X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    To nie tak. Skop ziemię z trawą. Wyrwij korzenie, na to dopiero kladziesz włókninę, robisz dziurę na krzyż w miejscu gdzie ma myć roślina i tam sadzisz. Włóknina ma być NA ziemi a nie odwrotnie.
    Na włókninie kładziesz kamienie i zwirek.

Lepiej bym nie wytlumaczyla. Robie wlasnie tak. To ciezka praca bo kazdy korzonek musisz wydlubac

macduska, Dziobak, paszczakin, kkisia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Wacia i Paszczak! Nie ma w ogóle takiej opcji, żeby skopac trawę pod skalniak. Darń ma tam 30 lat i korzenie jak drzewa! Ale doczytalam w jakimś poradniku,ze można sobie samemu kształtować teren pod skalniak. Keramzyt, ziemia, wloknina, ziemia i rosliny. Przecież jak mam płasko a chce mieć gore to nie będę skopywac ziemi, na ktora potem nawioze jeszcze metr ziemi, zeby mieć górkę, czy jak? Jak mam kopać mój trawnik, to ja mam w nosie taki biznes. Miało być milo i ładnie, a nie zapieprzanie na maxa.Foch!

A mozesz zdjecie tego terenu zapodac?

Ja walczylam z trawa 50letnia kiedys cale lato bo chcialam miec ladnie. Po wykarczowaniu trzeba bylo wybierac :-/
    Schudlam wtedy 5 kilo i straszylam koscmi ale mam trawnik. To kilkaset metrow bylo.
    Dasz rade tylko musisz wiedziec jak.

moremi, Dziobak, kkisia, SolarPolar, megan8 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Wacia i Paszczak! Nie ma w ogóle takiej opcji, żeby skopac trawę pod skalniak. Darń ma tam 30 lat i korzenie jak drzewa! Ale doczytalam w jakimś poradniku,ze można sobie samemu kształtować teren pod skalniak. Keramzyt, ziemia, wloknina, ziemia i rosliny. Przecież jak mam płasko a chce mieć gore to nie będę skopywac ziemi, na ktora potem nawioze jeszcze metr ziemi, zeby mieć górkę, czy jak? Jak mam kopać mój trawnik, to ja mam w nosie taki biznes. Miało być milo i ładnie, a nie zapieprzanie na maxa.Foch!

Możesz- jak nawalisz metr żwiru to może ta cholerna trawa nie przelezie- mniej - to już nie jestem pewna...

moremi, Dziobak, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    macduska niestety szkła sa diabelnie drogie :-/

NIESTETY

Dawno już kupowaliśmy bo jakieś 4 lata temu takie w miare "zwykłe",
    Teraz jakieś kosmiczne te okulary- cena również.
    Przypomniałam sobie dawne czasy jak płaciliśmy za okulary dla niego po 1000 zeta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 18:55

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    A mozesz zdjecie tego terenu zapodac?

Ja walczylam z trawa 50letnia kiedys cale lato bo chcialam miec ladnie. Po wykarczowaniu trzeba bylo wybierac :-/
    Schudlam wtedy 5 kilo i straszylam koscmi ale mam trawnik. To kilkaset metrow bylo.
    Dasz rade tylko musisz wiedziec jak.
    Ja juz strasze kośćmi... Wrzuce fote za chwile ( terenu, a nie kości ).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 19:00

Aasiula, moremi, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    u mnie zawsze następnego dnia przychodziła @, po odstawieniu dupka. Z luteiną nie mam doświadczenia, zobaczymy , jak będzie w tym miesiącu.

Dopiero zobaczyłam, że u Ciebie córcia rozpoznana :)
    U mnie i dupeek i lutka tak samo chyba dzialaly a co do progesteronu to dupy nie urywal sredniol byl powyzej 10 ale i 7sie zdarzal..

No jak do tej pory 2podgladania nie pokazały dżąder Ale jak to mowia wsio sie moze jeszcze zmienic 8)

malgos741, Aasiula, paszczakin, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:

to moze zamiast marnowac energie na skalpele zaczniesz ja pozytecznie uzywac? buahahahah!

a tak serio- jak masz miec ziemie nawieziona, to tez bym olala kopanie.. Ale nie do konca kumam, ty chcesz na plaskim terenie gorko skalniak se zrobic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 19:02

kapturnica, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    NIESTETY

Dawno już kupowaliśmy bo jakieś 4 lata temu takie w miare "zwykłe",
    Teraz jakieś kosmiczne te okulary- cena również.
    Przypomniałam sobie dawne czasy jak płaciliśmy za okulary dla niego po 1000 zeta.
    No niestety cholera ale oczy sa bezcenne i czlowiek da ile musi byle tylko dziecior dobrze widzial..

Aasiula, macduska, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    U mnie i dupeek i lutka tak samo chyba dzialaly a co do progesteronu to dupy nie urywal sredniol byl powyzej 10 ale i 7sie zdarzal..

No jak do tej pory 2podgladania nie pokazały dżąder Ale jak to mowia wsio sie moze jeszcze zmienic 8)
    eeee nic sie nie zmieni :D flaszke mamy wypic heheeh ;D

aaa i wiesz chce paczke wysłac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 19:02

kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    eeee nic sie nie zmieni :D flaszke mamy wypic heheeh ;D
    sie chlodzi w barku XD

Aasiula lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

U mnie też progesteron nie był za wysoki, raz 20- to w lipcu , potem raz 11, raz 6, raz 4 nawet; a po luteinie , czyli w tym miesiącu prawie 23.

Aasiula lubi tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym Dziobak, Wy sprzety lubicie, koparki i tym podobne- pozyczcie sobie glebogryzarke ;) potem tylko opcja kopciuszek i wybieranie poharatanych korzonkow ;)

sama bym sobie taka ogrod wyrownala, gdyby mi sie chcialo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 19:05

kapturnica, Dziobak, moremi, kkisia, BISCA, Bozia3, megan8 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No niestety cholera ale oczy sa bezcenne i czlowiek da ile musi byle tylko dziecior dobrze widzial..

Bezdyskusyjnie.

Oprawki w komplecie ze szkłami przeciwsłonecznymi- fajnie to wymyślili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 19:07

Aasiula, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam, ja oderwana troche od rzeczywistosci jestem- okulary nie sa nic refundowane? nawet dla dziecka?

macduska, Aasiula, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    U mnie też progesteron nie był za wysoki, raz 20- to w lipcu , potem raz 11, raz 6, raz 4 nawet; a po luteinie , czyli w tym miesiącu prawie 23.
    Po luteinie raczej sie nie bada progesteronu bo tak naprawde nei wiadomo jaki jest swoj..Przy dupku jak najbardziej bo go nie wykrywa

Aasiula, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    przepraszam, ja oderwana troche od rzeczywistosci jestem- okulary nie sa nic refundowane? nawet dla dziecka?

Są- 50 zeta dla dziecka ( po 25 złotych na szkło).
    W moim przypadku gdyby jechać do NFZetu specjalnie- nie zwróciłoby się za paliwo- tam i z powrotem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 19:09

mamatrojki80, Aasiula, moremi, kkisia, kkisia, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Po luteinie raczej sie nie bada progesteronu bo tak naprawde nei wiadomo jaki jest swoj..Przy dupku jak najbardziej bo go nie wykrywa

wiem, że luteina podwyższa, a dupek nie.Ale nie wiedziałam , że się nie bada. Mi lekarz kazał zbadać.

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    W moim przypadku gdyby jechać do NFZetu specjalnie- nie zwróciłoby się za paliwo- tam i z powrotem.
    komedia dosłownie :/

macduska, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:

o faken, no to pieknie :/

macduska, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek też nosi okularki, kontrola co 3 miesiące i nowe szkła, za jego okulary zapłaciłam ostatnio 700 zł. O dostępie do sensownego okulisty na NFZ nie wspomnę.... szkoda gadać, po uj ten zus płacę.

ComeToMeBaby, Krakonka, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 8481 8482 8483 8484 8485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ