X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A co było powodem wczesniejszego porodu?
    ja nie wiem ,tydzień przed porodem miałam wizytę ,miałam nadciśnienie i podobno zatrucie ale lekarka się nie poznała.

macduska lubi tę wiadomość

201408184765.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A mnie znowu wytrącili z równowagi, właściwie jedna kobieta, koleżanka z pracy. Ona nas wszystkich wykończy psychicznie. Kiedyś pisałam Wam, ze odkryła moje wyniki jak tylko po teście robiłam bete i dzwoniła do mnie w sobote po południu z gratulacjami. Ona mi cały czas zaznacza mój wiek i przytacza mi przykłady kobiet w wieku dojrząłym, kóre urodziły chore dzieci, taki jest jej punkt widzenia, ona widzi tylko te chore. Inni pediatrzy mi opowiadaja jak super wygląda takie dojrzałe macierzyństwo, a ona widzi tylko chore dzieci. I dzis musiałam jej powiedziec o moim poronieniu, bo sie spytała jak się czuję. I ona znów to samo, że ja się chyba mogłam tego spodziewać, że natura w tym wieku już eliminuje ciąże, bo jest mnóstwo błedów...
    Po prostu nie chcę być niegrzeczna, ale w końcu będę.
    Jeszcze podważała zasady postępowania ginekologów przy poronieniu zatrzymanym, to, że obowiązkowo nie łyżeczkuje się każdej kobiety. "Bo w Twoim wieku to dobrze być wyłyżeczkowanym" Wszystkie rozumy pozjadała.
    A sama urodziła swoje jedyne dziecko w wieku 35lat ok 22 lata temu.
    "Uwielbiam" takie osoby
    Kochana to przestań być grzeczna, ja bym już dawno skomentowała jej zachowanie.
    Trzymaj sie <3

dorbie, moremi, ComeToMeBaby, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a Ty nie mialas dzisiaj rehabilitacji z Marysia?

gosia7122 lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaprosilam was do psiapsiolek,prosze akceptejszyn:-)

malgos741, mamatrojki80 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    pediatra, oj, nie chciałabys trafić. Kiedyś była inna i miałam o niej inne zdanie

No to tym bardziej współczuję małym pacjentom.

dorbie, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,

Mam znowu pytanie do bardziej doświadczonych mam. Jak radzicie sobie z codziennymi obowiązkami. Powinnam wziąć się za generalne porządki. Bałagan w domu doprowadza mnie do szału, ale jak to zrobić skoro Wojtek cały dzień marudzi. Trzeba do niego mówić, śpiewać piosenki. Uspokaja go też telewizor, ale przecież nie posadzę go przed telewizorem na cały dzień.

Masakra. Kocham go nad życie, ale mam takie momenty, że zastanawiam sie po co mi to było.
    ustawcie mnie do pionu.

Witam nową koleżankę, gratuluje dobrych wiadomości pozostałym, całą resztę pozdrawiam.

Mala79, Mega, ania.g, peppapig, Parka, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się popołudniem

Obiecalam wczoraj,ze napisze krotkie streszczenie co się działo u mnie przez te kilka dni, w których się nie odzywalam.

Punkt pierwszy i najważniejszy stoczylam bitwę z dostawca o internet bo mnie chcieli wycyckac do cna i dac kijowa oferte na jej przedłużenie ale się nie dalam.
    Pani w punkcie klocila się ze mna, i sugerowala ze nie wiem z czego wczesniej korzystalam wrrr co za głupie babsko podniosła mi ciśnienie na maksa wscieklam się i wyszlam.
    Wkurwiona polazlam do drugiego punktu (na szczęście są blisko siebie) w którym zalatwilam wszystko bez problemu w 10minut. Twierdze ze wszystko zależy od człowieka...

Punkt drugi to szlak mnie trafił bo wczoraj dostalam @ po 19 dniach... Zastanawiam się co tym razem się wydarzyło w moim organizmie i jest powodem tak krótkiej przerwy ....
    Nie nadazam za tym wszystkim i rozkładami ręce :-(

Punkt trzeci i ostatni rozwijam twórczość jak by to nazwać artystyczna ale w cudzysłowiu bo wciąż się ucze i zarazam nią Syna który z chęcią mi pomaga wbijać przycinać i kleic;-) to jedyny pozytyw z ostatniego tygodnia...

A i jeszcze jutro czeka mnie dzień pełen wrażeń bo mam dwóch lekarzy jednego ortopede w Poznaniu a drugiego w Zielonej Gorze wieczorem neurologa i czeka mnie wycieczka pociągiem ja pier ...
    Ale nie mogę z żadnej zrezygnować bo kolano mi się blokuje a ręką dretwieje - i jak tu trzymać się całości ...

Dobra koniec mojej spowiedzi

Muszę się zabrać z Młodym za naukę bo jutro ma test z matmy a nie umie ułamków zaznaczać na osi liczbowej

Jak mnie nie wykonczy swoimi pytaniami to jeszcze zajrze do Was później

Miłego popołudnia u mnie pogoda barowa się zrobiła i znowu zimno...

dorbie, Mega, Margolcia88, kapturnica, peppapig, ComeToMeBaby, Sabina, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała- dobrych wiadomości u lekarzy, owocnej twórczości i cierpliwości podczs nauki ułamków.

Mala79 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, wszystkiego dobrego :-)

Mala79 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Mała- dobrych wiadomości u lekarzy, owocnej twórczości i cierpliwości podczs nauki ułamków.
    Dzięki przyda się melisa bo jeszcze nie przyszedł do pokoju a juz marudzi ze nie rozumie jak je zaznaczac :-( a nawet nie zajrzal wrr
    Co do lekarzy hmm wątpie żeby były dobre...

macduska, dorbie, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Gosia a Ty nie mialas dzisiaj rehabilitacji z Marysia?

idę dzisiaj na 17.30 do lekarza rehabilitanta on ma określić czy potrzebne są ćwiczenia

dorbie, anna maria lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia i Gretka, to żeście poszalały z tymi cyklami ;-) no i Mała najlepsza. Mała w Twoim przypadku to nie mam w zasadzie wątpliwosci, że zadziałał stres.

Dorbie, ja bym nie była już grzeczna. Mnie dzisiaj jedna babka z poprzedniej pracy zapytała "kiedy dzidziuś się pojawi?". W pierwszej chwili chciałam jej powiedzieć " pierdol się" (wie o moim poronieniu, bo wtedy jak wróciłam do pracy też o to zapytała), ale odpowiedziałam, że tego nawet najstarsi górale nie mogą przewidzieć. Więcej o nic nie pytała.

Gosia, Twoja historia jest mocna. Ja bym chyba zemdlała w trakcie takiego porodu.

macduska, Mega, Margolcia88, mamatrojki80, Aasiula, dorbie, ComeToMeBaby, Mala79, Parka, Sabina, gosia7122, Arwena, kkisia, paszczakin lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Dzięki przyda się melisa bo jeszcze nie przyszedł do pokoju a juz marudzi ze nie rozumie jak je zaznaczac :-( a nawet nie zajrzal wrr
    Co do lekarzy hmm wątpie żeby były dobre...

Rozumiem Cię doskonale, mój syn nienawidzi matematyki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Margolcia i Gretka, to żeście poszalały z tymi cyklami ;-) no i Mała najlepsza. Mała w Twoim przypadku to nie mam w zasadzie wątpliwosci, że zadziałał stres.

Dorbie, ja bym nie była już grzeczna. Mnie dzisiaj jedna babka z poprzedniej pracy zapytała "kiedy dzidziuś się pojawi?". W pierwszej chwili chciałam jej powiedzieć " pierdol się" (wie o moim poronieniu, bo wtedy jak wróciłam do pracy też o to zapytała), ale odpowiedziałam, że tego nawet najstarsi górale nie mogą przewidzieć. Więcej o nic nie pytała.

Gosia, Twoja historia jest mocna. Ja bym chyba zemdlała w trakcie takiego porodu.

Morka, nie zdążyłabyś zemdleć, zreszta to jest taka dawka adrenaliny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 17:03

Aasiula, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ogląda właśnie na JimJam bajkę o pingwinku Pingui i ryczy ze smiechu Czy npowinnam się martwić? ;-)

gretka, Mega, BISCA, Aasiula, peppapig, dorbie, ComeToMeBaby, Mala79, moremi, Sabina, gosia7122, Arwena, Mango, kkisia lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Mój mąż ogląda właśnie na JimJam bajkę o pingwinku Pingui i ryczy ze smiechu Czy npowinnam się martwić? ;-)

moze po prostu chce byc na bieżąco gdy pojawi sie juniorka? ;-)

macduska, Aasiula, moremi, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

gretka
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie,co za flądra z tej koleżanki. Mam nadzieję że czym prędzej jej kopara opadnie jak urodzisz swoje zdrowe dziecko.

dorbie, moremi, Sabina, BISCA, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Mi ostatnio taka kobieta z pracy (która wścibska jest, a ja mam ją w nosie)dotknęła do brzucha i pyta: ,,Jak tam?". Więc jej bezczelnie spojrzałam w twarz i mówię: ,,Mam wzdęcie i zaraz puszczę bąka". Zbaraniała i coś zaczęła bredzić, szybko odchodząc i niby coś zagadując kogoś innego.

BISCA, dorbie, ComeToMeBaby, moremi, Sabina, gosia7122, gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Dziewczyny zaprosilam was do psiapsiolek,prosze akceptejszyn:-)

Aniu zaakceptowałam, dziękuje za zaproszenie :-)

anna maria, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co za pustynia na forum...:-\

Moja mama przed chwilą wylała wrzątek na rękę Młodego. Ma głupi zwyczaj dolewania jedzenia jak ktos juz je. Chciała mu dolać mleka z garnka z podwójnymi sciankami i oczywicie polala ta stroną którą się nalewa wodę...
    Kurwa mać !!!

Tyle razy jej mówilam żeby tak nie robiła a juz zwlaszcza slabowidzacemu dziecku!!!

Na szczęście miał bluzę z długim rękawem ale skóra czerwona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 18:23

anna maria, mamatrojki80, Aasiula, Mala79, moremi, Sabina, gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 7973 7974 7975 7976 7977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ