X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Dorka przykro mi,bardzo mi przykro :-(
    wiesz, z doswiadczenia wiem że my mamy zespołowców nie lubimy słowa przykro...myśle że Tomkowi by było dopiero przykro gdyby słyszał takie słowa, to jest taki sam człowiek ma tylko jeden chromosomek więcej

Dorka.1979, MartaDidi, moremi, Magda*, iwcia77, Arwena, Zofia8 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem o co Ci chodzi ,to jest cos nie tak ze mi przykro ?
    Heretyczka wrote:
    wiesz, z doswiadczenia wiem że my mamy zespołowców nie lubimy słowa przykro...myśle że Tomkowi by było dopiero przykro gdyby słyszał takie słowa, to jest taki sam człowiek ma tylko jeden chromosomek więcej

mamatrojki80, kapturnica, kkisia, Aasiula, moremi, Arwena lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:

To przecież przykre dla dziecka, że ma wadę wrodzoną.
    Rodzic ma dziecko i tyle.

mamatrojki80, anna maria, kapturnica, kkisia, Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Nie rozumiem o co Ci chodzi ,to jest cos nie tak ze mi przykro ?
    chodziło mi o to że mnie nie jest przykro że mam takie dziecko więc dlaczego komus innemu miało by być...

• Magdala Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    niby tak bo sie dziecka nie zna
    w tej chwili nie wyobrazam sobie stracic Tomka, wolałabym sama zginąć

Ani ja nie wyobrazam sobie nie miec swojej Kaski. Taki paradoks.

Swoja droga choroba w rodzinie wszystko zmienia. U nas na lepsze. Wiecej milosci ;-). Kto wie jak byloby bez siostry. Jasne ze rodzice mieli kryzysy ale jak mam do domu rodzinnego zawitac to lece jak na skrzydlach. Bardziej mnie to ekscytuje niz Paryze i Kanary. Uwazam sie za szczesciare.

Heretyczka, Dorka.1979, MartaDidi, moremi, Sabina, iwcia77, SolarPolar, BISCA, Arwena, megan8, Zofia8, Bozia3, Mega, chruszczow lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jest przykro, ze ktokolwiek musi się zmagać z chorobą i niepełnosprawnością dziecka :-(

kapturnica, anna maria, kkisia, Iwone, Dorka.1979, Aasiula, ComeToMeBaby, moremi, MartaDidi, Sabina, iwcia77, BISCA, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Nie, nic zlego. Mialam cicha nadzieje, ze ruszymy z IVF w tym samym czasie z Renkiem. Jestesmy na tym samym etapie cyklu. Razniej by bylo ;)

JeszCze ja tez na tym samym etapie i czekam na ivf

mamatrojki80, Reni, Magdala, ComeToMeBaby, moremi, peppapig, BISCA, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    A mi jest przykro, ze ktokolwiek musi się zmagać z chorobą i niepełnosprawnością dziecka :-(
    to nie jest tak że sie non stop zmagasz, sa chwile łez i sa chwile radości, tak jak w zyciu każdego człowieka, jak kochasz dziecko to uczestniczysz w tym wszystkim z miłością

Magdala, Dorka.1979, MartaDidi, moremi, Sabina, iwcia77, SolarPolar, kkisia, peppapig, gosia7122, BISCA, Arwena, Zofia8 lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    mnie ginka powiedziała że luteina utrzymuje kazda ciąże, ta nieprawidłowa też

Ja bralam progesteron 400mg dziennie a po poronieniu i zbadaniu fetusa okazalo sie ze byl wlasnie dodatkowy chromosom.

• anna maria Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie o to mi chodzi ,chcialabym zeby wszystkie dzieci byly zdrowe.
    mamatrojki80 wrote:

mamatrojki80, kkisia, Iwone, Dorka.1979, iwcia77, gosia7122, BISCA lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    ludzie, badania prenatalne tak naprawde NICZEGO nie gwarantuja, tak mi powiedziała lekarka jak Tomus lezał w szpitalu, jeżeli ktos jest w stanie w razie czego dziecko zabic to powinien zrobic amniopunkcje, tyle w temacie..
    Z opowiadań mojej przyjaciółki położnej to samo mogę potwierdzić. Czasami nawet zdarza się tak, że matka rodzi ze świadomością że będzie miała dziecko z ZD a rodzi zdrowe, albo wyniki prenetalne w normie, a okazuje się zupełnie co innego.

anna maria, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkisiel to zageszczaj ruchy :-)

moremi, iwcia77, kkisia, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkisia a kiedy kolejne podejście do laparo?
    Pisałaś moze ale mi umknęło.

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szefowa tak miała
    Zd wyszło i pytali jaka decyzja
    Urodziła - zdrową core

Iwone, Dorka.1979, moremi, iwcia77, kkisia, BISCA, Arwena, Zofia8, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    mnie ginka powiedziała że luteina utrzymuje kazda ciąże, ta nieprawidłowa też

Bralam 400mg progesteronu dziennie. Mimo to poronilam.. Plamilam mocno. Oczywiscie jak na usg stwierdzono zaprzestanie rozwoju zarodka to odstawilam. Badanie fetusa wykazalo dodatkowy chromosom.
    Chyba do konca to niewiadomo jak to jest.

• Magdala Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie ta godzina a ja obiadu nie mam. Do garow!

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam za słowa wsparcia

moremi, Sabina, iwcia77, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Reni[/QUOTE]
    super wiadomości- oby kasa się znalazła, a jak nie to lipiec nie tak daleko.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    na starym mieszkaniu miałam takie w łazience i przedpokoju ;-) ale to chyba nie były żarówki ozdobne hahaa2.gif
    przez 7 lat wmawiałam wszystkim, że taka moda ;-)
    Ummnie w przedpokoju nawet zarowek nie ma - wystaja same kable a lampy leza obok na stole juz od dwoch lat.

ComeToMeBaby, moremi, iwcia77, kkisia, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka <3
    Tylko nie znikaj! Wiesz, ze wszystkie forumowe dzieci (i ich chuj nie matki) nasze sa!

moremi, anna maria, kapturnica, MartaDidi, Elfik, Aasiula, Sabina, iwcia77, kkisia, macduska, dorbie, gosia7122, Magdala, Arwena, BISCA, Bozia3, Dorka.1979, Heretyczka, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 8336 8337 8338 8339 8340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ