X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może powoli własnie cykle się unormują. 28 dniowy cykl jest idealny. Nie płacz i nie zrażaj się. Bo ten cykl był naprawdę normalny! Następny będzie dużo lepszy!!! A męża zagoń do roboty!!!

samira wrote:
    a ja ryczę i jestem załamana ,już plamię ,zawsze cykl długi (47,43dni)to się skrócił,(jeśli jutro się rozkręci to będzie 28dniowy cykl) niby jest normalny ale co z tego,,jak był wiedziała to bym serduszkowała przynajmniej od 7dc codziennie a tak następny na pewno się przeciągnie i zaś dupa ,jebie(Sorki) mi to wszystko ,czuję się do dupy i do niczego...mam nadzieje ze wam się dziewczyny uda...

inessa, Bursztyn, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Promyku bardzo CI współczuje ja w zeszłym roku straciłam psiaka po 18 latach to wiem jak się czujesz. Na szczęście jest z nami jeszcze drugi psiak bo ja nie wyobrażam sobie domu bez zwierząt.My może się znamy ze spacerów hi ,hi...
    Mozliwe. Ja mialam sznaucerka srednia pieprz i sol, a moja matka gdy moja sunia zaczela chorowac wziela sobie kudlata kulke York. Moja sunia wtedy byla jakos osowiala, chyba czula sie odrzucona . Poddala sie i to ja walczylam, ale tez musialam sie poddac gdy raczysko zaatakowalo szczeke i przelyk.
    A jesli chodzi o zwierzaka to mam a raczej mlodsza cora ma swine morska. Kudlaty warszawiak. Napisalam ze jest warszawiakiem poniewaz specjalnie sprowadzilam go z hodowli ze stolicy. Na ta chwilke jedyny samiec w domu
    A tu co mass?

inessa, Bursztyn, gosia7122, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Obiecałam, że jak wrócę do kraju to wstawię kilka zdjęć do zgadywanki.

Za miesiąc jestem już w kraju.

Moja pani ginekolog dała mi receptę i zalecenie by przez kolejne 3 cykle brać hormony dla kobiet w okresie menopauzy (tak wyczytałam) . Wyglądają jak antykoncepcyjne jeden rząd jest żółty - i to jest naturalny estradiol a drugi szary (lub odwrotnie) i zawiera naturalny progesteron . Hormony nazywają się Femostan 1/10. Powiedziała, że dają bardzo dobre rezultaty i że kilka jej pacjentek zaciążyło po nich. Zanim zacznę brać (już w Polsce - chociaż szukałam info. na necie i nic w języku polskim nie znalazłam) to chyba skonsultuję już z lekarzem w Polsce.
    Czy coś na ich temat słyszałyście?
    Kochana ja też brałam podobne tabletki dla kobiet w trakcie menopauzy nie pamietam już jak się nazywaly ale moje jajniki juz wogóle nie probukowały jajeczek po pierwszym opakowaniu juz pojawiły sie jajeczka a po kilku okazało się że jest ich aż za dużo i za duże więc musialam odstawić . i tylko odstawiłam po kolejnym cyklu strzał w dziesiatkę . Więc może nie trzeba się obawiać i zacząć je przyjmować O już wiem moje to były Cycloprogynowa czy jakos w tym stylu i też wyglądaly jak anty

inessa, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Dziewczyny - bardzo dobre informacje o tych zależnościach hormonalnych, obowiązkowo do przeczytania!

http://ginekolog.med.pl/Zaplodnienie.html
    dzieki Misiu, bardzo dobry tekst, wiele wyjasnia.

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • promyk Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powrot z urzedu i totalne zdziwienie. Juz nie trzeba zglaszac odejscia psa.
    U mine zaczelo teraz padac,do tej pory bylo 32 °c. Deszcz dobrze zrobi bo juz nie bylo czym oddychac

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko tule do serca bardzo mocno <3 <3 <3

samira, samira, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a ja ryczę i jestem załamana ,już plamię ,zawsze cykl długi (47,43dni)to się skrócił,(jeśli jutro się rozkręci to będzie 28dniowy cykl) niby jest normalny ale co z tego,,jak był wiedziała to bym serduszkowała przynajmniej od 7dc codziennie a tak następny na pewno się przeciągnie i zaś dupa ,jebie(Sorki) mi to wszystko ,czuję się do dupy i do niczego...mam nadzieje ze wam się dziewczyny uda...
    Samirko, wyglada na to ze Ci sie cykle normuja, wiec trzeba sie z tego cieszyc jakdlamnie idzie ku dobremu.Trzeba jednak te hormony zbadac i bedzie wiadomo co w trawie piszczy (no, moze niekoniecznie w trawie ;) )

inessa, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, bierzesz ze soba testy ciazowe i przed wypiciem drinka wykonujesz :)

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko ale to świetna wiadomość
    Nie płakaj tu trzeba się cieszyć! To oznacza, ze Twój organizm zaczyna pracować tak jak powinien a co za tym idzie ... szybciej może trafisz jajko
    głowa do góry

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed każdym ;-)
    Bursztyn wrote:

inessa lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed każdym ;-)
    Bursztyn wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2013, 19:18

inessa lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    przed każdym ;-)
    oczywiscie :)

Reni, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, no wreszcie piekny avatar :)

inessa, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak - co drink...to do kibla testować...po 3 dniach odwiozą mnie do Bursztyna tamtejszego...;)

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Samira to dobry cykl był. Mam wrażenie, że bardzo bronisz się przed lekarzem i badaniami...przecież się starasz bardzo i tak długo - dlaczego nie robiłaś badań do tej pory???

Bursztyn, inessa, polarmiś, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    tak - co drink...to do kibla testować...po 3 dniach odwiozą mnie do Bursztyna tamtejszego...;)
    wlasnie wlasnie, a gdzie Ty bedziesz- jesli to nie sekret? Londyn?

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    wlasnie wlasnie, a gdzie Ty bedziesz- jesli to nie sekret? Londyn?
    Będę w Plymouth. I będę na przedstawieniu w Minack Theatre (teatr w skale nad oceanem).Już się nie mogę doczekać...

inessa, Reni lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka ale masz fajnie...:) fasolina Ci już rośnie...Twoja Czekolada Ci usługuje, wymioty mijają...żyć nie umierać...:)

Bursztyn, inessa, promyk, Lucky, megan8, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Będę w Plymouth. I będę na przedstawieniu w Minack Theatre (teatr w skale nad oceanem).Już się nie mogę doczekać...
    nie bylam, ale slyszalam ze jest tam bardzo ladnie - jak na UK. I pogode maja zazwyczaj lepsza.

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio oczywiście wszystko się układa ale boję sie powiedziec tej mojej czekoladzie ze nawet jak się nie zgodzi to i tak pojadę do polski bo on przeżywa że znów coś ciężkiego będe dzwigała albo cos robiła i znów cos sie stanie fasolince . A ja tęsknię tylko za odwiedzinkami u znajomych i naszymi polskim młodymi ziemniaczkami prosto z pola ze śmietanką i koperkiem hihihihi i oczywiście pierozkami z jagodami i truskawkami . Tutaj jadłam takie pierogi ale to nie to samo bo te pierogi byly z dżemem a nie owocami bleeeeeee Co roku zawsze w tym terminie tęsknie mocno za polską hihihihihih a teraz jak jestem w stanie podwójnym tęsknie podwójnie hiiihihihihi

inessa, samira, Lucky, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ