X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryż najlepiej zimny
    Ciepły jest wilgotny i liście nasiakaja
    Zaklejam na wasabi, bo niestety na wodę potrafią się rozleciec

Do krojenia nóż zwilzony zimną wodą, ryż się do niego nie przykleja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 20:16

Heretyczka, Magda*, Elfik, Dziobak, Aasiula, BISCA, kkisia, Arwena, moremi, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam taka faze od paru dni na sadzone jajka że masakra, na kolacje zrobiłam kalafiora opiekanego na pateli na bułce tartej i masle i do tego sadzone jajka ale takie żeby spływały po kalafiorze czyli żółtko płynne, posypałam świeżą rzeżuchą, dostałam w netto :)

Sabina, gosia7122, ComeToMeBaby, BISCA, Zofia8, kkisia, Bozia3, Arwena, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie przestańcie. Ja zejdę z głodu we własnym pokoju :-O

gosia7122, Elfik, Heretyczka, Aasiula, kapturnica, BISCA, Zofia8, kkisia, moremi, iwcia77, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dla nas kultowy jest "Masza i kasza" XD
    Czasem jak Młoda śpi, to włączamy sobie z mężem i oglądamy tylko we dwoje i się recholimy XD

a ja kocham ten fragment jak Masza rywalizuje z małym misiem i niedźwiedź zwabia ich do takiego kółka jak dla chomika i podłącza kółko do prądnicy...

a potem pije sobie z zajączkiem kawę, a za nimi rozświetlone z 50 m 2 dekoracji świątecznych...
    :)))))))))))

Masza i kasza mnie nie bawi!!! ;)
    Parę razy dałam się nabrac mojej Maszy
    mamo, zrób nalesniki - krecisz, smazysz - Masza nie je!!!
    :))))))))))))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 20:21

Heretyczka, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    bardzo łatwo jestem w stanie zlokalizować :) niestety
    tak mnie boli, że nie musze się domyślać

boli mnie od strony czoła nad brwiami, wczoraj po obu stronach a dziś głownie nad prawym okiem..:(

kurka, nie pamiętam jak było wtedy w ciąży, potem to już mi cały baniaczek pękał, nie wiedziałam, że jak potylica to ciśnienie...

Ja jakieś dwa lata temu cierpiałam na bóle głowy niewyjaśnionego pochodzenia, neurolog, tomografia, prześwietlenia zatok, przećwiczyłam wtedy wszystko... nic się nie dowiedziałam, pewnego dnia samo przeszło, ale tematykę bólu głowy zgłębiłam dokładnie :-)

Elfik, Heretyczka, Sabina, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ludzie przestańcie. Ja zejdę z głodu we własnym pokoju :-O

musiałam sobie kolacji dorobić a miałam poprzestać na jednej kanapce...

Elfik, anna maria, Aasiula, Magda*, Sabina, BISCA, kkisia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Dziobak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ryż najlepiej zimny
    Ciepły jest wilgotny i liście nasiakaja
    Zaklejam na wasabi, bo niestety na wodę potrafią się rozleciec

Do krojenia nóż zwilzony zimną wodą, ryż się do niego nie przykleja
    Mój jest zawsze lekko ciepły, bo ja nie daje rady czekac, aż ostygnie do końca. Dobrze ugotowany nie nasaczy alg.
    Nóż przecieram co jakiś czas, ale jak nie będzie super ostry, to pokaleczy nori i będzie brzydko.

Magda* lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie
    macduska wrote:
    Anna maria chcesz jeszcze ten przepis?

macduska lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ja jakieś dwa lata temu cierpiałam na bóle głowy niewyjaśnionego pochodzenia, neurolog, tomografia, prześwietlenia zatok, przećwiczyłam wtedy wszystko... nic się nie dowiedziałam, pewnego dnia samo przeszło, ale tematykę bólu głowy zgłębiłam dokładnie :-)
    może masz to samo co mój mąż
    klasterowe bóle głowy....są specjalne tabletki na to

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dobrze, ze piszesz, chyba tam uderzę :)
    mój m nie cierpi zapachu kiełkującej rzeżuchy, strasznie mu śmierdzi.
    dzwoniłam dzisiaj do matki zeby mi wysiała i słyszę, ze ojciec z drugiego końca krzyczy do słuchawki: nie chcę żadnej rzeżuchy w domu!

:(

muszę kombinować z partyzanta ;)
    chyba zasieję i wystawię przez okno... tyle że ciepło nie jest to może nie wyrosnąć niestety...
    Ja wysypalam 2 talerzyki 2 dni temu. Dziś córka zjadła wszystko z jednego talerzyka, ona jest maniaczka kielkow. Ja zresztą tez i wysiewamy w kielkownicy czesto. Rzezucha miała być na święta do ozdoby...

ComeToMeBaby, Zofia8, kkisia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry ale ja mam specjalny garnek do ryżu do sushi i jest dobrze ugotowany
    Ale po ugotowaniu polewa się go sosem z octu ryżowego i przypraw
    to ma wsiaknac w ziarenka a nadmiar ma się osuszyć
    Dziobak wrote:
    Mój jest zawsze lekko ciepły, bo ja nie daje rady czekac, aż ostygnie do końca. Dobrze ugotowany nie nasaczy alg.
    Nóż przecieram co jakiś czas, ale jak nie będzie super ostry, to pokaleczy nori i będzie brzydko.

Magda*, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    może masz to samo co mój mąż
    klasterowe bóle głowy....są specjalne tabletki na to

A to nie jest typowo męska przypadłość? ja miałam chyba napięciowe, czytałam, że klaster to jakaś masakra jak boli...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    A to nie jest typowo męska przypadłość? ja miałam chyba napięciowe, czytałam, że klaster to jakaś masakra jak boli...
    mąż twierdzi że w wiekszości dotyka facetów ale nie tylko...
    boli okrutnie, jak ma faze na ataki to siedzi w nocy na łózku i płacze..

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    mąż twierdzi że w wiekszości dotyka facetów ale nie tylko...
    boli okrutnie, jak ma faze na ataki to siedzi w nocy na łózku i płacze..

Masakra, wspołczuje, boląca głowa kurewsko obniża komfort życia, a ten typ bólu głowy na który cierpi Twój mąż jest szczególnie przykry, dobrze, że jest zdiagnozowany bo ja się nachodziłam po lekarzach i ilu lekarzy tyle diagnoz... porażka.

Sabina, ComeToMeBaby, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    mam taka faze od paru dni na sadzone jajka że masakra, na kolacje zrobiłam kalafiora opiekanego na pateli na bułce tartej i masle i do tego sadzone jajka ale takie żeby spływały po kalafiorze czyli żółtko płynne, posypałam świeżą rzeżuchą, dostałam w netto :)
    mhmmmmm,pycha :)

Heretyczka lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Sorry ale ja mam specjalny garnek do ryżu do sushi i jest dobrze ugotowany
    Ale po ugotowaniu polewa się go sosem z octu ryżowego i przypraw
    to ma wsiaknac w ziarenka a nadmiar ma się osuszyć
    No raczej. Ja garnek mam normalny, teflonowy, miodzio do ryżu, chciaz wiem, ze do sushi teflon to grzech. Ale ryzyk wychodzi fajnie się lepiacy, ale nie mokry.

Magda*, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Masakra, wspołczuje, boląca głowa kurewsko obniża komfort życia, a ten typ bólu głowy na który cierpi Twój mąż jest szczególnie przykry, dobrze, że jest zdiagnozowany bo ja się nachodziłam po lekarzach i ilu lekarzy tyle diagnoz... porażka.
    może masz po prostu migrene? ona tez daje popalić

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    może masz po prostu migrene? ona tez daje popalić

Migrenę raczej nie, to napięciowy ból głowy, jak mnie chwyci to mam wrażenie, że jakaś obręcz zaciska mi się na głowie, w sumie to lepsza opcja niż klaster czy migrena... od dawna mnie nie bolało, ale jak bolało, a w sumie nie wiedziałam od czego to różne czarne wizje miałam.

Heretyczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    a ja kocham ten fragment jak Masza rywalizuje z małym misiem i niedźwiedź zwabia ich do takiego kółka jak dla chomika i podłącza kółko do prądnicy...

a potem pije sobie z zajączkiem kawę, a za nimi rozświetlone z 50 m 2 dekoracji świątecznych...
    :)))))))))))

Masza i kasza mnie nie bawi!!! ;)
    Parę razy dałam się nabrac mojej Maszy
    mamo, zrób nalesniki - krecisz, smazysz - Masza nie je!!!
    :))))))))))))))))
    Moja Masza strasznie się złości jak tak do niej mówię, a czasem zachowuje się identycznie jak ta z bajki ;-) mąż się śmieje, że autor bajki na bank ma małą córeczkę ;-)
    Wiesz, ulubiony odcinek mojej Maszy to ten, jak Mieszka musi ciągle prac jej ubrania i szyć nowe XD

Ps. Moja Masza nie lubi nalesnikow ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 20:59

mamatrojki80, Heretyczka, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    dobre popołudnie
    poszłyśmy wczoraj z koleżanka do greckej knajpy żeby podkład zrobić a potem do pubu, tam o 7mej jeszcze było pusto i myslałysmy że tak zostanie a o 10-11stej zrobiły sie tłumy, fajnie było, obgadałysmy pare lat niewidzenia sie, dziś obiad u nas , mąż zrobił schabowego bo ja nie byłąm w stanie, ona już w drodze spowrotem do Monachium, kto wie może sie tam kiedyś przeniesiemy, z jej opowiadań miasto jest fantastyczne, pracy dużo, ona jest radiologiem w szpitalu

teraz mnie głowa napierdziela ale warto było ;)

Monachium jest piekne. Slyszalam, ze dosyc drogie.

mamatrojki80, Heretyczka, iwcia77 lubią tę wiadomość

Zofia8
‹‹ 8357 8358 8359 8360 8361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ