35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
macduska wrote:To nie tak. Skop ziemię z trawą. Wyrwij korzenie, na to dopiero kladziesz włókninę, robisz dziurę na krzyż w miejscu gdzie ma myć roślina i tam sadzisz. Włóknina ma być NA ziemi a nie odwrotnie.
Na włókninie kładziesz kamienie i zwirek.
Lepiej bym nie wytlumaczyla. Robie wlasnie tak. To ciezka praca bo kazdy korzonek musisz wydlubacmacduska, Dziobak, paszczakin, kkisia lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Dziobak wrote:Wacia i Paszczak! Nie ma w ogóle takiej opcji, żeby skopac trawę pod skalniak. Darń ma tam 30 lat i korzenie jak drzewa! Ale doczytalam w jakimś poradniku,ze można sobie samemu kształtować teren pod skalniak. Keramzyt, ziemia, wloknina, ziemia i rosliny. Przecież jak mam płasko a chce mieć gore to nie będę skopywac ziemi, na ktora potem nawioze jeszcze metr ziemi, zeby mieć górkę, czy jak? Jak mam kopać mój trawnik, to ja mam w nosie taki biznes. Miało być milo i ładnie, a nie zapieprzanie na maxa.Foch!
A mozesz zdjecie tego terenu zapodac?
Ja walczylam z trawa 50letnia kiedys cale lato bo chcialam miec ladnie. Po wykarczowaniu trzeba bylo wybierac
Schudlam wtedy 5 kilo i straszylam koscmi ale mam trawnik. To kilkaset metrow bylo.
Dasz rade tylko musisz wiedziec jak.moremi, Dziobak, kkisia, SolarPolar, megan8 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualnyDziobak wrote:Wacia i Paszczak! Nie ma w ogóle takiej opcji, żeby skopac trawę pod skalniak. Darń ma tam 30 lat i korzenie jak drzewa! Ale doczytalam w jakimś poradniku,ze można sobie samemu kształtować teren pod skalniak. Keramzyt, ziemia, wloknina, ziemia i rosliny. Przecież jak mam płasko a chce mieć gore to nie będę skopywac ziemi, na ktora potem nawioze jeszcze metr ziemi, zeby mieć górkę, czy jak? Jak mam kopać mój trawnik, to ja mam w nosie taki biznes. Miało być milo i ładnie, a nie zapieprzanie na maxa.Foch!
Możesz- jak nawalisz metr żwiru to może ta cholerna trawa nie przelezie- mniej - to już nie jestem pewna...moremi, Dziobak, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:macduska niestety szkła sa diabelnie drogie
NIESTETY
Dawno już kupowaliśmy bo jakieś 4 lata temu takie w miare "zwykłe",
Teraz jakieś kosmiczne te okulary- cena również.
Przypomniałam sobie dawne czasy jak płaciliśmy za okulary dla niego po 1000 zeta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 18:55
-
Magdala wrote:A mozesz zdjecie tego terenu zapodac?
Ja walczylam z trawa 50letnia kiedys cale lato bo chcialam miec ladnie. Po wykarczowaniu trzeba bylo wybierac
Schudlam wtedy 5 kilo i straszylam koscmi ale mam trawnik. To kilkaset metrow bylo.
Dasz rade tylko musisz wiedziec jak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 19:00
Aasiula, moremi, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
Margolcia88 wrote:u mnie zawsze następnego dnia przychodziła @, po odstawieniu dupka. Z luteiną nie mam doświadczenia, zobaczymy , jak będzie w tym miesiącu.
Dopiero zobaczyłam, że u Ciebie córcia rozpoznana
No jak do tej pory 2podgladania nie pokazały dżąder Ale jak to mowia wsio sie moze jeszcze zmienicmalgos741, Aasiula, paszczakin, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Wacia i Paszczak! Nie ma w ogóle takiej opcji, żeby skopac trawę pod skalniak. Darń ma tam 30 lat i korzenie jak drzewa! Ale doczytalam w jakimś poradniku,ze można sobie samemu kształtować teren pod skalniak. Keramzyt, ziemia, wloknina, ziemia i rosliny. Przecież jak mam płasko a chce mieć gore to nie będę skopywac ziemi, na ktora potem nawioze jeszcze metr ziemi, zeby mieć górkę, czy jak? Jak mam kopać mój trawnik, to ja mam w nosie taki biznes. Miało być milo i ładnie, a nie zapieprzanie na maxa.Foch!
to moze zamiast marnowac energie na skalpele zaczniesz ja pozytecznie uzywac? buahahahah!
a tak serio- jak masz miec ziemie nawieziona, to tez bym olala kopanie.. Ale nie do konca kumam, ty chcesz na plaskim terenie gorko skalniak se zrobic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 19:02
kapturnica, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:NIESTETY
Dawno już kupowaliśmy bo jakieś 4 lata temu takie w miare "zwykłe",
Teraz jakieś kosmiczne te okulary- cena również.
Przypomniałam sobie dawne czasy jak płaciliśmy za okulary dla niego po 1000 zeta.Aasiula, macduska, kkisia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:U mnie i dupeek i lutka tak samo chyba dzialaly a co do progesteronu to dupy nie urywal sredniol byl powyzej 10 ale i 7sie zdarzal..
No jak do tej pory 2podgladania nie pokazały dżąder Ale jak to mowia wsio sie moze jeszcze zmienicflaszke mamy wypic heheeh
aaa i wiesz chce paczke wysłacWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 19:02
kapturnica, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:U mnie i dupeek i lutka tak samo chyba dzialaly a co do progesteronu to dupy nie urywal sredniol byl powyzej 10 ale i 7sie zdarzal..
No jak do tej pory 2podgladania nie pokazały dżąder Ale jak to mowia wsio sie moze jeszcze zmienic
U mnie też progesteron nie był za wysoki, raz 20- to w lipcu , potem raz 11, raz 6, raz 4 nawet; a po luteinie , czyli w tym miesiącu prawie 23.
Aasiula lubi tę wiadomość
-
poza tym Dziobak, Wy sprzety lubicie, koparki i tym podobne- pozyczcie sobie glebogryzarke
potem tylko opcja kopciuszek i wybieranie poharatanych korzonkow
sama bym sobie taka ogrod wyrownala, gdyby mi sie chcialoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 19:05
kapturnica, Dziobak, moremi, kkisia, BISCA, Bozia3, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:No niestety cholera ale oczy sa bezcenne i czlowiek da ile musi byle tylko dziecior dobrze widzial..
Bezdyskusyjnie.
Oprawki w komplecie ze szkłami przeciwsłonecznymi- fajnie to wymyślili.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 19:07
Aasiula, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
Margolcia88 wrote:U mnie też progesteron nie był za wysoki, raz 20- to w lipcu , potem raz 11, raz 6, raz 4 nawet; a po luteinie , czyli w tym miesiącu prawie 23.
Aasiula, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:przepraszam, ja oderwana troche od rzeczywistosci jestem- okulary nie sa nic refundowane? nawet dla dziecka?
Są- 50 zeta dla dziecka ( po 25 złotych na szkło).
W moim przypadku gdyby jechać do NFZetu specjalnie- nie zwróciłoby się za paliwo- tam i z powrotem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 19:09
mamatrojki80, Aasiula, moremi, kkisia, kkisia, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Po luteinie raczej sie nie bada progesteronu bo tak naprawde nei wiadomo jaki jest swoj..Przy dupku jak najbardziej bo go nie wykrywa
wiem, że luteina podwyższa, a dupek nie.Ale nie wiedziałam , że się nie bada. Mi lekarz kazał zbadać. -
macduska wrote:Są- 50 zeta dla dziecka ( po 25 złotych na szkło).
W moim przypadku gdyby jechać do NFZetu specjalnie- nie zwróciłoby się za paliwo- tam i z powrotem.
o faken, no to piekniemacduska, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój synek też nosi okularki, kontrola co 3 miesiące i nowe szkła, za jego okulary zapłaciłam ostatnio 700 zł. O dostępie do sensownego okulisty na NFZ nie wspomnę.... szkoda gadać, po uj ten zus płacę.
ComeToMeBaby, Krakonka, megan8 lubią tę wiadomość