35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Wygląda tak, że mogłabyś olać test. Proponuje jutro, przed odstawieniem luteiny.
A u mnie, po incydentach z plamieniami raczej ok. Mąż ma zakaz używania płynu po goleniu i innych meskich zapachów, mycie zębów to tortury, a łóżko jest moim największym przyjacielemMargolcia88, Aasiula, macduska, ComeToMeBaby, Sabina, ola_35, Parka, SolarPolar, kkisia, anna maria, iwcia77, gosia7122, kapturnica, malgos741, Mala79, Mega, Krakonka, Arwena, Simba lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnymoremi wrote:Wygląda tak, że mogłabyś olać test. Proponuje jutro, przed odstawieniem luteiny.
A u mnie, po incydentach z plamieniami raczej ok. Mąż ma zakaz używania płynu po goleniu i innych meskich zapachów, mycie zębów to tortury, a łóżko jest moim największym przyjacielem
No właśnie sądzę, że klapnie ta temperatura jutro bez luteiny. Nawet już wczoraj trochę czułam taki delikatny ból w dole brzucha - zwiastun okresu.
To fajnie, odpoczywaj sobie -
nick nieaktualnyTak mi się nie chce wychodzić z domu, ja od tygodnia to bym tylko spała i spała, po tej zmianie czasu - jakoś ciągle nie mogę się przyzwyczaić.
Ale może się zmobilizuję i wyjdę po ten test, aptekę mam bardzo blisko.moremi, Parka, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
Margolcia88 wrote:No właśnie sądzę, że klapnie ta temperatura jutro bez luteiny. Nawet już wczoraj trochę czułam taki delikatny ból w dole brzucha - zwiastun okresu.
To fajnie, odpoczywaj sobie
Poza tym bóle @ występują też w ciąży. U mnie potężne były w 12 dpo. Nie sugeruj się tym.Sabina, Margolcia88, Parka, kkisia, iwcia77, kapturnica, malgos741, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnymoremi wrote:Tytytyty... Kolejny raz przestrzegam przed odstawianiem progesteronu bez wcześniejszego sprawdzenia bhcg, albo chociaż zrobienia testu.
Poza tym bóle @ występują też w ciąży. U mnie potężne były w 12 dpo. Nie sugeruj się tym.
Ja też się zawsze zastanawiam nad skutkiem takiego odstawienia. Ale raz jednego lekarza o to zapytałam, i twierdził,że jakby co, to powinno i tak się utrzymać.Ale obecnego (bardzo dobrego) lekarza o to nie pytałam. No nakazał mi brać luteinę przez 10 dni, a dziś wieczorem jest ostatnia dawka - koniec 10-tego dnia.Nie wiem, czy to tak samodzielnie mogę przedłużać...
Dobra, idę po ten test na wszelki wypadek.moremi, Aasiula, paszczakin, Sabina, kkisia, malgos741, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:Ja tam w koncu nie wiem jak to jest z tą lutką. Do mnie @ przychodzila czasem w trakcie brania.
macduska, ola_35, Aasiula, Sabina, Margolcia88, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
ola_35 wrote:Paszcza ja jestem taka jak ty, zawsze też dmucham na zimne i zastanawiam się czy nie zaszkodzi. Ale przy końcówce ciąży już bym się tak nie bała. Jedynie skutków ubocznych tak jak Mama 3 napisała związanych ze wcześniejszym porodem-ale Ci to nie grozi:),bo przenosisz do 42 tyg:)
wyplun to kobieto! w zyciu sie nie pisze na 5 tygodni ciazy jeszcze!
moremi, Aasiula, kkisia, iwcia77, kapturnica, malgos741, Mega lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:wyplun to kobieto! w zyciu sie nie pisze na 5 tygodni ciazy jeszcze!
Torba na jutro gotowa?Aasiula, Sabina, kkisia, iwcia77, kapturnica, Mega, Simba lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
moremi wrote:Wiedziałam
Torba na jutro gotowa?
noooo prawie..
ale juz zeszla ze strychu i stoi obok kupytakze w teorii moge sie w 5 minut spakowac
moremi, Aasiula, Sabina, kkisia, kapturnica, Mega, Simba lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Do mnie też, ale jeżeli odstawisz tuż po zagnieżdżeniu, to możesz zaszkodzić.
Tak jest z tą lutką że przy ostatnim dniu brania powinno się zatestować z porannego moczu. Dlatego lekarze dają na 10 dni bo jak bierzesz od 4 dpo to akurat przy odstawieniu wypada ten 14 dzień czyli faktycznie fakt nadejścia @. Jeśli test pozytywny to nie odstawiasz-jeśli masz faktycznie problem z progesteronem, nie wystarczą te 10 dni brania, ale trzeba kontynuować do momentu wykształcenia łożyska.moremi, Margolcia88, paszczakin, Aasiula, Sabina, kkisia, malgos741, Mega lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:wyplun to kobieto! w zyciu sie nie pisze na 5 tygodni ciazy jeszcze!
Ja też się nie pisałam:) Wiem mnie tez to wkurwiało , że jeszcze nie. Wiecznie tylko telefony i sms odbierałam z zapytaniem czy już.paszczakin, Aasiula, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Margolcia88 wrote:A tak co do testów, to któreś były niedobre, niewarte kupowania. Pisałyście o tym, coś mi się kojarzy że z Rosmanna. Ale nie pamiętam nazwy. Pamiętacie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 16:55
Margolcia88, Sabina, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySolarPolar wrote:U mnie tez tak bywalo
U mnie tak nie było nigdy, co prawda brałam dupka zawsze, a teraz pierwszy miesiąc luteinę.
No i co robiłyście, jak dostawałyście @ w czasie brania luteiny? dalej brałyście? Jak to w ogóle wtedy brać - bo ja biorę dopochwowo. -
Margolcia88 wrote:U mnie tak nie było nigdy, co prawda brałam dupka zawsze, a teraz pierwszy miesiąc luteinę.
No i co robiłyście, jak dostawałyście @ w czasie brania luteiny? dalej brałyście? Jak to w ogóle wtedy brać - bo ja biorę dopochwowo.Margolcia88, kkisia, Aasiula, macduska lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!