35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Elfik wrote:eee, jak masz zator to ciepły prysznic, masujesz od pach, czy obojczyka do sutka, to "rozpuszcza"
nie wiem po co zimny okład, na ból?
mnie położna laktacyjna nauczyła, jak gdzieś idę i chcę żeby mleko dłużej nie leciało - mrożę cyce, jak wracam i chcę je rozruszać - ciepły prysznic..
działało, ale czułam się jak maszyna..
po trzech dni zrezygnowałam z totalnej kontroli mego ciała, bo jednak, jak sciągasz regularnie i nie zamrażąsz, to nie musisz z gulami walczyć..
zazwyczaj..Elfik, Aasiula lubią tę wiadomość
-
W Polsce jeżeli pójdziesz na test pappa z usg prnatalnym (plus hcg daje to test potrójny)na nfz, przysługuje ci również amnio na nfz.
Poszła medycyna do przodu.
W pomorskim jest 0,3% poronień po zabiegu.
I lekarze twierdzą, że w znakomitej większości są to "słabsze" ciąże i własnie te z obciążeniami, które i tak mogłyby się zakończyć poronieniem.
W dzień zabiegu powinno się poleżeć, żeby nie podnosić ciśnienia płynów...
Aha, i nie iść na skróty, nie brac żadnego FIsha, bo wynik znowu niepewny, trzeba cierpliwie poczekać czy i co się wyhoduje przez te trzy tygodnie.
Jednak im późniejsza ciąża tym bezpieczniej, oczywiście bez przesady czyli w 17 tc jest ok., bo potem wchodzi w grę bardziej niebezpieczny zabieg inwazyjny.
Cóż, wiedza u mnie większa - we wtorek rano mam amniopunkcję.
edit:i jeszcze odpowiedź na jedno pytanie które padło - amnio tez nie daje 100% !
A tego się dopiero dowiesz jak z fachowcami pogadasz
tyle, że to już diagnostyczny test, a nie przesiewowy, badają również inne aberracje nie mierzysz już kości, przezierności i nie zgadujesz..
ale - wyobraź sobie, mogą pobrać akurat zdrowe komórki ... i dupa...
rzadko się zdarza - a jednak..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 21:01
iwcia77, Sabina, kkisia, mamatrojki80, Dziobak, Aasiula, moremi, Magda*, macduska, kapturnica, Simba, Magdala, Arwena, dorbie, BISCA, Zofia8, Dorka.1979, Krakonka, Heretyczka, peppapig, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:Hehehehe ja tylko do Perly Specjal jesli juz
Aaaa bo Ty na UMCSie studiowalas? Tak? Kozienalia niedlugo
A Simba dobrze pamiętasz - Ja po UMCS, Wacia też
Co do Kozienaliów - jak będzie Kult, to jadę!!!!Aasiula, macduska, kkisia, mamatrojki80, moremi, Elfik, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:W Polsce jeżeli pójdziesz na test pappa z usg prnatalnym (plus hcg daje to test potrójny)na nfz, przysługuje ci również amnio na nfz.
Poszła medycyna do przodu.
W pomorskim jest 0,3% poronień po zabiegu.
I lekarze twierdzą, że w znakomitej większości są to "słabsze" ciąże i własnie te z obciążeniami, które i tak mogłyby się zakończyć poronieniem.
W dzień zabiegu powinno się poleżeć, żeby nie podnosić ciśnienia płynów...
Aha, i nie iść na skróty, nie brac żadnego FIsha, bo wynik znowu niepewny, trzeba cierpliwie poczekać czy i co się wyhoduje przez te trzy tygodnie.
Jednak im późniejsza ciąża tym bezpieczniej, oczywiście bez przesady czyli w 17 tc jest ok., bo potem wchodzi w grę bardziej niebezpieczny zabieg inwazyjny.
Cóż, wiedza u mnie większa - we wtorek rano mam amniopunkcję.trzymam kciuki
Aasiula, Elfik, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dorka, najgorsze pierwsze dni, trzeba pamiętać o oddychaniu i jakiejś egzystencji.
Potem opracowujesz plan działania, środki, cele..
Tracisz poczucie bezsilności, bo jest wiele do zrobienia.
A jeśli ty masz trójkę dzieci, a na trzecie zdecydowałaś się świadomie, to jesteś mistrzem planowania już z klucza!
Pamiętam co mi napisałaś i powiem ci, że ja na zdjęciach w ogóle nic nie widzę, mocno wierzę, że to jakieś minimalne cechy zespołu.
Cieszę się, że nie uciekłaś, Dorcia, już teraz widać, że masz jaja i znajdziesz w sobie siły, sposoby i miłość.
Ja to widzę.mamatrojki80, macduska, iwcia77, ania.g, gosia7122, Aasiula, kkisia, ComeToMeBaby, kapturnica, Sabina, SolarPolar, moremi, Magdala, Arwena, dorbie, BISCA, Bozia3, Dorka.1979, peppapig, Parka, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dorka, przepraszam ale dopiero doczytałam. Wiem że jest Ci ciężko ale wiem też że znajdziesz w sobie siłę jakiej nawet się nie spodziewasz. Twoja maleńka córeczka jest cudowna i wyjątkowa
iwcia77, Elfik, kkisia, macduska, Aasiula, Arwena, BISCA, Dorka.1979, Mega lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
mamatrojki80 wrote:Iwcia, a mały Ci normalnie piersi opróżnia w trakcie karmienia?
mlody jak mam juz flaka to sie wydziera i wogole nie ma mowy do dostawieniu
Ivo nawet nie traktuje cycka jako uspokajacza..woli smokamamatrojki80, megan8 lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:a ja nie myslalm ze mnie dosiegnie zator...ostatnio flaki byly a teraz jakis bum..nic nie kumam
Iwcia, ale to norma, zdarza się kryzys laktacyjny, potem znowu produkcja, podobno oragnizm się przestawia na produkcję innego mleka, bardziej kalorycznego i daje sobie szansę, a może już nikt od niego nie będzie nic chciał?
Przestaną mu wykradać wapno, żelazo i witaminki?
iwcia77, kapturnica, Dorka.1979, Mega lubią tę wiadomość