X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Bisca, bardzo się cieszę :-)

Kometa, podobnie jak Kapta uważam, że czas na radykalne działania. Wiesz, liczenie na jakis palec nie pasuje do Ciebie ;-)

Parka, a Ty masz jakąś stymulację i wspomaganie?

Kkisia, trzymam kciuki, żeby @ przyszła :-)

Sabcia, zobaczysz, że się uda :-)

Aasiula, ania.g, ComeToMeBaby, kapturnica, Parka, Sabina, kkisia, dorbie, macduska, BISCA, Magdala, Elfik, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Spadam do roboty ;)
    sprawy załatwione, po świętach lekarz rodzinny we wtorek a w środę usg i wizyta u chirurga czy wszystko ok z moim biustem. A w czwartek lekarz medycyny.
    Matko, a co z Twoim biustem?

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Bisca, powodzenia.
    Wystartowałam w tłumy ludzi do sklepu.Właśnie sobie stoję w kolejce po chleb.

Margolcia88, Aasiula, kapturnica, Sabina, kkisia, macduska, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam, jak moja teściowa przeżyje fakt, że nie bedę jadła jej wypieków. Wyobraźcie sobie,ze w ramach przygotowań do laparo - histero-skopii lekarz zalecił mi zero cukru! jak najmmniej glutenu, czyli mam nie jeść pszennego pieczywa, makaronu, ryżu. Nie jem tak ponad tydzień. Po zabiegu będę mogła sobie jeść - tak powiedział. Najgorszy był pierwszy dzień, bo nie wiedziałam, co mam jesć zamiast szybko zabijających głód ciasteczek w pracy. Ale teraz jest ok. Może przy okazji trochę schudnę.
    Czy Wy też miałyście przed laparoskopią taki zakaz?

moremi, mamatrojki80, paszczakin, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Margolcia88
    Czy Wy też miałyście przed laparoskopią taki zakaz?[/QUOTE]
    A skąd pierwsze słysze ..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A skąd pierwsze słysze ..
    No to o co chodzi? Hmmmm...Nie jestem uczulona na gluten i nie mam nawracających infekcji czy grzybic

• moremi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no, zdecydowanie nie w moim stylu ;)
    po świętach idę się zapisać na hsg, pewnie z 1,5- 2 miesiące poczekam.
    do tego czasu m zrobi 3cie badanie nasienia i wtedy idzie do androloga. jak nie to go postawię pod murem i rozstrzelam.
    po hsg zrobię sobie monitoring.
    ma czas na podleczenie.

w międzyczasie pomyślimy o klinice może.
    u nas to są kwestie kilometrowo- finansowe.
    zobaczymy co się w międzyczasie okaże.
    Noooo z tym hsg to juz jakiś czas się zapisujesz ;-)
    A poważnie, może trochę poważniej podejdziecie do kwestii odbudowy nasienia. Czasami warto się trochę poświęcić - luźne gatki, zero wysiadywania w wannie, zero alkoholu i lekka wstrzemięźliwość. U nas powyższe plus suplementacja bodymaxem zadziałało.

Sabina, kapturnica, ComeToMeBaby, Aasiula, kkisia, macduska, Magdala, ania.g lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    No to o co chodzi? Hmmmm...Nie jestem uczulona na gluten i nie mam nawracających infekcji czy grzybic
    Może chce sprawdzic, czy na Ciebie zmiana diety zadziała ;-)
    A poważnie - podobna dieta zdała egzamin u mojej szwagierki :-)

Sabina, Margolcia88, Aasiula, kkisia, Magdala lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    A ja się zastanawiam, jak moja teściowa przeżyje fakt, że nie bedę jadła jej wypieków. Wyobraźcie sobie,ze w ramach przygotowań do laparo - histero-skopii lekarz zalecił mi zero cukru! jak najmmniej glutenu, czyli mam nie jeść pszennego pieczywa, makaronu, ryżu. Nie jem tak ponad tydzień. Po zabiegu będę mogła sobie jeść - tak powiedział. Najgorszy był pierwszy dzień, bo nie wiedziałam, co mam jesć zamiast szybko zabijających głód ciasteczek w pracy. Ale teraz jest ok. Może przy okazji trochę schudnę.
    Czy Wy też miałyście przed laparoskopią taki zakaz?

Może dlatego, że wszystkie te produkty powodują tkz. otyłość brzuszną u kobiet lub ich nadmierne czasowe spożycie sprzyja przybyciu cm w pasie :-) nie mam pojęcia co autor miał na myśli, wiadomo, ze gluten i cukier są be :-)

moremi, Margolcia88, kkisia, BISCA, Elfik lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka, w tym cyklu miałam stymulację clo, czyli ten sam schemat dzięki któremu mam moje dzieci. Dziwne tylko ze tak nagle i szybko temp spadła, @ dopiero za 2 dni powinna przyjść. Ale na wszelki wypadek pielucha załączona ;)

O ile pamiętam Małgos bada regularnie piersi na usg i chyba mammografia. To tak jak ja - co roku

moremi, Sabina, Aasiula, kkisia, kapturnica, macduska, ania.g, Elfik lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Wróciłam z zakupów, podcięłam włosy, zrobiłam sobie 2 śniadanie i czytam co to piszecie. Odebrałam cześć wyników, tsh mi trochę podskoczyło, z 1,56 z października na 1,72. Po za tym wszystko ok, czekam jeszcze na wyniki toxo i całej redzty.
    W śląskich laboratoriach jest promocja na badanie poziomu d3 - 37zl. Męża chce wysłać.
    Patrzę na listę dzisiejszej roboty i lepiej sie kawy napije ;) zszokowały mnie dzis rano białe dachy..,

moremi, Sabina, dorbie, Aasiula, kkisia, kapturnica, Parka, macduska, ania.g lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zien dobry!
    wlasnie was doczytalam, bo jakos tak mi nie po drodze z kompem ostatnio..
    I tak sobie refleksje mam- ja sie nie dziwie, ze tyle osob swiat nie lubi, jak sie tak ciagle zapieprza.. ;) Ja dzis machne zurek, ktory tak naprawde robi sie sam, jutro sernik czekoladowy i tadam! gotowe ;) Dom naprawde nie potrzebuje dodatkowego pucowania tylko dlatego, ze Wielkanoc jest.. wanne sie jutro podpali i tyle..

Wczoraj znowu strzelalam przymusowy fizjoterapeuto-relaksing (masakra, tym razem pani kazala nam czuc kontakt z materacem), jak kazala sie luzowac, to ja sie denerwowalam, ze mi sie bilet na parking konczy ;) Adas oczywiscie to samo- perkusja. Potem odwiedzilismy ciotke Simbe i funfli, wiec balans zostal przywrocony- Maksiu ze swoim budzeniem ze skrzywiona mina zapowiada sie na bratnia dusze ;)
    Godzinka w samochodzie z bluzgami na drogowych idiotow i muza tak nastawiona, zeby nie slyszec wlasnego spiewu przywrocila mnie juz totalnie do rownowagi.

No wiec nie jestem normalna- nie relaksuja mnie normalne rzeczy- relaksuja mnie rzeczy, ktore innych wkurzaja ;) na porod mam przyniesc muze- wszyscy wybieraja jakies relaksujace kawalki, ja sobie chyba wezme Nirvane ;) Chociaz slyszalam, ze nowa plyta Prodigy wyszla ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 11:15

mamatrojki80, moremi, Sabina, ComeToMeBaby, Aasiula, Dziobak, kkisia, kapturnica, Parka, macduska, Magdala, ania.g, Elfik, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Może chce sprawdzic, czy na Ciebie zmiana diety zadziała ;-)
    A poważnie - podobna dieta zdała egzamin u mojej szwagierki :-)
    Poważnie ?:) no to coraz więcej tej nadziei.

Sabina, Elfik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Może dlatego, że wszystkie te produkty powodują tkz. otyłość brzuszną u kobiet lub ich nadmierne czasowe spożycie sprzyja przybyciu cm w pasie :-) nie mam pojęcia co autor miał na myśli, wiadomo, ze gluten i cukier są be :-)
    No zgadzam się, wiem, że są złe, dla każdego.
    Otyła w sumie nie jestem, raczej szczupła, w pasie też, ale fakt, jak już kiedyś pisałam, 10 lat temu mniej wazyłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    No zgadzam się, wiem, że są złe, dla każdego.
    Otyła w sumie nie jestem, raczej szczupła, w pasie też, ale fakt, jak już kiedyś pisałam, 10 lat temu mniej wazyłam :)

Ja tez byłam szczuplutka 10 lat temu :-) to se ne wrati ;-)

Margolcia88, moremi, kkisia, Elfik lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja nadal chora, chorsza, z porządnego wyleżenia nici, bo Małgoś też ponoć chorsza i wraca zaraz do domu.
    A wczoraj zamiast leżeć, w najgorszą pogodę w mieście byłam. Ale za to jestem milowy krok do przodu na drodze Wielkiej Zmiany w Życiu :)
    W pon oczekuję @, po świętach idę do apteki po ovitrelle, no i za jakieś 2 tygodnie pierwsza próba :)
    Tylko chwilowo nie mam jak się z tego wszystkiego odpowiednio cieszyć, ani czuć ekscytacji, bo mnie kaszel wykańcza, jestem głucha i prawie nie mówię.
    Słoneczko wyszło :) Może nawet kawki się napiję, co by choć udawać, że nie umieram :)
    Święta nadal ignoruję :)

Sabina, Margolcia88, moremi, Aasiula, Dziobak, kkisia, Parka, macduska, Magdala, gosia7122 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonko wracaj szybko do zywych :-)

Sabina, Margolcia88, kkisia, Krakonka lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    noo, zawsze cos innego do roboty było. a już się raz prawie wybierałam. teraz pójdę już na pewno, mam dość.
    u nas jest to wszystko oprócz lekkiej wstrzemięźliwości ;) chociaż się staramy i widać pierwsze efekty (np. zasypiamy na filmie) hehehe.
    on się suplementowa androwitem, teraz przerzucił się na promen (pewnie dlatego, ze tam na opakowaniu wyraźnie napisane o plemnikach).
    mówisz bodymax? zerknę na to później.
    A to badanie nasienia robiliście w miejscu państwowym - niezależnym, czy przy klinice in vitro ?

• moremi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    noo, zawsze cos innego do roboty było. a już się raz prawie wybierałam. teraz pójdę już na pewno, mam dość.
    u nas jest to wszystko oprócz lekkiej wstrzemięźliwości ;) chociaż się staramy i widać pierwsze efekty (np. zasypiamy na filmie) hehehe.
    on się suplementowa androwitem, teraz przerzucił się na promen (pewnie dlatego, ze tam na opakowaniu wyraźnie napisane o plemnikach).
    mówisz bodymax? zerknę na to później.
    Jak stosuje promen, to niech się tego trzyma. Lepiej nie zmieniać za szybko.

Sabina, ComeToMeBaby, Aasiula, kkisia, macduska lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka zdrowka <3

Aasiula, Krakonka lubią tę wiadomość

‹‹ 8437 8438 8439 8440 8441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ