X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Zdrowa i może a czy tak smaczna jak ta nie zdrowa :P

Smaczniejsza, jesz i nie masz wyrzutów sumienia.

moremi, kapturnica lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak to jak? Była altavista.com ;-)
    Dziobak wrote:
    A ja se mysle: jak te ludzie zyli kiedys bez gugli. ;-)

moremi, Dziobak lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ja bym to samo napisala o malolacie. Pory mma podobne. Kto chce?
    Reni, pospiesz sie! Rozdajo dzieci !!!!

Dziobak, Aasiula, kkisia, moremi, Reni, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam oficjalnie coroczny stres przedświąteczny. Nie lubię świąt :/ Z teściową nadal się nie odzywam (i jak na razie nie zamierzam się odzywać, bo tak mi wygodniej), więc już mnie ściska na myśl o rozmowach kto gdzie idzie.
    Najfajniej było w zeszłym roku, jak wyjechaliśmy na agroświęta :) Nie trzeba było ciągle jeść, odpadły negocjacje z 4 czy 5 rodzinami, chodziliśmy na spacery, graliśmy w karty, piliśmy pyszne eko-wino i w ogóle cud miód :) I mieliśmy cały domek dla siebie :)

Dziobak, Sabina, dorbie, ania.g, Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia, moremi, Elfik, caffe, megan8, kapturnica, Simba, iwcia77, Zofia8, Dorka.1979, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku strajkuje. Swiat nie bedzie. Zadnych kielbach i mazurkow. Zadnych przebranych kotow ( a miala byc jajkiem w tym roku, szkoda, ah, szkoda ). Nie mam nastroju na te coroczne zabawy. Zjemy co bedzie w lodowce i zamrazarce. No, moze zrobie jakis stroik, coby dziecie mialo na czym oko zawiesic i do czego sobie pelzac. A tak - leje na swieta. I mega dobrze mi z tym.

moremi, Elfik, caffe, megan8, kapturnica, malgos741, kkisia, Krakonka, iwcia77, Arwena, Zofia8 lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja zazdroszcze tej swiatecznej atmosfery. Tutaj niestety Wielkanoc to wolny poniedzialek. Jedyne tradycje, to upiec jagniecine (mmmm pycha) , kupic pelnio jajek, zajacow i barankow z czekolady.
    W dodatku, jestesmy zaproszeni na weekend na chrzest dzieci mojej przyjaciolki wiec nic nie robie w domu.

Musze sie zabrac za sprzatanie, pranie,prasowanie. A tak mi sie nie chce

na razie

Sabina, kkisia, moremi, Elfik, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ,slonce ,duzo slonca ,11stp.milego dnia

Sabina, Aasiula, kkisia, moremi, Elfik, BISCA, Simba, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macdu a po czym wnosisz? ;-) jakoś spadła mi wiara B-)

Zabierasz się za mazurki? Ja jutro pieke stertę rurek :-) ale najpierw muszę firanki założyć, a jeszcze wcześniej uprasować. Tylko że żelazko coś nie łączy. To będzie długi dzień.

kkisia, moremi, Elfik, macduska, kapturnica, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Taa ale wiesz jak to jest tu kawalatek , tam kawalątek ;)
    A wiesz wczoraj pożarłam pół czekolady i pocketa z kfc. Miałam wyrzuty sumienia. Wchodzę dziś na wagę a tam mniej o cały kg :)

Sabina, Dziobak, kkisia, moremi, Elfik, caffe, macduska, megan8, BISCA, kapturnica, Simba, gosia7122, Arwena, Bozia3, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A wiesz wczoraj pożarłam pół czekolady i pocketa z kfc. Miałam wyrzuty sumienia. Wchodzę dziś na wagę a tam mniej o cały kg :)
    Zazdroszczę ;-)

ania.g lubi tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no własnie..będę bardzo wdzięczna za pomoc

pierwszy wieczór bólu - myślę, no tak, latanie po lekarzach, za mało piłam..w nocy przeszło
    drugi wieczór - myślę - stres od rozważania amniopunkcji, w nocy przeszło
    wczoraj trzeci dzień, ból jeszcze silniejszy, jak zaczęłam mieć mroczki przed oczami to przestałam obwiniać stres, zmierzyłam ciśnienie 113/99..
    wzięłam paracetamol, ale dopiero jak nagle poszedł mi syfon z nosa to poczułam ulgę, potem za godzinę znowu narasta ucisk, znowu krwotok z nosa i znowu ulga
    To też znam z poprzedniej ciązy.

ja wiem, że ciśnienie skurczowe jest ważniejsze i mam je w normie
    (oprócz końcówki poprzedniej ciąży zawsze mam trupie ciśnienie, niskie ale w normie, obecnie też tak było do tej pory)
    ale ten ból to ja znam z nadciśnienia z poprzedniej ciąży - mnie naprawdę rzadko boli głowa i jakoś inaczej..
    może dlatego, że zazwyczaj mam niskie to wczoraj mnie powaliło?
    zazwyczaj - z książeczki czytam - 108/75, 110/70..

to nie wygląda na nadciśnienie

Droga redakcjo - proszę o pomoc :)

edit, nadal lekko boli mnie głowa, zmierzyłam ciśnienie przed wysłaniem postu
    131/85 puls 85...

może głowa mnie boli ciążowo (cokolwiek to znaczy?)

• Elfik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Tylko pamietaj Krakonko, ze powinna od razu wyladowac w lodowce.
    Ps. Musialam wyrzucic menopur i ovitrelle, bo po zakupie odlozylam na bok,czekajac na odpowiedni dzien cyklu.

ovitrelle moze do 10 dni leżeć poza lodówką.
    pregnyl nie.

kapturnica, Krakonka, Arwena lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zajrzę na cudne przepisy?

Powiem wam, moja rodzina nadal nie wie o dziecku.
    Chciałam im powiedzieć na święta, dobry czas, ale teraz nie wiem... wolałabym zaczekać na wynik amnio...

Ponieważ ich unikam i nie odwiedzam z powodu papierosowego nałogu (ich nałogu, nie mojego) to w sumie mogłoby się udać..
    Na święta mąż pojedzie z dzieckiem i powie, że ja mam grypę ;)
    albo przebiorę się za pisankę, żeby ukryć brzuch.
    Bo brzuch mam - ooooo- spory...

Mój małż ma największy problem z trzymaniem języka za zębami..

megan8, paszczakin, moremi, dorbie, Sabina, Aasiula, kkisia, kapturnica, Simba, gosia7122, Zofia8, Arwena, peppapig, Parka, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Macdu a po czym wnosisz? ;-) jakoś spadła mi wiara B-)

Zabierasz się za mazurki? Ja jutro pieke stertę rurek :-) ale najpierw muszę firanki założyć, a jeszcze wcześniej uprasować. Tylko że żelazko coś nie łączy. To będzie długi dzień.

Bo to był proroczy sen. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 11:29

Sabina, Aasiula lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    A jeszcze mam jedno pytanie chodzi mi o innofem
    Ja go biore do dnia ovulacji,czy tak trzeba?
    Jak wy go bierzecie? moze powinnam brac do konca cyklu?

Witam sie, nadrabiam dopiero wczorajszy dzien, ale chcialam odpisac Asi, ze ja inofem biore do konca cyklu. Biore go non stop: do owu 2x1, od owu 1x1.
    Ide czytac dalej i milego dnia dla wszystkich :)

dorbie, macduska, Sabina, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry w ten bury dzien.. anna maria moglabys tego slonca troche podeslac, bo mi sie wstac nie chce..
    a na razie chyba drzemke zalicze, bo nocki dalej koszmarnie meczace..
    w planach tylko zrobienie bialej kielbachy, sprofanowanego obiadu (zamierzam zmielic kaczke, wiec swietokradztwo prawie) a wieczorem teatr.. Pewnie ostatnie wyjscie "kulturalne" w tym roku ;)

moremi, macduska, Sabina, Aasiula, kkisia, Elfik, Simba, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, wypucowalam jedna czesc domu. Wrzucilam jedno pranie i zdecydowalam, ze przerwa na kawe. A co ?!?
    Wlasnie przy sprzataniu lazienki "znalazlam" wage. Zazwyczaj sie nie waze bo mnie to denerwuje ;) i co ? 66 KG !!! Matko boska. To wiek. Do 30 ki jadlam co chcielam, kiedy chcialami w kazdych ilosciach. Nigdy nie przekroczylam 56 KG. A od 30-ki sie zaczelo, kilo tu, kilo tam. Chociaz gruba nie jestem, szczupla tez nie, jak dla mnie to tak w sam raz. Wszystko jest w miare jedrne i proporcjonalne i nie brak kobiecych atrybutow ;) Tylko tak sobie mysle, ze prowadzac w miare zdrowy tryb zycia, i uprawiajac reularnie sport i tak mi przybywa, wie co bedzie za 10 lat ?

Kawa mi sie skonczyla. Koncze tez moje filozoficzne przemyslenia.

Iwcia, bidulko, jak tam sytuacja na froncie wyglada ?

macduska, Sabina, Aasiula, kkisia, Elfik, moremi, Simba, gosia7122, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pitole! Zmieniam zawód! schowam się do biblioteki i zaszyje w ksiazkach... Nie, bo jak ktos zniszczy ksiazke, to mu sztylet w plecy wbije...
    Nie da się pracowac w naszym kraju...

Sabina, kapturnica, Simba, megan8, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Może zajrzę na cudne przepisy?

Powiem wam, moja rodzina nadal nie wie o dziecku.
    Chciałam im powiedzieć na święta, dobry czas, ale teraz nie wiem... wolałabym zaczekać na wynik amnio...

Ponieważ ich unikam i nie odwiedzam z powodu papierosowego nałogu (ich nałogu, nie mojego) to w sumie mogłoby się udać..
    Na święta mąż pojedzie z dzieckiem i powie, że ja mam grypę ;)
    albo przebiorę się za pisankę, żeby ukryć brzuch.
    Bo brzuch mam - ooooo- spory...

Mój małż ma największy problem z trzymaniem języka za zębami..
    To Ty tak jak ja.
    O moim poronieniu i w ogole ciązy z rodziny wie tylko moja mama i jedna szwagierka

Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ja pitole! Zmieniam zawód! schowam się do biblioteki i zaszyje w ksiazkach... Nie, bo jak ktos zniszczy ksiazke, to mu sztylet w plecy wbije...
    Nie da się pracowac w naszym kraju...

To musieli Ci nieźle dać popalić!!!

dorbie, Aasiula, malgos741, kkisia, moremi, kasiulek1201, gosia7122 lubią tę wiadomość

‹‹ 8348 8349 8350 8351 8352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ