35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySamirko, a czy Ty w ogóle robiłaś jakieś badania hormonalne? Nie mogę sobie przypomnieć. A co z mężem, podchodził do badań. Bo z cykli Twoich wynika, że gospodarka hormonalna jest mocno zachwiana więc może jest coś na drodze ku szczęściu a wystarczyłoby może jakieś hormonalne wspomaganie i osiągnęłabyś to o co walczysz już 20 cykli?
samira wrote:witam ,a u mnie tempka troszkę spadła jak widać na wykresie ,ja już nie wierze ze coś z tego będzie i czy wogóle będzie (chociaż cykle niby długie ,ten jest dziwny a termin z poprzedniej @ to 7.07)samira, Bozia3, Lucky, Bursztyn, Andzia33, inessa, Olena lubią tę wiadomość
-
Witajcie w poniedzialek, powiem Ci Samirko na pocieszenie ze ja tez mam dzisiaj lekkiego dola, bo tez mi spadla temperatura. Wiem ze to dopiero 8 dzien po owu, ale ja jestem taka ze kazde wahniecie w dol wplywa na mnie dolujaca. Niedawno pocieszalam Reni przy spadku tempki a teraz sama sie potrzebuje pocieszenia. Wiem ze w tych dniach moze byc tzw. dol implantacyjny, ale w moich wczesniejszych dwoch wykresach od wlasnie okolo 7-8 dnia zaczynal sie spadek. Teraz bede siedziala caly dzien jak na szzpilkach i myslala o jutrzejszym mierzeniu temp.
samira, Bozia3, anna maria, Lucky, Bursztyn, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:Witam wszystkie dziewczyny ,u mnie piekny sloneczny dzien sie zapowiada.Milego dnia wam zycze
Polarmisiu - jak się czujesz?anna maria, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolarmiś wrote:Samirko, a czy Ty w ogóle robiłaś jakieś badania hormonalne? Nie mogę sobie przypomnieć. A co z mężem, podchodził do badań. Bo z cykli Twoich wynika, że gospodarka hormonalna jest mocno zachwiana więc może jest coś na drodze ku szczęściu a wystarczyłoby może jakieś hormonalne wspomaganie i osiągnęłabyś to o co walczysz już 20 cykli?
Bozia3, Bursztyn, Andzia33, inessa, Olena lubią tę wiadomość
-
Oj tak ta dieta jest dobra tez 2 lata temu ladnie na niej schudlam ,teraz sie zastanawiam czy znowu nie sprobuje,bo tak z 5 kg musze zrzucic,ale lada dzien wracam do kijkow.Bozia3 wrote:Jola - widzisz, jednak wujek Dukan niezawodny..
ALe super, że sobie odpoczniecie i gotowe jedzonko na Was czeka -żyć nie umierać..
Jak wrócisz, to kontynuuj 2 i 3 fazę, bo wszystko pójdzie w diabły, a szoka by było
Reni, Bozia3, polarmiś, Lucky, Bursztyn, grosza, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo a co z innymi hormonami! Co z prolakytną która skutecznie może Ci hamować owulację (bo rozumiem że monitoringu też nie robiłaś). TSH jest bardzo ważne ale estradiol, progesteron, FSH również. Przeciez każdy ginekolo państwowy po 20 cyklach prób musi dać Ci skierowanie na bezpłatne leczenie, czy hormony.
samira wrote:nie nie robiłam oprócz tsh,t3,t4 (zawsze były ok) ale teraz je powtarzam bo pod koniec lipca idę do endo ,no i mam nadzieje na usg tarczycy ,może to tu coś nie tak a potem gastrolog bo mam jak już pisałam WZJG ...Reni, Bozia3, samira, Lucky, Bursztyn, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczęta
podczytywałam Was ale się nie odzywałam, bo musiałam odpocząć od tego nakręcania się(nie od Was, bo jestem na bieżąco)
Postanowiłam, ze nie będę już robić testów ciążowych. Jeśli @ spóźni się dwa, trzy tyg to może wtedy a tak szkoda nerwów. Wyrzuciłam wczoraj wszystkie testy ciążowe! Na znak protestu!
ja już się tak nakręciłam, ze to już pod psychozę podchodziło.
Tak nie można. I wiecie co? Koło skrzydła mi to lata czy temp wzrasta czy spada.
Uwielbiam Was i nie zniknę stąd ale nie będę już modlić się do mojego wykresu.
Nigdy nie chodziłam taka spięta i poddenerwowana jak od 14 dc czy to już czy to już a moze a na pewno bolą mnie cycki, rwie w kolanie, łzawi oko, itd.. hahah
ale jestem nabuzowana .. czy to przez @ ?Bozia3, polarmiś, samira, Lucky, Kasik303, Mango, Matylda36, Bursztyn, Andzia33, inessa, Jolka76, promyk, Sylwia78, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Polarmisiu trzymaj się mocno...
Reni - bo tu jest tak, że przeżywasz własne wykresy, a dodatkowo wykresy innych - to wszystko się potęguje i narasta...Podziwiam, że wyrzuciłaś testy.... - ciekawa jestem, czy za tydzień nie kupisz nowych...
polarmiś, Reni, Mango, Bursztyn, Andzia33, inessa, Jolka76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolarmiś wrote:No a co z innymi hormonami! Co z prolakytną która skutecznie może Ci hamować owulację (bo rozumiem że monitoringu też nie robiłaś). TSH jest bardzo ważne ale estradiol, progesteron, FSH również. Przeciez każdy ginekolo państwowy po 20 cyklach prób musi dać Ci skierowanie na bezpłatne leczenie, czy hormony.
ale też nigdy nie miałam tak ładnego wykresuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2013, 09:30
Reni, Viola, Bursztyn, Andzia33, inessa, Jolka76 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Siedzę w klinice na drugie pobranie krwi zobaczymy czy moja prolaktynka mnie zaskoczy
Reni - lekarz nie sugerował CI na razie stymulacji?Bursztyn, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość
-
ja byłam u niego pierwszy raz pierwszy cykl więc na razie nie
zobaczymy co teraz powie miałam do niego zadzwonić jakby @ przylazła!
Bozia w engladzie podobno się w ciąże zachodzi więc pędź
Bozia3 wrote:Kurcze a ja akurat przyszły tydzień jestem w Anglii - i też mam zalecone badania od 3 dc- a tam najprawdopodobniej mi wypadnie...Jadę z zapasem duphastonu, gdyby ciąża i clo jeśli jej nie będzie...Mam nadzieję, że jak wrócę, to zdążę zrobić tą prolaktynę..
Reni - lekarz nie sugerował CI na razie stymulacji?Mango, Bursztyn, grosza, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ja byłam u niego pierwszy raz pierwszy cykl więc na razie nie
zobaczymy co teraz powie miałam do niego zadzwonić jakby @ przylazła!
Bozia w engladzie podobno się w ciąże zachodzi więc pędź. Najwyżej może się tam okazać, że jestem w ciąży - chyba, że tak to podciągnąć - to w takim razie szanse mam duże..
Bursztyn, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość
-
no i klops, test negatywny
chciałabym tak jak Reni rzucić wszystkim o kant d..... ale się nie da, bo gin zarządził monitoring w nast cyklu, no i może endo coś dorzuci do leków, albo zmieni dawkino nie da się nie myśleć
no i jak nie testować wcześniej? powinnam robić betę w 10dpo, wtedy odstawiać luteinę i czekać na @ a nie sztucznie przedłużać cykl i nadzieje
poza tym gdy w 10dpo w becie wyjdzie ciąża to mam natychmiast walić do gin po baterię leków, bo każdy dzień zwłoki gra na moją niekorzyść
no i nie mogę sobie spokojnie czekać aż mi się @ spóźni 2 tygodnie
czyli stres wpisany w oczekiwanie
dobrze że mam bromergonReni, Kasik303, Viola, Bursztyn, Andzia33, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
bzykałaś się tutaj tam przemycasz natanki i tam się zagnieżdza
proste
Bozia3 wrote:No, ale jak tam mam zajść wariatko - jak będę w terminie małpy... Najwyżej może się tam okazać, że jestem w ciąży - chyba, że tak to podciągnąć - to w takim razie szanse mam duże..
Bursztyn, Andzia33, inessa, Jolka76, bliska77 lubią tę wiadomość