Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyszło tak źle z tymi projektami o iv :-)
    http://m.onet.pl/wiadomosci/kraj,s4hpcb

Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff doczytałam....
    Zosia - mega gratulacje - my kobity po 40-tce dajemy radę...;)Kibicowałam Ci i cieszę się, że się udało....

iwcia77, Zofia8, Sabina, Simba, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza - ja miałam torbę też trochę większą, niż podręczną - połowę zajęły podkłady i tp....ja osobiście większość rzeczy wykorzystałam, no ale ja byłam 6 dni

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pis twierdzi, że "metoda diagnozowania i leczenia niepłodności polegającą na prowadzeniu dokładnych obserwacji kobiecego organizmu i tworzeniu na tej podstawie indywidualnych wytycznych dla każdej pary" jest skuteczniejsza.

A Wy, gupie, zmuszanie swoich mężów do badań. A wystarczyłoby poobserować siebie. Lepsze na ocenę plemników, niż mikroskop :) Czyli że babka łyka, a facet ją obserwuje :) Albo może lekarz ją obserwuje. Albo babka obserwuje siebie w lustrze.

iwcia77, Zofia8, Sabina, Simba, kapturnica, Dziobak, kkisia, moremi, Mega, Parka lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur - mój młodszy od Twojego - może mu się odmieni, ale na razie wpitala, co mu daję...
    śniadanie - cycek
    około 11.00 - owoce zmiksowawe - jabłka, banany itp...z ekologicznego sklepu
    około 13.00 - obiad - zupa warzywno- mięsna...(ziemniaki, buraki, bataty, marchewka, por, seler - różne kombinacje i do tego porcja mięsa indyczego)
    około 16.00 - cycek po pracy
    około 20.00 - kaszka - ryżowa, manna czy jakaś inna
    w nocy cycek

Czemu karmisz małego cukrem ze słoiczków? - przecież zmiksowanie owoca trwa kilka sekund...te słoiczki zawierają duże ilości cukru...
    a zupki z gotowych słoików są wstrętne - próbowałaś je?? Ja się dziecku nie dziwię, że się tego nie łapie....

Dorka.1979, megan8, iwcia77, Simba, kapturnica, Dziobak, kkisia, moremi, Mega, Parka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pitole czy wy zawsze tak musicie postów namnozyć... czytam czytam i końca nie widać...
    aż się zmęczyłam ... dobranoc ;)

Bozia3, Dorka.1979, iwcia77, Zofia8, Sabina, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze mam pytanie o nową-starą Krychę - kilka z Was wspomniało - że to ustawka kogoś, kto tu bywał....
    ja nie mogę cosik rozkminić o kogo może chodzić...czy są jakieś sugestie???

iwcia77, stara.krycha, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, a może nie uff...
    Wynajęliśmy mieszkanie,tzn umówlismy sie na podpisanie umowy z dwoma facetami - koledzy, nie para! Pracujący budowlańcy, wydali mi się najuczciwsi i szczerzy. Miałam jeszcze chętną Ukrainkę - pracująca ma umowe na rok, a jest od miesiaca w Polsce. Najważnijeszy był dla niej telewizor ;-)

Ja w umowie mam płatność kaucji i za pierwszy miesiac z góry wraz z opłatami przy podpisaniu umowy. Okres nieokreślony, wypowiedzenie umowy z miesiecznym wypowiedzeniem od ostatniego dnia miesiaca i gdy rezygnacja po mniej niż pól roku, kaucja przepada.
    Ale wiem, ze gdyby mi nie płacili, to nie ma bata, by ich wygonic z mieszkania :-( Ryzyko, ale mam nadzieje, ze trafili się uczciwi. Domówek nie robią, chodza do klubu. No, zobaczymy

megan8, Arwena, iwcia77, Sabina, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

10 minut temu zadzwoniła teściowa, że teść umiera. Teściowa jest lekarką... Mąż pojechał w stanie lepiej nie mówić jakim. Nie zabrał komórki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 00:09

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    10 minut temu zadzwoniła teściowa, że teść umiera. Teściowa jest lekarką... Mąż pojechał w stanie lepiej nie mówić jakim. Nie zabrał komórki.

Jaki kredyt Ci wypowiedzieli? pewnie można to odkręcić. Nie denerwuj się :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 00:16

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia - gratulacje!

Paszcza - ja torbę miałam ogromną. Szlafrok, podkłady, pieluchy, to wszystko gdzieś trzeba upchać.

Dziobak, Bozia - my też na razie na słoiczkach. Nie mam dostępu do ekologicznych warzw i owoców i szczerze mówiąć o ile wierze, że można kontrolować polskie jabłko, to ekwadorskiego banana chyba już nie bardzo.

Arwena, iwcia77, Zofia8, Sabina, kkisia, Dziobak, Elfik, Mega lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama3, z tym to już nic nie zrobię. Główne nerwy, ponad roczne, mam już za sobą. To są pieniądze. Owszem, w grę wchodziły wszystkie, jakie miałam i jakie miałam kiedykolwiek mieć, ale to pieniądze. Jestem nie za stara, mam ze dwa trzy fachy, na upartego mogę zarabiać jako kadra niewykwalifikowana. Robię wszystko, żeby w przyszłości sobie dać radę i nie wątpię, że sobie poradzę.
    Martwi mnie bardziej zdrowie, moje, mojego taty. No i teraz nie wiem, co z teściem.
    I to wszystko, może to źle zabrzmi, nie wygląda dobrze w kontekście starań o dziecko. A czasu mam coraz mniej.

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od iluś miesięcy szprycuję się lekami ponad korek, teraz przystępuję do kolejnej procedury. Jak miałabym działać na rzecz poczęcia, wspominać o tym mężowi, jeśli stałoby się coś teściowi? Nie jestem pozbawiona emocji, rusza mnie to, ale łykanie tej całej apteki nie może się ciągnąć w nieskończoność, bo mi wątroba siądzie. A przerywanie leczenia teraz i zaczynanie wszustkiego od początku za pół roku czy rok?

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teść żyje, zabrała go karetka, jest nieprzytomy, ale to prawdopodobnie nie serce. Może jakiś wylew albo inny atak. Będziemy wiedzieć po badaniach.
    Dobre i to.
    Mam nadzieję, że to nic poważnego.
    Ufff. Kolejne.
    Dzisiaj mnie tylko ucieszyła Zośka. Ukłuła zazdrść ciupkę, ale znacznie wiecej radości było i kolejny zastrzyk nadziei :)
    Ale huśtawę zaliczam dzisiaj. A raczej rollercoster :) Tyle że jakby w wodzie, bo dziala tylko na rytm serca.

Sabina, mamatrojki80, Reni, moremi lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alas! Biedna Krakonko.
    ;)

iwcia77, Zofia8, moremi lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Tak zza Odry:) Mamę mam w Berlinie na stałe tam mieszka, często w Berlinie jestem, bardzo mi się tam podoba.
    mojemu Alojzowi sie marzy tam mieszkac

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej, mam chwilkę bo właśnie karmię jedną ręką a drugą piszę do Was żeby się przywitać

iwcia77, peppapig, Sabina, Simba, Mega, macduska, kkisia, Dziobak, Bozia3 lubią tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia między naszymi maluchami jest miesiąc różnicy bez jednego dnia :)

iwcia77, Sabina, Simba lubią tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ha, spakowalam torbe! Troche mi sie w niej nie mieszcza rzeczy, bede musiala usiasc na niej, zeby zamknac- glupi szlafrok zajmuje 1/4..
    pyanie do tych juz z doswiadczeniem szpitalnym- duze te torby mialyscie? ja mam taka troszke wieksza niz bagaz podreczny, a jakos taka duza sie wydaje.. Ciekawe czy baby jezdza na porodowke z takimi pelnowymiarowymi walizkami...
    ja mialam 2 torby sportowe miekkie ( takie jak na trening)- 1 dla Ivo a druga dla mnie bo nie pozwolili mi przyjechac z walizka taka jaka mozna miec w samolocie jako bagaz podreczny pokazujac mi szafke , ze torba musi zmiescic sie w tej szafie i nie ma opcji toreb na podlodze lub pod lozkiem..-2 miekkie torby upchnelam w szafce jedna na drugiej i git. szafki maja takie metalowe, klasyczne jak w szatniach zakladowych lub na basenach. twardej walizki nie polecam :)

peppapig, Dorka.1979, paszczakin, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też dołącze,spać nie moge..
    Towarzystwa wam dotrzymam ;)

iwcia77, Dorka.1979, Zofia8, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 8520 8521 8522 8523 8524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ