X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żebyś wiedziała. zauważyłam to ;)

mamatrojki80, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądam kanapy w internetach.
    byliśmy dzisiaj w jednym salonie meblowym i podobały nam się dwie. z czego ta co bardziej to się okazuje, że się nam nie zmieści, a druga nie jest tak szałowa, żebym ją od razu brała, więc szukam. A mój m już chciał kupować- na pewno się zmieści. I co? i się okazało że ta większa się nie zmieści. Eh... a że ja wybredna jestem to będzie ciężko ;)

mamatrojki80, peppapig, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to kto pierwszy kij w mrowisko wsadza? ;-)

ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    oglądam kanapy w internetach.
    byliśmy dzisiaj w jednym salonie meblowym i podobały nam się dwie. z czego ta co bardziej to się okazuje, że się nam nie zmieści, a druga nie jest tak szałowa, żebym ją od razu brała, więc szukam. A mój m już chciał kupować- na pewno się zmieści. I co? i się okazało że ta większa się nie zmieści. Eh... a że ja wybredna jestem to będzie ciężko ;)

o widzisz ja też szukam czegoś co się rozkłada, bo mam w salonie 2 Ektorpy z Ikei 3 os. ale się nie rozkładają... kupiłam im nowe pokrycia ostatnio.

sofy modułowe Kivik z Ikei mi się podobają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1df3e9cfb977.jpg

ta wersja mi pasuje

BISCA, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Moge wsadzac kij w mrowisko rzez jakies pol godziny, bo potem mam znowu gosci ;)

Albo bede grzeczna.. I powiem, ze mam Kivika z Ikei i jest super wygodny. Tylko, ze ja obicie wybralam pod kota (zeby nie zaciagal) i mam cos ala czarny gladki jeans. I wkurza mnie to, ze sie naciaga, znaczy robi sie tak jakby za duzo materialu, bo poduchy sie ugniataja.. Ja nie wiem, co oni w tej Ikei robia, ze te modelowe wiecznie takie "naprezone", viagre im pakuja, albo dodatkow wypelnienie..

Niemniej zalec na sofie przy dobrym filmie mozna na kilka godzin bez odlezyn. Super wygodne..

mamatrojki80, macduska, ComeToMeBaby, kkisia, Aasiula, peppapig, moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a który to kandydat? Duda?
    No to oczywiste

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Jestem. Moge wsadzac kij w mrowisko rzez jakies pol godziny, bo potem mam znowu gosci ;)

Albo bede grzeczna.. I powiem, ze mam Kivika z Ikei i jest super wygodny. Tylko, ze ja obicie wybralam pod kota (zeby nie zaciagal) i mam cos ala czarny gladki jeans. I wkurza mnie to, ze sie naciaga, znaczy robi sie tak jakby za duzo materialu, bo poduchy sie ugniataja.. Ja nie wiem, co oni w tej Ikei robia, ze te modelowe wiecznie takie "naprezone", viagre im pakuja, albo dodatkow wypelnienie..

Niemniej zalec na sofie przy dobrym filmie mozna na kilka godzin bez odlezyn. Super wygodne..

Mi zależy na tych wymiennych pokryciach... wiesz bachorki ;-)

ComeToMeBaby, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    to kto pierwszy kij w mrowisko wsadza? ;-)
    wczoraj wieczorem natrafiłam na Miasto Kobiet w TV z Welmanową. Ty jej zdaje się nie bardzo lubisz?
    Było o trwałym pozbawianiu się płodności.
    Goście: dziewczyna 24 lata, która poddała się zabiegowi salpingotomii (sterylizacji), bo ona jest przekonana i pewna że nie chce mieć dziecka oraz facet, który poddał się wazektomii bo ma już z żonka dziecko i nie chcą mieć więcej, a żonka źle reaguje na antykoncepcję. On mówił, że po zabiegu rewelacyjnie poprawił im się komfort bzykania bo odpadł stres przed niechcianą ciążą.

ostatnio prowadziłyśmy dyskusję na temat chcenia lub nie chcenia posiadania dzieci. zdziwiona jestem, ze w wieku 24 lat laska wie, ze nie będzie chciała mieć dziecka i nie zostawia sobie furtki (choć lekarz jeden się wypowiadał, ze to odwracalne w 90%, a druga lekarka twierdziła że nie i wyzywali się nawzajem od kłamców heheeh). Dziewczyna stwierdziła, na zarzut pani doktor, że jak jej się nawet odwidzi to moze sobie invitro czepnąć albo adoptować i ma do tego prawo a medycyna po to jest aby jej to umożliwić.

a co do faceta- stwierdził, ze mężczyźni boją się tego, ale on z zoną ma teraz dużo wiekszą satysfakcję z seksu niż przed zabiegiem i wogóle super-hiper-zajebiście. tak tryskał radością, że nic tylko się kastrować ;) hehehe swoją drogą- może taki pójść na prawo i lewo, bo wie że i tak wpadki z romansu nie będzie. Heh. Zawsze są dwie strony medalu.

ania.g, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Mama3- pijesz ze mną i z Kometą? :P
    Ja też, ja też :)

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z wieczora

Jestem trochę poddenerwowana, bo jutro mamy wizytę w klinice w Katowicach. Zrobiłam trochę badań i są chyba średnie. Pomożecie mi w interpretacji?

TSH - 0,428 - to wiem, że za niskie
    FT4 - 2,10 - to z kolei za wysokie

ale o czym to w sumie świadczy - nie mam pojęcia... Wcześniej było ok.

AMH - 2,6
    FSH - 5,74

tez nie mam pojęcia o co chodzi

Progesteron - 8,45 w 13 dniu cyklu
    Prolaktyna - 10,00 w 22 dc

Kto pomoże?

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moje sa wymienne, tylko ja jeszczce nie mialam potrzeby, oprocz tych wgniecen.. Wyglada to podobnie do tego, tylko "bardziej":
    http://i.ytimg.com/vi/O2-7dlJFA1U/maxresdefault.jpg

Jak mi mlody zarzyga to, to pewnie kupimy jakies drugie, ale przy kocie te najfajniesze, tak jakby płócienne z wyraznymi nitkami odpadaja, bo od razu pozaciaga, a mnie to z moja nerwica nartrectw ładu doprowadzi do szalu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 20:20

mamatrojki80, ComeToMeBaby, ania.g, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1df3e9cfb977.jpg

ta wersja mi pasuje

dla mnie za duże- małe mieszkanko, dwie osoby (na razie) ;)
    szukam czegoś kompaktowego i taniego :)
    my dzisiaj prawie kupiliśmy wersalkę za 600 a ta większa co nam się tak podobała była za 800. Jak oglądaliśmy inne to koło 1500- 1800 średnio można kupić, nie ma tragedii.

mamatrojki80, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    wczoraj wieczorem natrafiłam na Miasto Kobiet w TV z Welmanową. Ty jej zdaje się nie bardzo lubisz?
    Goście: dziewczyna 24 lata, która poddała się zabiegowi salpingotomii (sterylizacji), bo ona jest przekonana i pewna że nie chce mieć dziecka oraz facet, który poddał się wazektomii bo ma już z żonka dziecko i nie chcą mieć więcej, a żonka źle reaguje na antykoncepcję. On mówił, że po zabiegu rewelacyjnie poprawił im się komfort bzykania bo odpadł stres przed niechcianą ciążą.

ostatnio prowadziłyśmy dyskusję na temat chcenia lub nie chcenia posiadania dzieci. zdziwiona jestem, ze w wieku 24 lat laska wie, ze nie będzie chciała mieć dziecka i nie zostawia sobie furtki (choć lekarz jeden się wypowiadał, ze to odwracalne w 90%, a druga lekarka twierdziła że nie i wyzywali się nawzajem od kłamców heheeh). Dziewczyna stwierdziła, na zarzut pani doktor, że jak jej się nawet odwidzi to moze sobie invitro czepnąć albo adoptować i ma do tego prawo a medycyna po to jest aby jej to umożliwić.

a co do faceta- stwierdził, ze mężczyźni boją się tego, ale on z zoną ma teraz dużo wiekszą satysfakcję z seksu niż przed zabiegiem i wogóle super-hiper-zajebiście. tak tryskał radością, że nic tylko się kastrować ;) hehehe swoją drogą- może taki pójść na prawo i lewo, bo wie że i tak wpadki z romansu nie będzie. Heh. Zawsze są dwie strony medalu.
    Życzę jej powodzenia jak za np. 10 lat zmienią się jej priorytety... Poza tym kto w wieku 24 lat wie czego chce od życia. Na pewno trafią się jakieś osobniki ale to chyba rzadkość. Co do faceta to jakoś mnie nie dziwi.

mamatrojki80, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

To takie skrajności... skad oni tych ludzi do tych programów biorą ;-) ostatnio przypadkiem program Ewy Drzyzgi obejrzałam... to dopiero ekshibicjonizm w tv.

ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Wygodna kanapa to podstawa. Ja swoją kupiłam 13 lat temu. Mój Boże ile ona już przeżyła...
    Spieralne i niebrudzące się obicie to podstawa.
    Już się trochę przetarło i błaga o emeryturę ale gdzie ja znajdę drugą taką? No gdzie?
    I tak służy biedaczka i będzie stać do ostatniej sprężyny pewnie.

mamatrojki80, paszczakin, Sabina, kkisia, Aasiula, moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ja też, ja też :)
    ale co ci lać? bo tu nawet mleko zamawiają ;)

p.s. rewelacyjne zdjęcie w stopce masz :) cudne.

paszczakin, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Cześć z wieczora

Jestem trochę poddenerwowana, bo jutro mamy wizytę w klinice w Katowicach. Zrobiłam trochę badań i są chyba średnie. Pomożecie mi w interpretacji?

TSH - 0,428 - to wiem, że za niskie
    FT4 - 2,10 - to z kolei za wysokie

ale o czym to w sumie świadczy - nie mam pojęcia... Wcześniej było ok.

AMH - 2,6
    FSH - 5,74

tez nie mam pojęcia o co chodzi

Progesteron - 8,45 w 13 dniu cyklu
    Prolaktyna - 10,00 w 22 dc

Kto pomoże?

Luna, ja na wiekszosci sie nie znam, powiem tylko, ze prolaktyna bardzo ok, bo to badam co miesiac, progesteron w 13 dniu cyklu niewiele mowi (trzeba badac po owu)..
    I AMH tez wyglada w porzadku..

reszty nie wiem..

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór.Dopiero wróciłam z pracy!!! Odebrałam dziś wyniki: w fazie lutealnej progesteron 11, estradiol 134. TRagedii nie ma
    Nie mam też celiakii, halikobaktera też nie, ani glistnicy, ani Gliadyny .
    Ale mam lamblie!!:( wyszło ,żę IgM wątpliwy ,a IgG dodatni.I co to będzie?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    No moje sa wymienne, tylko ja jeszczce nie mialam potrzeby, oprocz tych wgniecen.. Wyglada to podobnie do tego, tylko "bardziej":
    http://i.ytimg.com/vi/O2-7dlJFA1U/maxresdefault.jpg

Jak mi mlody zarzyga to, to pewnie kupimy jakies drugie, ale przy kocie te najfajniesze, tak jakby płócienne z wyraznymi nitkami odpadaja, bo od razu pozaciaga, a mnie to z moja nerwica nartrectw ładu doprowadzi do szalu..

też fajny kolor, ja też ma kota, ale on ma taki wielki drapak i mebli mi nie tyka na ten moment, ja też estetko-pedantka jestem...

paszczakin lubi tę wiadomość

‹‹ 7996 7997 7998 7999 8000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ