X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    To tak samo jak ja :-) musimy się zaprzyjaciółkować :-) wysyłam Ci zaproszenie.
    Dziękuję już zaakceptowane :)

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dziękuję już zaakceptowane :)

Dzięki :-)

ania.g lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka sikaj :);D

mamatrojki80, ania.g, Parka, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic zobaczymy,a tym czasem idę kąpać Marcela.

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako forumowy kucharz zapraszam na francuskie rożki z jabłkiemi cynamonem, cisteczka z orzechami i zawijańce z parówką:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/806200b19893.jpg

jeszcze ciepłe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 19:30

Sabina, Aasiula, anna maria, mamatrojki80, kapturnica, Zofia8, kkisia, Parka, Mega, gosia7122, moremi, Simba, BISCA, mysza1975, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Chyba pomyliłaś Anie ;) A serio to tuż po urodzeniu Marcela śniła mi się znana jasnowidz która głasnęła mnie po brzuchu i powiedziała "cztery"
    Nie pomyliłam :). Kiedyś tak napisałaś. Raz, ale napisałaś :)

kapturnica, ania.g, kkisia, Parka, Mega, moremi, Simba lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    No jakos tymi testami nie moge jej uchwycic, ale moze zbyt niecierpliwa sie zrobilam, ale to dlatego ze czekalam ponad 3 miesiace w tamtym cyklu.

Aasiula, a u Ciebie to , no sama wiesz ..... :)
    Poczekaj jeszcze troche a testy dwa razy dziennie robisz?
    wiem wiem ;D

kapturnica, Parka lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Jako forumowy kucharz zapraszam na francuskie rożki z jabłkiemi cynamonem, cisteczka z orzechami i zawijańce z parówką:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/806200b19893.jpg

jeszcze ciepłe
    Kufffa kiedy ty to robisz ,mniam sie czestuje jedNYM hhyhyhy ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 19:34

kapturnica, macduska, anna maria, Sabina, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duska ale pysznosci :-)

Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Kufffa kiedy ty to robisz ,mniam sie czestuje jedNYM hhyhyhy ;D

To się szybko robi. Ciasto kupne. Nie umiem robić francuskiego i szczerze powiedziawszy nie chce mi się uczyć.

anna maria, Aasiula, kkisia, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jest z Bozia czy ona sie pojawia?

moremi, Simba lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    W depresji jestes w jakims ciemnym miejscu, nie widzisz swiatla w tunelu. Bylam w takim stanie raz ale dzieki Bogu trafilam do lekarza. Leki wtedy pomogly. Teraz to stany depresyjne. Ale odbieraja mi chec do zycia. Nic nie sprawia mi radosci. Nie odzywam sie do przyjaciol, przed Mama udaje, ze jest ok ale i tak Ona wie. Zmuszam sie do wyjscia z domu, do make up'u. Zadne spa, kosmetyczki itd nie poprawiaja mi nastroju. Jak jestem w takim stanie, nawet drobiazgi urastaja do rangi problemu. Moglabym tak dalej pisac, ale po co. Kazdy ma swoje problemy. Po co ludzi dolowac.

Spoko, Zofia, jakbyś miała ochotę, to ja Cię mogę posłuchać. To prawda, że każdy ma swoje problemy, ale akurat przy stanach depresyjnych, depresji, dobrze mieć świadomość, że jest ktoś, kto bierze Cię na poważnie i nie odstraszą go smutne, z puktu widzenia człowieka zdrowego, irracjonalne myśli.
    Ja co prawda nie mam mamy psychologa, ale za soba mam długie leczenie i sporo doświadczeń. Wiem, jak to jest, kiedy sama myśl o kolejnym dniu napawa lękiem przed ogromem wysiłku, jaki trzeba będzie podjąć i wiem, jak to jest, kiedy powinna przerażać myśl, że nie zależy nawet na własnych dzieciach, a naprawdę nie wywołuje ona w środku żadnego rezonansu.
    Rzeczywiście, ostatnio słowo depresja stało się modne, nadużywa się go, ale przez to też ignoruje się ludzi z poważnymi problemami, a to niebezpieczne. Forum, to forum, wiadomo, obcy ludzie, ale w rodzinie to lepiej dmuchać na zimne, niz obudzić się z ręką w nocniku po stracie bliskiego. Tym bardziej, że to wcale nie jest oczywista sprawa, bo chorzy świetnie potrafią się maskować aż do końca.

Sabina, Zofia8, kkisia, ania.g, Parka, anna maria, Luna76, Arwena lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Co jest z Bozia czy ona sie pojawia?

Już od paru dobrych dni jej nie widziano.

anna maria lubi tę wiadomość

• Iwona36 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pyszności, szkoda, ze muszę zrzucić trochę kilogramów. Duphaston trochę mnie wydął i czasem wyglądam jak ciężarna.

anna maria, moremi lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    W wielu publikacjach pisze jedna wazna rzecz.Jesli parametry nasienia sa oki to nie szkodza im czeste stosunki , bo moze i znaizaja ilosc nasienia ale ilosc zdrowych plemnikow wystarcza do zaplodnienia..Inaczej sie ma sprawa z problemem meskim..A przy zanizonych wynikach bardzo czeste stosunki wyjałowiaja ze tak powiem glebe..W takich przypadkach lekarze zaliczaja wstrzemiezliwosc plciowa w dni nieplodne i sex poranny (wtedy najwyzsza ilosc najlepszej jakosci nasienia ejst)bez krolikowania .Bo tak to facet jedzie na samym plynie a nie nasieniu..Znaczy strzela slepakami ...

Wróciłam właśnie od ginki. Jajo jest 18mm, 9dc, mamy zadanie domowe na łikend, a po ide sprawdzić, czy w ogóle pękło.
    Tak, jakbym nie miała już dwójki dzieci, wypytałam dokładnie o intensywność i częstotliwość działań. Oczytana na forum, sugerowałam co dwa dni. Jednak moja ginka się upiera, żeby codziennie. Że jajko jest zdolne do zapłodnienia 12 godzin i plemnik musi się wstrzelić i przy stosunku co drugi dzień (mówimy o facecie 40 a nie 20) jest spora szansa, że stare wyzdychają, a nowych jeszcze nie będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 20:07

ania.g, Aasiula, kapturnica, macduska, anna maria, moremi, malgos741, Parka, Simba lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Parka a ja ostatnio wygrzebałam gdzieś artykuł w którym pisali że największe prawdopodobieństwo zajścia jest przy stosunkach co drugi dzień przez CAŁY cykl. Poważny artykuł w jakimś piśmie medycznym.

mój gin też tak mówi, że wtedy plemniki przyzwyczajają się do szybkiej odbudowy, jakoś tak to było, z kolei mój wcześniejszy profesorek mówił, żeby bzykać się ok 4 dni przed owu i potem w samo owu coby się zgadzało bo do badania nasienia też każą zachować wstrzęmięźliwość

Parka lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Nie pomyliłam :). Kiedyś tak napisałaś. Raz, ale napisałaś :)
    To chyba pijana byłam ;)

Sabina, kapturnica, kkisia, Parka, Aasiula, Mega, moremi, Simba lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    kkisia- luuz, wiem ze wię stresujesz ale to "tylko" diagnostyczna laparo...
    dadzą Ci coś na wywołanie mega sraczki, na drugi dzień głupiego jasia- zaliczysz odjazd, krótką przerwę w zyciorysie na pamiątkę dwa szwy na mymłonie i już. :-)

Tak czy siak niedługo idziesz na invitro. Będzie dobrze.
    Oooodjazd jest suuuper ;)

macduska, Sabina, Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Poczekaj jeszcze troche a testy dwa razy dziennie robisz?
    wiem wiem ;D

No nie, testy robie raz dziennie ale codziennie o podobnej porze, tj. Ok 18. Raz byla ciemniejsza kreska ale nie taka jak kontrolna, czyli nie zaliczam tego jako pozytyw :(

• Iwona36 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto nowa JA, dopadłam kompa to zmieniłam bo jakby Ola zobaczyła , ze ją wstawiłam to byłaby pewnie obraza majestatu. Dokładnie tak wyglądam w pracy :)

Sabina, Parka, Aasiula, Mega, anna maria, ania.g, moremi, malgos741, kkisia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

‹‹ 8105 8106 8107 8108 8109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ