35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
czyli jak usg 15-20 dc to punkcja w następnym cyklu tak?
kuźwa skomplikowane
mam nadzieję, że mi rozrysująBISCA wrote:Ja mam tzw dlugi protokol (taki jest w wiekszosci przypadkow). Pierwszy dzien cyklu zastrzyk (domiesniowy) , ktory dziala 28 dni. Mam zadzwonic do kliniki ze zaczelam i ustalic date USG (moge wybrac dzien meidzy 15 a 20 dc)
przy tej wizycie, sprawdzaja na USG czy nie ma kistow, krew na hormony, spotkanie z anestazjologiem i zaczynamy stymulacje GONAL F zastrzyk co wieczor przez 6 dni. Kolejna wizyta, krew, USG i podgladanie jaj w celu dopasowanie dawki GONALU. Ustalenie daty na zasrzyk OVITRELLE 250 MM (na pekniecie) i ustalamy date na punkcje. Punkcja (bede uspiona :)3 dni po punkcji trasnfert i dluuuuuuuuuuugie czekanie na bete. Voila !
Aha, moze byc tak, ze po punkcji organizm nie bedzie dobrze reagowal i lekarz moze zdecydowac , ze tranfert w kolejnym cyklu.moremi, Sabina, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Dorbie, nie ma mowy, żebym wbiła sama igłę w swoje ciało. Krew mogę oddawać, ale to już przekracza granice mojej wytrzymałości
Moremi, u mnie również mąż dostąpił zaszczytu..
z tych samych powodów co powyżej..
po miesiącu już mu to nie robi zupełnie..
tzn robi coraz lepiej, mniej boli, natomiast niedługo to będzie mnie walił igłą jak rąbankę z pół metra..
dobrze, że nie pali, bo by miał peta w zębach, taki wyluzowany...
ja nie tak bardzo..
a jak się nazywa ta mieszanka clexane z acardem, bo ja biorę osbno?
dorbie, macduska, kkisia, Aasiula, moremi, Sabina, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef75738a193a.jpg
Simba wrote:I jeszcze zaczeli ryczec. Normalnie na forum nie mozna posiedziec.
dorbie, ola_35, BISCA, kapturnica, ComeToMeBaby, Dziobak, megan8, Zofia8, Heretyczka, kkisia, Aasiula, moremi, Sabina, gosia7122, Arwena, SolarPolar, Niuta, malgos741, Bozia3, paszczakin, Parka, Magdala, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:czyli jak usg 15-20 dc to punkcja w następnym cyklu tak?
kuźwa skomplikowane
mam nadzieję, że mi rozrysują
Nie, punkcja w tym samym cyklu. U mni np poczatek cyklu 2 kwietnia i jak wszystko ok to punkcja pod koniec kwietnia
Doskonale rozumiem Twoja niecierpliwosc. Jak cos to pytaj na privSabina lubi tę wiadomość
-
moremi wrote:Musiałam dżemkę uciąć
Zastrzyki mam przyjmować w brzuch. One są na bazie heparyny i w połączeniu z acardem podaje się je w ciąży przy poronieniach nawykowych, żeby uniknąć przedwczesnego odklejania łożyska.
Zniosę to, ale z trudem, bo zastrzyków się boję.
Dorbie, nie ma mowy, żebym wbiła sama igłę w swoje ciało. Krew mogę oddawać, ale to już przekracza granice mojej wytrzymałościTo generalnie jest pryszcz, dziabnac w brzuch, potem juz tylko podac lek. I tak naprawde nie boli. Ale glowa sobie, reka sobie.
Maz niech Cie dziabie.moremi, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
BISCA wrote:Biore tylko jeden, bo my tchorze i "boimy sie " blizniakow . Chociaz jak tak patrze na Twoje, to moze by ......NIE NIE NIE !!!! Bojem sie
Nie takie straszne diabły...
Po roku przywyknieszTakie roczne to się same bawią ze sobą, a Ty masz spokój. W sensie większy, niż na początku
A widziałam ostanio piękny wózek, piętrowy
BISCA lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
i gdzieś tam popierdalają sobie żwawo królicze kadłubki
wiesz co macdu, żeś teraz popłynęła!
daj dzienniczek
macduska wrote:W temacie uroków- mam do oddania 10 króliczych łapek. Nieużywane, jeszcze swieże w zasadzie.
Witam wtorkowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 14:04
Simba, macduska, kkisia, Aasiula, kapturnica, moremi, Sabina, gretka, SolarPolar, malgos741, paszczakin, Magdala, Mega lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Biore tylko jeden, bo my tchorze i "boimy sie " blizniakow . Chociaz jak tak patrze na Twoje, to moze by ......NIE NIE NIE !!!! Bojem sie
Bierz od razu 2 albo 3 . Tyle ile chcesz dzieci. W cholerę drugi raz to samo przechodzić , 2 lub 3 za jednym zamachem koszta niższe i czas nie ucieka
Reni ty tez od razu bież 2 co najmniej!Reni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dają jedno
trudno wezmęola_35 wrote:Bierz od razu 2 albo 3 . Tyle ile chcesz dzieci. W cholerę drugi raz to samo przechodzić , 2 lub 3 za jednym zamachem koszta niższe i czas nie ucieka
Reni ty tez od razu bież 2 co najmniej!moremi, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny