X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Dziewczyny, która wiedząca czym podrasowac morfologię- zrobiłam wczoraj i oprócz tradycyjnie nędznego poziomu leukocytów reszta wyników przy granicach normy.
    Boję sie że jak jeszcze spadną parametry to mi nie zrobią zabiegu a to już za miesiąc.

na leukocyty: http://www.pepsieliot.com/8-naturalnych-sposobow-na-zwiekszenie-ilosci-leukocytow-czyli-bialych-krwinek-tych-chroniacych-nas-przed-infekcjami/

a na czerwone krwinki to zalecają buraczki
    poza tym żelazo, czerwone wino chyba też się liczy? :)

macduska lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    O Marta, jestes ! super. Wlasnie otworzylam biale wytrawne no i wiesz, samemu tak glupio pic ;)
    no to zdrowko
    Zdrowie Siostro Ty moja... Aczkolwiek ja na sucho... Dzisiaj zostałam zbombardowana negatywnymi informacjami od moich pacjentow.. nie zdążyłam włączyć pola i teraz siedzę i patrze w ścianę...

BISCA, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Dziewczyny, która wiedząca czym podrasowac morfologię- zrobiłam wczoraj i oprócz tradycyjnie nędznego poziomu leukocytów reszta wyników przy dolnych granicach normy.
    Boję sie że jak jeszcze spadną parametry to mi nie zrobią zabiegu a to już za miesiąc.
    Macdu-surowa watroba malej foczki... a tak powaznie to wolowinka, buraczek, szpinaczek, salatka zielona...czyli Sorbifer na przyklad- bedzie szybciej...

macduska, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Zdrowie Siostro Ty moja... Aczkolwiek ja na sucho... Dzisiaj zostałam zbombardowana negatywnymi informacjami od moich pacjentow.. nie zdążyłam włączyć pola i teraz siedzę i patrze w ścianę...

oj, bidulo. Napije sie za Ciebie.
    czego to czlowiek nie poswieci, ze podniesc na duchu forumowa siostre ;)

MartaDidi, ComeToMeBaby, ComeToMeBaby, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://maliodkrywcy.onet.pl/quiz.html
    taki quiz dla rodziców jest dzisiaj na onecie.
    sponsored by pampers ;)

pamiętając o sponsorze rozwiązałam quiz i oto mój wynik:
    Twój wynik to: 13
    Doskonale radzisz sobie z pielęgnacją skóry dziecka… i nie tylko z nią. Jesteś uważna i elastyczna. Dopasowujesz swoje działania do zmieniających się potrzeb dziecka. Nie biegasz do lekarza z każdym drobiazgiem, ale jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, nie wahasz się i biegniesz do pediatry. Obserwujesz malucha i reagujesz zależnie od okoliczności. Wiesz doskonale, że jego skóra wciąż jeszcze nie osiągnęła pełnej dojrzałości, potrzebuje więc delikatnej pielęgnacji. Nie przesadzasz z kosmetykami, które mogą ją obciążać i podrażniać. Wiesz, jak ważne są pieluszki dobrej jakości, lekkie bawełniane ubranka i wietrzenie skóry. Starannie czyścisz skórę dziecka przy przewijaniu, używając delikatnych chusteczek nawilżanych. Do mycia używasz specjalnych płynów do kąpieli dla niemowląt, albo mydła bez drażniących dodatków zapachowych. Nie hamujesz aktywności i ciekawości dziecka, towarzyszysz mu w poznawaniu świata. Doskonale rozumiesz, że – jak mówi dr Małgorzata Gołkowska, lekarz pediatra neonatolog, członkini Polskiego Towarzystwa Pediatrycznego i Polskiego Towarzystwa Neonatologicznego: Maluszek rozwija się i zdobywa wiedzę o świecie przez doświadczanie go na różne sposoby: dotykając przedmiotów rączkami, stópkami lub biorąc je do buzi.

może nie będę chuj-nie-matka...

iwcia77 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Macdu-surowa watroba malej foczki... a tak powaznie to wolowinka, buraczek, szpinaczek, salatka zielona...czyli Sorbifer na przyklad- bedzie szybciej...

Ten specyfik na receptę jest?

Co jeść to mniej więcej wiem, chodzi mi właśnie o jakiś super suplement diety.

Zwłaszcza, że z surową wątróbką od małej foczki może być niejaki kłopot. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 19:55

moremi, MartaDidi, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo podwójnie zalajkowałam :)
    hehehe się ma te umiejętności.

MartaDidi, BISCA, Aasiula lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie podoba mi sie okreslenie "Maluszek"... Jakos mi nie pasuje... "Oprawca", "Maly śmierdziel" jest jak nabardziej na miejscu... i zeby nie bylo- uwielbiam moje dzieci i nie wyobrazam sobie bez nich zycia :-)

BISCA, moremi, Arwena, kkisia, paszczakin, iwcia77, Sabina, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:

ale ty masz braki w leukocytach a nie w czerwonych krwinkach przecież?

c5e015d88e.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:

Kurcze, chyba tak... ale zerknij na zelazo chelatowane z Olimpu...

moremi, Zofia8, Aasiula, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ale ty masz braki w leukocytach a nie w czerwonych krwinkach przecież?

leukocyty pod poprzeczką czerwone tuż nad, tak samo hematokryt i płytki

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Kurcze, chyba tak... ale zerknij na zelazo chelatowane z Olimpu...
    To nie problem, pójdę do rodzinnego i po kłopocie.

MartaDidi, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Dziewczyny, która wiedząca czym podrasowac morfologię- zrobiłam wczoraj i oprócz tradycyjnie nędznego poziomu leukocytów reszta wyników przy dolnych granicach normy.
    Jak nie jesteś uczulona na produkty pszczele to przypominam o mleczku pszczelim, świeżym lub mrożonym. Będę o tym wspominać do znudzenia bo mleczko bardzo przyczyniło się do powstania Marcela. Nic nie ma takiego składu i nic tak doskonale nie regeneruje organizmu jak mleczko.

macduska, Aasiula, peppapig, MartaDidi, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego taki Slodziak :-)

ania.g, Aasiula, MartaDidi lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Jak nie jesteś uczulona na produkty pszczele to przypominam o mleczku pszczelim, świeżym lub mrożonym. Będę o tym wspominać do znudzenia bo mleczko bardzo przyczyniło się do powstania Marcela. Nic nie ma takiego składu i nic tak doskonale nie regeneruje organizmu jak mleczko.

O dzięki, kurcze a ja mam pasiekę po drugiej stronie ulicy. :-)
    Jutro pójdę zapytać czy mają mleczko.

ania.g, Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest paskudne w smaku ale to chyba mało ważne :)

macduska, Aasiula, Zofia8, kkisia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Jest paskudne w smaku ale to chyba mało ważne :)
    Najmniej. :-)

ania.g lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    leukocyty pod poprzeczką czerwone tuż nad, tak samo hematokryt i płytki

Ze mnie Małgoś wyssała całe żelazo. W ciązy próbowałam tabletek, ale nie dałam rady ze wzlędu na uboczne. Po porodzie chcieli mi przetaczać krew, ale się nie zgodziłam. Najszybciej i najlepiej podziałał sok z pokrzywy - kupuje się w litrowych butelkach (to jest bez alkoholu, sam sok). Trzeba 50ml wymieszać z pół łyżeczki miodu i pić dwa razy dziennie. Trzymać w lodówce. Kosztuje dwdzieściapare zł.
    Zadziałało szybko, po 2 tygodniach już była lekka poprawa. Do tego brałam wit b12, dwie tabletki. Po 3 miesiącach miałam normę :) Wiem, ze to długo, ale ja miałam dużo do uzuzpełnienia.
    Poczytaj, bo niektóre produkty zawierają co prawada dużo żelaza, ale jest słabo przyswajalne. W mięsie chyba najlepiej, podrobach, wątróbce i tego typu narządach.

macduska, Sabina lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Paszczak, Ty Łobuzie... :-) Ty, Miśku, Ty... Chcesz to kupie Ci futro...

Ale, ale!
    Ze co ja znowu?

MartaDidi, moremi lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • OvuFriend

Wysłany: 26 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

‹‹ 8320 8321 8322 8323 8324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ