35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
moremi wrote:W tym szpitalu co jestem wszystkie hasla przeczytałam. No i tutaj nie karmią butelką, tylko łyzeczką jak już. Nie stosują nakładek na sutki, smoczków i innych rzeczy, ktore moglyby zniechęcić do karmienia piersią.
Paszcza, przecież u Was też terror laktacyjny, to zanim Twoja mleczarnia zainteresuje Adasia trzeba będzie go dokarmiac. Jak nie o to biega, to nie wiem.
aaaaaa! no popacz! Ty to Moremi bedziesz dobrze jednak przygotowana przez ten szpital..
Fakt, terror laktacyjny tam jest.. Moj gin sie na ostatniej wizycie zżymał sie na ten temat..
No to trzeba zakupic..Aasiula, malgos741, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Może to na wypadek jakbyś chciała tam zamieszkać z Kartoflem do drugiego porodu? ;-)a.mowilas im że za rok znowu rodzisz?
nope, master plan znacie tylko wyAasiula, Sabina, MartaDidi, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:kurr a moze mi ktoras podrzucic na ktorej stronie tam ta rozmowa jest??Zgublam sie buu
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/kwietniowki-2015,3713,3829.html
ostatni post na tej stronie i dalej..kapturnica, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoremi wrote:W tym szpitalu co jestem wszystkie hasla przeczytałam. No i tutaj nie karmią butelką, tylko łyzeczką jak już. Nie stosują nakładek na sutki, smoczków i innych rzeczy, ktore moglyby zniechęcić do karmienia piersią.
Paszcza, przecież u Was też terror laktacyjny, to zanim Twoja mleczarnia zainteresuje Adasia trzeba będzie go dokarmiac. Jak nie o to biega, to nie wiem.
U mnie też niby nie można, kupiłam na wszelki wypadek kilka słoiczków z gotowym mlekiem do podgrzania i sterylnych smoczków jednorazowych i dałam jak się darł z głodulaktacja często rusza dopiero na 3 dobę po porodzie. Poza tym ja nie lubię jak mi ktoś dyktuje co mam robić...
takim restrykcyjnym podejściem to tylko można kobietę do karmienia zniechęcić moim zdaniem i zestresować niepotrzebnie.
Sabina, ComeToMeBaby, ania.g, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/kwietniowki-2015,3713,3829.html
ostatni post na tej stronie i dalej..Simba, Sabina, Aasiula, moremi, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:A co Mary? Nie byla u was asymetria tez?
asymetri nie ale ma wzmożone lekko napięcie mięśniowe w nóżkach i nie podpiera się za bardzo na rączkach na brzuchu.Adaś jak widzę sam już siedzi,Maryśka tak jak córka Anny słabo siedzi,leci do przodu.Dziobak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:Tos mnie polechtala
miło że tylko nas dopuściłas do tajemnicy. A mąż wie?
hmm, hmm... a musi?
kurka, musi, ja nie mam tak dobrze, ze mrozak czeka... no to mu chyba powiem
ale sie wtrzymam do "po porodzie", bo moze mi sie zmieniSabina, ComeToMeBaby, Aasiula, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:hmm, hmm... a musi?
kurka, musi, ja nie mam tak dobrze, ze mrozak czeka... no to mu chyba powiem
ale sie wtrzymam do "po porodzie", bo moze mi sie zmieni
Paszczu a może u Ciebie po porodzie organizm "się naprawi" i zajdziecie naturalnie? Znaczy wpadniecieczego szczerze życzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 20:13
paszczakin, malgos741, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:U mnie też niby nie można, kupiłam na wszelki wypadek kilka słoiczków z gotowym mlekiem do podgrzania i sterylnych smoczków jednorazowych i dałam jak się darł z głodu
laktacja często rusza dopiero na 3 dobę po porodzie. Poza tym ja nie lubię jak mi ktoś dyktuje co mam robić...
takim restrykcyjnym podejściem to tylko można kobietę do karmienia zniechęcić moim zdaniem i zestresować niepotrzebnie.
strach panie, strach...
swoją droga ciekawe jak to neandertalczycy sobie radzilimoremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:no to jak świezo narodzone dziecko ma przeżyć te 3 doby?
strach panie, strach...
swoją droga ciekawe jak to neandertalczycy sobie radzili
No to nie jest regułau mnie mleczarnia od 3 doby
poza tym taki maluszek 1-2 dniowy po wypiciu 20-30 ml jest najedzony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 20:13
moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:Nam łatwiej, możemy udawać że mamy ochotę na sex
Paszczu a może u Ciebie po porodzie organizm "się naprawi" i zajdziecie naturalnie? Znaczy wpadniecieczego szczerze życzę
master plan przewiduje wpadniecie od sierpnia do grudnia.. bo czesto druga zdarza sie naturalnie, szcegolnie przy idiopatycznej nieplodnosci.. jak nie to IVF
tak na serio to z mauzem ten plan jest ustalony.. tylko malym druczkiem na dole jest napisane, ze ja wskutek ewnetualnych traum moge sie z niego wycofac
Sabina, Aasiula, malgos741, moremi, Dziobak, kkisia lubią tę wiadomość