X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda tak, że mogłabyś olać test. Proponuje jutro, przed odstawieniem luteiny.

A u mnie, po incydentach z plamieniami raczej ok. Mąż ma zakaz używania płynu po goleniu i innych meskich zapachów, mycie zębów to tortury, a łóżko jest moim największym przyjacielem ;-)

Margolcia88, Aasiula, macduska, ComeToMeBaby, Sabina, ola_35, Parka, SolarPolar, kkisia, anna maria, iwcia77, gosia7122, kapturnica, malgos741, Mala79, Mega, Krakonka, Arwena, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wygląda tak, że mogłabyś olać test. Proponuje jutro, przed odstawieniem luteiny.

A u mnie, po incydentach z plamieniami raczej ok. Mąż ma zakaz używania płynu po goleniu i innych meskich zapachów, mycie zębów to tortury, a łóżko jest moim największym przyjacielem ;-)

No właśnie sądzę, że klapnie ta temperatura jutro bez luteiny. Nawet już wczoraj trochę czułam taki delikatny ból w dole brzucha - zwiastun okresu.

To fajnie, odpoczywaj sobie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się nie chce wychodzić z domu, ja od tygodnia to bym tylko spała i spała, po tej zmianie czasu - jakoś ciągle nie mogę się przyzwyczaić.
    Ale może się zmobilizuję i wyjdę po ten test, aptekę mam bardzo blisko.

moremi, Parka, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    No właśnie sądzę, że klapnie ta temperatura jutro bez luteiny. Nawet już wczoraj trochę czułam taki delikatny ból w dole brzucha - zwiastun okresu.

To fajnie, odpoczywaj sobie :)
    Tytytyty... Kolejny raz przestrzegam przed odstawianiem progesteronu bez wcześniejszego sprawdzenia bhcg, albo chociaż zrobienia testu.
    Poza tym bóle @ występują też w ciąży. U mnie potężne były w 12 dpo. Nie sugeruj się tym.

Sabina, Margolcia88, Parka, kkisia, iwcia77, kapturnica, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Tytytyty... Kolejny raz przestrzegam przed odstawianiem progesteronu bez wcześniejszego sprawdzenia bhcg, albo chociaż zrobienia testu.
    Poza tym bóle @ występują też w ciąży. U mnie potężne były w 12 dpo. Nie sugeruj się tym.

Ja też się zawsze zastanawiam nad skutkiem takiego odstawienia. Ale raz jednego lekarza o to zapytałam, i twierdził,że jakby co, to powinno i tak się utrzymać.Ale obecnego (bardzo dobrego) lekarza o to nie pytałam. No nakazał mi brać luteinę przez 10 dni, a dziś wieczorem jest ostatnia dawka - koniec 10-tego dnia.Nie wiem, czy to tak samodzielnie mogę przedłużać...

Dobra, idę po ten test na wszelki wypadek.

moremi, Aasiula, paszczakin, Sabina, kkisia, malgos741, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam w koncu nie wiem jak to jest z tą lutką. Do mnie @ przychodzila czasem w trakcie brania.

SolarPolar lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ja tam w koncu nie wiem jak to jest z tą lutką. Do mnie @ przychodzila czasem w trakcie brania.
    Do mnie też, ale jeżeli odstawisz tuż po zagnieżdżeniu, to możesz zaszkodzić.

macduska, ola_35, Aasiula, Sabina, Margolcia88, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Paszcza ja jestem taka jak ty, zawsze też dmucham na zimne i zastanawiam się czy nie zaszkodzi. Ale przy końcówce ciąży już bym się tak nie bała. Jedynie skutków ubocznych tak jak Mama 3 napisała związanych ze wcześniejszym porodem-ale Ci to nie grozi:),bo przenosisz do 42 tyg:)

wyplun to kobieto! w zyciu sie nie pisze na 5 tygodni ciazy jeszcze!

moremi, Aasiula, kkisia, iwcia77, kapturnica, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kraków i okolice za 0 zł.

http://macierzynstwo.com.pl/2015/03/09/z-pomoca-macierzynstwu-warsztaty-dla-par-w-trakcie-leczenia-nieplodnosci/

iwcia77 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Wiedziałam :-D
    Torba na jutro gotowa? :-)

Aasiula, Sabina, kkisia, iwcia77, kapturnica, Mega, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkisia <3 poklony! Przesyłka już w mych rękach :-)

paszczakin, Aasiula, kkisia, iwcia77, kapturnica, malgos741 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wiedziałam :-D
    Torba na jutro gotowa? :-)

noooo prawie..
    ale juz zeszla ze strychu i stoi obok kupy ;) takze w teorii moge sie w 5 minut spakowac ;)

moremi, Aasiula, Sabina, kkisia, kapturnica, Mega, Simba lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Do mnie też, ale jeżeli odstawisz tuż po zagnieżdżeniu, to możesz zaszkodzić.

Tak jest z tą lutką że przy ostatnim dniu brania powinno się zatestować z porannego moczu. Dlatego lekarze dają na 10 dni bo jak bierzesz od 4 dpo to akurat przy odstawieniu wypada ten 14 dzień czyli faktycznie fakt nadejścia @. Jeśli test pozytywny to nie odstawiasz-jeśli masz faktycznie problem z progesteronem, nie wystarczą te 10 dni brania, ale trzeba kontynuować do momentu wykształcenia łożyska.

moremi, Margolcia88, paszczakin, Aasiula, Sabina, kkisia, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Ja też się nie pisałam:) Wiem mnie tez to wkurwiało , że jeszcze nie. Wiecznie tylko telefony i sms odbierałam z zapytaniem czy już.

paszczakin, Aasiula, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak co do testów, to któreś były niedobre, niewarte kupowania. Pisałyście o tym, coś mi się kojarzy że z Rosmanna. Ale nie pamiętam nazwy. Pamiętacie?

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    A tak co do testów, to któreś były niedobre, niewarte kupowania. Pisałyście o tym, coś mi się kojarzy że z Rosmanna. Ale nie pamiętam nazwy. Pamiętacie?
    Tak u mnie test check &go i chyba u Morki tez własnie z Rossmana w necie jest nas wiecej co daly sie nabrac na ten test :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 16:55

Margolcia88, Sabina, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Tak u mnie test check &go
    Aha, dzięki.

Aasiula lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    U mnie tez tak bywalo

Margolcia88, Sabina, kkisia, Aasiula, macduska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    U mnie tez tak bywalo

U mnie tak nie było nigdy, co prawda brałam dupka zawsze, a teraz pierwszy miesiąc luteinę.

No i co robiłyście, jak dostawałyście @ w czasie brania luteiny? dalej brałyście? Jak to w ogóle wtedy brać - bo ja biorę dopochwowo.

• moremi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    U mnie tak nie było nigdy, co prawda brałam dupka zawsze, a teraz pierwszy miesiąc luteinę.

No i co robiłyście, jak dostawałyście @ w czasie brania luteiny? dalej brałyście? Jak to w ogóle wtedy brać - bo ja biorę dopochwowo.
    Odstawiałam.

Margolcia88, kkisia, Aasiula, macduska lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 8479 8480 8481 8482 8483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ