35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
paszczakin wrote:uffff, ukrecilismy pol zamrazary kielbachy.. mialam miec leniwa sobote, ale wyszla kulinatrna
a kotlety z piersi z kaczki sa zajebiste, niech sie wszystkie pogardliwe snoby szefy wypchaja- dodalam sliwki, tarte jablko i orzechy, podsmazylam na patelni krotko i dorciagnelam w piekarniku, bo ja surowego nienie i jamiii!
teraz len krzyczy "zalegnij i nie wychodz", ale bede twardaluby juz pytal, czy dam sie przekupic, zeby nie isc (jeszcze wiekszy len), ale nie ma zmiluj..
U nas tez dzisiaj "magret" na kolacje. Znalazlam swietny przepis w piekarniku. Daje sie tylko troche pieprzu i soli i wklada na ok. 12 min do piekarnika 250° skora do gory, nastepnie odwracamy i zmniejszamy temp na 150° i na 12 min. Wychodzi super. Jak sie wysiaga to wyglada na niedopieczone ale po pokrejeniu robi sie super. Soczyste i "rosé". Podaje z zapiekanka z ziemniakow(dauphinois) , pieczonymi pomidorami koktajlowymi i zasmazanymi pieczarkami z zielona pietruszka. PolecamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 19:19
Dziobak, kkisia, paszczakin, iwcia77, Simba, Krakonka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWrzuciłam przepis na sernik do przepisów. My dajemy ser mielony z wiaderka tylko dobrej firmy,nie biedronkowy oszukany
właśnie go kończymy jest pyszny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 19:15
anna maria, Magda*, BISCA, ComeToMeBaby, macduska, kkisia, Elfik, Aasiula, iwcia77, Mega, megan8 lubią tę wiadomość
-
Magda* wrote:hejka
wróciłam z trzema pąkami bazi,takich trochu innych ,bo na czerwonawych gałęziach i z pękiem krokusów,
zielenina kupiona i wszystko co potrzebne do zrobienia sushi,no to czeka mnie wyzwanie,jeszcze nigdy nie robiłam
a miałam w planie kupić po prostu maki ,a jako ze nie było wróciłam z zestawem do sushiMagda*, peppapig, kkisia, Sabina, Elfik, Aasiula, Zofia8, moremi, paszczakin, iwcia77, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
peppapig wrote:Mam super przepis na sernik pieczony godzinę w 150 stopniach,pyszota i bardzo łatwy. Polecam wszystkim,moją córka piekła ma 13 lat
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda* wrote:ja to raczej z tych wygodnych
Magda*, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zara ktoras przyjdzie i napisze :
- ja przepraszam, to forum o ciazache czy jakies kurfa kolko kulinarne ?!?!
anna maria, peppapig, Magda*, ComeToMeBaby, Dziobak, macduska, kkisia, gosia7122, Zofia8, Arwena, moremi, iwcia77, Simba, Mega, Krakonka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypeppapig wrote:A ser philadelphia? Lub podobny będzie super
Peppa ,przepis juz przestudiowałam,mysle tylko co zamiast oreo,bo cukru unikam,w masie twarogowej zastapie go stevia(dobra ,bez specyficznego smaku)anna maria, peppapig, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda* wrote:mascapone ,pewnie bedzie swietny,tylko wtedypewnie trzeba bedzie tłuszcz zredukowac.
Peppa ,przepis juz przestudiowałam,mysle tylko co zamiast oreo,bo cukru unikam,w masie twarogowej zastapie go stevia(dobra ,bez specyficznego smaku)
BISCA, Magda*, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
bylamna przepisach. Nie mam tortownicy. .uj nie pani domu ze mnie. Nie bedzie sernika.
À le natknelam sie na przepis Waci na paste. Wacia, myslisz, ze twarog mozna zastapic .... Philadelfiaalbo innym serkiem ?
anna maria, macduska, kkisia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBISCA wrote:bylamna przepisach. Nie mam tortownicy. .uj nie pani domu ze mnie. Nie bedzie sernika.
À le natknelam sie na przepis Waci na paste. Wacia, myslisz, ze twarog mozna zastapic .... Philadelfiaalbo innym serkiem ?
jajka czekoladowe bezcukrowe przetestowane,egzamin zdałyanna maria, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość