35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNie prawda jak jest powyżej 3,5 (uwzględnione również w normach) to już występuje owulka - z własnego doświadczenia poparte monitoringiem i badaniami poziomu progesteronu. Inna sprawa, że niski progesteron świadczy o słabej pracy ciałka żółtego.
Kasik303 wrote:Bozia napewno sie uda i to napewno szybciej niz mysliszMam nadzieje ze w tym Englandzie sie odstresujesz
Nie mam doswiadczenia co do bety ale wiem tylko ze progesteron powinien byc powyzej 10 zeby byla owulacjaAndzia33, inessa, Bursztyn, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPolarowymisiu ekspertem nie jestem ale tak wyczytalam na necie i lekarz mi powiedzial ze musi byc powyzej 10, ale kazdy jest inny
polarmiś wrote:Nie prawda jak jest powyżej 3,5 (uwzględnione również w normach) to już występuje owulka - z własnego doświadczenia poparte monitoringiem i badaniami poziomu progesteronu. Inna sprawa, że niski progesteron świadczy o słabej pracy ciałka żółtego.Andzia33, inessa lubią tę wiadomość
-
Mnie zastanowiło jeszcze coś... bo wynik ujemny bety dostaje się taki: <0.100, a ja dostałam <2 i komentarz kobiety, że beta spadła..a ona nie wiedziała, że ja byłam tak bardzo wcześnie...może jednak coś tam się dzieje i ona dopiero zaczyna rosnąć? Boże....grunt to się zacząć wkręcać..
inessa, Bursztyn, Reni, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak jest dobrze gdy progesteron wychodzi powyżej 10 ale tak jak pisałam mając powyżej 3 owulacja również występuje, choć świadczy, jak pisałam, o dysfunkcji ciałka żółtego - jest niewydolne, więc oczywiście taka owulacja to żadne pocieszenie.
Kasik303 wrote:Polarowymisiu ekspertem nie jestem ale tak wyczytalam na necie i lekarz mi powiedzial ze musi byc powyzej 10, ale kazdy jest innyinessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Andzia33 wrote:Moja lekarka mówi,że powyżej 18 jest ok,a jak mniej to brac lutke
A teraz to 8...widocznie każdy cykl inny...inessa, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoże tak być, że dopiero implantuje się i ta beta na razie jest w szczątkowej fazie i z dnia na dzień będzie rosnąć. Zabierz, że sobą testy ciążowe - tak na wszelki wypadek.
Bozia3 wrote:Mnie zastanowiło jeszcze coś... bo wynik ujemny bety dostaje się taki: <0.100, a ja dostałam <2 i komentarz kobiety, że beta spadła..a ona nie wiedziała, że ja byłam tak bardzo wcześnie...może jednak coś tam się dzieje i ona dopiero zaczyna rosnąć? Boże....grunt to się zacząć wkręcać..inessa, Bursztyn, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoże tak być, że dopiero implantuje się i ta beta na razie jest w szczątkowej fazie i z dnia na dzień będzie rosnąć. Zabierz, że sobą testy ciążowe - tak na wszelki wypadek.
Bozia3 wrote:Mnie zastanowiło jeszcze coś... bo wynik ujemny bety dostaje się taki: <0.100, a ja dostałam <2 i komentarz kobiety, że beta spadła..a ona nie wiedziała, że ja byłam tak bardzo wcześnie...może jednak coś tam się dzieje i ona dopiero zaczyna rosnąć? Boże....grunt to się zacząć wkręcać.. -
polarmiś wrote:Może tak być, że dopiero implantuje się i ta beta na razie jest w szczątkowej fazie i z dnia na dzień będzie rosnąć. Zabierz, że sobą testy ciążowe - tak na wszelki wypadek.
Zabiorę testy ze sobą..
inessa, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
promyk wrote:Pando od razu widac ze znalazlas lekarza ktory spelnia wszystkie kryteria sztuki lekarskiej. Czuje sie czytajac twoj post ze jestes szczesliwa. Ciesze sie razem z toba.
Ja ide do mojej gin 10.07 i zobacze co mi powie, czy tez bede tryskala po wizycie taka energia. Mam wielka nadzieje ze tak....
Musze dzis isc do urzedu miasta wyrejestrowac moja suczke. Niestety musialam ja uspic po 8 mc walki. Miala raka i zadne leczenie nie skutkowalo, a zasluzyla sobie na to zeby odejsc spokojnie w moich ramionach po 15 latch bycia z nami. Przez cale leczenie byla dzielna ale trzeba bylo roztrzygnac czy ma sie meczyc dalej. Inaczej tego nie mozna nawac jak meka. Ciagle sterydy, oczyszczanie guza, zastrzyki bardzo bolesne, no i tez wizyty u weta.inessa, Bursztyn, promyk lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bozia3 wrote:Mnie zastanowiło jeszcze coś... bo wynik ujemny bety dostaje się taki: <0.100, a ja dostałam <2 i komentarz kobiety, że beta spadła..a ona nie wiedziała, że ja byłam tak bardzo wcześnie...może jednak coś tam się dzieje i ona dopiero zaczyna rosnąć? Boże....grunt to się zacząć wkręcać..
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPoziom estradiolu może być pomocny w ocenie dojrzałości pęcherzyka jajnikowego, a co za tym idzie – komórki jajowej. Jeśli decydujemy się na taki monitoring naturalnego cyklu, ważne jest, aby poziom tego hormonu skorelować dokładnie z rzeczywistą fazą cyklu i wielkością pęcherzyka jajnikowego uwidocznionego w USG, aby być pewnym czy to rzeczywiście jest faza przedowulacyjna, w której poziom estradiolu powinien być najwyższy w cyklu, czy na przykład w tym cyklu do owulacji nie doszło i stąd poziom hormonu poniżej normy. Zazwyczaj nie robi się tak dokładnego monitoringu hormonalnego naturalnego cyklu tylko w celu diagnostycznym lub żeby wskazać dzień współżycia pacjentom. Nie gwarantuje to większej szansy na ciążę niż zalecenie regularnego współżycia ok. 3 razy w tygodniu po wstępnej diagnostyce czy cykle są owulacyjne, co można w przybliżeniu stwierdzić, badając np. poziom progesteronu w połowie II fazy cyklu. Przedtem powinno być również zbadane nasienie partnera.
Trudno jest poprawić jakość komórek jajowych, jeśli podejrzewamy, że to ona może być przyczyną niepłodności. W przypadku braku prawidłowych owulacji, zaleca się jej stymulację lekami hormonalnymi. W przypadku zapłodnienia pozaustrojowego stosuje się również różne tzw. protokoły stymulacji hormonalnej w celu uzyskania optymalnej liczby dobrych jakościowo komórek jajowych. Doniesienia naukowe pokazują, że nie ma różnic w jakości komórek jajowych uzyskanych po stymulacji hormonalnej w protokole krótkim i długim, natomiast zastosowanie estradiolu w fazie lutealnej przed właściwą stymulacją u pacjentek słabo odpowiadających na stymulację i z obniżoną rezerwą jajnikową może poprawić zarówno ilość, jak i jakość komórek jajowych.inessa, Bursztyn, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPowszechnie wiadomo, że rozród człowieka, w warunkach naturalnych nie jest zbyt efektywny i u ludzi zdrowych, posiadających już potomstwo, szansa na ciążę nie przekracza 22-25% na miesiąc, co oznacza, że jeden z 4 –5 cykli miesięcznych kobiety powinien dać ciążę, przy zachowanej płodności partnera. Natura jednak nie jest sprawiedliwa. Niektórzy z nas mają bardzo wysoki potencjał rozwojowy, uzyskując ciąże „na żądanie”. Zdolność rozrodcza większości ludzi jest umiarkowana, co powoduje, że średni czas oczekiwania na ciążę sięga 1-2 lat, w związku z czym nie korzystają oni z pomocy medycyny dla spełnienia swych planów co do potomstwa.
inessa, Andzia33, grosza lubią tę wiadomość
-
Wybieram się po powrocie. Mam do niej przyjść po badaniach w 3-4 dc FSH, LH i estradiol. Od 5-9 mam zażywać CLo no i około 9 dc mam do niej iść. Nie wiem co będzie, jak 3-4 dopadnie mnie na wyspach...tam są drogie takie badania? MOżna sobie jak u nas pójść i zrobić?
inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Wybieram się po powrocie. Mam do niej przyjść po badaniach w 3-4 dc FSH, LH i estradiol. Od 5-9 mam zażywać CLo no i około 9 dc mam do niej iść. Nie wiem co będzie, jak 3-4 dopadnie mnie na wyspach...tam są drogie takie badania? MOżna sobie jak u nas pójść i zrobić?
-
nick nieaktualny
-
Kasik303 wrote:Bozia LH FSH i Estradiol w polskim laboratorium £65
polarmiś, inessa, Bursztyn, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya ja ryczę i jestem załamana ,już plamię ,zawsze cykl długi (47,43dni)to się skrócił,(jeśli jutro się rozkręci to będzie 28dniowy cykl) niby jest normalny ale co z tego,,jak był wiedziała to bym serduszkowała przynajmniej od 7dc codziennie a tak następny na pewno się przeciągnie i zaś dupa ,jebie(Sorki) mi to wszystko ,czuję się do dupy i do niczego...mam nadzieje ze wam się dziewczyny uda...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2013, 18:46
inessa, Bursztyn, gosia7122, Lucky, grosza, megan8, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość