X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak się udało? ;-)
    Magdala wrote:
    Mam glupie mysli jak zwykle pod koniec cyklu.
    Ostatni tydzien cyklu. Owulacja potwierdzona usg. Tmp bardzo ladna. Nie moge powstrzymac galopujacych mysli w kierunku 'a moze sie udalo?' Jeszcze 6 dni to go.

moremi, Magdala, kkisia, Sabina, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Mam glupie mysli jak zwykle pod koniec cyklu.
    Ostatni tydzien cyklu. Owulacja potwierdzona usg. Tmp bardzo ladna. Nie moge powstrzymac galopujacych mysli w kierunku 'a moze sie udalo?' Jeszcze 6 dni to go.

A wykres pokaże?

moremi lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    A wykres pokaże?

Tzn co? Czy udostepniony jest? Zaraz sprawdze.

Parka lubi tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • moremi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    karmisz piersią????????????????? O.o
    Czasami.

Parka, Mega, Reni, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto chce niech oglada. Komentarze (konstruktywne) mile widziane :-)

Parka, Aasiula lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Kto chce niech oglada. Komentarze (konstruktywne) mile widziane :-)

Już zrobione :)
    Naprawde nieźle to wygląda :)

Aasiula, Magdala, Sabina lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Już zrobione :)
    Naprawde nieźle to wygląda :)

Dzieki.
    Tylko, ze moje wszystkie wykresy byly podobne :-/

Musze odespac wczorajsza noc podroznika.
    Dobranoc.

Trzymam kciuki za potrzebujace. Swoja droga to moglby byc temat na magisterke jak czlowiek potrafi wyzwalac empatie i sympatie do bylo nie bylo obcych osob (w moim przypadku, bo wiem ze niektore z was sie znaja osobiscie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 23:04

Parka, Mega, moremi, Aasiula, anna maria, kkisia, Sabina, Luna76 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Dzieki.
    Tylko, ze moje wszystkie wykresy byly podobne :-/
    Pożyjemy, zobaczymy :) z sercami sie ladnie wstrzeliliscie

Magdala, Mega, Aasiula, anna maria, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Końcówka cyklu to jak siedzenie na bombie ;)

moremi, anna maria, Krakonka, kkisia, Sabina, kapturnica, Luna76, Magdala, ComeToMeBaby, Parka, Elfik lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Przeczytałam grzecznie wszystko.
    O tych przeciwnikach invitro czytałam już jakis czas temu, ale nie chciałam Was denerwować, bo w końcu jedne w ciąży, drugie zaciążają, a trzecie dzieciate :) Poza tym stwierdziłam, że to jak zwykle najwięcej dziennikarze mieszają. Gdyby nie oni, nawet nie byłoby wiadomo o takich oszołomach. Ale niewyedukowanemu głupkowi zawsze łatwiej napisać o skandalu, niż zabrać się za powazny temat.
    Jestem nadal chora. Dostałam antybiotyk, który w dodatku biorę. To wiele znaczy, bo ostatnio 7 lat temu brałam. Ale to mój pierwszy cykl z pękaczem jajek i nie chcę być chora. A jak na razie mi się nie polepsza :/ Jestem głucha na jedno ucho i chyba nawet niewykluczone, że prawodopodobnie wybiorę się do laryngologa, jeśli nie przejdzie mi pojutrze.
    Miałam dzisiaj załatwiać wiele spraw, a wyszły mi tylko 3. Zawsze to lepiej, niż nic :)
    Tak sobie myślę, czy by jutro mimo choroby nie wybrać się do galerii handlowej. Mam trzy specyficzne potrzeby kosmetyczne, a do tego bon, wyszłoby mi taniej. W sumie nie dostałam całkowitego zakazu wychodzenia, a skoro mogę iść do złobka...
    Chyba największy problem, że mi się przewód pokarmowy zaczął buntować od tej apteki, co ją łykam. Pewnie wątroba skrzeczy. Hormony, "dopalacze" zajściowe, a teraz jeszcze antybiotyk i leki na kaszel :(
    Nie mogę się już doczekać tego pękania :) Muszę zrobić jakiś grafik działań, bo pęka ponoć 24 godziny po podaniu, a plemniki też jakiś czas wędrują.
    Jeśli któraś z Was miała pękanie, to proszę o sugestie. Trzeba się hjakoś wyrobić godzinowo albo normowo? :)

moremi, anna maria, kkisia, Sabina, kapturnica, Aasiula, Magdala, Simba lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród twixow teraz

Simba lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Poród twixow teraz
    U mnie cukier na bbc.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest nocka widze :-)

Aasiula lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    jest nocka widze :-)

Znaczy się ciemność, widzisz, ciemność ? :)

anna maria, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie dziś przyszła @. Druga po porodzie, czyli średnio wpada raz na jakieś 90 dni. Może pobiję Arwenę z długością cykli.

moremi, Arwena, kkisia, Sabina, kapturnica, Aasiula, Dziobak, anna maria, Magdala, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee, małomówna ta nocna zmiana blusa :)
    Dobranoc :)

anna maria lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Pogoda nawet nawet - w Warszawie i okolicach cieplo. Ptaki pieknie cwierkaja, wspaniale powietrze. W zasadzie powinnam byc szczesliwa witajac dzien o 4.15 na spacerze z psem. Chodze juz od prawie 20 minut. Jeszcze 20 i wracam do domu szykowac sie do wyjscia. Moze powinnam zaczac biegac? O matko ale jak to zrobic jak ledwo powlocze nogami?

Sabina, moremi, macduska, Aasiula, kkisia, Dziobak, anna maria, Magdala, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiek, jak Cie czytam o tej porze, to jeszcze bardziej ciesze się, że mam kota.. On rano tylko ukochania wymaga, a teraz paczy na mnie z mina: "czego nie spisz?"

Jakie biegać? Oszalalas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 05:43

Sabina, kapturnica, moremi, macduska, Aasiula, kkisia, Dziobak, anna maria, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Misiek, jak Cie czytam o tej porze, to jeszcze bardziej ciesze się, że mam kota.. On rano tylko ukochania wymaga, a teraz paczy na mnie z mina: "czego nie spisz?"

Jakie biegać? Oszalalas?
    Popieram. Za leniwa jestem na psa. Moje psy żyją luzem na podwórzu i same się wyprowadzają na spacery :-)

Dzień dobry :-)

paszczakin, kapturnica, moremi, macduska, Aasiula, kkisia, anna maria, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Jeśli któraś z Was miała pękanie, to proszę o sugestie. Trzeba się hjakoś wyrobić godzinowo albo normowo? :)

Krakonka, ja miałam Pregnyl na pękanie i przy nim zawsze mówili, że 36h od wzięcia jajko strzela. Ale z praktyki (bo ja z tych, co owu czuły) zdarzało się, że strzelalo wcześniej, z kolei może raz na te 6 cykli trochę później. Niemniej średnia była zachowana.
    Rozumiem, że masz monitoring, zeby wiedzieć, kiedy pekacza zarzucić?
    W zależności od dostępności czasu, pory dnia, itp ja bym wstrzymała się z seksem ze 3 dni, zeby oszczędzić trochę plemników i na 6h przed zapowiedzianym pękaniem ruszyć do ataku, a potem jeszcze po kilku godzinach poprawić ;)

moremi, Aasiula, kkisia, Sabina, anna maria, Magdala, Krakonka lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 8474 8475 8476 8477 8478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ