X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Dzien dobry :)
    Sukces - mogę sie wyprostować :)
    Piękny dzien sie zapowiada, słońce swieci :)
    Kkisia udanego pobytu w Warszawie :)

Tak Cię bolały szwy???
    Biedaku.

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - wytrwałości i dobrego laryngologa.
    Bisca- będzie ciąża, będzie poród cierpliwośći.

Aasiula, Sabina, ola_35, BISCA, Mega, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) Witam się i spadam, w pracy jak zwykle masakra, a w domu Natalcia chyba nabawiła sie zapalenia cewki moczowej, cała noc z głowy :-( najgorsze, ze nie mogąc Jej ulżyć w bólu ja łapie mega doła :-( Macie jakiś pomysł dziewczyny na ta dolegliwość, czy myślicie, ze odrazu wizyta u lekarza konieczna? I taki mi sie właśnie tydzień zaczyna pracowito-chorobowy :-(, a weekend był taki ładny :-)
    Wszystkim Wam życzę wszystkiego dobrego, miłego i słonecznego :-)

ola_35, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agp wrote:
    Dzień dobry :-) Witam się i spadam, w pracy jak zwykle masakra, a w domu Natalcia chyba nabawiła sie zapalenia cewki moczowej, cała noc z głowy :-( najgorsze, ze nie mogąc Jej ulżyć w bólu ja łapie mega doła :-( Macie jakiś pomysł dziewczyny na ta dolegliwość, czy myślicie, ze odrazu wizyta u lekarza konieczna? I taki mi sie właśnie tydzień zaczyna pracowito-chorobowy :-(, a weekend był taki ładny :-)
    Siusia non stop? piecze ją? I Ty nie odwiedziłaś lekarza? A sama byś tak chciała? Poleciałabyś do lekarza albo chociaz do apteki po UroFuraginum (nie w I i III trym ciązy! można w II trymestrze) Jak dla niej UroFuraginum 2x tabl przez 5-7 dni, jeśli waży 15-20kg. Na recepte Bactrim, Furaginum Teva, ale Urofuraginum to to samo co refundowana firmy Teva

Sabina, macduska, mamatrojki80, anna maria, Aasiula, Mega, kkisia, moremi, ComeToMeBaby, Arwena, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agp wrote:
    Daj jej furagine i zrób nasiadowke. Boli ją? Ma gorączkę?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    dzień Dobry wszystkim, ja właśnie od 7 rano szukałam laryngologa, bo z uchem coraz gorzej, buzię już ciężko mi otworzyć. Wiecie jakie maja terminy na NFZ 3 tygodnie trzeba czekać! Zaczęłam szukać prywatnie i znalazłam tylko dlatego , ze ktoś dzisiaj odmówił wizytę. Do 12 muszę wytrzymać.
    Zyczę szybkiego wyleczenia, straszne terminy, wiem...

macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Siusia non stop? piecze ją? I Ty nie odwiedziłaś lekarza? A sama byś tak chciała? Poleciałabyś do lekarza albo chociaz do apteki po UroFuraginum (nie w I i III trym ciązy! można w II trymestrze) Jak dla niej UroFuraginum 2x tabl przez 5-7 dni, jeśli waży 15-20kg. Na recepte Bactrim, Furaginum Teva, ale Urofuraginum to to samo co refundowana firmy Teva
    O to to :-)

dorbie, Mega, moremi lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kawką ;) gdzie te słońce? niech wychodzi bo bez nie go tak smutno...
    Ola powodzenia u lekarza.
    Kisia a co cię gna do W-wy i do tego tak rano ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 09:01

Sabina, anna maria, Aasiula, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    ktos tu pisał ze przez pierwsze dwa tygodnie płód jest chroniony i nie dostaje się do niego jeszcze to co matka je,czy jakie leki przyjmuje
    Nie to, ze chroniony, ale odzywia się nie poprzez krew matki, tylko z własnych zapasów do czasu implantacji i wytworzenia trofoblastu a nastepnie łożyska.
    Wtedy leki średnio moga na niego działać, ale infekcje tak

Sabina, Magda*, ola_35, macduska, Mega, kkisia, Aasiula, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie co u Ciebie?

Aasiula lubi tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Nie to, ze chroniony, ale odzywia się nie poprzez krew matki, tylko z własnych zapasów do czasu implantacji i wytworzenia trofoblastu a nastepnie łożyska.
    Wtedy leki średnio moga na niego działać, ale infekcje tak

Dorbie dziękuję za profesjonalną odpowiedź !

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Dorbie, dziś w nocy taka akcja wskoczyła. Podałam Jej Furaginum Teva, bo miałam w domu jedną, ale nie wiem czy sprawdzić ze dwa dni co sie będzie działo, czy już dziś biec do lekarza. A co do sikania to właśnie nie sika tak często i to mnie zastanawia. Mam całe opakowanie tej Teva tylko czy to wystarczy? Czy jednak zrobić Jej siuśki i odwiedzić lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 09:31

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry 9 stp.bezwietrznie ,slonca brak .Za to wczoraj pogoda malina 18stp,pelne slonce ,uwielbiam:-)

macduska, Aasiula, Sabina, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,pogoda piekna ale mój E doprowadza nie do szału.Dzieciak nie facet :(

anna maria, Sabina, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myslałam ze kobieta w ciązy może liczyć na wsparcie,a ja dostaję coś wręcz odwrotnego

macduska, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dorbie co u Ciebie?
    U mnie ok,na razie zakaz wszystkiego ;-) Biorę kwas foliowy, Stymen, Inofolik, Witaminy prenatalne dla niej i dla niego :-) Mam jeszcze plamienia i biegunki (chyba po cytotecu, ale tyle czasu?)
    Nawet nie miałam czasu wypocząć. Sobota - zawody judo mojego młodego, wygrana :-)Potem goście i mule. Niedziela tak piekna pogoda, że trzeba było iść do ogrodu,a o 13.30 przyjechali znajomi po nas(?). Mój mąz kazał mi się szybko ubierać, byłam zdziwiona, bo mieliśmy iśc do tych znajomych na urodziny ich syna, ale tak wczesnie? Ja szybko w jeansy i jakakolwiek koszulkę, pazury jeszcze w ziemi, a my jedziemy do miasta. Domyśliłam się, gdzie jedziemy i pomyślałam, ze to na Dzień Kobiet niespodzianka, ale nie spodziewałam się, że tam będzie cała nasza paczka 18 osób w Ganesh. Były róze, wino, potrawy idnyjskie, torty, malowanie paznokci, tatuaże z henny, zaplatanie włosów. Takiego Dnia Kobiet nie miałam nigdy. Naprawdę super przeżycie :-)

Aasiula, anna maria, macduska, Sabina, ola_35, malgos741, Mega, kkisia, BISCA, moremi, ComeToMeBaby, Arwena, Bozia3, megan8, SolarPolar, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    A myslałam ze kobieta w ciązy może liczyć na wsparcie,a ja dostaję coś wręcz odwrotnego

Przykre.

Chciałam zacytować a polubiłam.
    Chcesz coś więcej napisać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 09:35

mamatrojki80, Mega, Magda* lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Dlaczego?

Magda* lubi tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agp wrote:

Ja mam sprawdzony jeden domowy sposób, który działa na mnie 100%. Kupuje paczke ok 200g żurawiny suszonej jem ją na 1 raz całą, potem termofor z goraca wodą miedzy nogi, mi bardzo pomaga. Żurawine możesz zastąpić sokiem z zurawina ale takim prawdziwym 100% w Piotrze i Pawle jest np. Nie wiem tylko czy dziecko to wypije bo jest bardzo kwaśny. Piję go bez rozcieńczania z butelki. Dolegliwość ta kiedyś występowała u mnie bardzo często, teraz zapobiegawczo jem co kilka dni roche żurawiny suszonej i mój kłopot zniknął.

dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wsparcie powinno byc zawsze ,obojetnie czy jest ciaza czy nie.
    Magda* wrote:

Mega, mamatrojki80, Aasiula, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 7919 7920 7921 7922 7923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ