chcą?
    już pomijając to czy są nagabywane przez rodzinę, otoczenie, czy nie. i jak sobie z tym radzą. takie kobiety to naprawdę nie ufo. one istnieją. i może nie być ich aż tak mało.

Ja tak mam , nie lubiłam, a teraz "siorbię", aż miło ;-)

Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja już się przekonałam z relacji osób, z którymi miałam bezposredni kontakt, ze własnie jest sporo kobiet takich, które nie mogą/mają problemy z posiadaniem dzieci i przyjmują linie obrony: nie chcę dziecka, nie kręcie mnie to, itd. A jak się okazywało, ze sa w ciązy to sprawy przybierały obrót o 180 stopni.
    Nie wiem po co tak robiły, bo ja np. nie zadawałam im pytań o dziecko.
    zachowawczo.
    żebyś czasem nie zapytała.

ale to znów jest kobieta która chce a nie może.

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza tabsy nic nie dadza bo one na wymioty a ja to raczej szarpie sie nad ta miska bo mam wrazenie ,ze zrzygam wszystko a tu nic..Ehh zasnelam i trochu ulzyło ale nie powiem Młode jeszcze nie wyrosło dobrze a juz mi daje poplaić zdrowo..Co bedzie potem nie chce myslec :)

paszczakin, Elfik, Mega, SolarPolar, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • megan8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 23:27

Bozia3, caffe, Iwone, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    nie przejmowac sie mozna, ale fakt pozostaje faktem, ze spoleczenstwo- rodzice, cioteczki, ludzie w pracy dochodza dlaczego nie masz dzieci..
    i o to mi chodzi.. presja jest, a jak sobie czlowiek z nia radzi to inna inszosc..
    mnie się bardzo podoba moja znajoma w pracy - na takie pytania odpowiadała krótko - nie mam - bo nie mogę mieć - chciałam, leczylismy sie, ale wiem, ze juz miec nie mogę. Krótko i na temat - nikt więcej nie dopytywał...a ona z uśmiechem odchodziła w swoją stronę...

mamatrojki80, ComeToMeBaby, megan8, caffe, paszczakin, Sabina, Iwone, Zofia8, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja wychodzę - bo inaczej bym zwariowała....albo idę sama gdzie mi się chce, albo idę z A. do kina czy gdzieś tam. Proszę wtedy o pomoc moją mamę - jestem jej pewna na 100% - zajmie się małym pewnie lepiej niż ja...więc idę i się resetuję - uważam to za podstawę zdrowia psychicznego każdej mamy :)

no tak, ale u nas w wiekszosci przypadkow to nie bedzie uwielbiajaca dziecko babcia, tylko obca pani do dziecka- wiekszosc z nas nie ma tu rodziny do pomocy. jakby twoje wyjscie z A. obwarowane bylo warunkiem wziecia powiedzmy okazjonalnej aczkolwiek sprawdzonej opiekunki to tez bys poszla?

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 23:27

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mnie się bardzo podoba moja znajoma w pracy - na takie pytania odpowiadała krótko - nie mam - bo nie mogę mieć - chciałam, leczylismy sie, ale wiem, ze juz miec nie mogę. Krótko i na temat - nikt więcej nie dopytywał...a ona z uśmiechem odchodziła w swoją stronę...

No właśnie najlepiej powiedzieć wprost i pozbawić plotkary pola do popisu dla bujnej wyobraźni... albo czekać na domysły z jakiego powodu medycznego tych dzieci nie ma ;-)

Bozia3, caffe, SolarPolar, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Dlaczego uważasz, że ciężko przyjąć? Tak, jakbym się cieszyła, że jest inaczej i cięzko mi się pogodzć z tym, ze część naprawdę nie chce...
    W dupie to mam co ktoś chce, czy nie - ja po prostu wypowiadam się z poziomu własnych doświadczeń i wiem, że często jest to ściema...ale generalnie naprawdę jest mi to obojętne, czy Pani X z mojego otoczenia dzieci ma czy nie ma - co mnie to wali?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:57

caffe, Iwone, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Kometka, przeciez ja mowie ze som i ze znam takie co wybraly nie miec dzieciow. Gejow tez znam i jednego daltoniste rowniez. ;)

Kurka, musze jeszcze poznac jakas prostytutke ;) Siedza u nas w oknach w jednej dzielnicy, przejde sie tam i bede sie do nich usmiechac, moze sie ktoras zechce zaprzyjaznic z kobieta w ciazy ;)

Reni, kapturnica, Elfik, Sabina, Mega, SolarPolar, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no tak, ale u nas w wiekszosci przypadkow to nie bedzie uwielbiajaca dziecko babcia, tylko obca pani do dziecka- wiekszosc z nas nie ma tu rodziny do pomocy. jakby twoje wyjscie z A. obwarowane bylo warunkiem wziecia powiedzmy okazjonalnej aczkolwiek sprawdzonej opiekunki to tez bys poszla?
    jeśli byłoby mnie na to stac i ona byłaby z polecenia - to tak. Częsciej jednak wolałąbym w takiej sytuacji dzielić się z partnerem - raz on, raz ja...

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Kometka, przeciez ja mowie ze som i ze znam takie co wybraly nie miec dzieciow. Gejow tez znam i jednego daltoniste rowniez. ;)

Kurka, musze jeszcze poznac jakas prostytutke ;) Siedza u nas w oknach w jednej dzielnicy, przejde sie tam i bede sie do nich usmiechac, moze sie ktoras zechce zaprzyjaznic z kobieta w ciazy ;)

Paszcza, a ile u Ciebie jest urlopu macierzyńskiego? potem jakiś żłobek czy opiekunka?

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta z uśmiechem
    z uśmiechem to pewnie koleżanki odchodziły
    Bozia3 wrote:

Sabina, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie za dużo łykała ;-)
    mamatrojki80 wrote:
    No właśnie najlepiej powiedzieć wprost i pozbawić plotkary pola do popisu dla bujnej wyobraźni... albo czekać na domysły z jakiego powodu medycznego tych dzieci nie ma ;-)

ComeToMeBaby, mamatrojki80, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yhym, to chyba nie doczytałam między wierszami.

Doczytałam tylko że uważacie, że te nawet co mówią że nie chcą to i tak chcą tylko ukrywają. Bo przecież wszystkie kobiety chcą. Bo jak mówią że nie chcą to oszukują, pewnie nie mogą. Ale na bank chcą.

A to nie to samo co: ok, rzeczywiście są takie co nie chcą.

Czyli jednak wierzycie w to, że są takie kobiety co to nie chcą bo nie chcą? To dobrze, bo już szłam na wyprawę krzyżową 0elvis.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 13:02

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    pewnie za dużo łykała ;-)

Albo gaciów nie stosowała.... tych na uroki.

Reni, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znam jedną :-) całkiem sympatyczna dziewczyna
    tak pracuje, bo tak lubi - jej wybór
    paszczakin wrote:

paszczakin, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja znam jedną :-) całkiem sympatyczna dziewczyna
    tak pracuje, bo tak lubi - jej wybór

Ja miałam kiedyś sąsiadkę co Panów na godziny przyjmowała... ale tabuny do niej waliły, pewnie dobra w te klocki była ;-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

‹‹ 7834 7835 7836 7837 7838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ