X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Morus, ale jak ja myje szybe, to spryskuje plynem i gazeta, taka z najbardziej ordynarnym papierem precieraam dwa razy (raz gazeta bardzo mokra sie robi, drugi juz suchawa) i gotowe- zadnych gabek, sciagaczek nie uzywam, tak najlepiej wychodzi.. Wiec ja pytam- gdzie tu usprawnienie procesu? Dodam, ze moj system kosztuje tyle co plyn ;)
    Nie mam pojęcia. Tym bardziej, że mi szło najwięcej czasu na wyczyszczenie okna z syfu, wyciągnięcie brudu ze szpar itp. A przetarcie szyby na sucho to już był pikus. Pan Pikuś.

Dziobak, macduska, SolarPolar, Aasiula, paszczakin, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a ja slyszalam, ze sysytem z gazeta juz nie dziala bo kiedys do druku uzywali petrolio a dzis drukuja czyms innym :-O

Bosz, nie wiem co to petrolio ;)
    W Gdansku mialam Dziennik Baltycki.. ;) Idealny byl. A tu tez mam taki darmowy tygodnik, ktory doskonale wchlania brud i wode.
    Gazety typu Focus sie nie nadaja ;)

moremi, Dziobak, macduska, SolarPolar, Aasiula, kkisia, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to w nawiązaniu do Morki pytania o zatwardzonko https://www.facebook.com/746563065376170/photos/a.789645481067928.1073741828.746563065376170/919549331410875/?type=1&theater

XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 18:06

moremi, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    i posortuje? i ulozy rozmiarami, nawet jak tego rozmiaru na nich nie ma?
    bo prac i wysuszyc to ja moge (prasowac bede tylko te konieczne)..

Apropos urzadzen- to co ty za urzadzenie kupilas? Bo Asiula i ja czaimy sie na myjke do okien Karchera, ale ostatnio odkrylam na youtube, ze to i tak trzeba najpierw spryskac, potem myc, a potem jeszcze innym urzadzeniem pozbierac syf.. To chyba mi szybciej spryskac plynem i gazeta przetrzec..

Ja to sobie wyobrazalam , ze jade tym sprzetem raz po szybie i gotowe..
    Tez tak myslalam ale nie ma takich urzedzen. To co dziewczyny proponowaly to reczno- elektryczny sciagarko- myjka do szyb. A co z ramami? I tak trzeba smigac po drabinkach ze szmatkami wiec kupilam taki karcher co wyglada jak maly odkurzacz. Kilka wymiennych koncowek w zaleznosci co chcesz myc. Swietnie myje podlogi kaflowe, kamienne itp. Dzisiaj nawet kafelki scienne umylam. Okna tez tym umylam ale musialam manualnie poprawic - niestety. Dobrze mi umyla prysznic. Rowniez niezle daje rade z dywanami. Ponoc nadaje sie rowniez do mycia kuchni - nie probowalam. Nie jest zle ale szalu nie ma. Niby to czysci bo ma pare i pod cisnieniem. Ale powiem szczerze ze lubie zapach chemi po sprzataniu:-)

Musze troche popracowac tym czyms by ocenic jego efektywnosc.

Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka moja bratowa, aktualnie zaczęła 8 msc i cały czas walczy z zatwardzeniami. Ona dodaje otręby do jedzenia :-)
    Życzę powodzenia w gownianej sprawie i mam nadzieję, że plamienie zniknie tak szybko jak się pojawiło <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 18:13

mamatrojki80, Aasiula, moremi, kkisia, kapturnica, malgos741, iwcia77, Parka, Elfik lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Morus, ale jak ja myje szybe, to spryskuje plynem i gazeta, taka z najbardziej ordynarnym papierem precieraam dwa razy (raz gazeta bardzo mokra sie robi, drugi juz suchawa) i gotowe- zadnych gabek, sciagaczek nie uzywam, tak najlepiej wychodzi.. Wiec ja pytam- gdzie tu usprawnienie procesu? Dodam, ze moj system kosztuje tyle co plyn ;)
    Tez tak myje szyby tylko ze mam 10 okien w tym 3 balkonowe wiec chcialam sobie ulatwiec ale nie kupilam tej sciagaczki a ta parowka moge umyc ramy i szyby - przynajmniej pierwszy brod zebrac a potem plyn i gazetka - dobrze myje sie wyborcza :-)

Aasiula, moremi, kkisia, kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Tez tak myje szyby tylko ze mam 10 okien w tym 3 balkonowe wiec chcialam sobie ulatwiec ale nie kupilam tej sciagaczki a ta parowka moge umyc ramy i szyby - przynajmniej pierwszy brod zebrac a potem plyn i gazetka - dobrze myje sie wyborcza :-)

Też się napaliłam swego czasu na myjké karchera. Zniechęciła mnie informacja o czsie pracy akumulatora- do 30 minut a potem się ładuje 2 godziny. Naprawdę tak jest?

iwcia77, Elfik lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze lodowki nie moge wyparzyc:-)

Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak, wspolczuje kanału z ciuszkami. Poukladasz, posortujesz, a Kartofel z polowy i tak wyrośnie, nie ubrawszy ich ani razu. A ty będziesz miała 5 ulubionych ciuszkow, w ktorych będzie chodzil na okrągło.
    Adaś zaliczył dziś po raz pierwszy hustawke na placu zabaw. Radość ogromna!
    Za to zrezygnowal z jednej dziennej drzemki. Mamy teraz 2 razy po pol godziny. Nie wiem, co ja zrobię z taka ilością wolnego czasu... Żebym się tylko nie rozbestwila i żeby mi głupoty do głowy nie zaczęły przychodzic. ;-)
    A, zmienil się czas i ciągle święci słońce. Zaczyna się odwieczna zabawa z długim dniem. Ciekawe jak na to dziec zareaguje.

paszczakin, moremi, kkisia, kapturnica, BISCA, Mega, Arwena, iwcia77, Parka, Elfik lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Też się napaliłam swego czasu na myjké karchera. Zniechęciła mnie informacja o czsie pracy akumulatora- do 30 minut a potem się ładuje 2 godziny. Naprawdę tak jest?
    o kurde to trzeba Bozi zapytac ona ma .30 min to troche malo ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 18:22

macduska lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ja mam na kabelek bez akumulatorka z dlugim wezem i z regulowanym wysiegnikiem - spokojnie sufit mozna umyc - jak wykafelkowany:-) lub przed malowaniem , jedynie co jakis czas wody trzeba dolowac. Dzisiaj mi sie nie chce z kanapy ruszyc -juz- ale jutro moge smignac fotke. Trzeba go odkamieniac lub uzywac wody destylowanej.

macduska, kkisia, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:

ja mam Polar 18m2 werandy przeszklonej od podlogi do sufitu z dwoch stron.. plus okna w domu.. w sypialni tez same "balkonowe".. na werandzie aktualnie nie odslaniam okien, bo widok smutny ;)
    To ja jednak zostane przy umyciu okien i ram z zewnatrz zwyklym Karcherem i potem moja gazeta na zewnatrz i w srodku..

kkisia, SolarPolar, Aasiula lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie właśnie skończyłam piec rurki. Wyszło mi 90 sztuk. Ale mój kręgosłup ma mnie wyraźne dość. Ostatniej blachy za skarby nie mogłam już rozwalkowac. Ech, dzie ta no, młodość ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 18:28

moremi, kkisia, mamatrojki80, Aasiula, kapturnica, ComeToMeBaby, Magda*, malgos741, BISCA, Mega, Arwena, iwcia77, Elfik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Ja mam na kabelek bez akumulatorka z dlugim wezem i z regulowanym wysiegnikiem - spokojnie sufit mozna umyc - jak wykafelkowany:-) lub przed malowaniem , jedynie co jakis czas wody trzeba dolowac. Dzisiaj mi sie nie chce z kanapy ruszyc -juz- ale jutro moge smignac fotke. Trzeba go odkamieniac lub uzywac wody destylowanej.

Te do szyb na stronie katchera były tylko na akumulator. :-\

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale baby dajecie czadu - chcecie urządzenie - które włączycie - przejedziecie po całym oknie raz i gotowe? No bez jaj :)
    Ta myjka składa się z dwóch jakby urządzeń - pierwsza jakby spryskiwaczka - dajesz płyn jaki lubisz (Polar - pachnący :) i po prostu myjesz tym okna - no trzeba je przecież domyć jakoś.....wygodniej niż szmatą...

A tym drugim urządzeniem ściągasz po prostu wodę z szyb - ono jest ładowane i używane krótko - więc te 30 min na trochę wystarczy - przejeżdżasz raz szybę i jest git majonez - czasami, jak krzywo pojedziesz, to zostaje cieńka ryska do poprawki - to tak, jakby ściągać ręcznie - tylko tu jest to wspomagane i dużo bardziej wydajne - ja też znam sposób na gazety - no to sorry, ale nie ma co porównywać - bo gazetą trzeba dobrze jechać - a to tylko przykładasz i ściągasz...

Ja tam nie reklamuję - ale to ułatwia trochę mycie tych okien jednak...

Aasiula, SolarPolar, moremi, kkisia, kapturnica, macduska, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• SolarPolar Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja mam Polar 18m2 werandy przeszklonej od podlogi do sufitu z dwoch stron.. plus okna w domu.. w sypialni tez same "balkonowe".. na werandzie aktualnie nie odslaniam okien, bo widok smutny ;)
    To ja jednak zostane przy umyciu okien i ram z zewnatrz zwyklym Karcherem i potem moja gazeta na zewnatrz i w srodku..
    Lo matko - w tym wypadku tylko myjka Maryska wchodzi w rachune:-)

Sabina, Aasiula, paszczakin, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polar wrzuć proszę nazwę i symbol tego parowego urządzenia - bo też o tym myślałam - tylko nie wiem, które wybrać...

FZuMp1.png

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszszszczaaaaa cudny brzuszek ;D dziekuje :D <3

Sabina, mamatrojki80, SolarPolar, paszczakin, BISCA, Mega, Zofia8 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Te do szyb na stronie katchera były tylko na akumulator. :-\
    Pisalam ze to nie jest do szyb choc szyby mozna umyc tzn zmyc pierwszy syfek ale to wszystko. To jest do podlog i dywanow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza, ale Ci brzuszek urósł :-) super.

paszczakin lubi tę wiadomość

‹‹ 8365 8366 8367 8368 8369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ