35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Kierowcy autobusu wydaje sie ze wiezie na pace kartofle nie ludzi. Mam ochote na awanture.
Sabina, Margolcia88, kkisia, paszczakin, Aasiula, Reni, anna maria, iwcia77, gosia7122, kapturnica, malgos741, BISCA, Mega, Krakonka, Luna76, Simba lubią tę wiadomość
-
Margolcia88 wrote:U mnie tak nie było nigdy, co prawda brałam dupka zawsze, a teraz pierwszy miesiąc luteinę.
No i co robiłyście, jak dostawałyście @ w czasie brania luteiny? dalej brałyście? Jak to w ogóle wtedy brać - bo ja biorę dopochwowo.Margolcia88, kkisia, Aasiula, macduska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySolarPolar wrote:Kierowcy autobusu wydaje sie ze wiezie na pace kartofle nie ludzi. Mam ochote na awanture.
będziesz wiadomością dnia
kkisia, Aasiula, ComeToMeBaby, Reni, anna maria, SolarPolar, moremi, iwcia77, gosia7122, kapturnica, malgos741, BISCA, Mega, Luna76, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
SolarPolar wrote:Kierowcy autobusu wydaje sie ze wiezie na pace kartofle nie ludzi. Mam ochote na awanture.
Prosze nie gromadzic negatywnych emocji heheheehMargolcia88, Sabina, kkisia, SolarPolar, moremi, malgos741, Mega, Simba lubią tę wiadomość
-
Gdzie są fachowcy od skalniakow? Kupilam ta cholerna wloknine za kupe kasy i mam dalej zagwozdke. Jak zacząć ta robote? Mam górkę, częściowo skalna czesciowo trawiasta. Chciałam zakryć to wloknina, oblozyc kamieniami, wypełnić ziemia i obsadzić. Ile musi być tej ziemi? Czy korzenie roslin, które posadze przebija wloknine? Czy jak się krzewy rozrosna, to ziemi nie będzie za malo na tej włóknienie?
Help!moremi, paszczakin, Aasiula, kkisia, malgos741, Mega, Arwena, megan8 lubią tę wiadomość
-
Olalam bo sie z kokezanka rozpisalam smsowo ale bylam blisksa - ona mnie uratowala od eksplozji swoimi sprawami. Teraz mam 500 metrow i dom!
moremi, paszczakin, Aasiula, iwcia77, anna maria, kkisia, Sabina, malgos741, BISCA, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziobak wrote:Gdzie są fachowcy od skalniakow? Kupilam ta cholerna wloknine za kupe kasy i mam dalej zagwozdke. Jak zacząć ta robote? Mam górkę, częściowo skalna czesciowo trawiasta. Chciałam zakryć to wloknina, oblozyc kamieniami, wypełnić ziemia i obsadzić. Ile musi być tej ziemi? Czy korzenie roslin, które posadze przebija wloknine? Czy jak się krzewy rozrosna, to ziemi nie będzie za malo na tej włóknienie?
Help!
To nie tak. Skop ziemię z trawą. Wyrwij korzenie, na to dopiero kladziesz włókninę, robisz dziurę na krzyż w miejscu gdzie ma myć roślina i tam sadzisz. Włóknina ma być NA ziemi a nie odwrotnie.
Na włókninie kładziesz kamienie i zwirek.
paszczakin, Aasiula, anna maria, kkisia, Sabina, moremi, Magdala, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziobak wrote:Gdzie są fachowcy od skalniakow? Kupilam ta cholerna wloknine za kupe kasy i mam dalej zagwozdke. Jak zacząć ta robote? Mam górkę, częściowo skalna czesciowo trawiasta. Chciałam zakryć to wloknina, oblozyc kamieniami, wypełnić ziemia i obsadzić. Ile musi być tej ziemi? Czy korzenie roslin, które posadze przebija wloknine? Czy jak się krzewy rozrosna, to ziemi nie będzie za malo na tej włóknienie?
Help!
Ja ci moge powiedziec, jak u nas to robia ogrodnicy na duzych powierzachniach, bo u mnie pagorkowaty teren i pelno takich ogrodow..
Ziiemia jest przekopana i nawozona. Potem przykrywaja szczelnie agrowloknina i kamieniami i tak to zostawiaja na troche.. Chyba, zeby przydusic to, co ewentualnie chcialoby tam wyrosnac..
Nasadzanie roslin robi sie nacinajac agrowloknine- robisz tak jakby krzyzyk nozem wielkosci odpowiedniej do bryly korzeniowej nowej rosliny i ja tam wkopujesz.. Cala filozofia..
kamieni pod agrowloknina byc nie powinno..Aasiula, iwcia77, anna maria, macduska, kkisia, Sabina, Magdala, megan8 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Wróciłam od optyka...
Jutro idę obrabować bank albo sprzedam nerkę...
takie drogie patrzały sobie wypaczylas?ComeToMeBaby, iwcia77, macduska, kkisia, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość
-
a tu widze , ze z kuchni wylazly i poszly kopac ogrodki...wy to sie jednak nie umiecie nudzic
melduje sie , bo juz Pani na fb mnie wyszpiegowala i bedzie uwaga
a ja szukam lozka turystycznego dla ivo, bo jak mam sie w maju stawic w gdansku to trzeba gdzies ulokowac syna...fajne lozko sprzedaja w wawie ale odbior tylko osobistypech
kkisia, kapturnica, Sabina, moremi, Magdala, BISCA, Mala79, Mega, Reni, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
I jak tam sadzeniaki i inne ziemniaki ???
W nawiazaniu do lutki mi nigdy podczas jej brania @olud nie przychodzil zawsze po odstawieniu jakies 3,4 dni ale ja bralam od3dnia wyzszej tempki zawsze.
macduska niestety szkła sa diabelnie drogieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 18:29
Margolcia88, Aasiula, macduska, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:I jak tam sadzeniaki i inne ziemniaki ???
W nawiazaniu do lutki mi nigdy podczas jej brania @olud nie przychodzil zawsze po odstawieniu jakies 3,4 dni ale ja bralam od3dnia wyzszej tempki zawsze.
macduska niestety szkła sa diabelnie drogie
u mnie zawsze następnego dnia przychodziła @, po odstawieniu dupka. Z luteiną nie mam doświadczenia, zobaczymy , jak będzie w tym miesiącu.
Dopiero zobaczyłam, że u Ciebie córcia rozpoznana -
Wacia i Paszczak! Nie ma w ogóle takiej opcji, żeby skopac trawę pod skalniak. Darń ma tam 30 lat i korzenie jak drzewa! Ale doczytalam w jakimś poradniku,ze można sobie samemu kształtować teren pod skalniak. Keramzyt, ziemia, wloknina, ziemia i rosliny. Przecież jak mam płasko a chce mieć gore to nie będę skopywac ziemi, na ktora potem nawioze jeszcze metr ziemi, zeby mieć górkę, czy jak? Jak mam kopać mój trawnik, to ja mam w nosie taki biznes. Miało być milo i ładnie, a nie zapieprzanie na maxa.Foch!
moremi, macduska, paszczakin, kkisia, Bozia3, Simba lubią tę wiadomość