X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    tak znieczulam się alkoholem -) ale do tzw. przyćmienia a nie braku świadomości.
    ja stosuje ta druga opcje :) zalewam anxio. ginem bez tonicu. Oczywiscie nie zachecam do nasladowania mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 16:01

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • grosza Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni Bursztyn Polarmiś współczuję "choroby lotniczej" :P
    kwiatki.gif

Bursztyn, Reni, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jeszcze morska doszła w zeszłym roku :-(
    zrobiłam mężowi prezent urodzinowy i zabrałam go na połowy merlinów..
    umarłam! fale jak w filmie Gniew oceanu. Na samo wspomnienie już mam mdłości ;-)
    więc łóżko wodne odpada hahaha
    grosza wrote:
    Reni Bursztyn Polarmiś współczuję "choroby lotniczej" :P
    kwiatki.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 16:07

nick nieaktualny, Andzia33, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w związku z tym, że nie lubię latać samolotami do Polski wracam samochodem ok. 6 tys km. Ale będzie przygoda. Zastanawialiśmy się z mężem czy na pewno w ciąży taka odległość nie będzie dla mnie niebezpieczna - mieliśmy czekać do końca - jak zaleci gin. no ale już nie będzie musiał nic zlecać. ....
    Próbowałam skoncentrować się na oglądaniu TV ale kompletnie nie mogę usiedzieć.

nick nieaktualny, Andzia33, Bursztyn, Reni lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też to jest trochę dziwne - beta przyrasta , a może moment zapłodnienia był zupełnie inny i organizm wywinął figla
    polarmiś wrote:
    Jestem - ponieważ to dziki kraj więc wyniki miały być na 17 a wyrwałam awanturując się o 18. Czekając na te wyniki poszłam na USG - wiele dobrego się nie spodziewając, bo wcześniej też tu chodziłam i pani moich jajników nigdy nie mogła znaleźć i krzyczała że mam gazy i nic nie widzi - te gazy to okazały się zrostami ale to wyszło w inny miejscu na lepszym sprzęcie. Wiec tak: pani niczego nie znalazła na USG!!!! Mam wynik usg z poniedziałku z jajcem i płodem w środku ale nie ważne. Wyniki Bety 35,77 - gówniane - mieszczą się w pierwszych dwóch tygodniach od zagnieżdżenia - u mnie jest 2 i 3 dni i od zagnieżdżenia, 4 tygodnie prawie od owulacji i 6 tygodni od okresu.
    Wydaje mi się że obumarła ciąża i pewnie na dniach dostanę okres choć beta w stosunku do poniedziałku wzrosła z 15,54 na 35,77 ale nie mam juz złudzeń - wracam na Gubałówkę. Teraz w poniedziałek wizyta u mojej gin i pewnie poda mi jakieś hormony na wywołanie okresu by uniknąć łyżeczkowania.

Szkoda że jestem sama. Mąż wyjechał, przyjaciółka - taka najlepsza też i inne koleżanki na wakacje z dzieciakami też pojechały. Ale obiecuję że w poniedziałek jak będzie po wszystkim to będę z Wami siedziała na forum, kupię butelkę mocnego alkoholu i się spiję .....

Andzia33, Bursztyn, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiedziałam o tym
    polarmiś wrote:
    beta potrafi jeszcze wzrasta po obumarciu płodu .

Andzia33 lubi tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu i tak jesteś silna - podziwiam Cię bardzo mocno
    polarmiś wrote:
    W poniedziałek (zeszły) gin już mnie nastawiła na najgorsze. Jest mi źle ale dam radę, nie mam wyjścia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okres dostałam 15 maja, dzień owulacji i ostatnie serduszkowanie 30 maja czyli program mi liczył 6 tygodni i 3 dni. Wiek płodu 4 tygodnie. Wynik Bety na 6-sty tydzień ciąży - 35,77 - jakby nie było za niski, nawet jeśli wzrósł trochę - to tak się zdarza, różnica laboratoriów.
    Najgorsze że nic nie czuję, ale boję się tego co ma przyjść....

angela wrote:
    Dla mnie też to jest trochę dziwne - beta przyrasta , a może moment zapłodnienia był zupełnie inny i organizm wywinął figla

gosia7122, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu rozumiem Twoje lęki - też bym się bała . U mnie przy poronieniu beta 1800 leciała w dół na łeb na szyję więc było zupełnie inaczej i pamiętam ten ból i żal jakby to było dzisiaj - histeria , krzyk - z reguły jestem opanowana , ale wtedy nie kontrolowałam się zupełnie - mój mąż, mama i teściowa patrzyli na mnie , płakali i nie wiedzieli co mają począć - dla mnie jesteś bardzo dzielna!!!
    polarmiś wrote:
    okres dostałam 15 maja, dzień owulacji i ostatnie serduszkowanie 30 maja czyli program mi liczył 6 tygodni i 3 dni. Wiek płodu 4 tygodnie. Wynik Bety na 6-sty tydzień ciąży - 35,77 - jakby nie było za niski, nawet jeśli wzrósł trochę - to tak się zdarza, różnica laboratoriów.

Andzia33, Bursztyn, megan8, grosza, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Tak więc zadzwoniłam teraz do mojej gin i mam odstawić wszystkie hormony i przyjść do niej w środę. Po odstawieniu za dwa dni powinnam dostać okres.
    Nie sama zielona kropka jest celem jak widać bo to połowa sukcesu albo i mniej.
    nic dodać nic ująć świetnie to napisałaś.Trzymaj się i nie daj się . Przytulam.

promyk, Andzia33, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • promyk Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    dziewczyny a pali z was ktoras?
    Widze ze nurtuje sie ten temat. Chyba drugi raz pytasz sie o to czy ktoras pali - ja nie pale ja kopce

Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość

Promyk
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    a może wszystko odbędzie się łagodnie ja przy mojej drugiej stracie( 8 tydzień) nie czułam nic tylko krwawienie trochę większe jak na okres.

201408184765.png
  • promyk Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Oby szybko to nastąpiło i dalej trzeba będzie stanąć do walki. Nie mam grubej skóry ale co mam zrobić. Łzy sobie kapią i tak.
    Misiaczku jestes silna kobietka - choc sadzac po awatarku bardzo kudlata. Lzy oczyszczaja... Przykro ze tak wyszlo,sciskam mooooocno. Daj znac jak bedziesz pic winko - napije sie z toba na odleglosc

gosia7122, nick nieaktualny, Bursztyn lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winko za słabo wali, będę potrzebowała mocniejszych procentów choć dawno nie piłam więc obawiam się, że po dwóch drinkach uwalę się i nici z konwersacji
    na odległość. Teraz jeszcze się boję ....

promyk wrote:
    Misiaczku jestes silna kobietka - choc sadzac po awatarku bardzo kudlata. Lzy oczyszczaja... Przykro ze tak wyszlo,sciskam mooooocno. Daj znac jak bedziesz pic winko - napije sie z toba na odleglosc

promyk, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra - mam jeszcze troche wodki w barku - moze jeszcze ktoras sie do nas dolaczy ?

Bursztyn, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Promyk
  • Olena Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Olenko a to winko z żółtkiem na co konkretnie bo nie doczytałam
    Dopiero doczytałam. Winko z żółtkiem i cukrem, dobre na cienkie endometrium. Zarazem bardzo przyjemna kuracja :-)

Andzia33, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Mastodynon i oeparol ale w zupełnie innym przypadku[torbiele w piersiach] 1/2

grosza lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira rozpoczęłyśmy ten cykl w tym samym czasie 07,06 ale ja testuję w pon

Andzia33
  • Olena Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Polarmisiu. Będzie dobrze.
    Co do prolaktyny, to apropos wtrącę- brałam przez miesiąc Castagnus i mogę stwierdzić, że przed okresem byłam dużo zpokojniejsza, nawet mój M jest zdziwiony. Poza tym zmiejszył mi się wyciek z piersi, prawie go nie ma. Wyczytałam że prolaktyna może wzrosnąć od anemii i myślę, że u mnie tak jest. A anemia to od tarczycy, przynajmniej u mnie. I takie błędne koło. W każdym razie mi Castagnus pomógł nieświadomie na wkurwka przed @. teraz biorę zamiast Castagnusa Mastodynon, gin mówi , że lepszy.
    Pijcie dziewczyny zdrówko wszystkich, ja za Was tak o 21, jak mi sie wszyscy z domu wyniosą. Dziś mam chatę dla siebie.

grosza, Bursztyn, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Samira rozpoczęłyśmy ten cykl w tym samym czasie 07,06 ale ja testuję w pon
    A JE NIE WIEM CZY NIEDZIELA CZY PONIEDZIAŁEK MOŻE WTOREK :)

‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ