X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to jakaś szczególna reakcja na wiosenne przesilenie.
    Ja od tygodnia po południu prawie zasypiam.

Aasiula lubi tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Gretka to mammografia będzie szybciej. Zawsze jakaś dobra strona medalu. :-)
    a juz jestem po, w poniedzialek byłam, zadzwonilam zaraz w pt i sie udało zaraz- i wsio ok :-)
    nic nie znalezli :-)

mamatrojki80, macduska, Aasiula, Mega, moremi, Sabina, kkisia, paszczakin lubią tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    a juz jestem po, w poniedzialek byłam, zadzwonilam zaraz w pt i sie udało zaraz- i wsio ok :-)
    nic nie znalezli :-)

To wspaniale. :-D

Aasiula, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• mus.zka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    hej muszka :) my tez sie starali 8 miesiecy ,a moze nawet trochę wiecej,a tu z zaskoczenia 2 kreseczki,czego i tobie zycze :)
    Dzięki. Tobie życzę zdrówka i spokojnej ciąży :)

Magda* lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• mus.zka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Witam i proszę się rozgościć. Chciałam jedynie dodać,że my tu nie bobaskujemy,nie fasolkujemy,nie dziumkamy jeśli można...
    OK. Zapamietam :)

moremi, BISCA lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• gretka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    To wspaniale. :-D
    no pewnie że tak :-)
    a dodatkowo robili mi usg jeszcze- i tu szok uzyli do badania podgrzanego żelu- 1 raz sie spotkałam....

macduska, Aasiula, gosia7122, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    no pewnie że tak :-)
    a dodatkowo robili mi usg jeszcze- i tu szok uzyli do badania podgrzanego żelu- 1 raz sie spotkałam....

Bajka. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam muszkę w naszych skromnych progach. :-)

Masz zamiar aktywnie uczestniczyć w zajęciach czy tak przejazdem wpadłaś? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 14:38

Aasiula, Mega, Sabina, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    Cześć kobietki :-) u mnie tez zawirowania @, zawsze myslalam że jak stres to sie wydluza, a u mnie tez zonk- uwaga Margolcia przebilam - 21 dni dokladnie 1 tydzien za krotko- i tak cos mnie pobolewalo i dalej choc mniej po prawej stronie- zastanawiam sie czy to moze torbiel- przy nich okres dłuzszy czy krotszy- ktos wie?

Podczas stresu wytwarza się kortyzol, a nadmiar kortyzolu hamuje działanie progesteronu, który odpowiedzialny jest za długość drugiej fazy cyklu-fazę lutealną. Wg medycznego punktu widzenia , stres jak najbardziej powoduje skrócenie cyklu.

gretka, Aasiula, moremi, Margolcia88, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mus.zka wrote:
    Dzięki. Tobie życzę zdrówka i spokojnej ciąży :)

Cześć Muszka ja tez cos się staram koło tego i tez na razie nici.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    yy, jaka ciemna linie? tak jakby po obwodzie stanika? Moze Cie cisnie po prostu i przedluzke trzeba? ;)

ja sie spodziewlam tej linii pionowej od pepka w dol, ale nic mi nie wylazlo- podobno nie wszytkim sie takie robia, a ja mam chyba malo pigmentu w skorze
    wydaje mi sie nie cisnie, ale czasami jak przychodzi wieczór to juz mi przeszkadza, wiec moze dlatego.
    A linie pionową na brzuszku mam rowną krechę :)

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    I jak Ty sie w ogole czujesz Slash? Jak tam sytuacja w domu- uspokoilo sie?

U mnie 8 miesiac jest jak narazie najlepszy z calej ciazy- mlody napierdziela, wiec jakby takie poczucie "jest ok", pracy mam mniej, wiec nie padam na pysk, rzygam bardzo okazjonalnie ;)
    jakas ta moja ciaza poprzekrecana, bo moje znajome wlasnie na 8 miesiac najmocniej narzekaly..
    Sytuacja w domu - jest ok, po kilku dniach wszystko wrociło do normy. Siostry nie ma więc nikt nie miesza w rodzinie ;)
    Czuję się dobrze, choc czasami wydaje mi sie ze juz mi troche ciezko np chodzic po schodach. Troche miałam zaparcia ale jakos dałąm rade.
    Ja nie rzygam wcale - ani razu jak do tej pory, czasem mam tam jakies mdłosci czy cos ale generalnie to zgrzeszyłabym gdybym narzekaął na samopoczucie oby tak dalej do 7 maja. Mała tez czasami jak zacznie szalec to tylko widac jak brzuszek faluje.

Mega, moremi, Aasiula, ania.g, Sabina, kkisia, megan8 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znowu wytrącili z równowagi, właściwie jedna kobieta, koleżanka z pracy. Ona nas wszystkich wykończy psychicznie. Kiedyś pisałam Wam, ze odkryła moje wyniki jak tylko po teście robiłam bete i dzwoniła do mnie w sobote po południu z gratulacjami. Ona mi cały czas zaznacza mój wiek i przytacza mi przykłady kobiet w wieku dojrząłym, kóre urodziły chore dzieci, taki jest jej punkt widzenia, ona widzi tylko te chore. Inni pediatrzy mi opowiadaja jak super wygląda takie dojrzałe macierzyństwo, a ona widzi tylko chore dzieci. I dzis musiałam jej powiedziec o moim poronieniu, bo sie spytała jak się czuję. I ona znów to samo, że ja się chyba mogłam tego spodziewać, że natura w tym wieku już eliminuje ciąże, bo jest mnóstwo błedów...
    Po prostu nie chcę być niegrzeczna, ale w końcu będę.
    Jeszcze podważała zasady postępowania ginekologów przy poronieniu zatrzymanym, to, że obowiązkowo nie łyżeczkuje się każdej kobiety. "Bo w Twoim wieku to dobrze być wyłyżeczkowanym" Wszystkie rozumy pozjadała.
    A sama urodziła swoje jedyne dziecko w wieku 35lat ok 22 lata temu.
    "Uwielbiam" takie osoby

ola_35, Mega, Sabina, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie szkoda słów. Delikatność koleżanki jest odwrotnie proporcjonalna do tupetu. Też jest lekarzem? Nie chciałabym na taką trafić.

dorbie, Mega, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie przepraszam zamiast odpisac polubiłam:(

Dorbie, a nie czasami z zadrości? Takie osoby już są albo je się oleje albo trzeba coś powiedzieć, jedno z dwóch.

Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje Dorbie - jak ja nie lubię takich osób jak ta kolezanka z twojej pracy. Masakra.

Mega, Mala79, Aasiula lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    jakbym widziała odcinek "ciąża z zaskoczenia" ;)

ja nie miałam na ten dzień terminu ,jeszcze trzy tygodnie brakowało,synuś urodził się malutki 2190 kg ,miał hipotrofie może dlatego bezboleśnie.Strachu się najadłam bo okręcony pępowiną i wcale nie płakał .Lekarka która przyjechała była bardziej spanikowana niż ja ,babina jakaś akurat miała dyżur ,ręce jej się trzęsły i sanitariusz przecinał pępowinę bo ona się bała.W Szpitalu byłam sensacją a nawet w urzędzie stanu cywilnego jak mąż poszedł zarejestrować to szukali bo był na osobnej liście.

Mega, anna maria, moremi, Aasiula, Sabina, ComeToMeBaby, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie że też ludzie nie mają delikatności i to wykształcona osoba ,szkoda słów.

dorbie, Aasiula, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    ja nie miałam na ten dzień terminu ,jeszcze trzy tygodnie brakowało,synuś urodził się malutki 2190 kg ,miał hipotrofie może dlatego bezboleśnie.Strachu się najadłam bo okręcony pępowiną i wcale nie płakał .Lekarka która przyjechała była bardziej spanikowana niż ja ,babina jakaś akurat miała dyżur ,ręce jej się trzęsły i sanitariusz przecinał pępowinę bo ona się bała.W Szpitalu byłam sensacją a nawet w urzędzie stanu cywilnego jak mąż poszedł zarejestrować to szukali bo był na osobnej liście.

A co było powodem wczesniejszego porodu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Dorbie szkoda słów. Delikatność koleżanki jest odwrotnie proporcjonalna do tupetu. Też jest lekarzem? Nie chciałabym na taką trafić.
    pediatra, oj, nie chciałabys trafić. Kiedyś była inna i miałam o niej inne zdanie

macduska, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 7972 7973 7974 7975 7976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ