X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ale tu nie chodzi o chcenie czy nie, tylko o możliwość wyboru.

a teraz nie ma wyboru? chyba jest lepiej niż było i wszystko idzie ku lepszemu jednak ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    a teraz nie ma wyboru? chyba jest lepiej niż było i wszystko idzie ku lepszemu jednak ;-)

Przecież nie powiedziałam, że nie ma.

kapturnica lubi tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:

no jest lepiej, bo pisiory nie rzadza jednak..

ale podazajac tą logika, to ja np moge nie chciec, zeby leczono ludzi chorujacych na raka. Albo zeby nie robiono przeszczepow- w koncu ten organ Bozia dal dla konretnej osoby, a nie zeby drugiej oddac..w ogole moze zaprzestac leczenia, w koncu jak zdarzylo nam sie zachorowac to widocznie tak mialo byc?

bezplodnosc choroba jak inna.. kto im kurwa daje prawo wyboru czyje nieszczescie jest bardziej nieszczesciem?

BISCA, moremi, gretka, kapturnica, kkisia, macduska, ComeToMeBaby, Sabina, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Dzwonilam do mojej lekarki I do kolezanki ktora tez jest lekarzem
    Uspokoily mnie oprocz tego zelaza I MPV cala reszta jest ok
    Za dwa tygodnie jak chce moge je zrobic raz jeszcze
    Ale generalnie bez paniki
    Gdyby była to nadkrwistosc to reszta tez by była do bani
    Na nadkrwistosć to nie wygląda.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no jest lepiej, bo pisiory nie rzadza jednak..

ale podazajac tą logika, to ja np moge nie chciec, zeby leczono ludzi chorujacych na raka. Albo zeby nie robiono przeszczepow- w koncu ten organ Bozia dal dla konretnej osoby, a nie zeby drugiej oddac..w ogole moze zaprzestac leczenia, w koncu jak zdarzylo nam sie zachorowac to widocznie tak mialo byc?

bezplodnosc choroba jak inna.. kto im kurwa daje prawo wyboru czyje nieszczescie jest bardziej nieszczesciem?

Społeczeństwo, głosując na konkretne partie i ich programy... a potem te ludki z list wyborczych prawo w sejmie i senacie stanowią ;-)

No wiesz terapia onkologiczna to jednak terapia ratujaca życie... ciężko to do czegoś porównywać.

• moremi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Pisiory zlikwidują możliwość wyboru, albo go znacznie ograniczą. W tym jest rzecz.
    Dlatego mam nadzieję, że jednak nie zdobędą władzy.

kapturnica, macduska, peppapig, Sabina, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Społeczeństwo, głosując na konkretne partie i ich programy... a potem te ludki z list wyborczych prawo w sejmie i senacie stanowią ;-)

No wiesz terapia onkologiczna to jednak terapia ratujaca życie... ciężko to do czegoś porównywać.

ja nie mowie, ze uwazam, ze nie powinno sie leczyc, tylko ze to taka sama durna logika..

przy IVF mowia, ze to nienaturalne. OK. Tak samo nienaturalny jest przeszczep szpiku od innej osoby. Tak samo jak ich Bog chcial zeby ktos nie mial dzieci to tak samo tez pewnie chce, zeby inna osoba umarla..

moremi, gretka, kapturnica, kkisia, macduska, ComeToMeBaby, Sabina, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z innej manki - ciekawych rzeczy można się dowiedzieć. Ja myślałam, że pochwica to taka miejska legenda, a okazuje się, że jednak nie.
    https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/dziecko-po-30tce,6581.html

macduska lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, mam nadzieje, ze spoleczenstwo madrzej wybierze.. Przeraza mnie fakt, ze bede musiala sie przebic przez te wszytskie poglady przed wyborami, bo jednak wiadomosci sobie chyba na razie daruje, po co mi te nerwy..

Uciekam, Simba do mnie jedzie ;)

moremi, kapturnica, kkisia, macduska, ComeToMeBaby, Sabina, BISCA, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIS już wyborów nie wygra, a na pewno nie tak, żeby mogło samodzielnie rządzić, o koalicję z większością głosów też im będzie trudno.

megan8, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja nie mowie, ze uwazam, ze nie powinno sie leczyc, tylko ze to taka sama durna logika..

przy IVF mowia, ze to nienaturalne. OK. Tak samo nienaturalny jest przeszczep szpiku od innej osoby. Tak samo jak ich Bog chcial zeby ktos nie mial dzieci to tak samo tez pewnie chce, zeby inna osoba umarla..
    Ależ najczęściej przeciwnicy ivf są też przeciwni przeszczepom dopóki choroba nie dotknie ich bliskich.

kapturnica, macduska, ComeToMeBaby, Sabina, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    PIS już wyborów nie wygra, a na pewno nie tak, żeby mogło samodzielnie rządzić, o koalicję z większością głosów też im będzie trudno.
    Oby. Chociaż moherowe berety potrafią się nieźle sprężyć w takich sytuacjach.

kapturnica, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Oby. Chociaż moherowe berety potrafią się nieźle sprężyć w takich sytuacjach.

Nie tylko mohery... w PSL i w PO też są frakcje konserwatywne. Demokrację w końcu mamy ;-)

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcę żeby Fundusz Kościelny zlikwidowali... tyle baniek z budżetu państwa na nietoperze idze... i niech w końcu zaczną podatek dochodowy płacić.

moremi, ania.g, Sabina, BISCA, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Na nadkrwistosć to nie wygląda.
    A masz jakies podejrzenia? ;)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    cometa zaproszonko Ci wyslalam a Ty ani drgniesz;-)
    a bo ja napisałam, że ja z tych długo dojrzewających ;)
    ale ok, ok.... oć

anna maria, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Kometa wczoraj pisała, że jest aspoleczna i morze wódy czy wina musi wypic, żeby się z kimś zaprzyjaźnić ;-)
    tak jest :P
    ale jak już tak się dopominajom to jestem skłonna ulec ;) hehehe

moremi lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta- superowe wieści :) dziecię zdrowe to najważniejsze.
    no ale gin się nie spisał, rzeczywiście. aż dziwne ;)

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Obgoniłam dzisiaj pół miasta, parę sklepów, przychodnię, ze dwa urzędy i....

Nic mi nie jest!!!
    Na razie przynajmniej ale jak się cieszę,
    Nie macie pojęcia. :-D

super :) wracasz do formy

macduska lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Ja sie wkurwilam zezujac przy obiedzie jednym okiem na fakty. Jednak nie moge wiadomosci ogladac..
    Pisiory z Duda na czele przedstawili akis tekt dotyczacy in vitro, gdzie "przewidziana" jest kara 2 lat wiezienia dla lekarzy stsosujacych ta metode.. Jak oni kurwa do wladzy dojda, to chyba nawet przestane nasz piekny kraj odwiedzac.. Co za kurwa ciemnogrod..

łot de fak?! wtf074.gif

BISCA, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 7994 7995 7996 7997 7998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ