X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    wrecz jak najzimniejsze ,,,Dokladnie jak sie ogrzalo od ciala to bylo wyrzucane..

Zabiłas mnie Iwcia ta mikrofala..cosik zle robisz mala 8)
    no to ok, zobacze z zamrozona kapusta- dzieki :)

Aasiula, anna maria, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki iwcia :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlazlam pod prysznic , goracy masacz cycka zrobilam , potem odciagnelam sciagarka ( bo Ivo cos marudzi mi przy cycku , drze sie strasznie i nie wiem jak go namowic zeby pomogl mamie :(

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    eee, jak masz zator to ciepły prysznic, masujesz od pach, czy obojczyka do sutka, to "rozpuszcza"
    nie wiem po co zimny okład, na ból?

mnie położna laktacyjna nauczyła, jak gdzieś idę i chcę żeby mleko dłużej nie leciało - mrożę cyce, jak wracam i chcę je rozruszać - ciepły prysznic..

działało, ale czułam się jak maszyna..
    po trzech dni zrezygnowałam z totalnej kontroli mego ciała, bo jednak, jak sciągasz regularnie i nie zamrażąsz, to nie musisz z gulami walczyć..
    zazwyczaj..:)
    no wlasnie ja tez tak pamietalam z kursu rodzenia...:-O

Elfik, Aasiula lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce jeżeli pójdziesz na test pappa z usg prnatalnym (plus hcg daje to test potrójny)na nfz, przysługuje ci również amnio na nfz.

Poszła medycyna do przodu.
    W pomorskim jest 0,3% poronień po zabiegu.
    I lekarze twierdzą, że w znakomitej większości są to "słabsze" ciąże i własnie te z obciążeniami, które i tak mogłyby się zakończyć poronieniem.
    W dzień zabiegu powinno się poleżeć, żeby nie podnosić ciśnienia płynów...
    Aha, i nie iść na skróty, nie brac żadnego FIsha, bo wynik znowu niepewny, trzeba cierpliwie poczekać czy i co się wyhoduje przez te trzy tygodnie.
    Jednak im późniejsza ciąża tym bezpieczniej, oczywiście bez przesady czyli w 17 tc jest ok., bo potem wchodzi w grę bardziej niebezpieczny zabieg inwazyjny.

Cóż, wiedza u mnie większa - we wtorek rano mam amniopunkcję.

edit:i jeszcze odpowiedź na jedno pytanie które padło - amnio tez nie daje 100% !

A tego się dopiero dowiesz jak z fachowcami pogadasz
    tyle, że to już diagnostyczny test, a nie przesiewowy, badają również inne aberracje nie mierzysz już kości, przezierności i nie zgadujesz..
    ale - wyobraź sobie, mogą pobrać akurat zdrowe komórki ... i dupa...
    rzadko się zdarza - a jednak..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 21:01

iwcia77, Sabina, kkisia, mamatrojki80, Dziobak, Aasiula, moremi, Magda*, macduska, kapturnica, Simba, Magdala, Arwena, dorbie, BISCA, Zofia8, Dorka.1979, Krakonka, Heretyczka, peppapig, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Hehehehe ja tylko do Perly Specjal jesli juz :)
    Aaaa bo Ty na UMCSie studiowalas? Tak? Kozienalia niedlugo :)
    Dziś mąz serwuje Perełkę Export. Tylko taką dostał :)

A Simba dobrze pamiętasz - Ja po UMCS, Wacia też :D

Co do Kozienaliów - jak będzie Kult, to jadę!!!!

Aasiula, macduska, kkisia, mamatrojki80, moremi, Elfik, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    W Polsce jeżeli pójdziesz na test pappa z usg prnatalnym (plus hcg daje to test potrójny)na nfz, przysługuje ci również amnio na nfz.

Poszła medycyna do przodu.
    W pomorskim jest 0,3% poronień po zabiegu.
    I lekarze twierdzą, że w znakomitej większości są to "słabsze" ciąże i własnie te z obciążeniami, które i tak mogłyby się zakończyć poronieniem.
    W dzień zabiegu powinno się poleżeć, żeby nie podnosić ciśnienia płynów...
    Aha, i nie iść na skróty, nie brac żadnego FIsha, bo wynik znowu niepewny, trzeba cierpliwie poczekać czy i co się wyhoduje przez te trzy tygodnie.
    Jednak im późniejsza ciąża tym bezpieczniej, oczywiście bez przesady czyli w 17 tc jest ok., bo potem wchodzi w grę bardziej niebezpieczny zabieg inwazyjny.

Cóż, wiedza u mnie większa - we wtorek rano mam amniopunkcję.
    brava! <3 trzymam kciuki :)

Aasiula, Elfik, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfi <3

Aasiula, Elfik, peppapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez pije browara :)
    Dzis zimny leszek
    i kurna mam dzis jakas gastrofaze tylko bym zarla i zarla ;)

Sabina, mamatrojki80, iwcia77, Aasiula, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dziś mąz serwuje Perełkę Export. Tylko taką dostał :)

A Simba dobrze pamiętasz - Ja po UMCS, Wacia też :D

Co do Kozienaliów - jak będzie Kult, to jadę!!!!

Daj cynk jakby co. :-)

Sabina, Aasiula, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Daj cynk jakby co. :-)
    Dupa. Sprawdziłam program. Będzie Nosowka, Malenczuk i jakies nowoczesne zespoły, których ja nie znam. Bo nie słucham tego co teraz na topie.

Simba, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfi <3

Elfik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dupa. Sprawdziłam program. Będzie Nosowka, Malenczuk i jakies nowoczesne zespoły, których ja nie znam. Bo nie słucham tego co teraz na topie.

Eee bo to wiesz... Nie to pokolenie chyba. ;-) A już się napaliłam. :-\

• Elfik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka, najgorsze pierwsze dni, trzeba pamiętać o oddychaniu i jakiejś egzystencji.
    Potem opracowujesz plan działania, środki, cele..
    Tracisz poczucie bezsilności, bo jest wiele do zrobienia.

A jeśli ty masz trójkę dzieci, a na trzecie zdecydowałaś się świadomie, to jesteś mistrzem planowania już z klucza!

Pamiętam co mi napisałaś i powiem ci, że ja na zdjęciach w ogóle nic nie widzę, mocno wierzę, że to jakieś minimalne cechy zespołu.

Cieszę się, że nie uciekłaś, Dorcia, już teraz widać, że masz jaja i znajdziesz w sobie siły, sposoby i miłość.
    Ja to widzę. <3

mamatrojki80, macduska, iwcia77, ania.g, gosia7122, Aasiula, kkisia, ComeToMeBaby, kapturnica, Sabina, SolarPolar, moremi, Magdala, Arwena, dorbie, BISCA, Bozia3, Dorka.1979, peppapig, Parka, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ..i ile mam z tym okladem siedziec?
    Iwcia, współczuję i nie mam pojęcia co z kapustą i jak długo robić aby pomogła.

Matka fantastycznej 4 :)
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Iwcia, współczuję i nie mam pojęcia co z kapustą i jak długo robić aby pomogła.
    a ja nie myslalm ze mnie dosiegnie zator...ostatnio flaki byly a teraz jakis bum..nic nie kumam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a ja nie myslalm ze mnie dosiegnie zator...ostatnio flaki byly a teraz jakis bum..nic nie kumam :(

Iwcia, a mały Ci normalnie piersi opróżnia w trakcie karmienia?

• ania.g Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka, przepraszam ale dopiero doczytałam. Wiem że jest Ci ciężko ale wiem też że znajdziesz w sobie siłę jakiej nawet się nie spodziewasz. Twoja maleńka córeczka jest cudowna i wyjątkowa <3

iwcia77, Elfik, kkisia, macduska, Aasiula, Arwena, BISCA, Dorka.1979, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Iwcia, a mały Ci normalnie piersi opróżnia w trakcie karmienia?
    jednego tylko, ale dostawiam go w ciagu dnia czesto , bo wola, przy cycku ssie krotko to pewnie dlatego wola czesto..problem jest w nocy bo potrafi spac 4 godziny i budze sie wtedy i laktatorem sciagam
    mlody jak mam juz flaka to sie wydziera i wogole nie ma mowy do dostawieniu
    Ivo nawet nie traktuje cycka jako uspokajacza..woli smoka

mamatrojki80, megan8 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:

Iwcia, ale to norma, zdarza się kryzys laktacyjny, potem znowu produkcja, podobno oragnizm się przestawia na produkcję innego mleka, bardziej kalorycznego i daje sobie szansę, a może już nikt od niego nie będzie nic chciał?
    Przestaną mu wykradać wapno, żelazo i witaminki?
    :)

iwcia77, kapturnica, Dorka.1979, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 8342 8343 8344 8345 8346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ