X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej Dorbie ale fajnie ze macie taka zgraną paczkę i potrawicie cos razem zorganizować,super :)

Sabina, Mega, Aasiula, dorbie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam, ubrałam się, wyszykowałam rodzinę do szkoły, posprzątałam kuchnię, zjadłam śniadanie i w głowie zakręciło mi się tylko dwa razy. :-)
    Ku dobremu idzie.

Sabina, malgos741, Mega, mamatrojki80, kkisia, Aasiula, BISCA, dorbie, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    wsparcie powinno byc zawsze ,obojetnie czy jest ciaza czy nie.
    tja,czasami to i się wydaje ze ja wszystko musze ciągnąć,bo on z jego negatywnym mysleniem to by nas w mentalny dołek pociągnął,ja chcę dojrzałego związku,partnerskiego,a on jest taki głupi i ciągle próbuje mi wmowić ze ja wciąż kocham mojego exa i ze E jest niepotrzebny

Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to troche takie dziecinne zachowanie,dlugo ze soba jestescie?
    Magda* wrote:
    tja,czasami to i się wydaje ze ja wszystko musze ciągnąć,bo on z jego negatywnym mysleniem to by nas w mentalny dołek pociągnął,ja chcę dojrzałego związku,partnerskiego,a on jest taki głupi i ciągle próbuje mi wmowić ze ja wciąż kocham mojego exa i ze E jest niepotrzebny

Mega, dorbie lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie piękna niedziela :-) super pomysł miał mąż :-)

Szkoda, że Ci pracy nie zakazali ;-)

Mega, macduska, Aasiula, moremi, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Tak Cię bolały szwy???
    Biedaku.
    No masakra była, ale już jest ok :)
    W czwartek idę na zdjecie szwów i zobaczymy co dalej :)

malgos741, macduska, Sabina, kkisia, Aasiula, moremi, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostalo jakies 20 km do Wawy :)
    Malgos jade do kumpeli , ale sie bedzie dzialo ;)

Aasiula, malgos741, Sabina, dorbie, anna maria, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Zostalo jakies 20 km do Wawy :)
    Malgos jade do kumpeli , ale sie bedzie dzialo ;)
    to miłego spotkania ;)

ps. spadam do roboty ;)

Sabina, Aasiula, anna maria, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agp wrote:
    Dorbie, dziś w nocy taka akcja wskoczyła. Podałam Jej Furaginum Teva, bo miałam w domu jedną, ale nie wiem czy sprawdzić ze dwa dni co sie będzie działo, czy już dziś biec do lekarza. A co do sikania to właśnie nie sika tak często i to mnie zastanawia. Mam całe opakowanie tej Teva tylko czy to wystarczy? Czy jednak zrobić Jej siuśki i odwiedzić lekarza?
    A to nie napisałas, że dałas :-)
    Nie rób siusków, bo jak juz furagine bierze, to siuski wyjda ok. Najwazniejsze objawy. To daj jej Furagine 2x1 przez 5 dni, jak ma bez goraczki i objawy średnio nasilone, potem odstawisz, jak cos bedzie sie działo, to po 3 dniach od odstawienia mozna mocz robic wtedy lepiej ogolne i posiew. Jak cewka, to w posiewie moze nic nie byc, w ogolnym tez. Samo zapalenie cewki to Chlamydia, ale u dziecka raczej nie bedzie i wtedy inaczej sie leczy, Najczęściej jest zap pecherza E.coli i działa Furagina dobrze

moremi, macduska, Sabina, Aasiula, Arwena, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agp wrote:
    Czy jednak zrobić Jej siuśki i odwiedzić lekarza?

co to znaczy "zrobić jej siuśki"...? 036.gif

Sabina, mamatrojki80, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    co to znaczy "zrobić jej siuśki"...? 036.gif

Oj, badanie moczu ;-) Nie rozumiesz? ;-)

Sabina, Aasiula, macduska, moremi, BISCA, Mega, malgos741, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    no to troche takie dziecinne zachowanie,dlugo ze soba jestescie?
    NOM,pogadalismy trochę,jest lepiej.On się chce czuć potrzebny a jak on mowi że wie ja ja sobie tak czy inaczej zawsze dam radę,jestem nezależna i nie lubię być taka uwieszającą się na facecie kobietką to on traci poczucie tego że jest potrzebny.Brak mu chyba pewności siebie.
    No i ta jego obsesja z moim exem....ja zrobiłam wszystko by nie dać mu powodów do zazrości ,teraz jego kolej on musi nad sobą popracować.
    Kurczę bedę go wspierać,rzecz w tym że ja z tych pozytywnych a on trochę malkontent

a jestesmy niedługo bo 1 rok razem

Aasiula, dorbie, moremi, anna maria, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Ja po super weekendzie, nawet nie mialam ochoty kompa odpalac i myslalam, ze bede nadrabiac sto lat, ale widze, ze Wy tak samo wykorzystywalyscie piekna pogode..
    Dla chorakow/rekonwalescentek zdrowia. Ola, z tym laryngologiem to jakas kpina, ciekawe co ma robic czlowiek, ktorego nie stac na prywatna wizyte ot tak..?
    Tu w temacie:
    http://foch.pl/foch/1,132906,17506095,_Pigulka_po__dla_kazdego_bez_recepty__To_chyba_zart_.html
    Ktos powienien jakas porzadna rozpierduche zrobic. Ja wiem, ze to nie to forum i my raczej odwrotnie sie staramy, ale kurde ja zawsze bylam za wolnoscia wyboru wg wlasnehgo sumienia, a nie co jakies koltuny zdecyduja..

I sie pochwale Wam jeszcze, ze wczoraj nas Simbiaki wszytkie odwiedzily- nawet bylismy na spacerze z ich twixopojazdem ksiezycowym.. Chlopaki cudo, tak urosli i nawet ja jestem w stanie ich rozroznic ;)

macduska, dorbie, Aasiula, Magda*, ComeToMeBaby, BISCA, moremi, anna maria, Sabina, Simba, Mega, SolarPolar, Parka, MartaDidi, malgos741, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Oj, badanie moczu ;-) Nie rozumiesz? ;-)
    heh, przerażający skrót myślowy ;)

dorbie, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Dzien dobry!
    Ja po super weekendzie, nawet nie mialam ochoty kompa odpalac i myslalam, ze bede nadrabiac sto lat, ale widze, ze Wy tak samo wykorzystywalyscie piekna pogode..
    Dla chorakow/rekonwalescentek zdrowia. Ola, z tym laryngologiem to jakas kpina, ciekawe co ma robic czlowiek, ktorego nie stac na prywatna wizyte ot tak..?
    Tu w temacie:
    http://foch.pl/foch/1,132906,17506095,_Pigulka_po__dla_kazdego_bez_recepty__To_chyba_zart_.html
    Ktos powienien jakas porzadna rozpierduche zrobic. Ja wiem, ze to nie to forum i my raczej odwrotnie sie staramy, ale kurde ja zawsze bylam za wolnoscia wyboru wg wlasnehgo sumienia, a nie co jakies koltuny zdecyduja..

I sie pochwale Wam jeszcze, ze wczoraj nas Simbiaki wszytkie odwiedzily- nawet bylismy na spacerze z ich twixopojazdem ksiezycowym.. Chlopaki cudo, tak urosli i nawet ja jestem w stanie ich rozroznic ;)

Paszcza ja to samo miałam z okulistami. Młody mój po tylu operacjach ma bardzo wrażliwe oczy. Byle co od razu czerwone, stan zapalny itp. A już jakikolwiek uraz, byle rzęsa w oku wywołuje u niego panikę - wcale mnie to nie dziwi zresztą.
    Zawsze był problem bo nawet prywatnie nie chcą przyjmować a juz zwlaszcza dziecka z taka historia choroby.
    Szlag mnie trafiał. Znalazłam w końcu faceta, z którym mam umowę, że jak coś to go przyjmie zawsze. Ulżyło mi a z wizyt na razie nie musiałam korzystać na szczęście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 10:43

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A to nie napisałas, że dałas :-)
    Nie rób siusków, bo jak juz furagine bierze, to siuski wyjda ok. Najwazniejsze objawy. To daj jej Furagine 2x1 przez 5 dni, jak ma bez goraczki i objawy średnio nasilone, potem odstawisz, jak cos bedzie sie działo, to po 3 dniach od odstawienia mozna mocz robic wtedy lepiej ogolne i posiew. Jak cewka, to w posiewie moze nic nie byc, w ogolnym tez. Samo zapalenie cewki to Chlamydia, ale u dziecka raczej nie bedzie i wtedy inaczej sie leczy, Najczęściej jest zap pecherza E.coli i działa Furagina dobrze

Tak zrobię Dorbie, dzięki wielkie. Oby to wystarczyło, bo żal małej strasznie jak się tak męczy :-(

dorbie, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Dzien dobry!
    Tu w temacie:

W wielu krajach jest bez recepty I dla mnie jako dla lekarza, który nie może zbadać czy ta kobieta jest w ciazy czy nie, a tak samo ginekolog nie zbada czy kobieta jest w ciazy jakby była juz kilka dni po wspólzyciu, jest cięzkie takie wypisanie leku, w sensie, że jest to przerzucanie odpowiedzialności na lekarza. Bez sensu, ten lekarz tylko wypisuje świstek, przeciez tu nie ma szans nawet na podejcie jakiesj decyzji, czy tej kobiecie sie nalezy a innej nie? Bo tej pękła gumka i poszła do lekarza x a innej tez pekła gumka i poszła do lekarza Y , a ten Y jest katolik i nie wypisze. Bez sensu. Odpowiednia ulotka i cena i tak jest wysoka, bo sobie niezorientowane małolaty tak o kupowały.
    Jestem za tym, by była bez recepty

moremi, Sabina, anna maria, Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agp wrote:
    Tak zrobię Dorbie, dzięki wielkie. Oby to wystarczyło, bo żal małej strasznie jak się tak męczy :-(
    Tylko pamietaj, ze do furaginy trzeba wit c, bo zeby dobrze działala, musi byc kwasne srodowisko moczu. Czylo woda z cytryna czy żurawina, czy zwykła wit C doustnie

Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak priv

• BISCA Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Pusurek, milo Cie widziec. Mam nadzieje,ze u Ciebie wszystko ok.
    Pozdrawiam :)

ijpbdf9hohkdu6ur.png
‹‹ 7920 7921 7922 7923 7924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ