X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słucham jej choć on ciągle mnie namawiała na invitro bo naturalnie nie mam szans a jednak udało się choć szczęście nie trwało zbyt długo. Ale mając 32 lata też pierwszą ciąże poroniłam więc może jednak jest jakaś nadzieja. Pamiętam że w pierwszą ciążę zaszłam miesiąc po stwierdzonej hiperprolaktylenii (czy jak to zwał) i po miesięcznej kuracji bromergonem.
    Bursztyn wrote:
    dosyc do rzeczy ta pani gin. mowi i mysle ze w tym wypadku nalezy jej posluchac.

Reni, grosza, Bursztyn, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ona skacze, trochę przyrosła ale to mało - czytałam że może tak być. Poza tym co 3 dzień dostawał zastrzyk z hormonem HGC więc może on też jakiś w tym udział ma no i tym razem zrobiłam w innym laboratorium - co pewnie też ma znaczenie .
    Bursztyn wrote:
    Polarmisiu, dziwne te wyniki skaczace, niejednoznaczne. Jest mi bardzo przykro, ale mam nadzieje ze jak wrocisz juz do Polski to bedziesz pod stala opieka dobrego ginekologa i wtedy uda sie. A jesli bedziesz chciala, to fajka relaksujaca bedzie na Ciebie czekac <3

grosza, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam kiedyś w sex shopie
    nie widziałam różnicy ;-)
    ale może dlatego, że i bez nich działałam na przytulańca ;-)
    grosza wrote:
    i zapytanko mam ?????
    co sądzicie o feromonach
    które wabią facetów do przytulanek ??
    link do aukcji
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=3358066344

ciekawe czy jest to skuteczne , łapiemy się wszelkich sposobów więc może należało by je wypróbować hihihi

grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gin mi coś tłumaczył, że jak jest duży stres i nerwowy tryb życia to może podwyższyć prl
    więc jak mnie mój mąż wkurza to mu mówię, że mnie nie drażnił bo mi prolaktyna skacze hahaah
    Viola wrote:
    Dziewczynki, o co chodzi z ta prolaktyna i wkurwem? Wychodzina to ze jeszcze nie wszystko przeczytalam w necie o rozmnazaniu. czyli plan dzisiaj: 1. prolaktyna - co to jest?, 2. wkurw a prolaktyna,cos mi sie wydaje ze jest jakas zaleznosc miedzy nimi?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn ja nienawidzę latać - znieczulam się solidnie chyba że lecę z dzieckiem to wewnętrznie się spalam a zewnętrznie uśmiecham by młodego nie wprowadzać od małego w stan lęku samolotowego.
    Bursztyn wrote:
    ponoc rozne maryski sa, ale ta faja ktora dostalam jest wlasnie smiechowa :) swietny pomysl z wyjazdem :) gdybym sie nie bala latac samolotem to tez wybralabym sie gdzies daleko swietowac urodziny, a tak z trudem udaje mi sie przezyc lot do Polski i to tez pod wplywem duzej dawki anxiolitykow.

• Viola Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisu, to wyjasnia wyniki badan. Ja ja bylam w marcu w ciazy to przed samym poronieniem jak robilam bete ginekolozka kazala robic w tym samym laboratorium,aby wyniki byly wiarygodne poniewaz moga wystepowac roznice. To jest tak samo jak z USG, monitoring tez podobno trzeba na tym samym sprzecie, w tym samym gabinecie.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

jo ja też tak mówię i jeszcze że wyłysieję bo mi włosy lecą przez tą cholerną prl
    teraz biorę Cyclodynon na obniżenie prl oraz melise a bez niej nie idzie a skończyła mi się i od kilku dni nie biorę bida
    Reni wrote:
    gin mi coś tłumaczył, że jak jest duży stres i nerwowy tryb życia to może podwyższyć prl
    więc jak mnie mój mąż wkurza to mu mówię, że mnie nie drażnił bo mi prolaktyna skacze hahaah

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu - nie poddawaj się..może pisane Ci jest w Polsce dzidzia...Bardzo mi smutno - miałam nadzieję. Zakończ już ten czarny okres na forum...chyba wystarczy....

A ja chyba będę mieć popieprzony wykres już do końca..dziś się pochorowałam - gardło mnie tak boli, że ledwo oddycham....biegunka itp - pewnie dostanę gorączkę..(przynajmniej pójdzie w górę ;). Idę się kimnąć bo ledwo żyje...

Reni, polarmiś, grosza, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja przy starcie nie kontroluję się
    jest taki moment jak załączają się silniki zanim oderwie się od ziemi co tak w fotele wciska.. w tym momencie zawsze! lecą mi ciurkiem łzy
    mogę rozmawiać śmiać się ale łzy zawsze mi lecą
    w zeszłym roku wpadliśmy w straszne turbulencje! nigdy takich nie spotkałam a jak mieliśmy międzylądowanie to myślałam, że się rozbijemy! słuchajcie smoleńsk wierzba wszystko przed oczami!
    ooo może to mi podniosło prolaktynę hahaha w sumie to było w grudniu
    potem zmienili nam pilota i poszło gładko
    ale gacie miałam prawie po kołnierzyk ;-)
    polarmiś wrote:
    Bursztyn ja nienawidzę latać - znieczulam się solidnie chyba że lecę z dzieckiem to wewnętrznie się spalam a zewnętrznie uśmiecham by młodego nie wprowadzać od małego w stan lęku samolotowego.

grosza, polarmiś, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to by sie zgadzalo...przeciez od zawsze tak bylo ze nie mozna bylo denerwowac zaciazonej...ale nie wiedzialam ze prolaktyna jest za to odpowiedzialna...musze sie dzisiaj doksztalcic w tym temacie...

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że i sprzęt musi być dobrej jakości co do lab to też tak sądzę :)

Viola wrote:
    Polarmisu, to wyjasnia wyniki badan. Ja ja bylam w marcu w ciazy to przed samym poronieniem jak robilam bete ginekolozka kazala robic w tym samym laboratorium,aby wyniki byly wiarygodne poniewaz moga wystepowac roznice. To jest tak samo jak z USG, monitoring tez podobno trzeba na tym samym sprzecie, w tym samym gabinecie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dowierzasz to robisz w jednym a jak nie to trzymasz się każdej deski ratunku. Więc zrobiłam w innej ale on jest tak niski że to nie ma znaczenia. Na USG też nic nie było widać - choć usg w tym szpitalu mają chu... więc nie zdziwiłabym się gdyby dopiero zauważyła coś w 6 miesiącu.

Viola wrote:

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prolaktyna wysoka może powodować, że pęcherzyk nie rośnie, nie pęka lub są problemy z zagniezdzeniem
    Viola wrote:
    no to by sie zgadzalo...przeciez od zawsze tak bylo ze nie mozna bylo denerwowac zaciazonej...ale nie wiedzialam ze prolaktyna jest za to odpowiedzialna...musze sie dzisiaj doksztalcic w tym temacie...

grosza, Bursztyn, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    ale dajesz rade bez lekow? Bo rozumiem ze znieczulasz sie alkoholem?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi własnie lekarz też kazał robić badania w tym samym laobratorium, bo mają rózne normy i sprzęty..
    nie zdawałam sobie z tego sprawy
    Viola wrote:

grosza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwyższona prolaktyna powoduje wstrzymanie owulacji - jej brak. Wydaje mi się że w ciąży to ona nie ma znaczenia (ale nie jestem pewna - dzisiaj dr google zapytam) natomiast po urodzeniu dziecka wpływa na ilość pokarmu i rownież wstrzymuje przez jakis okres owulacje (ja miesiączkę po urodzeniu syna dostałam po 9 miesiącach)

.
    Viola wrote:

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja przy starcie nie kontroluję się
    jest taki moment jak załączają się silniki zanim oderwie się od ziemi co tak w fotele wciska.. w tym momencie zawsze! lecą mi ciurkiem łzy
    mogę rozmawiać śmiać się ale łzy zawsze mi lecą
    w zeszłym roku wpadliśmy w straszne turbulencje! nigdy takich nie spotkałam a jak mieliśmy międzylądowanie to myślałam, że się rozbijemy! słuchajcie smoleńsk wierzba wszystko przed oczami!
    ooo może to mi podniosło prolaktynę hahaha w sumie to było w grudniu
    potem zmienili nam pilota i poszło gładko
    ale gacie miałam prawie po kołnierzyk ;-)
    ja tak mialam 2 lata temu, od tego czasu mam ataki paniki w samolocie i nie moge latac bez lekow.

polarmiś lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • grosza Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja @ po urodzeniu też długo nie miałam ale to też zależy ile się karmi ja karmiłam 9m-ca @ przyszła coś koło 1,6 roku po porodzie teraz wydaje się że ma wpływ u mnie na trudność zagnieżdżeniu :P

polarmiś wrote:
    Podwyższona prolaktyna powoduje wstrzymanie owulacji - jej brak. Wydaje mi się że w ciąży to ona nie ma znaczenia (ale nie jestem pewna - dzisiaj dr google zapytam) natomiast po urodzeniu dziecka wpływa na ilość pokarmu i rownież wstrzymuje przez jakis okres owulacje (ja miesiączkę po urodzeniu syna dostałam po 9 miesiącach)

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 15:58

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak znieczulam się alkoholem -) ale do tzw. przyćmienia a nie braku świadomości.

Bursztyn wrote:
    ale dajesz rade bez lekow? Bo rozumiem ze znieczulasz sie alkoholem?

Bursztyn, Reni, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Polarmisiu - nie poddawaj się..może pisane Ci jest w Polsce dzidzia...Bardzo mi smutno - miałam nadzieję. Zakończ już ten czarny okres na forum...chyba wystarczy....

A ja chyba będę mieć popieprzony wykres już do końca..dziś się pochorowałam - gardło mnie tak boli, że ledwo oddycham....biegunka itp - pewnie dostanę gorączkę..(przynajmniej pójdzie w górę ;). Idę się kimnąć bo ledwo żyje...
    oj, biedaku, wyplukaj (wyplucz, przez jakie U to sie pisze?) woda z propolisem jesli masz pod reka, super dziala przeciwbolowo i anyseptycznie.

Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ