35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Heretyczka wrote:ja tak myślałam jak musiałaś powtarzać badanie, miałam to samo
to standartowa procedura ale po pierwszym wyniku nie mówi sie rodzicom, mówi sie że wystapił jakis błąd techniczny czy cos w tym rodzaju
Dostałam też pismo z NFZ w sprawie tej przychodni gdzie robiłam badania prenetalne żebym napisała im gdzie były faktycznie badania robione, bo szukają na nich haka, bo tam gdzie robiłam to oni nie mieli zezwolenia i tak jak mówiłam, to co odpiszę zależy od wyników, a że są takie jak są to będą mieli pozamiatane. Zastanawiam się czy nie można jeszcze coś im zrobić za to że mówił że dalszych badań nie trzeba robić bo wszystko jest w porządku. Pamiętam, że Ty miałaś duże prawdopodobieństwo wystąpienia ZD a u mnie mówił że jest dobrze i nic nie trzeba robić.kapturnica, Sabina, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
U nas ząbkowania ciąg dalszy. Wojtek na zmianę albo śpi albo marudzi. Gorączka 38,5 stopnia. Rozmawiałam z pediatrą, kazał podawać przeciwgorączkowe i jak przez weekend nie przejdzie to się zgłosić.
Dorka.1979, anna maria, MartaDidi lubią tę wiadomość
-
I po co to robic jakiekolwiek badania przesiewowe ? jak one sobie a życie sobie jak widac..
Dorka ,Natalka jest slicznym niemowlakiem i wyrosnie na madra kochana dziewczynke..Tak jak napisałas sa różnego stopnia ZD i pracując z niąmożecie jej dużo pomóc.Dorka.1979, moremi, kkisia, ComeToMeBaby, Sabina, iwcia77, dorbie, Arwena, Zofia8, Bozia3, ola_35, Mega lubią tę wiadomość
-
Heretyczka wrote:dokładnie
z przeprowadzonych badań wynika że dzieci urodzone ze starszych matek są jakby 'lepsze'...jesli mozna to tak nazwac, dzieci z młodych matek są z mutacji jakiegos genu juz nie pamietam jakiego i dlatego mają wiecej problemów zdrowotnych
http://www.zespoldowna.info/
to jest blog ojca ktora ma syna z zd , tam jest wszystko....jak juz ochłonieszmoremi lubi tę wiadomość
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
nick nieaktualnyDorka.1979 wrote:A, czyli to oni nie mieli błędu tylko musieli jeszcze raz zrobić.
Dostałam też pismo z NFZ w sprawie tej przychodni gdzie robiłam badania prenetalne żebym napisała im gdzie były faktycznie badania robione, bo szukają na nich haka, bo tam gdzie robiłam to oni nie mieli zezwolenia i tak jak mówiłam, to co odpiszę zależy od wyników, a że są takie jak są to będą mieli pozamiatane. Zastanawiam się czy nie można jeszcze coś im zrobić za to że mówił że dalszych badań nie trzeba robić bo wszystko jest w porządku. Pamiętam, że Ty miałaś duże prawdopodobieństwo wystąpienia ZD a u mnie mówił że jest dobrze i nic nie trzeba robić.
Dorka, zasięgnij opinii u prawnika, jeśli masz odczucia, że nie wszystko było w tej kwestii ok.
Dorka.1979 lubi tę wiadomość
-
Heretyczka wrote:badz silna dla Natalki, będzie sliczna i madra dziewczynką , zobaczysz
A Ty (dorka znaczy) bedziesz miala mnostwo sily i nigdy sie nie poddasz. Ponadto wiez pomiedzy siostrami bedzie niezwykla. Wiem co mowie. Moja siostra jest dla mnie WSZYSTKIM. Czasami sie boje ze nie pokocham mojego dziecka tak jak jej.kapturnica, Reni, BISCA, Dorka.1979, kkisia, Elfik, Sabina, iwcia77, peppapig, gosia7122, Arwena, Zofia8, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualnyDorka.1979 wrote:Dzięki taka strona też jest mi potrzebna. Wiem że będę musiała chodzić na rehabilitację bo ma wiotkość mięśn,
Dorka jest też coś takiego jak wczesne wspomaganie rozwoju. Pewnie z czasem sama wszystko ogarniesz ale na początku człowiek się porusza jak we mgle. Jakby co to możesz liczyć na moją pomoc. Coś tam wiem o życiu z niepełnosprawnością dziecka.Magdala, moremi, Dorka.1979, kkisia, iwcia77, gosia7122, Arwena, Zofia8 lubią tę wiadomość
-
Dorka.1979 wrote:A, czyli to oni nie mieli błędu tylko musieli jeszcze raz zrobić.
Dostałam też pismo z NFZ w sprawie tej przychodni gdzie robiłam badania prenetalne żebym napisała im gdzie były faktycznie badania robione, bo szukają na nich haka, bo tam gdzie robiłam to oni nie mieli zezwolenia i tak jak mówiłam, to co odpiszę zależy od wyników, a że są takie jak są to będą mieli pozamiatane. Zastanawiam się czy nie można jeszcze coś im zrobić za to że mówił że dalszych badań nie trzeba robić bo wszystko jest w porządku. Pamiętam, że Ty miałaś duże prawdopodobieństwo wystąpienia ZD a u mnie mówił że jest dobrze i nic nie trzeba robić.
Dorka
a co Ty za badania tam robilas? Pappe normalna, czy jakies inwazyjne?kapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorka.1979 wrote:A, czyli to oni nie mieli błędu tylko musieli jeszcze raz zrobić.
nie trać nerwów bo to przeciez niczego nie zmieni u Natalki..moremi, Dorka.1979, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorka.1979 wrote:Dzięki taka strona też jest mi potrzebna. Wiem że będę musiała chodzić na rehabilitację bo ma wiotkość mięśn,
Dorka.1979, MartaDidi, iwcia77, Zofia8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyludzie, badania prenatalne tak naprawde NICZEGO nie gwarantuja, tak mi powiedziała lekarka jak Tomus lezał w szpitalu, jeżeli ktos jest w stanie w razie czego dziecko zabic to powinien zrobic amniopunkcje, tyle w temacie..
Dorka.1979, MartaDidi, iwcia77, Arwena, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo tylko usg, i to co lekarz "widzi" na monitorze nie zawsze jest zgodne z prawdą, zależy jak dobrze lekarz potrafi obraz usg interpretować i tyle. A ten to Nifty co Elfik robiła, co to jest?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 16:28
-
nick nieaktualny
-
Heretyczka wrote:ludzie, badania prenatalne tak naprawde NICZEGO nie gwarantuja, tak mi powiedziała lekarka jak Tomus lezał w szpitalu, jeżeli ktos jest w stanie w razie czego dziecko zabic to powinien zrobic amniopunkcje, tyle w temacie..
I dlatego tez przy wczesnych poronieniach nie ma co rozdzierac szat. Eliminacja nieprawidlowosci. Zaakceptowac, otrzasnac sie i do boju.Heretyczka, mamatrojki80, Dziobak, BISCA, kkisia, ComeToMeBaby, MartaDidi, moremi, Sabina, iwcia77, dorbie, Arwena, Zofia8, Bozia3 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.