X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Morus, ale jak ja myje szybe, to spryskuje plynem i gazeta, taka z najbardziej ordynarnym papierem precieraam dwa razy (raz gazeta bardzo mokra sie robi, drugi juz suchawa) i gotowe- zadnych gabek, sciagaczek nie uzywam, tak najlepiej wychodzi.. Wiec ja pytam- gdzie tu usprawnienie procesu? Dodam, ze moj system kosztuje tyle co plyn ;)
    Nie mam pojęcia. Tym bardziej, że mi szło najwięcej czasu na wyczyszczenie okna z syfu, wyciągnięcie brudu ze szpar itp. A przetarcie szyby na sucho to już był pikus. Pan Pikuś.

Dziobak, macduska, SolarPolar, Aasiula, paszczakin, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a ja slyszalam, ze sysytem z gazeta juz nie dziala bo kiedys do druku uzywali petrolio a dzis drukuja czyms innym :-O

Bosz, nie wiem co to petrolio ;)
    W Gdansku mialam Dziennik Baltycki.. ;) Idealny byl. A tu tez mam taki darmowy tygodnik, ktory doskonale wchlania brud i wode.
    Gazety typu Focus sie nie nadaja ;)

moremi, Dziobak, macduska, SolarPolar, Aasiula, kkisia, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to w nawiązaniu do Morki pytania o zatwardzonko https://www.facebook.com/746563065376170/photos/a.789645481067928.1073741828.746563065376170/919549331410875/?type=1&theater

XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 18:06

moremi, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    i posortuje? i ulozy rozmiarami, nawet jak tego rozmiaru na nich nie ma?
    bo prac i wysuszyc to ja moge (prasowac bede tylko te konieczne)..

Apropos urzadzen- to co ty za urzadzenie kupilas? Bo Asiula i ja czaimy sie na myjke do okien Karchera, ale ostatnio odkrylam na youtube, ze to i tak trzeba najpierw spryskac, potem myc, a potem jeszcze innym urzadzeniem pozbierac syf.. To chyba mi szybciej spryskac plynem i gazeta przetrzec..

Ja to sobie wyobrazalam , ze jade tym sprzetem raz po szybie i gotowe..
    Tez tak myslalam ale nie ma takich urzedzen. To co dziewczyny proponowaly to reczno- elektryczny sciagarko- myjka do szyb. A co z ramami? I tak trzeba smigac po drabinkach ze szmatkami wiec kupilam taki karcher co wyglada jak maly odkurzacz. Kilka wymiennych koncowek w zaleznosci co chcesz myc. Swietnie myje podlogi kaflowe, kamienne itp. Dzisiaj nawet kafelki scienne umylam. Okna tez tym umylam ale musialam manualnie poprawic - niestety. Dobrze mi umyla prysznic. Rowniez niezle daje rade z dywanami. Ponoc nadaje sie rowniez do mycia kuchni - nie probowalam. Nie jest zle ale szalu nie ma. Niby to czysci bo ma pare i pod cisnieniem. Ale powiem szczerze ze lubie zapach chemi po sprzataniu:-)

Musze troche popracowac tym czyms by ocenic jego efektywnosc.

Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka moja bratowa, aktualnie zaczęła 8 msc i cały czas walczy z zatwardzeniami. Ona dodaje otręby do jedzenia :-)
    Życzę powodzenia w gownianej sprawie i mam nadzieję, że plamienie zniknie tak szybko jak się pojawiło <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 18:13

mamatrojki80, Aasiula, moremi, kkisia, kapturnica, malgos741, iwcia77, Parka, Elfik lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Morus, ale jak ja myje szybe, to spryskuje plynem i gazeta, taka z najbardziej ordynarnym papierem precieraam dwa razy (raz gazeta bardzo mokra sie robi, drugi juz suchawa) i gotowe- zadnych gabek, sciagaczek nie uzywam, tak najlepiej wychodzi.. Wiec ja pytam- gdzie tu usprawnienie procesu? Dodam, ze moj system kosztuje tyle co plyn ;)
    Tez tak myje szyby tylko ze mam 10 okien w tym 3 balkonowe wiec chcialam sobie ulatwiec ale nie kupilam tej sciagaczki a ta parowka moge umyc ramy i szyby - przynajmniej pierwszy brod zebrac a potem plyn i gazetka - dobrze myje sie wyborcza :-)

Aasiula, moremi, kkisia, kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Tez tak myje szyby tylko ze mam 10 okien w tym 3 balkonowe wiec chcialam sobie ulatwiec ale nie kupilam tej sciagaczki a ta parowka moge umyc ramy i szyby - przynajmniej pierwszy brod zebrac a potem plyn i gazetka - dobrze myje sie wyborcza :-)

Też się napaliłam swego czasu na myjké karchera. Zniechęciła mnie informacja o czsie pracy akumulatora- do 30 minut a potem się ładuje 2 godziny. Naprawdę tak jest?

iwcia77, Elfik lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze lodowki nie moge wyparzyc:-)

Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak, wspolczuje kanału z ciuszkami. Poukladasz, posortujesz, a Kartofel z polowy i tak wyrośnie, nie ubrawszy ich ani razu. A ty będziesz miała 5 ulubionych ciuszkow, w ktorych będzie chodzil na okrągło.
    Adaś zaliczył dziś po raz pierwszy hustawke na placu zabaw. Radość ogromna!
    Za to zrezygnowal z jednej dziennej drzemki. Mamy teraz 2 razy po pol godziny. Nie wiem, co ja zrobię z taka ilością wolnego czasu... Żebym się tylko nie rozbestwila i żeby mi głupoty do głowy nie zaczęły przychodzic. ;-)
    A, zmienil się czas i ciągle święci słońce. Zaczyna się odwieczna zabawa z długim dniem. Ciekawe jak na to dziec zareaguje.

paszczakin, moremi, kkisia, kapturnica, BISCA, Mega, Arwena, iwcia77, Parka, Elfik lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Też się napaliłam swego czasu na myjké karchera. Zniechęciła mnie informacja o czsie pracy akumulatora- do 30 minut a potem się ładuje 2 godziny. Naprawdę tak jest?
    o kurde to trzeba Bozi zapytac ona ma .30 min to troche malo ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 18:22

macduska lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ja mam na kabelek bez akumulatorka z dlugim wezem i z regulowanym wysiegnikiem - spokojnie sufit mozna umyc - jak wykafelkowany:-) lub przed malowaniem , jedynie co jakis czas wody trzeba dolowac. Dzisiaj mi sie nie chce z kanapy ruszyc -juz- ale jutro moge smignac fotke. Trzeba go odkamieniac lub uzywac wody destylowanej.

macduska, kkisia, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:

ja mam Polar 18m2 werandy przeszklonej od podlogi do sufitu z dwoch stron.. plus okna w domu.. w sypialni tez same "balkonowe".. na werandzie aktualnie nie odslaniam okien, bo widok smutny ;)
    To ja jednak zostane przy umyciu okien i ram z zewnatrz zwyklym Karcherem i potem moja gazeta na zewnatrz i w srodku..

kkisia, SolarPolar, Aasiula lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie właśnie skończyłam piec rurki. Wyszło mi 90 sztuk. Ale mój kręgosłup ma mnie wyraźne dość. Ostatniej blachy za skarby nie mogłam już rozwalkowac. Ech, dzie ta no, młodość ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 18:28

moremi, kkisia, mamatrojki80, Aasiula, kapturnica, ComeToMeBaby, Magda*, malgos741, BISCA, Mega, Arwena, iwcia77, Elfik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Ja mam na kabelek bez akumulatorka z dlugim wezem i z regulowanym wysiegnikiem - spokojnie sufit mozna umyc - jak wykafelkowany:-) lub przed malowaniem , jedynie co jakis czas wody trzeba dolowac. Dzisiaj mi sie nie chce z kanapy ruszyc -juz- ale jutro moge smignac fotke. Trzeba go odkamieniac lub uzywac wody destylowanej.

Te do szyb na stronie katchera były tylko na akumulator. :-\

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale baby dajecie czadu - chcecie urządzenie - które włączycie - przejedziecie po całym oknie raz i gotowe? No bez jaj :)
    Ta myjka składa się z dwóch jakby urządzeń - pierwsza jakby spryskiwaczka - dajesz płyn jaki lubisz (Polar - pachnący :) i po prostu myjesz tym okna - no trzeba je przecież domyć jakoś.....wygodniej niż szmatą...

A tym drugim urządzeniem ściągasz po prostu wodę z szyb - ono jest ładowane i używane krótko - więc te 30 min na trochę wystarczy - przejeżdżasz raz szybę i jest git majonez - czasami, jak krzywo pojedziesz, to zostaje cieńka ryska do poprawki - to tak, jakby ściągać ręcznie - tylko tu jest to wspomagane i dużo bardziej wydajne - ja też znam sposób na gazety - no to sorry, ale nie ma co porównywać - bo gazetą trzeba dobrze jechać - a to tylko przykładasz i ściągasz...

Ja tam nie reklamuję - ale to ułatwia trochę mycie tych okien jednak...

Aasiula, SolarPolar, moremi, kkisia, kapturnica, macduska, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• SolarPolar Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja mam Polar 18m2 werandy przeszklonej od podlogi do sufitu z dwoch stron.. plus okna w domu.. w sypialni tez same "balkonowe".. na werandzie aktualnie nie odslaniam okien, bo widok smutny ;)
    To ja jednak zostane przy umyciu okien i ram z zewnatrz zwyklym Karcherem i potem moja gazeta na zewnatrz i w srodku..
    Lo matko - w tym wypadku tylko myjka Maryska wchodzi w rachune:-)

Sabina, Aasiula, paszczakin, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polar wrzuć proszę nazwę i symbol tego parowego urządzenia - bo też o tym myślałam - tylko nie wiem, które wybrać...

FZuMp1.png

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszszszczaaaaa cudny brzuszek ;D dziekuje :D <3

Sabina, mamatrojki80, SolarPolar, paszczakin, BISCA, Mega, Zofia8 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Te do szyb na stronie katchera były tylko na akumulator. :-\
    Pisalam ze to nie jest do szyb choc szyby mozna umyc tzn zmyc pierwszy syfek ale to wszystko. To jest do podlog i dywanow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza, ale Ci brzuszek urósł :-) super.

paszczakin lubi tę wiadomość

‹‹ 8365 8366 8367 8368 8369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ