X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda tak, że mogłabyś olać test. Proponuje jutro, przed odstawieniem luteiny.

A u mnie, po incydentach z plamieniami raczej ok. Mąż ma zakaz używania płynu po goleniu i innych meskich zapachów, mycie zębów to tortury, a łóżko jest moim największym przyjacielem ;-)

Margolcia88, Aasiula, macduska, ComeToMeBaby, Sabina, ola_35, Parka, SolarPolar, kkisia, anna maria, iwcia77, gosia7122, kapturnica, malgos741, Mala79, Mega, Krakonka, Arwena, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wygląda tak, że mogłabyś olać test. Proponuje jutro, przed odstawieniem luteiny.

A u mnie, po incydentach z plamieniami raczej ok. Mąż ma zakaz używania płynu po goleniu i innych meskich zapachów, mycie zębów to tortury, a łóżko jest moim największym przyjacielem ;-)

No właśnie sądzę, że klapnie ta temperatura jutro bez luteiny. Nawet już wczoraj trochę czułam taki delikatny ból w dole brzucha - zwiastun okresu.

To fajnie, odpoczywaj sobie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się nie chce wychodzić z domu, ja od tygodnia to bym tylko spała i spała, po tej zmianie czasu - jakoś ciągle nie mogę się przyzwyczaić.
    Ale może się zmobilizuję i wyjdę po ten test, aptekę mam bardzo blisko.

moremi, Parka, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    No właśnie sądzę, że klapnie ta temperatura jutro bez luteiny. Nawet już wczoraj trochę czułam taki delikatny ból w dole brzucha - zwiastun okresu.

To fajnie, odpoczywaj sobie :)
    Tytytyty... Kolejny raz przestrzegam przed odstawianiem progesteronu bez wcześniejszego sprawdzenia bhcg, albo chociaż zrobienia testu.
    Poza tym bóle @ występują też w ciąży. U mnie potężne były w 12 dpo. Nie sugeruj się tym.

Sabina, Margolcia88, Parka, kkisia, iwcia77, kapturnica, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Tytytyty... Kolejny raz przestrzegam przed odstawianiem progesteronu bez wcześniejszego sprawdzenia bhcg, albo chociaż zrobienia testu.
    Poza tym bóle @ występują też w ciąży. U mnie potężne były w 12 dpo. Nie sugeruj się tym.

Ja też się zawsze zastanawiam nad skutkiem takiego odstawienia. Ale raz jednego lekarza o to zapytałam, i twierdził,że jakby co, to powinno i tak się utrzymać.Ale obecnego (bardzo dobrego) lekarza o to nie pytałam. No nakazał mi brać luteinę przez 10 dni, a dziś wieczorem jest ostatnia dawka - koniec 10-tego dnia.Nie wiem, czy to tak samodzielnie mogę przedłużać...

Dobra, idę po ten test na wszelki wypadek.

moremi, Aasiula, paszczakin, Sabina, kkisia, malgos741, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam w koncu nie wiem jak to jest z tą lutką. Do mnie @ przychodzila czasem w trakcie brania.

SolarPolar lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ja tam w koncu nie wiem jak to jest z tą lutką. Do mnie @ przychodzila czasem w trakcie brania.
    Do mnie też, ale jeżeli odstawisz tuż po zagnieżdżeniu, to możesz zaszkodzić.

macduska, ola_35, Aasiula, Sabina, Margolcia88, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Paszcza ja jestem taka jak ty, zawsze też dmucham na zimne i zastanawiam się czy nie zaszkodzi. Ale przy końcówce ciąży już bym się tak nie bała. Jedynie skutków ubocznych tak jak Mama 3 napisała związanych ze wcześniejszym porodem-ale Ci to nie grozi:),bo przenosisz do 42 tyg:)

wyplun to kobieto! w zyciu sie nie pisze na 5 tygodni ciazy jeszcze!

moremi, Aasiula, kkisia, iwcia77, kapturnica, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kraków i okolice za 0 zł.

http://macierzynstwo.com.pl/2015/03/09/z-pomoca-macierzynstwu-warsztaty-dla-par-w-trakcie-leczenia-nieplodnosci/

iwcia77 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Wiedziałam :-D
    Torba na jutro gotowa? :-)

Aasiula, Sabina, kkisia, iwcia77, kapturnica, Mega, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkisia <3 poklony! Przesyłka już w mych rękach :-)

paszczakin, Aasiula, kkisia, iwcia77, kapturnica, malgos741 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wiedziałam :-D
    Torba na jutro gotowa? :-)

noooo prawie..
    ale juz zeszla ze strychu i stoi obok kupy ;) takze w teorii moge sie w 5 minut spakowac ;)

moremi, Aasiula, Sabina, kkisia, kapturnica, Mega, Simba lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Do mnie też, ale jeżeli odstawisz tuż po zagnieżdżeniu, to możesz zaszkodzić.

Tak jest z tą lutką że przy ostatnim dniu brania powinno się zatestować z porannego moczu. Dlatego lekarze dają na 10 dni bo jak bierzesz od 4 dpo to akurat przy odstawieniu wypada ten 14 dzień czyli faktycznie fakt nadejścia @. Jeśli test pozytywny to nie odstawiasz-jeśli masz faktycznie problem z progesteronem, nie wystarczą te 10 dni brania, ale trzeba kontynuować do momentu wykształcenia łożyska.

moremi, Margolcia88, paszczakin, Aasiula, Sabina, kkisia, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Ja też się nie pisałam:) Wiem mnie tez to wkurwiało , że jeszcze nie. Wiecznie tylko telefony i sms odbierałam z zapytaniem czy już.

paszczakin, Aasiula, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak co do testów, to któreś były niedobre, niewarte kupowania. Pisałyście o tym, coś mi się kojarzy że z Rosmanna. Ale nie pamiętam nazwy. Pamiętacie?

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    A tak co do testów, to któreś były niedobre, niewarte kupowania. Pisałyście o tym, coś mi się kojarzy że z Rosmanna. Ale nie pamiętam nazwy. Pamiętacie?
    Tak u mnie test check &go i chyba u Morki tez własnie z Rossmana w necie jest nas wiecej co daly sie nabrac na ten test :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 16:55

Margolcia88, Sabina, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Tak u mnie test check &go
    Aha, dzięki.

Aasiula lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    U mnie tez tak bywalo

Margolcia88, Sabina, kkisia, Aasiula, macduska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    U mnie tez tak bywalo

U mnie tak nie było nigdy, co prawda brałam dupka zawsze, a teraz pierwszy miesiąc luteinę.

No i co robiłyście, jak dostawałyście @ w czasie brania luteiny? dalej brałyście? Jak to w ogóle wtedy brać - bo ja biorę dopochwowo.

• moremi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    U mnie tak nie było nigdy, co prawda brałam dupka zawsze, a teraz pierwszy miesiąc luteinę.

No i co robiłyście, jak dostawałyście @ w czasie brania luteiny? dalej brałyście? Jak to w ogóle wtedy brać - bo ja biorę dopochwowo.
    Odstawiałam.

Margolcia88, kkisia, Aasiula, macduska lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 8479 8480 8481 8482 8483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ