X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2015, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Oooodjazd jest suuuper ;)

    A nie mówiłam :-)
    Już się nie mogę doczekać!

    Aasiula, Sabina, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2015, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia daj mi przepis na Twój mazurek czekoladowy i kajmakowy. Chciałabym porownać :-)

    macduska lubi tę wiadomość

  • Aasiula Autorytet
    Postów: 7019 25906

    Wysłany: 18 marca 2015, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    No nie, testy robie raz dziennie ale codziennie o podobnej porze, tj. Ok 18. Raz byla ciemniejsza kreska ale nie taka jak kontrolna, czyli nie zaliczam tego jako pozytyw :(
    Wiesz ogladaam wykresy Twoje i widzialam ze zawsze pozniej mialas ovu wiec jest szansa divers2342.gif
    Walcz ,bedzie dobrze zobaczysz

    moremi, Parka lubią tę wiadomość


  • Aasiula Autorytet
    Postów: 7019 25906

    Wysłany: 18 marca 2015, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wacia daj mi przepis na Twój mazurek czekoladowy i kajmakowy. Chciałabym porownać :-)
    No wlasnie Wacia mialas dac przepisy 04icon_rotfl.gif

    Sabina, Iwona36, macduska, Mega, kkisia lubią tę wiadomość


  • gosia7122 Autorytet
    Postów: 1145 4582

    Wysłany: 18 marca 2015, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Co jest z Bozia czy ona sie pojawia?
    i Alis dawno nie pisała

    Aasiula, Mega, moremi, anna maria, Simba, kkisia lubią tę wiadomość

    201408184765.png
  • Aasiula Autorytet
    Postów: 7019 25906

    Wysłany: 18 marca 2015, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurffa co ja wcislam litery mi inacyej pisya oooo prosye yamiast z jest y


  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23855 63939

    Wysłany: 18 marca 2015, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    shift i alt albo ctrl i alt rownoczesnie wcisnij

    macduska, Aasiula, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2015, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    shift i alt albo ctrl i alt rownoczesnie wcisnij
    ubiegłaś mnie :(
    foch

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 20:42

    Aasiula, Sabina, Mega, kapturnica, moremi, anna maria, kkisia lubią tę wiadomość

  • Aasiula Autorytet
    Postów: 7019 25906

    Wysłany: 18 marca 2015, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    shift i alt albo ctrl i alt rownoczesnie wcisnij
    no wciskalam i chujnia z patatajnia ide do chlopa bo to jego komp

    Mega, Simba lubią tę wiadomość


  • Aasiula Autorytet
    Postów: 7019 25906

    Wysłany: 18 marca 2015, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki laski za pomoc :) juz zrobil :)

    moremi lubi tę wiadomość


  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2015, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wacia daj mi przepis na Twój mazurek czekoladowy i kajmakowy. Chciałabym porownać :-)

    Ciasto podstawowe:

    1 duża szklanka mąki
    1/2 kostki masła
    1 żółtko
    2 łyżki cukru pudru ( można mniej albo wcale)
    2 łyżki śmietany
    odrobinę proszku do pieczenia

    zagnieśc kruche ciasto

    w tym roku mam zamiar pomieszać mąki : razową, owsianą, krupczatkę i zwykłą i jeszcze dodać trochę mielonego siemienia dla zdrowotności.


    Na czekoladowego mazurka polewa:

    1/4 szklanki wody
    1/4 kostki masła

    2 czekolady ( gorzkie, mleczne, deserowe pełna dowolność )

    dwie szklanki bakalii posiekanych

    rozpuszczamy czekolady w wodzie z masłem, czesć polewy wylewamy na cisto, na to wykładamy bakalie i na to resztę polewy.
    koniec


    Mazurek kajmakowy-

    2 puszki mleka skondensowanego słodkiego gotuję dłuuugo potem ten kajmak do garnka i trzeba go rozpuścić z kostką masła.
    Wykładamy na cisto i gotowe.

    Często daję do tej masy posiekane drobno orzechy włoskie. Pycha.


    Oczywiście należy ozdobić.

    Sabina, Mega, Aasiula, ania.g, kkisia lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2015, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia, dzięki :) Przepisy mamy bardzo podobne :)
    Ja na mazurek czekoladowy najpierw wykładam powidła śliwkowe i tak zapiekam, a na to potem bakalie i moc czekolady :)
    A kajmak robię sama. Znaczy gotuje mleko z cukrem i tak sobie kwitnę przy kuchence przez długi, dłuuuuugi czas :)

    Mega, macduska, kapturnica, Aasiula, Simba, kkisia lubią tę wiadomość

  • Mega Autorytet
    Postów: 7398 25518

    Wysłany: 18 marca 2015, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mi ślinianki pracują.... ;)

    macduska, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

    1usae6ydqzglfzj9.png

    zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet
    Postów: 7398 25518

    Wysłany: 18 marca 2015, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, Alis...ciekawe jak tam Weronika

    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

    1usae6ydqzglfzj9.png

    zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2015, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wacia, dzięki :) Przepisy mamy bardzo podobne :)
    Ja na mazurek czekoladowy najpierw wykładam powidła śliwkowe i tak zapiekam, a na to potem bakalie i moc czekolady :)
    A kajmak robię sama. Znaczy gotuje mleko z cukrem i tak sobie kwitnę przy kuchence przez długi, dłuuuuugi czas :)

    też tak robię czasami ;-)
    tylko leję pół garnka mleka i cukier na oko- głupio było tak napisać w przepisie ;-)

    a powidła śliwkowe zapiekam trochę na cieście a potem na to pianę z białek z cukrem wykładam i piekę powoli na złoto i mam mazurka bezowego. Zawsze białka mi zostawały z kruchego ciasta.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 21:01

    Sabina, kapturnica, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23855 63939

    Wysłany: 18 marca 2015, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wacia, dzięki :) Przepisy mamy bardzo podobne :)
    Ja na mazurek czekoladowy najpierw wykładam powidła śliwkowe i tak zapiekam, a na to potem bakalie i moc czekolady :)
    A kajmak robię sama. Znaczy gotuje mleko z cukrem i tak sobie kwitnę przy kuchence przez długi, dłuuuuugi czas :)
    Ha mleko z cukrem to i u mnie sie gotuje tyle ,ze my mowimy na tonie kajmak a krówka domowa W zaleznosci od dlugosci czasu gotowania mozna zrobic ciągutki 8) Mniam!!

    macduska, Sabina, Aasiula, moremi, Krakonka, kkisia lubią tę wiadomość

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2015, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    też tak robię czasami ;-)

    a powidła śliwkowe zapiekam trochę na cieście a potem na to pianę z białek z cukrem wykładam i piekę powoli na złoto i mam mazurka bezowego. Zawsze białka mi zostawały z kruchego ciasta.
    Moja mam nie przepada za beza, toleruje ją tylko w Pani Walewskiej ;)

    Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

  • Aasiula Autorytet
    Postów: 7019 25906

    Wysłany: 18 marca 2015, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ciasto podstawowe:

    1 duża szklanka mąki
    1/2 kostki masła
    1 żółtko
    2 łyżki cukru pudru ( można mniej albo wcale)
    2 łyżki śmietany
    odrobinę proszku do pieczenia

    zagnieśc kruche ciasto

    w tym roku mam zamiar pomieszać mąki : razową, owsianą, krupczatkę i zwykłą i jeszcze dodać trochę mielonego siemienia dla zdrowotności.


    Na czekoladowego mazurka polewa:

    1/4 szklanki wody
    1/4 kostki masła

    2 czekolady ( gorzkie, mleczne, deserowe pełna dowolność )

    dwie szklanki bakalii posiekanych

    rozpuszczamy czekolady w wodzie z masłem, czesć polewy wylewamy na cisto, na to wykładamy bakalie i na to resztę polewy.
    koniec


    Mazurek kajmakowy-

    2 puszki mleka skondensowanego słodkiego gotuję dłuuugo potem ten kajmak do garnka i trzeba go rozpuścić z kostką masła.
    Wykładamy na cisto i gotowe.

    Często daję do tej masy posiekane drobno orzechy włoskie. Pycha.


    Oczywiście należy ozdobić.
    Waciulka a jakie jescze ty robisz bo z tego co pamietam to bylo wiecej :)


  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 marca 2015, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ha mleko z cukrem to i u mnie sie gotuje tyle ,ze my mowimy na tonie kajmak a krówka domowa W zaleznosci od dlugosci czasu gotowania mozna zrobic ciągutki 8) Mniam!!

    mi się wydaje że to chodzi też od proporcji mleka do cukru- raz wychodzi ciągnąca a kiedy indziej krucha

    Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

  • Aasiula Autorytet
    Postów: 7019 25906

    Wysłany: 18 marca 2015, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ha mleko z cukrem to i u mnie sie gotuje tyle ,ze my mowimy na tonie kajmak a krówka domowa W zaleznosci od dlugosci czasu gotowania mozna zrobic ciągutki 8) Mniam!!
    ale mi smaka narobilas mnie mniam :)

    macduska, kapturnica lubią tę wiadomość


‹‹ 8106 8107 8108 8109 8110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ