X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może powoli własnie cykle się unormują. 28 dniowy cykl jest idealny. Nie płacz i nie zrażaj się. Bo ten cykl był naprawdę normalny! Następny będzie dużo lepszy!!! A męża zagoń do roboty!!!

samira wrote:
    a ja ryczę i jestem załamana ,już plamię ,zawsze cykl długi (47,43dni)to się skrócił,(jeśli jutro się rozkręci to będzie 28dniowy cykl) niby jest normalny ale co z tego,,jak był wiedziała to bym serduszkowała przynajmniej od 7dc codziennie a tak następny na pewno się przeciągnie i zaś dupa ,jebie(Sorki) mi to wszystko ,czuję się do dupy i do niczego...mam nadzieje ze wam się dziewczyny uda...

inessa, Bursztyn, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Promyku bardzo CI współczuje ja w zeszłym roku straciłam psiaka po 18 latach to wiem jak się czujesz. Na szczęście jest z nami jeszcze drugi psiak bo ja nie wyobrażam sobie domu bez zwierząt.My może się znamy ze spacerów hi ,hi...
    Mozliwe. Ja mialam sznaucerka srednia pieprz i sol, a moja matka gdy moja sunia zaczela chorowac wziela sobie kudlata kulke York. Moja sunia wtedy byla jakos osowiala, chyba czula sie odrzucona . Poddala sie i to ja walczylam, ale tez musialam sie poddac gdy raczysko zaatakowalo szczeke i przelyk.
    A jesli chodzi o zwierzaka to mam a raczej mlodsza cora ma swine morska. Kudlaty warszawiak. Napisalam ze jest warszawiakiem poniewaz specjalnie sprowadzilam go z hodowli ze stolicy. Na ta chwilke jedyny samiec w domu
    A tu co mass?

inessa, Bursztyn, gosia7122, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Obiecałam, że jak wrócę do kraju to wstawię kilka zdjęć do zgadywanki.

Za miesiąc jestem już w kraju.

Moja pani ginekolog dała mi receptę i zalecenie by przez kolejne 3 cykle brać hormony dla kobiet w okresie menopauzy (tak wyczytałam) . Wyglądają jak antykoncepcyjne jeden rząd jest żółty - i to jest naturalny estradiol a drugi szary (lub odwrotnie) i zawiera naturalny progesteron . Hormony nazywają się Femostan 1/10. Powiedziała, że dają bardzo dobre rezultaty i że kilka jej pacjentek zaciążyło po nich. Zanim zacznę brać (już w Polsce - chociaż szukałam info. na necie i nic w języku polskim nie znalazłam) to chyba skonsultuję już z lekarzem w Polsce.
    Czy coś na ich temat słyszałyście?
    Kochana ja też brałam podobne tabletki dla kobiet w trakcie menopauzy nie pamietam już jak się nazywaly ale moje jajniki juz wogóle nie probukowały jajeczek po pierwszym opakowaniu juz pojawiły sie jajeczka a po kilku okazało się że jest ich aż za dużo i za duże więc musialam odstawić . i tylko odstawiłam po kolejnym cyklu strzał w dziesiatkę . Więc może nie trzeba się obawiać i zacząć je przyjmować O już wiem moje to były Cycloprogynowa czy jakos w tym stylu i też wyglądaly jak anty

inessa, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Dziewczyny - bardzo dobre informacje o tych zależnościach hormonalnych, obowiązkowo do przeczytania!

http://ginekolog.med.pl/Zaplodnienie.html
    dzieki Misiu, bardzo dobry tekst, wiele wyjasnia.

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • promyk Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powrot z urzedu i totalne zdziwienie. Juz nie trzeba zglaszac odejscia psa.
    U mine zaczelo teraz padac,do tej pory bylo 32 °c. Deszcz dobrze zrobi bo juz nie bylo czym oddychac

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko tule do serca bardzo mocno <3 <3 <3

samira, samira, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a ja ryczę i jestem załamana ,już plamię ,zawsze cykl długi (47,43dni)to się skrócił,(jeśli jutro się rozkręci to będzie 28dniowy cykl) niby jest normalny ale co z tego,,jak był wiedziała to bym serduszkowała przynajmniej od 7dc codziennie a tak następny na pewno się przeciągnie i zaś dupa ,jebie(Sorki) mi to wszystko ,czuję się do dupy i do niczego...mam nadzieje ze wam się dziewczyny uda...
    Samirko, wyglada na to ze Ci sie cykle normuja, wiec trzeba sie z tego cieszyc jakdlamnie idzie ku dobremu.Trzeba jednak te hormony zbadac i bedzie wiadomo co w trawie piszczy (no, moze niekoniecznie w trawie ;) )

inessa, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, bierzesz ze soba testy ciazowe i przed wypiciem drinka wykonujesz :)

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko ale to świetna wiadomość
    Nie płakaj tu trzeba się cieszyć! To oznacza, ze Twój organizm zaczyna pracować tak jak powinien a co za tym idzie ... szybciej może trafisz jajko
    głowa do góry

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed każdym ;-)
    Bursztyn wrote:

inessa lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed każdym ;-)
    Bursztyn wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2013, 19:18

inessa lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    przed każdym ;-)
    oczywiscie :)

Reni, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, no wreszcie piekny avatar :)

inessa, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak - co drink...to do kibla testować...po 3 dniach odwiozą mnie do Bursztyna tamtejszego...;)

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Samira to dobry cykl był. Mam wrażenie, że bardzo bronisz się przed lekarzem i badaniami...przecież się starasz bardzo i tak długo - dlaczego nie robiłaś badań do tej pory???

Bursztyn, inessa, polarmiś, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    tak - co drink...to do kibla testować...po 3 dniach odwiozą mnie do Bursztyna tamtejszego...;)
    wlasnie wlasnie, a gdzie Ty bedziesz- jesli to nie sekret? Londyn?

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    wlasnie wlasnie, a gdzie Ty bedziesz- jesli to nie sekret? Londyn?
    Będę w Plymouth. I będę na przedstawieniu w Minack Theatre (teatr w skale nad oceanem).Już się nie mogę doczekać...

inessa, Reni lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka ale masz fajnie...:) fasolina Ci już rośnie...Twoja Czekolada Ci usługuje, wymioty mijają...żyć nie umierać...:)

Bursztyn, inessa, promyk, Lucky, megan8, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Będę w Plymouth. I będę na przedstawieniu w Minack Theatre (teatr w skale nad oceanem).Już się nie mogę doczekać...
    nie bylam, ale slyszalam ze jest tam bardzo ladnie - jak na UK. I pogode maja zazwyczaj lepsza.

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio oczywiście wszystko się układa ale boję sie powiedziec tej mojej czekoladzie ze nawet jak się nie zgodzi to i tak pojadę do polski bo on przeżywa że znów coś ciężkiego będe dzwigała albo cos robiła i znów cos sie stanie fasolince . A ja tęsknię tylko za odwiedzinkami u znajomych i naszymi polskim młodymi ziemniaczkami prosto z pola ze śmietanką i koperkiem hihihihi i oczywiście pierozkami z jagodami i truskawkami . Tutaj jadłam takie pierogi ale to nie to samo bo te pierogi byly z dżemem a nie owocami bleeeeeee Co roku zawsze w tym terminie tęsknie mocno za polską hihihihihih a teraz jak jestem w stanie podwójnym tęsknie podwójnie hiiihihihihi

inessa, samira, Lucky, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ