X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Dziewczyny, która wiedząca czym podrasowac morfologię- zrobiłam wczoraj i oprócz tradycyjnie nędznego poziomu leukocytów reszta wyników przy granicach normy.
    Boję sie że jak jeszcze spadną parametry to mi nie zrobią zabiegu a to już za miesiąc.

na leukocyty: http://www.pepsieliot.com/8-naturalnych-sposobow-na-zwiekszenie-ilosci-leukocytow-czyli-bialych-krwinek-tych-chroniacych-nas-przed-infekcjami/

a na czerwone krwinki to zalecają buraczki
    poza tym żelazo, czerwone wino chyba też się liczy? :)

macduska lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    O Marta, jestes ! super. Wlasnie otworzylam biale wytrawne no i wiesz, samemu tak glupio pic ;)
    no to zdrowko
    Zdrowie Siostro Ty moja... Aczkolwiek ja na sucho... Dzisiaj zostałam zbombardowana negatywnymi informacjami od moich pacjentow.. nie zdążyłam włączyć pola i teraz siedzę i patrze w ścianę...

BISCA, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Dziewczyny, która wiedząca czym podrasowac morfologię- zrobiłam wczoraj i oprócz tradycyjnie nędznego poziomu leukocytów reszta wyników przy dolnych granicach normy.
    Boję sie że jak jeszcze spadną parametry to mi nie zrobią zabiegu a to już za miesiąc.
    Macdu-surowa watroba malej foczki... a tak powaznie to wolowinka, buraczek, szpinaczek, salatka zielona...czyli Sorbifer na przyklad- bedzie szybciej...

macduska, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Zdrowie Siostro Ty moja... Aczkolwiek ja na sucho... Dzisiaj zostałam zbombardowana negatywnymi informacjami od moich pacjentow.. nie zdążyłam włączyć pola i teraz siedzę i patrze w ścianę...

oj, bidulo. Napije sie za Ciebie.
    czego to czlowiek nie poswieci, ze podniesc na duchu forumowa siostre ;)

MartaDidi, ComeToMeBaby, ComeToMeBaby, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://maliodkrywcy.onet.pl/quiz.html
    taki quiz dla rodziców jest dzisiaj na onecie.
    sponsored by pampers ;)

pamiętając o sponsorze rozwiązałam quiz i oto mój wynik:
    Twój wynik to: 13
    Doskonale radzisz sobie z pielęgnacją skóry dziecka… i nie tylko z nią. Jesteś uważna i elastyczna. Dopasowujesz swoje działania do zmieniających się potrzeb dziecka. Nie biegasz do lekarza z każdym drobiazgiem, ale jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, nie wahasz się i biegniesz do pediatry. Obserwujesz malucha i reagujesz zależnie od okoliczności. Wiesz doskonale, że jego skóra wciąż jeszcze nie osiągnęła pełnej dojrzałości, potrzebuje więc delikatnej pielęgnacji. Nie przesadzasz z kosmetykami, które mogą ją obciążać i podrażniać. Wiesz, jak ważne są pieluszki dobrej jakości, lekkie bawełniane ubranka i wietrzenie skóry. Starannie czyścisz skórę dziecka przy przewijaniu, używając delikatnych chusteczek nawilżanych. Do mycia używasz specjalnych płynów do kąpieli dla niemowląt, albo mydła bez drażniących dodatków zapachowych. Nie hamujesz aktywności i ciekawości dziecka, towarzyszysz mu w poznawaniu świata. Doskonale rozumiesz, że – jak mówi dr Małgorzata Gołkowska, lekarz pediatra neonatolog, członkini Polskiego Towarzystwa Pediatrycznego i Polskiego Towarzystwa Neonatologicznego: Maluszek rozwija się i zdobywa wiedzę o świecie przez doświadczanie go na różne sposoby: dotykając przedmiotów rączkami, stópkami lub biorąc je do buzi.

może nie będę chuj-nie-matka...

iwcia77 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Macdu-surowa watroba malej foczki... a tak powaznie to wolowinka, buraczek, szpinaczek, salatka zielona...czyli Sorbifer na przyklad- bedzie szybciej...

Ten specyfik na receptę jest?

Co jeść to mniej więcej wiem, chodzi mi właśnie o jakiś super suplement diety.

Zwłaszcza, że z surową wątróbką od małej foczki może być niejaki kłopot. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 19:55

moremi, MartaDidi, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo podwójnie zalajkowałam :)
    hehehe się ma te umiejętności.

MartaDidi, BISCA, Aasiula lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie podoba mi sie okreslenie "Maluszek"... Jakos mi nie pasuje... "Oprawca", "Maly śmierdziel" jest jak nabardziej na miejscu... i zeby nie bylo- uwielbiam moje dzieci i nie wyobrazam sobie bez nich zycia :-)

BISCA, moremi, Arwena, kkisia, paszczakin, iwcia77, Sabina, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:

ale ty masz braki w leukocytach a nie w czerwonych krwinkach przecież?

c5e015d88e.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:

Kurcze, chyba tak... ale zerknij na zelazo chelatowane z Olimpu...

moremi, Zofia8, Aasiula, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ale ty masz braki w leukocytach a nie w czerwonych krwinkach przecież?

leukocyty pod poprzeczką czerwone tuż nad, tak samo hematokryt i płytki

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Kurcze, chyba tak... ale zerknij na zelazo chelatowane z Olimpu...
    To nie problem, pójdę do rodzinnego i po kłopocie.

MartaDidi, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Dziewczyny, która wiedząca czym podrasowac morfologię- zrobiłam wczoraj i oprócz tradycyjnie nędznego poziomu leukocytów reszta wyników przy dolnych granicach normy.
    Jak nie jesteś uczulona na produkty pszczele to przypominam o mleczku pszczelim, świeżym lub mrożonym. Będę o tym wspominać do znudzenia bo mleczko bardzo przyczyniło się do powstania Marcela. Nic nie ma takiego składu i nic tak doskonale nie regeneruje organizmu jak mleczko.

macduska, Aasiula, peppapig, MartaDidi, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego taki Slodziak :-)

ania.g, Aasiula, MartaDidi lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Jak nie jesteś uczulona na produkty pszczele to przypominam o mleczku pszczelim, świeżym lub mrożonym. Będę o tym wspominać do znudzenia bo mleczko bardzo przyczyniło się do powstania Marcela. Nic nie ma takiego składu i nic tak doskonale nie regeneruje organizmu jak mleczko.

O dzięki, kurcze a ja mam pasiekę po drugiej stronie ulicy. :-)
    Jutro pójdę zapytać czy mają mleczko.

ania.g, Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest paskudne w smaku ale to chyba mało ważne :)

macduska, Aasiula, Zofia8, kkisia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Jest paskudne w smaku ale to chyba mało ważne :)
    Najmniej. :-)

ania.g lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    leukocyty pod poprzeczką czerwone tuż nad, tak samo hematokryt i płytki

Ze mnie Małgoś wyssała całe żelazo. W ciązy próbowałam tabletek, ale nie dałam rady ze wzlędu na uboczne. Po porodzie chcieli mi przetaczać krew, ale się nie zgodziłam. Najszybciej i najlepiej podziałał sok z pokrzywy - kupuje się w litrowych butelkach (to jest bez alkoholu, sam sok). Trzeba 50ml wymieszać z pół łyżeczki miodu i pić dwa razy dziennie. Trzymać w lodówce. Kosztuje dwdzieściapare zł.
    Zadziałało szybko, po 2 tygodniach już była lekka poprawa. Do tego brałam wit b12, dwie tabletki. Po 3 miesiącach miałam normę :) Wiem, ze to długo, ale ja miałam dużo do uzuzpełnienia.
    Poczytaj, bo niektóre produkty zawierają co prawada dużo żelaza, ale jest słabo przyswajalne. W mięsie chyba najlepiej, podrobach, wątróbce i tego typu narządach.

macduska, Sabina lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Paszczak, Ty Łobuzie... :-) Ty, Miśku, Ty... Chcesz to kupie Ci futro...

Ale, ale!
    Ze co ja znowu?

MartaDidi, moremi lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • OvuFriend

Wysłany: 26 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

‹‹ 8320 8321 8322 8323 8324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ