35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
macduska wrote:Dziobak - pietwsze co zrób, to opryskaj miejsce na skanliak środkiem chwastobójczym, odczekaj ze dwa trzu tygodnie ( zależy od katencji środka) skop ziemię, zrób mniej więcej projekt co gdzie ma rosnąć, porozkładaj co większe kamienie, posadz rośliny, dołóż mniejsze kamienie.
Możesz spróbować posadzić na agrowłókninie to nie będą tak chwasty rosły.
Kopać nie muszę, bo ja skale mam. Chciałam na nią dowalic trochę większych kamieni, wypełnić trochę ziemia, posadzić kwiatki i wsio. Ale cos to mi za prosto wyglada... No i nie mam totalnie pomysłu na projekt. To chyba najgorsza część roboty. -
nick nieaktualnyDziobak wrote:Kurka, chwastobojczy środek? Ni mam. Musi być?
Kopać nie muszę, bo ja skale mam. Chciałam na nią dowalic trochę większych kamieni, wypełnić trochę ziemia, posadzić kwiatki i wsio. Ale cos to mi za prosto wyglada... No i nie mam totalnie pomysłu na projekt. To chyba najgorsza część roboty.
Jak masz skałę to może nie trzeba.
Ja robiłam na ziemi. Chwasty to koszmar. Jak nawrasta perzu pomiędzy kamienie to go żadna siła nie usunie.
Projekt?
Pooglądaj trochę zdjęć w necie, zastanów się ile masz miejsca, jakie rosliny i coś z tego wumyslisz. Zawsze można przesadzić.Sabina, Dziobak, Mega lubią tę wiadomość
-
Ja pierdziele. Kota mi się nauczyła aportować. Juz pół godziny jej mysze rzucam.
Aasiula, kkisia, Dziobak, Sabina, Mega, malgos741, dorbie, Magdala, MartaDidi, ComeToMeBaby, Simba lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnymacduska wrote:Jak masz skałę to może nie trzeba.
Ja robiłam na ziemi. Chwasty to koszmar. Jak nawrasta perzu pomiędzy kamienie to go żadna siła nie usunie.
Projekt?
Pooglądaj trochę zdjęć w necie, zastanów się ile masz miejsca, jakie rosliny i coś z tego wumyslisz. Zawsze można przesadzić.Dziobak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySabina wrote:Myśmy przerabiali 2 lata temu. Ja mam posadzone miniaturowe iglaki i wrzoscce. Na poprzednim były babci kwiatki, trzeba je było podlewać
Ja miałam cuda na kiju na skalniaku. Co widac na zdjęciu. Niestetybpo kilku latach tak się zachwaścił, że część roslin zginęła. W tamtym roku przerobiłam go gruntownie w połoqie. Druga połowa czeka na nowy sezon.
Zrobię wszystko właśnie na agrowłókninie i zasypię drobnymi kamyczkami.
Dziobak, Sabina, Mega, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość
-
ja pierdolę!
nie wierzę, że ludzie robią zdjęcia takim rzeczom!!
czemu to ma służyć? czym sie kierują?paszczakin wrote:na tej stronie jest..
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/kwietniowki-2015,3713,4158.html
ale nie polecam..Sabina, Mega, Dziobak, moremi, Arwena lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Ja miałam cuda na kiju na skalniaku. Co widac na zdjęciu. Niestetybpo kilku latach tak się zachwaścił, że część roslin zginęła. W tamtym roku przerobiłam go gruntownie w połoqie. Druga połowa czeka na nowy sezon.
Zrobię wszystko właśnie na agrowłókninie i zasypię drobnymi kamyczkami.macduska lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:ja pierdolę!
nie wierzę, że ludzie robią zdjęcia takim rzeczom!!
czemu to ma służyć? czym sie kierują?
Poczytalam sobie jedna stronke tych panieneczek i dopiero mnie wzięło na pawia...kapturnica, Mega, Sabina, kkisia, moremi, Aasiula, macduska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
moremi wrote:Ja pierdziele. Kota mi się nauczyła aportować. Juz pół godziny jej mysze rzucam.
Sabina, peppapig, moremi, Dziobak, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
macduska wrote:Dziobak - pietwsze co zrób, to opryskaj miejsce na skaliak środkiem chwastobójczym, odczekaj ze dwa trzu tygodnie ( zależy od karencji środka) skop ziemię, zrób mniej więcej projekt co gdzie ma rosnąć, porozkładaj co większe kamienie, posadź rośliny, dołóż mniejsze kamienie.
Możesz spróbować posadzić na agrowłókninie to nie będą tak chwasty rosły.
Agrowloknina jest powiedzialabym konieczna, ale oczywiscie jak kto lubi walczyc z chwastami to mozna ominac
Dziobak,projektowac mozna w toku. To Twoj ogrod, ciesz sie kazdym etapem sadzenia. Ja jak juz mam przygotowane podloze (agrowloknine oraz kamienie to rzucam pomiedzy rosliny, przygladam sie jak sie komponuja i wtedy sadze.
moremi, Dziobak, macduska, kkisia lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
malgos741 wrote:Morek mój od małego aportuje
Mało tego. Uwielbia moczyć te mychy w poidełku i przynosi mi taką ociekajacą wodą. Dzisiaj o 5 rano położyła mi coś takiego pod pachą. Wiesz jak wyrwałam? Od razu byłam przytomna.
A skąd ona je wyciąga to juz nie mam pomysłu.Dziobak, Sabina, Aasiula, malgos741, Magdala, Mega, kkisia, ComeToMeBaby, Simba lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Moj dziec, ktory jeszcze niedawno byl fasolinka, za 2 minuty konczy 8 miesiecy. Zasuwa na czworakach po calym domu i z wyjada kore. Zycie bez smarkacza byloby gupie!
macduska, moremi, Magdala, Mega, Bozia3, Arwena, kkisia, Sabina, kapturnica, Simba lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Jeden czarnuch u mnie też aportuje od początku. Ta gapa jak jej się rzuciło myche, to nie przynosiła. Teraz przynosi.
Mało tego. Uwielbia moczyć te mychy w poidełku i przynosi mi taką ociekajacą wodą. Dzisiaj o 5 rano położyła mi coś takiego pod pachą. Wiesz jak wyrwałam? Od razu byłam przytomna.
A skąd ona je wyciąga to juz nie mam pomysłu.malgos741, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny