X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Bisca, bardzo się cieszę :-)

Kometa, podobnie jak Kapta uważam, że czas na radykalne działania. Wiesz, liczenie na jakis palec nie pasuje do Ciebie ;-)

Parka, a Ty masz jakąś stymulację i wspomaganie?

Kkisia, trzymam kciuki, żeby @ przyszła :-)

Sabcia, zobaczysz, że się uda :-)

Aasiula, ania.g, ComeToMeBaby, kapturnica, Parka, Sabina, kkisia, dorbie, macduska, BISCA, Magdala, Elfik, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Spadam do roboty ;)
    sprawy załatwione, po świętach lekarz rodzinny we wtorek a w środę usg i wizyta u chirurga czy wszystko ok z moim biustem. A w czwartek lekarz medycyny.
    Matko, a co z Twoim biustem?

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Bisca, powodzenia.
    Wystartowałam w tłumy ludzi do sklepu.Właśnie sobie stoję w kolejce po chleb.

Margolcia88, Aasiula, kapturnica, Sabina, kkisia, macduska, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam, jak moja teściowa przeżyje fakt, że nie bedę jadła jej wypieków. Wyobraźcie sobie,ze w ramach przygotowań do laparo - histero-skopii lekarz zalecił mi zero cukru! jak najmmniej glutenu, czyli mam nie jeść pszennego pieczywa, makaronu, ryżu. Nie jem tak ponad tydzień. Po zabiegu będę mogła sobie jeść - tak powiedział. Najgorszy był pierwszy dzień, bo nie wiedziałam, co mam jesć zamiast szybko zabijających głód ciasteczek w pracy. Ale teraz jest ok. Może przy okazji trochę schudnę.
    Czy Wy też miałyście przed laparoskopią taki zakaz?

moremi, mamatrojki80, paszczakin, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Margolcia88
    Czy Wy też miałyście przed laparoskopią taki zakaz?[/QUOTE]
    A skąd pierwsze słysze ..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A skąd pierwsze słysze ..
    No to o co chodzi? Hmmmm...Nie jestem uczulona na gluten i nie mam nawracających infekcji czy grzybic

• moremi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no, zdecydowanie nie w moim stylu ;)
    po świętach idę się zapisać na hsg, pewnie z 1,5- 2 miesiące poczekam.
    do tego czasu m zrobi 3cie badanie nasienia i wtedy idzie do androloga. jak nie to go postawię pod murem i rozstrzelam.
    po hsg zrobię sobie monitoring.
    ma czas na podleczenie.

w międzyczasie pomyślimy o klinice może.
    u nas to są kwestie kilometrowo- finansowe.
    zobaczymy co się w międzyczasie okaże.
    Noooo z tym hsg to juz jakiś czas się zapisujesz ;-)
    A poważnie, może trochę poważniej podejdziecie do kwestii odbudowy nasienia. Czasami warto się trochę poświęcić - luźne gatki, zero wysiadywania w wannie, zero alkoholu i lekka wstrzemięźliwość. U nas powyższe plus suplementacja bodymaxem zadziałało.

Sabina, kapturnica, ComeToMeBaby, Aasiula, kkisia, macduska, Magdala, ania.g lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    No to o co chodzi? Hmmmm...Nie jestem uczulona na gluten i nie mam nawracających infekcji czy grzybic
    Może chce sprawdzic, czy na Ciebie zmiana diety zadziała ;-)
    A poważnie - podobna dieta zdała egzamin u mojej szwagierki :-)

Sabina, Margolcia88, Aasiula, kkisia, Magdala lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    A ja się zastanawiam, jak moja teściowa przeżyje fakt, że nie bedę jadła jej wypieków. Wyobraźcie sobie,ze w ramach przygotowań do laparo - histero-skopii lekarz zalecił mi zero cukru! jak najmmniej glutenu, czyli mam nie jeść pszennego pieczywa, makaronu, ryżu. Nie jem tak ponad tydzień. Po zabiegu będę mogła sobie jeść - tak powiedział. Najgorszy był pierwszy dzień, bo nie wiedziałam, co mam jesć zamiast szybko zabijających głód ciasteczek w pracy. Ale teraz jest ok. Może przy okazji trochę schudnę.
    Czy Wy też miałyście przed laparoskopią taki zakaz?

Może dlatego, że wszystkie te produkty powodują tkz. otyłość brzuszną u kobiet lub ich nadmierne czasowe spożycie sprzyja przybyciu cm w pasie :-) nie mam pojęcia co autor miał na myśli, wiadomo, ze gluten i cukier są be :-)

moremi, Margolcia88, kkisia, BISCA, Elfik lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka, w tym cyklu miałam stymulację clo, czyli ten sam schemat dzięki któremu mam moje dzieci. Dziwne tylko ze tak nagle i szybko temp spadła, @ dopiero za 2 dni powinna przyjść. Ale na wszelki wypadek pielucha załączona ;)

O ile pamiętam Małgos bada regularnie piersi na usg i chyba mammografia. To tak jak ja - co roku

moremi, Sabina, Aasiula, kkisia, kapturnica, macduska, ania.g, Elfik lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Wróciłam z zakupów, podcięłam włosy, zrobiłam sobie 2 śniadanie i czytam co to piszecie. Odebrałam cześć wyników, tsh mi trochę podskoczyło, z 1,56 z października na 1,72. Po za tym wszystko ok, czekam jeszcze na wyniki toxo i całej redzty.
    W śląskich laboratoriach jest promocja na badanie poziomu d3 - 37zl. Męża chce wysłać.
    Patrzę na listę dzisiejszej roboty i lepiej sie kawy napije ;) zszokowały mnie dzis rano białe dachy..,

moremi, Sabina, dorbie, Aasiula, kkisia, kapturnica, Parka, macduska, ania.g lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zien dobry!
    wlasnie was doczytalam, bo jakos tak mi nie po drodze z kompem ostatnio..
    I tak sobie refleksje mam- ja sie nie dziwie, ze tyle osob swiat nie lubi, jak sie tak ciagle zapieprza.. ;) Ja dzis machne zurek, ktory tak naprawde robi sie sam, jutro sernik czekoladowy i tadam! gotowe ;) Dom naprawde nie potrzebuje dodatkowego pucowania tylko dlatego, ze Wielkanoc jest.. wanne sie jutro podpali i tyle..

Wczoraj znowu strzelalam przymusowy fizjoterapeuto-relaksing (masakra, tym razem pani kazala nam czuc kontakt z materacem), jak kazala sie luzowac, to ja sie denerwowalam, ze mi sie bilet na parking konczy ;) Adas oczywiscie to samo- perkusja. Potem odwiedzilismy ciotke Simbe i funfli, wiec balans zostal przywrocony- Maksiu ze swoim budzeniem ze skrzywiona mina zapowiada sie na bratnia dusze ;)
    Godzinka w samochodzie z bluzgami na drogowych idiotow i muza tak nastawiona, zeby nie slyszec wlasnego spiewu przywrocila mnie juz totalnie do rownowagi.

No wiec nie jestem normalna- nie relaksuja mnie normalne rzeczy- relaksuja mnie rzeczy, ktore innych wkurzaja ;) na porod mam przyniesc muze- wszyscy wybieraja jakies relaksujace kawalki, ja sobie chyba wezme Nirvane ;) Chociaz slyszalam, ze nowa plyta Prodigy wyszla ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 11:15

mamatrojki80, moremi, Sabina, ComeToMeBaby, Aasiula, Dziobak, kkisia, kapturnica, Parka, macduska, Magdala, ania.g, Elfik, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Może chce sprawdzic, czy na Ciebie zmiana diety zadziała ;-)
    A poważnie - podobna dieta zdała egzamin u mojej szwagierki :-)
    Poważnie ?:) no to coraz więcej tej nadziei.

Sabina, Elfik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Może dlatego, że wszystkie te produkty powodują tkz. otyłość brzuszną u kobiet lub ich nadmierne czasowe spożycie sprzyja przybyciu cm w pasie :-) nie mam pojęcia co autor miał na myśli, wiadomo, ze gluten i cukier są be :-)
    No zgadzam się, wiem, że są złe, dla każdego.
    Otyła w sumie nie jestem, raczej szczupła, w pasie też, ale fakt, jak już kiedyś pisałam, 10 lat temu mniej wazyłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    No zgadzam się, wiem, że są złe, dla każdego.
    Otyła w sumie nie jestem, raczej szczupła, w pasie też, ale fakt, jak już kiedyś pisałam, 10 lat temu mniej wazyłam :)

Ja tez byłam szczuplutka 10 lat temu :-) to se ne wrati ;-)

Margolcia88, moremi, kkisia, Elfik lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja nadal chora, chorsza, z porządnego wyleżenia nici, bo Małgoś też ponoć chorsza i wraca zaraz do domu.
    A wczoraj zamiast leżeć, w najgorszą pogodę w mieście byłam. Ale za to jestem milowy krok do przodu na drodze Wielkiej Zmiany w Życiu :)
    W pon oczekuję @, po świętach idę do apteki po ovitrelle, no i za jakieś 2 tygodnie pierwsza próba :)
    Tylko chwilowo nie mam jak się z tego wszystkiego odpowiednio cieszyć, ani czuć ekscytacji, bo mnie kaszel wykańcza, jestem głucha i prawie nie mówię.
    Słoneczko wyszło :) Może nawet kawki się napiję, co by choć udawać, że nie umieram :)
    Święta nadal ignoruję :)

Sabina, Margolcia88, moremi, Aasiula, Dziobak, kkisia, Parka, macduska, Magdala, gosia7122 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonko wracaj szybko do zywych :-)

Sabina, Margolcia88, kkisia, Krakonka lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    noo, zawsze cos innego do roboty było. a już się raz prawie wybierałam. teraz pójdę już na pewno, mam dość.
    u nas jest to wszystko oprócz lekkiej wstrzemięźliwości ;) chociaż się staramy i widać pierwsze efekty (np. zasypiamy na filmie) hehehe.
    on się suplementowa androwitem, teraz przerzucił się na promen (pewnie dlatego, ze tam na opakowaniu wyraźnie napisane o plemnikach).
    mówisz bodymax? zerknę na to później.
    A to badanie nasienia robiliście w miejscu państwowym - niezależnym, czy przy klinice in vitro ?

• moremi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    noo, zawsze cos innego do roboty było. a już się raz prawie wybierałam. teraz pójdę już na pewno, mam dość.
    u nas jest to wszystko oprócz lekkiej wstrzemięźliwości ;) chociaż się staramy i widać pierwsze efekty (np. zasypiamy na filmie) hehehe.
    on się suplementowa androwitem, teraz przerzucił się na promen (pewnie dlatego, ze tam na opakowaniu wyraźnie napisane o plemnikach).
    mówisz bodymax? zerknę na to później.
    Jak stosuje promen, to niech się tego trzyma. Lepiej nie zmieniać za szybko.

Sabina, ComeToMeBaby, Aasiula, kkisia, macduska lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka zdrowka <3

Aasiula, Krakonka lubią tę wiadomość

‹‹ 8437 8438 8439 8440 8441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ