X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyszło tak źle z tymi projektami o iv :-)
    http://m.onet.pl/wiadomosci/kraj,s4hpcb

Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff doczytałam....
    Zosia - mega gratulacje - my kobity po 40-tce dajemy radę...;)Kibicowałam Ci i cieszę się, że się udało....

iwcia77, Zofia8, nick nieaktualny, Simba, nick nieaktualny, moremi, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza - ja miałam torbę też trochę większą, niż podręczną - połowę zajęły podkłady i tp....ja osobiście większość rzeczy wykorzystałam, no ale ja byłam 6 dni

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pis twierdzi, że "metoda diagnozowania i leczenia niepłodności polegającą na prowadzeniu dokładnych obserwacji kobiecego organizmu i tworzeniu na tej podstawie indywidualnych wytycznych dla każdej pary" jest skuteczniejsza.

A Wy, gupie, zmuszanie swoich mężów do badań. A wystarczyłoby poobserować siebie. Lepsze na ocenę plemników, niż mikroskop :) Czyli że babka łyka, a facet ją obserwuje :) Albo może lekarz ją obserwuje. Albo babka obserwuje siebie w lustrze.

iwcia77, Zofia8, nick nieaktualny, Simba, kapturnica, Dziobak, nick nieaktualny, moremi, Mega, Parka lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur - mój młodszy od Twojego - może mu się odmieni, ale na razie wpitala, co mu daję...
    śniadanie - cycek
    około 11.00 - owoce zmiksowawe - jabłka, banany itp...z ekologicznego sklepu
    około 13.00 - obiad - zupa warzywno- mięsna...(ziemniaki, buraki, bataty, marchewka, por, seler - różne kombinacje i do tego porcja mięsa indyczego)
    około 16.00 - cycek po pracy
    około 20.00 - kaszka - ryżowa, manna czy jakaś inna
    w nocy cycek

Czemu karmisz małego cukrem ze słoiczków? - przecież zmiksowanie owoca trwa kilka sekund...te słoiczki zawierają duże ilości cukru...
    a zupki z gotowych słoików są wstrętne - próbowałaś je?? Ja się dziecku nie dziwię, że się tego nie łapie....

Dorka.1979, megan8, iwcia77, Simba, kapturnica, Dziobak, nick nieaktualny, moremi, Mega, Parka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pitole czy wy zawsze tak musicie postów namnozyć... czytam czytam i końca nie widać...
    aż się zmęczyłam ... dobranoc ;)

Bozia3, Dorka.1979, iwcia77, Zofia8, nick nieaktualny, nick nieaktualny, moremi, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze mam pytanie o nową-starą Krychę - kilka z Was wspomniało - że to ustawka kogoś, kto tu bywał....
    ja nie mogę cosik rozkminić o kogo może chodzić...czy są jakieś sugestie???

iwcia77, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, a może nie uff...
    Wynajęliśmy mieszkanie,tzn umówlismy sie na podpisanie umowy z dwoma facetami - koledzy, nie para! Pracujący budowlańcy, wydali mi się najuczciwsi i szczerzy. Miałam jeszcze chętną Ukrainkę - pracująca ma umowe na rok, a jest od miesiaca w Polsce. Najważnijeszy był dla niej telewizor ;-)

Ja w umowie mam płatność kaucji i za pierwszy miesiac z góry wraz z opłatami przy podpisaniu umowy. Okres nieokreślony, wypowiedzenie umowy z miesiecznym wypowiedzeniem od ostatniego dnia miesiaca i gdy rezygnacja po mniej niż pól roku, kaucja przepada.
    Ale wiem, ze gdyby mi nie płacili, to nie ma bata, by ich wygonic z mieszkania :-( Ryzyko, ale mam nadzieje, ze trafili się uczciwi. Domówek nie robią, chodza do klubu. No, zobaczymy

megan8, nick nieaktualny, iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

10 minut temu zadzwoniła teściowa, że teść umiera. Teściowa jest lekarką... Mąż pojechał w stanie lepiej nie mówić jakim. Nie zabrał komórki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 00:09

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    10 minut temu zadzwoniła teściowa, że teść umiera. Teściowa jest lekarką... Mąż pojechał w stanie lepiej nie mówić jakim. Nie zabrał komórki.

Jaki kredyt Ci wypowiedzieli? pewnie można to odkręcić. Nie denerwuj się :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 00:16

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia - gratulacje!

Paszcza - ja torbę miałam ogromną. Szlafrok, podkłady, pieluchy, to wszystko gdzieś trzeba upchać.

Dziobak, Bozia - my też na razie na słoiczkach. Nie mam dostępu do ekologicznych warzw i owoców i szczerze mówiąć o ile wierze, że można kontrolować polskie jabłko, to ekwadorskiego banana chyba już nie bardzo.

nick nieaktualny, iwcia77, Zofia8, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dziobak, Elfik, Mega lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama3, z tym to już nic nie zrobię. Główne nerwy, ponad roczne, mam już za sobą. To są pieniądze. Owszem, w grę wchodziły wszystkie, jakie miałam i jakie miałam kiedykolwiek mieć, ale to pieniądze. Jestem nie za stara, mam ze dwa trzy fachy, na upartego mogę zarabiać jako kadra niewykwalifikowana. Robię wszystko, żeby w przyszłości sobie dać radę i nie wątpię, że sobie poradzę.
    Martwi mnie bardziej zdrowie, moje, mojego taty. No i teraz nie wiem, co z teściem.
    I to wszystko, może to źle zabrzmi, nie wygląda dobrze w kontekście starań o dziecko. A czasu mam coraz mniej.

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od iluś miesięcy szprycuję się lekami ponad korek, teraz przystępuję do kolejnej procedury. Jak miałabym działać na rzecz poczęcia, wspominać o tym mężowi, jeśli stałoby się coś teściowi? Nie jestem pozbawiona emocji, rusza mnie to, ale łykanie tej całej apteki nie może się ciągnąć w nieskończoność, bo mi wątroba siądzie. A przerywanie leczenia teraz i zaczynanie wszustkiego od początku za pół roku czy rok?

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teść żyje, zabrała go karetka, jest nieprzytomy, ale to prawdopodobnie nie serce. Może jakiś wylew albo inny atak. Będziemy wiedzieć po badaniach.
    Dobre i to.
    Mam nadzieję, że to nic poważnego.
    Ufff. Kolejne.
    Dzisiaj mnie tylko ucieszyła Zośka. Ukłuła zazdrść ciupkę, ale znacznie wiecej radości było i kolejny zastrzyk nadziei :)
    Ale huśtawę zaliczam dzisiaj. A raczej rollercoster :) Tyle że jakby w wodzie, bo dziala tylko na rytm serca.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Reni, moremi lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alas! Biedna Krakonko.
    ;)

iwcia77, Zofia8, moremi lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Tak zza Odry:) Mamę mam w Berlinie na stałe tam mieszka, często w Berlinie jestem, bardzo mi się tam podoba.
    mojemu Alojzowi sie marzy tam mieszkac

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej, mam chwilkę bo właśnie karmię jedną ręką a drugą piszę do Was żeby się przywitać

iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Simba, Mega, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dziobak, Bozia3 lubią tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia między naszymi maluchami jest miesiąc różnicy bez jednego dnia :)

iwcia77, nick nieaktualny, Simba lubią tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ha, spakowalam torbe! Troche mi sie w niej nie mieszcza rzeczy, bede musiala usiasc na niej, zeby zamknac- glupi szlafrok zajmuje 1/4..
    pyanie do tych juz z doswiadczeniem szpitalnym- duze te torby mialyscie? ja mam taka troszke wieksza niz bagaz podreczny, a jakos taka duza sie wydaje.. Ciekawe czy baby jezdza na porodowke z takimi pelnowymiarowymi walizkami...
    ja mialam 2 torby sportowe miekkie ( takie jak na trening)- 1 dla Ivo a druga dla mnie bo nie pozwolili mi przyjechac z walizka taka jaka mozna miec w samolocie jako bagaz podreczny pokazujac mi szafke , ze torba musi zmiescic sie w tej szafie i nie ma opcji toreb na podlodze lub pod lozkiem..-2 miekkie torby upchnelam w szafce jedna na drugiej i git. szafki maja takie metalowe, klasyczne jak w szatniach zakladowych lub na basenach. twardej walizki nie polecam :)

nick nieaktualny, Dorka.1979, paszczakin, nick nieaktualny, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też dołącze,spać nie moge..
    Towarzystwa wam dotrzymam ;)

iwcia77, Dorka.1979, Zofia8, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 8520 8521 8522 8523 8524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ