35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
macduska wrote:Dziewczyny, która wiedząca czym podrasowac morfologię- zrobiłam wczoraj i oprócz tradycyjnie nędznego poziomu leukocytów reszta wyników przy granicach normy.
Boję sie że jak jeszcze spadną parametry to mi nie zrobią zabiegu a to już za miesiąc.
na leukocyty: http://www.pepsieliot.com/8-naturalnych-sposobow-na-zwiekszenie-ilosci-leukocytow-czyli-bialych-krwinek-tych-chroniacych-nas-przed-infekcjami/
a na czerwone krwinki to zalecają buraczki
poza tym żelazo, czerwone wino chyba też się liczy?macduska lubi tę wiadomość
-
BISCA wrote:O Marta, jestes ! super. Wlasnie otworzylam biale wytrawne no i wiesz, samemu tak glupio pic
no to zdrowkoBISCA, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
macduska wrote:Dziewczyny, która wiedząca czym podrasowac morfologię- zrobiłam wczoraj i oprócz tradycyjnie nędznego poziomu leukocytów reszta wyników przy dolnych granicach normy.
Boję sie że jak jeszcze spadną parametry to mi nie zrobią zabiegu a to już za miesiąc.macduska, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość
MartaDidi wrote:Zdrowie Siostro Ty moja... Aczkolwiek ja na sucho... Dzisiaj zostałam zbombardowana negatywnymi informacjami od moich pacjentow.. nie zdążyłam włączyć pola i teraz siedzę i patrze w ścianę...
oj, bidulo. Napije sie za Ciebie.
czego to czlowiek nie poswieci, ze podniesc na duchu forumowa siostreMartaDidi, ComeToMeBaby, ComeToMeBaby, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
-
http://maliodkrywcy.onet.pl/quiz.html
taki quiz dla rodziców jest dzisiaj na onecie.
sponsored by pampers
pamiętając o sponsorze rozwiązałam quiz i oto mój wynik:
Twój wynik to: 13
Doskonale radzisz sobie z pielęgnacją skóry dziecka… i nie tylko z nią. Jesteś uważna i elastyczna. Dopasowujesz swoje działania do zmieniających się potrzeb dziecka. Nie biegasz do lekarza z każdym drobiazgiem, ale jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, nie wahasz się i biegniesz do pediatry. Obserwujesz malucha i reagujesz zależnie od okoliczności. Wiesz doskonale, że jego skóra wciąż jeszcze nie osiągnęła pełnej dojrzałości, potrzebuje więc delikatnej pielęgnacji. Nie przesadzasz z kosmetykami, które mogą ją obciążać i podrażniać. Wiesz, jak ważne są pieluszki dobrej jakości, lekkie bawełniane ubranka i wietrzenie skóry. Starannie czyścisz skórę dziecka przy przewijaniu, używając delikatnych chusteczek nawilżanych. Do mycia używasz specjalnych płynów do kąpieli dla niemowląt, albo mydła bez drażniących dodatków zapachowych. Nie hamujesz aktywności i ciekawości dziecka, towarzyszysz mu w poznawaniu świata. Doskonale rozumiesz, że – jak mówi dr Małgorzata Gołkowska, lekarz pediatra neonatolog, członkini Polskiego Towarzystwa Pediatrycznego i Polskiego Towarzystwa Neonatologicznego: Maluszek rozwija się i zdobywa wiedzę o świecie przez doświadczanie go na różne sposoby: dotykając przedmiotów rączkami, stópkami lub biorąc je do buzi.
może nie będę chuj-nie-matka...
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaDidi wrote:Macdu-surowa watroba malej foczki... a tak powaznie to wolowinka, buraczek, szpinaczek, salatka zielona...czyli Sorbifer na przyklad- bedzie szybciej...
Ten specyfik na receptę jest?
Co jeść to mniej więcej wiem, chodzi mi właśnie o jakiś super suplement diety.
Zwłaszcza, że z surową wątróbką od małej foczki może być niejaki kłopot.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 19:55
moremi, MartaDidi, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
Nie podoba mi sie okreslenie "Maluszek"... Jakos mi nie pasuje... "Oprawca", "Maly śmierdziel" jest jak nabardziej na miejscu... i zeby nie bylo- uwielbiam moje dzieci i nie wyobrazam sobie bez nich zycia
BISCA, moremi, Arwena, kkisia, paszczakin, iwcia77, Sabina, Simba, Mega lubią tę wiadomość
macduska wrote:Ten specyfik na receptę jest?
Zwłaszcza, że z surową wątróbką od małej foczki może być niejaki kłopot. -
macduska wrote:Ten specyfik na receptę jest?
Zwłaszcza, że z surową wątróbką od małej foczki może być niejaki kłopot.moremi, Zofia8, Aasiula, Simba lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:Dziewczyny, która wiedząca czym podrasowac morfologię- zrobiłam wczoraj i oprócz tradycyjnie nędznego poziomu leukocytów reszta wyników przy dolnych granicach normy.
Boję sie że jak jeszcze spadną parametry to mi nie zrobią zabiegu a to już za miesiąc.macduska, Aasiula, peppapig, MartaDidi, moremi, Sabina lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyania.g wrote:Jak nie jesteś uczulona na produkty pszczele to przypominam o mleczku pszczelim, świeżym lub mrożonym. Będę o tym wspominać do znudzenia bo mleczko bardzo przyczyniło się do powstania Marcela. Nic nie ma takiego składu i nic tak doskonale nie regeneruje organizmu jak mleczko.
O dzięki, kurcze a ja mam pasiekę po drugiej stronie ulicy.
Jutro pójdę zapytać czy mają mleczko.ania.g, Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:leukocyty pod poprzeczką czerwone tuż nad, tak samo hematokryt i płytki
Ze mnie Małgoś wyssała całe żelazo. W ciązy próbowałam tabletek, ale nie dałam rady ze wzlędu na uboczne. Po porodzie chcieli mi przetaczać krew, ale się nie zgodziłam. Najszybciej i najlepiej podziałał sok z pokrzywy - kupuje się w litrowych butelkach (to jest bez alkoholu, sam sok). Trzeba 50ml wymieszać z pół łyżeczki miodu i pić dwa razy dziennie. Trzymać w lodówce. Kosztuje dwdzieściapare zł.
Zadziałało szybko, po 2 tygodniach już była lekka poprawa. Do tego brałam wit b12, dwie tabletki. Po 3 miesiącach miałam normęWiem, ze to długo, ale ja miałam dużo do uzuzpełnienia.
Poczytaj, bo niektóre produkty zawierają co prawada dużo żelaza, ale jest słabo przyswajalne. W mięsie chyba najlepiej, podrobach, wątróbce i tego typu narządach.macduska, Sabina lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
OvuFriend