35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyElfik wrote:Sabcia,dziecko chce jeśc warzywa...
brzmi jak bajka
u mnie to inna bajka - Za górami za lasami mieszkała mięsożerna księżniczka z mięsożerną matka.
z warzyw jadły pomidory.
a jak po księżniczkę przyszedł smok, to go zjadły...
z grilla..
Libi surową paprykę, marchewkę, pomidory (kanapki tylko z pomidorem i cebulą), kukurydzę, groszek i fasolę - konserwowe.
A zapiekankę robię z mrożonych warzyw - marchew, brokuł, kalafior, makaron, kukurydza, mięso jakie mam i ser. Lubi i bardzo chętnie jekapturnica, moremi, Aasiula, kkisia, macduska, Arwena lubią tę wiadomość
-
Ja dzis upieklam szarlotke .Dostalam cala skrzynke pieknych jablek od znajomego sadownika..Smiał sie ,że to tzw putinowki bo nie poszly na rosje
I wlasnie sie delektuje..
Sabina, moremi, Aasiula, Elfik, dorbie, kkisia, macduska, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Elfi, ja bym się nawet nie zastanawiała. Też wiem, ze lepiej panikować, niz cierpieć chuj wie po co.
Iwone, nawet nie powinnas pytać o takie rzeczy. Kazde tego typu uderzenie w głowę trzeba skonsultowac z lekarzem. Nie mozna tego bagatelizowac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 14:33
Sabina, Aasiula, kapturnica, Simba, Elfik, dorbie, malgos741, Dziobak, kkisia, macduska, iwcia77, anna maria, Arwena, Bozia3, Iwone, Mega, ania.g lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnykapturnica wrote:Ja dzis upieklam szarlotke .Dostalam cala skrzynke pieknych jablek od znajomego sadownika..Smiał sie ,że to tzw putinowki bo nie poszly na rosje
I wlasnie sie delektuje..
Aasiula, kapturnica, Elfik, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość
-
Elfik ja miałam całe tygodnie migreny i zarlam paracetamol garściamiElfik wrote:Dziewczyny no własnie..będę bardzo wdzięczna za pomoc
pierwszy wieczór bólu - myślę, no tak, latanie po lekarzach, za mało piłam..w nocy przeszło
drugi wieczór - myślę - stres od rozważania amniopunkcji, w nocy przeszło
wczoraj trzeci dzień, ból jeszcze silniejszy, jak zaczęłam mieć mroczki przed oczami to przestałam obwiniać stres, zmierzyłam ciśnienie 113/99..
wzięłam paracetamol, ale dopiero jak nagle poszedł mi syfon z nosa to poczułam ulgę, potem za godzinę znowu narasta ucisk, znowu krwotok z nosa i znowu ulga
To też znam z poprzedniej ciązy.
ja wiem, że ciśnienie skurczowe jest ważniejsze i mam je w normie
(oprócz końcówki poprzedniej ciąży zawsze mam trupie ciśnienie, niskie ale w normie, obecnie też tak było do tej pory)
ale ten ból to ja znam z nadciśnienia z poprzedniej ciąży - mnie naprawdę rzadko boli głowa i jakoś inaczej..
może dlatego, że zazwyczaj mam niskie to wczoraj mnie powaliło?
zazwyczaj - z książeczki czytam - 108/75, 110/70..
to nie wygląda na nadciśnienie
Droga redakcjo - proszę o pomoc
edit, nadal lekko boli mnie głowa, zmierzyłam ciśnienie przed wysłaniem postu
131/85 puls 85...
może głowa mnie boli ciążowo (cokolwiek to znaczy?)Elfik lubi tę wiadomość
-
Sabina wrote:Stawiaj na kawę, zaraz będę
Oc juz wstawiam wodeDo tego mozemy se dolozyc lody smietankowe bo szarlotka jesio ciepła
Uwielbiam z lodami..
Rurki tez bede robic tyle ze kolo srody dopiero ..Moj mi wyslal esika ,z prosba czy bym nie zrobilaSabina, Aasiula, Elfik, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Oc juz wstawiam wode
Do tego mozemy se dolozyc lody smietankowe bo szarlotka jesio ciepła
Uwielbiam z lodami..
Rurki tez bede robic tyle ze kolo srody dopiero ..Moj mi wyslal esika ,z prosba czy bym nie zrobila
Ja sama nie wie czemu się tak uparłam na rurki na te święta, chyba po to, żebym miała po czym odpoczywaćAasiula, kapturnica, Elfik, kkisia, macduska lubią tę wiadomość
-
Nooo chalupa posprzatana zostaly tylko okna
Ale to w tygodniu widzialam taka myjke jak polecila Bozia tego karchera znaczy w Obi sà I to po 199 zloty
Kupie I bede probowacSabina, Elfik, SolarPolar, dorbie, kkisia, iwcia77, Zofia8, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:A Ty nie odmówisz
Ja sama nie wie czemu się tak uparłam na rurki na te święta, chyba po to, żebym miała po czym odpoczywaćSabina, Aasiula, Elfik, kkisia, macduska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Oc juz wstawiam wode
Do tego mozemy se dolozyc lody smietankowe bo szarlotka jesio ciepła
Uwielbiam z lodami..
Rurki tez bede robic tyle ze kolo srody dopiero ..Moj mi wyslal esika ,z prosba czy bym nie zrobilaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 14:42
Sabina, kapturnica, Simba, Aasiula, megan8, kkisia, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
A ja właśnie sprzedałam jedno łóżeczko, drugie ma pójść w poniedziałek - nie dość że je kupiłam okazyjnie to jeszcze teraz zarobilam
A nowe używane jeszcze taniej kupiłam
Jest smak!!!
Oczywiście nie mogę się pochwalić ile przewalilam kasy na ciuchy w piątek, bo to naprawdę żenujące.
Miłej soboty
BISCA do boju!
Sabina, kapturnica, Aasiula, SolarPolar, Elfik, moremi, Dziobak, BISCA, kkisia, Reni, macduska, iwcia77, Bozia3, Mega, ania.g lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:YY tak trochu
Kurde nosi od jakiegos tygodnia...Podobno tak sie zdarza..
Simba, Aasiula, kapturnica, kkisia, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Nie znoszę Nigelli. Jestem jej nadwornym hejterem. Dla mnie jest fleja pozbawiona wyczucia estetyki, która zrobiła karierę dlatego ze urodziła się w odpowiednim kraju w odpowiedniej rodzinie. Wystarczy popatrzeć na zdjęcia jedzenia jakie wrzuca na swój fanpage. Rzygnać można
Zdecydowanie bardziej kibicuje naszym blogerkom takim jak Dorota z moich wypieków czy Eliza Mòrawska
SolarPolar wrote:Ja juz po szarlotce -a w zasadzie strudel zrobilam wczoraj a juz dzisiaj resztki . Jutro zrobie czekoladowy sernik na zimno z przepsiu Nigeli - rano o 5 pilam kawe a ona w bbc krecila sernik. Zrobie i polece lub nie- ale wygladal pysznie.Sabina, moremi, Arwena lubią tę wiadomość
-
Asiula, może mnie nie lubisz, ale o leczenie w trójwsi, to może byś ziomalkę zapytała?
byłam
wszędzie byłam
na wsi, w mieście, nawet w Budapeszcie, wszytko ...
byłam w Invicie, Gamecie,Invimedzie...
oraz u bardziej znanych wolnych strzelców..
jakby co, daj znać na privWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 14:54
Aasiula, Sabina, moremi, kapturnica, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Nie znoszę Nigelli. Jestem jej nadwornym hejterem. Dla mnie jest fleja pozbawiona wyczucia estetyki, która zrobiła karierę dlatego ze urodziła się w odpowiednim kraju w odpowiedniej rodzinie. Wystarczy popatrzeć na zdjęcia jedzenia jakie wrzuca na swój fanpage. Rzygnać można
Zdecydowanie bardziej kibicuje naszym blogerkom takim jak Dorota z moich wypieków czy Eliza Mòrawska
Elfik, Sabina, Simba, megan8 lubią tę wiadomość