35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucky, nie musisz miec powyzej 37 zeby byla ciaza. Wczoraj widziala na stronie FF wykres babki ktora miala tempmke od momentu zrobienia testu caly czas 36, fakt ze ona miala PCO, nie wiem jak to wplywa na temp. Poziom temp zalezy od naszego organizmu, jedni maja powyzej 37, inni 36,8 a jeszcze inni duzo mniej.
Andzia33, inessa lubią tę wiadomość
-
tu w galerii wykresów też są
zaznacz sobie ciąża powyżej 35 i tam też są wykresy niekoniecznie z wysokimi temp
to wszystko zalezy od organizmu
Viola wrote:Lucky, nie musisz miec powyzej 37 zeby byla ciaza. Wczoraj widziala na stronie FF wykres babki ktora miala tempmke od momentu zrobienia testu caly czas 36, fakt ze ona miala PCO, nie wiem jak to wplywa na temp. Poziom temp zalezy od naszego organizmu, jedni maja powyzej 37, inni 36,8 a jeszcze inni duzo mniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 10:19
anna maria, inessa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam do was powazne pytanie i prosze was o pomoc. Budze sie rano przed budzikiem np. 20 minut wczesniej i czekam np. do pelnej 7 godz, tak jak zawsze mierze zeby zmierzyc tempke. Czy powinnam ja mierzyc zaraz bezposrednio po przebudzeniu? czy takie lezenie i przewracanie sie z boku na bok ma jakis wplyw na temp? czy temp ma byc ta bezposrednio po obudzeniu sie? pomozcie prosze bo u mnie rzonie z tym jest?
samira, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyViola, ja tam ekspertka nie jestem ale mi sie wydaje ze 10-15min to nie robi chyba roznicy.
Ale niech sie wypowiedza inne czlonkinie
Viola wrote:Dziewczyny mam do was powazne pytanie i prosze was o pomoc. Budze sie rano przed budzikiem np. 20 minut wczesniej i czekam np. do pelnej 7 godz, tak jak zawsze mierze zeby zmierzyc tempke. Czy powinnam ja mierzyc zaraz bezposrednio po przebudzeniu? czy takie lezenie i przewracanie sie z boku na bok ma jakis wplyw na temp? czy temp ma byc ta bezposrednio po obudzeniu sie? pomozcie prosze bo u mnie rzonie z tym jest?Andzia33, inessa, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDo pół godziny nie ma znaczenia, zmierz jak wstajesz i już. Nie musisz leżeć z pełnym zazwyczaj pęcherzem do punkt 7 by temp była "zdjęta" punktualnie.
Viola wrote:Dziewczyny mam do was powazne pytanie i prosze was o pomoc. Budze sie rano przed budzikiem np. 20 minut wczesniej i czekam np. do pelnej 7 godz, tak jak zawsze mierze zeby zmierzyc tempke. Czy powinnam ja mierzyc zaraz bezposrednio po przebudzeniu? czy takie lezenie i przewracanie sie z boku na bok ma jakis wplyw na temp? czy temp ma byc ta bezposrednio po obudzeniu sie? pomozcie prosze bo u mnie rzonie z tym jest?Kasik303, Reni, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość
-
No wlasnie chodzi mi o ten FAKT LEZENIA!! wiem ze pol godziny nie ma znaczenia, ale czy mam mierzyc tempke zaraz jak sie obudze czy moge poczekac do swojej zwyklej pory mierzenia, czy ma znaczenie to lezenie i niespanie.
MUSICIE MI ODPOWIEDZIEC! w koncu jestescie ekspertki:-)samira, Andzia33, inessa, Mango lubią tę wiadomość
-
z tego co zaobserowałam u siebie to ma wpływ nawet o 4 kreski!
pół godziny przed czy po jest w normie
więc od razu zapisuj
Viola wrote:Dziewczyny mam do was powazne pytanie i prosze was o pomoc. Budze sie rano przed budzikiem np. 20 minut wczesniej i czekam np. do pelnej 7 godz, tak jak zawsze mierze zeby zmierzyc tempke. Czy powinnam ja mierzyc zaraz bezposrednio po przebudzeniu? czy takie lezenie i przewracanie sie z boku na bok ma jakis wplyw na temp? czy temp ma byc ta bezposrednio po obudzeniu sie? pomozcie prosze bo u mnie rzonie z tym jest?Andzia33, inessa lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny ,wczoraj ale sie nasmialam z waszego pisania ,na to moj syn Mama co za film ogladasz ze tak rechoczesz,a ja :to Forum mlody czlowieku.Pogoda piekna .Acha ja to plaskorzezba jestem.Milego dnia
Reni, samira, Kasik303, polarmiś, Andzia33, Bursztyn, inessa, promyk, Mango lubią tę wiadomość
-
ja mierzę zawsze o 6
no i czasami budzę się po 5 i jest np 36,2 o 5:45 już 36,4 a o 6:00 już 36,6
więc takie budzenie się, wiercenie też ma wpływ
budzisz się od razu mierzysz i tyle no chyba że tam masz dłuższy czas drzemkizdarzyło mi się nawet 2 godz więc wtedy mierzę o 6 trudno
Viola wrote:Reni o jakim przedziale czasowym mowisz powyzej? chodzi mi o te 4 kreski roznicy?inessa, Mango lubią tę wiadomość
-
dziekuje Ci kochana Reni:-) wlasnie tez tak mysle ze ten czas po przebudzeniu liczy sie, poniewaz zaczynaja uruchamiac sie wszystkie czynnosci zyciowe, czlowiek nie jest zahibernowany i krew zaczyna szybciej krazyc co wplywa na tempke. A co bys wpisala dzisiaj na moim miejscu, ktora tempke?
polarmiś, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja sie budze i sobie wkladam
i fajnie mi tak pika miedzy nogami
Reni wrote:ja mierzę zawsze o 6
no i czasami budzę się po 5 i jest np 36,2 o 5:45 już 36,4 a o 6:00 już 36,6
więc takie budzenie się, wiercenie też ma wpływ
budzisz się od razu mierzysz i tyle no chyba że tam masz dłuższy czas drzemkizdarzyło mi się nawet 2 godz więc wtedy mierzę o 6 trudno
inessa, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPierwsze bierz pod uwagę. Potem termomentr sięnagrzewa itp. A gdzie mierzysz?Viola wrote:dzisiaj sie obudzilam i pierwsze mierzenie bylo 36,77, drugie 36,68, trzecie 36,74 i to 36,74 powtorzylo sie ze 3 razy...jak to interpretowac?
inessa lubi tę wiadomość