35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAasiula wrote:Waciulka a jakie jescze ty robisz bo z tego co pamietam to bylo wiecej
pomarańczowy,
kawowy,
marcepanowy
daktylowy
miętowy
bezowy
chałwowy
cytrynowy
zurawinowy
kawowy jest pysznyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 21:06
Aasiula, moremi lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:pomarańczowy,
kawowy,
marcepanowy
daktylowy
miętowy
bezowy
chałwowy
cytrynowy
zurawinowy
To ja poprosze jesio przepisy na to : daktylowy chalwowy i zurawinowyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 21:11
moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:mi się wydaje że to chodzi też od proporcji mleka do cukru- raz wychodzi ciągnąca a kiedy indziej krucha
Aasiula, macduska, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySabina wrote:I kawowy~!
kawowy mam na oczach:
Ciasto jak wyżej.
100 gramów mleka w proszku
150 gramów cukru
100 gramów masła
1 łyzka kawy rozpuszczalnej
50 ml wrzątku
Rozpuścić masło w rondelku. Mleko w proszku, cukier, kawę wymieszać. wlac tam wrzątek, zmixować. dodac do masy przestudzone masło. Zmixować.
Wyłożyć na cisto w odpowiedniej fazie stygnięcia masy- za gorąca będzie spływać- za zimna nie bardzo da się rozprowadzić. Ozdobić dowolnie- u nas czesto idą na to krojone w paseczki daktyle. Fajnie łączą się te smaki. Można też lekko posypać rozpuszczalną kawą.Sabina, kapturnica, moremi, Aasiula, Krakonka, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Ha mleko z cukrem to i u mnie sie gotuje tyle ,ze my mowimy na tonie kajmak a krówka domowa W zaleznosci od dlugosci czasu gotowania mozna zrobic ciągutki
Mniam!!
Simba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Jak czym bardziej sie odparuje to tym bardziej bedzie geste.Nawet przy mniejszej ilosci cukera..Ale wtedy trza dluzej gotowac..
najlepszy jest właśnie taki dłuuugo gotowany z dużej ilosci mleka pzry stosunkowo małej ilości cukru
mrrrr......Aasiula, kapturnica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAasiula wrote:kurde a ja tak lubie kajmak i nigdy nie probowalam go zrobic ,no uuuj nie gospodyni ze mnie
moremi, kapturnica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySabina wrote:Ja lubię drożdżowe cista, moja mama robi wyśmienite, a ja do tej pory nawet nie spróbowalam się tego od niej nauczyć. I widzisz, przepiłam Cię
moja mama też robi- najlepsze na świecie drożdżowe bułki- dobre są nawet 5 dni po upieczeniu
a dupa rośnie
Sabina, Aasiula, moremi, Mega, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAasiula wrote:Sabinka jakie piekne jajo
Żeby mi się tylko nic w cyklu nie poprzestawiało, to będzie git
Ale o tym jeszcze sza
Aasiula, macduska, kapturnica, Parka, moremi, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymacduska wrote:moja mama też robi- najlepsze na świecie drożdżowe bułki- dobre są nawet 5 dni po upieczeniu
a dupa rośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 21:22
Aasiula, macduska, moremi, Mega, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość