X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Mam nadzieję, że szybko to sprawdzę z tymi plewami.
    A Ty dasz znać, jak jest przy czwartym :)

Pewnie, zadręczę Was dobrymi i jedynie słusznymi radami... ;-) hhehehe

Czasem kupowałam za dużo, chyba też sobie rekompensując jakieś braki z własnego dzieciństwa, matka mnie chciała na minimalistkę wychować...ech ;-)

moremi, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Pewnie, zadręczę Was dobrymi i jedynie słusznymi radami... ;-) hhehehe

Czasem kupowałam za dużo, chyba też sobie rekompensując jakieś braki z własnego dzieciństwa, matka mnie chciała na minimalistkę wychować...ech ;-)

chyba kazdego w tamtych czasach tak wychowywali.
    Siłą rzeczy. ;-)

mamatrojki80, Krakonka, moremi, kapturnica, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    chyba kazdego w tamtych czasach tak wychowywali.
    Siłą rzeczy. ;-)

Moja matka to skrajny przypadek... :-)

Jakie tamte czasy? :-) ja rocznik 80 jestem, to nie jest aż tak dawno chyba ;-)

Ale w sklepach i tak nic nie było....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 12:37

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej utkwił mi w pamięci moment zakupu wianka do pierwszej komunii. Sukienkę miała starą spadkową z bistoru jak wszystie dziewczyny wtedy ale wianek się chciało mieć najpiękniejszy. W sklepie do wianka był w komplecie koszyczek cały biały z kwiatków. Jak on mi się podobał tak go chciałam, ale niestety u mamy zwyciężył rozsądek i musiałam obejść się smakiem.
    Do dzisiaj to pamiętam a mama mówi że do dzisiaj żałuje ze mi go nie kupiła bo nic mnie już nie cieszyło wted, żaden prezent. Koszyk nie był jakoś specjalnie drogi.

moremi, peppapig, gosia7122, kapturnica, BISCA, Mega, Sabina, Arwena lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi to nie wiem czy chcieli, czy nie, ale raczej nie mieli wyjścia :) Chociaż robili, co mogli i nawet miałam raz tenisówki z Czechosłowacji i różowe spodnie z paczki z Hameryki. Ale to już później. Na samym początku mama sama mi wyszywała pościel i czapeczki, żeby było ładniej :)
    Jakoś szcze mówiąc nie żałuję niemania przedmiotów, miałam za to inne manie, na które teraz sama mam mniej czasu dla własnych dzieci. No, ale czasy się zmieniają.

mamatrojki80, moremi, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Moja matka to skrajny przypadek... :-)

Jakie tamte czasy? :-) ja rocznik 80 jestem, to nie jest aż tak dawno chyba ;-)

Ale w sklepach i tak nic nie było....

mówiąc tamte czsy mam na myśli zakres lat w którym urodziły się kobiety posiadające miano 35+

moremi, kapturnica lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może to

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b8712e2c265.jpg
    ComeToMeBaby wrote:
    ten wieloryb mnie nie przekonał. wygląda na to że trzeba w odpowiednim miejscu główki przystawić- a co ze spłukaniem mydlin z czoła? no i że główka musi się nie ruszać i być w odpowiednim pionie. a czy dziecko tak ma, że się nie wierci? ;)

ComeToMeBaby, mamatrojki80, kkisia, Krakonka, moremi, kapturnica lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to może to

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b8712e2c265.jpg

do dupy, gumka ciśnie, zsuwa się
    a spróbuj to dzieciakowi na głowę nałożyć

moremi, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Najbardziej utkwił mi w pamięci moment zakupu wianka do pierwszej komunii. Sukienkę miała starą spadkową z bistoru jak wszystie dziewczyny wtedy ale wianek się chciało mieć najpiękniejszy. W sklepie do wianka był w komplecie koszyczek cały biały z kwiatków. Jak on mi się podobał tak go chciałam, ale niestety u mamy zwyciężył rozsądek i musiałam obejść się smakiem.
    Do dzisiaj to pamiętam a mama mówi że do dzisiaj żałuje ze mi go nie kupiła bo nic mnie już nie cieszyło wted, żaden prezent. Koszyk nie był jakoś specjalnie drogi.

Mi sukienkę moja kochana babcia uszyła, wianek był z żywych kwiatów, co na tamte czasy była duża ekstrawagancja ;-) w sumie jestem matce wdzięczna, bo doceniam drobiazgi i potrafię się głupotami cieszyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    mówiąc tamte czsy mam na myśli zakres lat w którym urodziły się kobiety posiadające miano 35+

No tak... to ja się jeszcze muszę zestarzeć ;-) e tam jaka jest różnica między nami wieku? 3 lata? wiesz, że żartowałam?

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chuj
    karcherem gnoja jak nie potrafi na dupie usiedzieć
    macduska wrote:
    do dupy, gumka ciśnie, zsuwa się
    a spróbuj to dzieciakowi na głowę nałożyć

moremi, kapturnica, paszczakin, BISCA, Mega, Niuta, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Natka_79 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Mi sukienkę moja kochana babcia uszyła, wianek był z żywych kwiatów, co na tamte czasy była duża ekstrawagancja ;-) w sumie jestem matce wdzięczna, bo doceniam drobiazgi i potrafię się głupotami cieszyć.
    Ja sukienkę miałam koronkowa spod lady, znajoma rodzicow pracowała w sklepie, wianek był z mirtu i gipsówki :) to był '88 rok i wszystko było zdobywane ale komunie fajnie wspominam. Mój brat za to poszedł do komunii juz po komunie w '91i do dzis pamietam jakie rożne to były imprezy :) ja miałam oranżadę, on colę, banany i duzo słodyczy :)

kapturnica lubi tę wiadomość

hGXkp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja to pamiętam taką rózową sukieneczkę co to z Chin sprowadzano i u nas to były "luksusy".. taka w drobne kwiateczki, wzorki miała malutkie wycinane maszynowo. nie wiem czy wiecie o co mi chodzi.

i jak dostałam rower od ojca to też było mega wydarzenie, ale ja i tak wolałam lalkę, barbie mi przywiózł.

aaaaa.... i jeszcze walkman. z wyjazdów rodziców do Niemiec na handel ;)

hehehe takie tam wspominki.

mamatrojki80, Krakonka, moremi, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a ja to pamiętam taką rózową sukieneczkę co to z Chin sprowadzano i u nas to były "luksusy".. taka w drobne kwiateczki, wzorki miała malutkie wycinane maszynowo. nie wiem czy wiecie o co mi chodzi.

i jak dostałam rower od ojca to też było mega wydarzenie, ale ja i tak wolałam lalkę, barbie mi przywiózł.

aaaaa.... i jeszcze walkman. z wyjazdów rodziców do Niemiec na handel ;)

hehehe takie tam wspominki.

Ja wiem, ja wiem ;-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze pamietam taka fale wyjazdów, wiele rodzin z mojego osiedla wyjechało do Niemiec. Dzięki temu udało sie rodzicom zmienić mieszkanie, kupili a czasem dostali mnóstwo rzeczy od znajomych wyjeżdzających.

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam sobie mop obrotowy, pokochałam mycie podłóg od dziś :-) ale to sprytny wynalazek.

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o masz a ja niedawno oddałam do sklepu, bo mi podłogę niszczył
    mamatrojki80 wrote:
    A ja kupiłam sobie mop obrotowy, pokochałam mycie podłóg od dziś :-) ale to sprytny wynalazek.

kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracając do mycia głowy ;-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/20aacdc3b037.jpg

ComeToMeBaby, macduska, kkisia, moremi, dorbie, gosia7122, kapturnica, BISCA, Mega, Niuta, megan8, Sabina, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    o masz a ja niedawno oddałam do sklepu, bo mi podłogę niszczył

A jakiej firmy miałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 12:57

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny- uciekam.
    teraz to już tak 100%.
    do potem!

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
‹‹ 8010 8011 8012 8013 8014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ