X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale płodne jesteście :D tu na forum, oby przełożyło się to i na dzieci!!!!

polarmiś, Andzia33, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, nie musisz miec powyzej 37 zeby byla ciaza. Wczoraj widziala na stronie FF wykres babki ktora miala tempmke od momentu zrobienia testu caly czas 36, fakt ze ona miala PCO, nie wiem jak to wplywa na temp. Poziom temp zalezy od naszego organizmu, jedni maja powyzej 37, inni 36,8 a jeszcze inni duzo mniej.

Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu w galerii wykresów też są
    zaznacz sobie ciąża powyżej 35 i tam też są wykresy niekoniecznie z wysokimi temp
    to wszystko zalezy od organizmu
    Viola wrote:
    Lucky, nie musisz miec powyzej 37 zeby byla ciaza. Wczoraj widziala na stronie FF wykres babki ktora miala tempmke od momentu zrobienia testu caly czas 36, fakt ze ona miala PCO, nie wiem jak to wplywa na temp. Poziom temp zalezy od naszego organizmu, jedni maja powyzej 37, inni 36,8 a jeszcze inni duzo mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 10:19

anna maria, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzięki, pooglądam gdy wrócę do domu :)

anna maria, inessa lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta Wasza dyskusja o kiełbaskach vel parówkach z pewnością lepiej obniza prolaktynę niż bromergon, jest więc pro-płodnościowa :)
    gratuluję poczucia humoru

Reni, Andzia33, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was powazne pytanie i prosze was o pomoc. Budze sie rano przed budzikiem np. 20 minut wczesniej i czekam np. do pelnej 7 godz, tak jak zawsze mierze zeby zmierzyc tempke. Czy powinnam ja mierzyc zaraz bezposrednio po przebudzeniu? czy takie lezenie i przewracanie sie z boku na bok ma jakis wplyw na temp? czy temp ma byc ta bezposrednio po obudzeniu sie? pomozcie prosze bo u mnie rzonie z tym jest?

samira, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczynki :) czy mamy jakies nowe czlonkinie w klubach duzego i malego cyca?

Ale mnie jajniki bola, normalne mi chyba wypadna zaraz :)

Bursztyn, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, ja tam ekspertka nie jestem ale mi sie wydaje ze 10-15min to nie robi chyba roznicy.
    Ale niech sie wypowiedza inne czlonkinie ;)

Viola wrote:
    Dziewczyny mam do was powazne pytanie i prosze was o pomoc. Budze sie rano przed budzikiem np. 20 minut wczesniej i czekam np. do pelnej 7 godz, tak jak zawsze mierze zeby zmierzyc tempke. Czy powinnam ja mierzyc zaraz bezposrednio po przebudzeniu? czy takie lezenie i przewracanie sie z boku na bok ma jakis wplyw na temp? czy temp ma byc ta bezposrednio po obudzeniu sie? pomozcie prosze bo u mnie rzonie z tym jest?

Andzia33, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do pół godziny nie ma znaczenia, zmierz jak wstajesz i już. Nie musisz leżeć z pełnym zazwyczaj pęcherzem do punkt 7 by temp była "zdjęta" punktualnie.
    Viola wrote:

Kasik303, Reni, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie chodzi mi o ten FAKT LEZENIA!! wiem ze pol godziny nie ma znaczenia, ale czy mam mierzyc tempke zaraz jak sie obudze czy moge poczekac do swojej zwyklej pory mierzenia, czy ma znaczenie to lezenie i niespanie.
    MUSICIE MI ODPOWIEDZIEC! w koncu jestescie ekspertki:-)

samira, Andzia33, inessa, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a poza tym teb durny elektroniczny termometr mierzy jak chce, czyli mierze 3 razy i za kazdym razem jest inna temp? macie tez tak? uwazam ze jednak rteciowy jest bardziej wiarygodny

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co zaobserowałam u siebie to ma wpływ nawet o 4 kreski!
    pół godziny przed czy po jest w normie
    więc od razu zapisuj
    Viola wrote:

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj sie obudzilam i pierwsze mierzenie bylo 36,77, drugie 36,68, trzecie 36,74 i to 36,74 powtorzylo sie ze 3 razy...jak to interpretowac?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni o jakim przedziale czasowym mowisz powyzej? chodzi mi o te 4 kreski roznicy?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ,wczoraj ale sie nasmialam z waszego pisania ,na to moj syn Mama co za film ogladasz ze tak rechoczesz,a ja :to Forum mlody czlowieku.Pogoda piekna .Acha ja to plaskorzezba jestem.Milego dnia

Reni, samira, Kasik303, polarmiś, Andzia33, Bursztyn, inessa, promyk, Mango lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mierzę zawsze o 6
    no i czasami budzę się po 5 i jest np 36,2 o 5:45 już 36,4 a o 6:00 już 36,6
    więc takie budzenie się, wiercenie też ma wpływ

budzisz się od razu mierzysz i tyle no chyba że tam masz dłuższy czas drzemki ;-) zdarzyło mi się nawet 2 godz więc wtedy mierzę o 6 trudno
    Viola wrote:
    Reni o jakim przedziale czasowym mowisz powyzej? chodzi mi o te 4 kreski roznicy?

inessa, Mango lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Ci kochana Reni:-) wlasnie tez tak mysle ze ten czas po przebudzeniu liczy sie, poniewaz zaczynaja uruchamiac sie wszystkie czynnosci zyciowe, czlowiek nie jest zahibernowany i krew zaczyna szybciej krazyc co wplywa na tempke. A co bys wpisala dzisiaj na moim miejscu, ktora tempke?

polarmiś, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie budze i sobie wkladam ;) i fajnie mi tak pika miedzy nogami ;)
    Reni wrote:
    ja mierzę zawsze o 6
    no i czasami budzę się po 5 i jest np 36,2 o 5:45 już 36,4 a o 6:00 już 36,6
    więc takie budzenie się, wiercenie też ma wpływ

budzisz się od razu mierzysz i tyle no chyba że tam masz dłuższy czas drzemki ;-) zdarzyło mi się nawet 2 godz więc wtedy mierzę o 6 trudno

inessa, Mango lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anna Maria, tak ty sie mozesz rechotac z powaznych rzeczy takich jak rozmiar parowki, bo juz jej nie potrzebujesz, a my ciagle walczymy;-)

inessa, anna maria lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze bierz pod uwagę. Potem termomentr sięnagrzewa itp. A gdzie mierzysz?
    Viola wrote:
    dzisiaj sie obudzilam i pierwsze mierzenie bylo 36,77, drugie 36,68, trzecie 36,74 i to 36,74 powtorzylo sie ze 3 razy...jak to interpretowac?

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ