35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ja nie pytałam o torbę a o Paszczaka

Dziobak wrote:Bry pszepani. Paszczak to chyba jeszcze nie spakowana, sajz torby sie jej nie zgadza z towarem jaki ma w niej zabrac.
moremi, Simba, kkisia, paszczakin lubią tę wiadomość
-
Ale ma kwas foliowy tak ?moremi wrote:A dlaczego dzisiaj badałaś progesteron? Moim zdaniem za wcześnie. Przecież dopiero owulację miałaś.
Nie ma żelaza w składzie.
A w kwasie jest tak ?
Bo odkad zaczelam pic inofem zelazo mi rosnie
Zaraz Zapytam gina Ico chodzi
-
ale ze jak w kw foliowym jest zelazo???Kw foliowy to kw foliowy i wydaje mi sie ze nie ma z nim nic wspolnegoAasiula wrote:Ale ma kwas foliowy tak ?
A w kwasie jest tak ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 10:19
Aasiula, macduska, malgos741, kkisia, Elfik, iwcia77, Magdala lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyZalezy jaki ten kwas, bo sa rozne. Mialam kiedys taki superdrogi z cala tablica Mendelejwa wiec zelazo moglo tam tez byc. Teraz biore zwykly tani kwasik.kapturnica wrote:ale ze jak w kw foliowym jest zelazo???Kw foliowy to kw foliowy i wydaje mi sie ze nie ma z nim nic wspolnego
Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mamy na mysli kw z infolicu a tam jest tylko kw foliowy i myo -inozytol bez dodatkow innychstara.krycha wrote:Zalezy jaki ten kwas, bo sa rozne. Mialam kiedys taki superdrogi z cala tablica Mendelejwa wiec zelazo moglo tam tez byc. Teraz biore zwykly tani kwasik.
Aasiula, stara.krycha, Mega lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
Ale klucza nie wypierdol za okno bo bedziesz tak siedziec i siedzec w zamknieciustara.krycha wrote:Acha, dzieki. Infolica nie znam, wiec juz zamykam sie w sobie.
Simba, moremi, Aasiula, stara.krycha, Sabina, kkisia, Zofia8, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyAasiula wrote:Nie Wiem o co chodzi z tym zelazem
Inne parametry ktore by mogly swiadczyc o chorobie sà dobre
Kwas foliowy moze wpływać na przyswajaie żelaza, lub na jego wiązanie w hremoglobinie.
Nie pamiętam dokladnie ale cos na rzeczy jest.
moremi, kapturnica, Sabina, kkisia, Aasiula, Krakonka, Elfik, Magdala lubią tę wiadomość
-
Od hematologa kiedyś dostałam preparat z kwasem foliowym i żelazem. Chodziło o połączenie tych dwóch po to, by poprawić przyswajalność zelaza.Aasiula wrote:Ale ma kwas foliowy tak ?
A w kwasie jest tak ?
Aasiula, a Ty nic więcej nie łykasz? I to żelazo ponad normę skoczyło? Nie rozumiem
macduska, Magdala lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
W zeszlym miesiacu mialam 166 normy sa do 150stara.krycha wrote:Ale w sumie zelazo dobra rzecz. Wplywa na jakosc komorek jajowych. Chyba ze masz w kosmos za duzo.
Bralam jedna saszetke inofemu
Teraz zwiekszylam pije dwie I mam 219 zelaza
za duzo
-
nick nieaktualnyTo nie smichy chichy, bo jak se drzwi od chalupy zatrzasne, a klucza nie wezme, to sie za cholere do srodka nie dostane bez slusarza!kapturnica wrote:Ale klucza nie wypierdol za okno bo bedziesz tak siedziec i siedzec w zamknieciu

Zofia8, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA to nie wiem. Jak za malo, to wiem, ze zle, anemia te klimaty. A jak za duzo, to nie mam pojecia o co halo.Aasiula wrote:W zeszlym miesiacu mialam 166 normy sa do 150
za duzo
-
Myślisz ze maz by Ci nie otworzył?stara.krycha wrote:To nie smichy chichy, bo jak se drzwi od chalupy zatrzasne, a klucza nie wezme, to sie za cholere do srodka nie dostane bez slusarza!

kapturnica, Sabina, kkisia, Elfik, Mega lubią tę wiadomość
-
Ty nie kmiń za dużo, tylko właściwego lekarza zapytaj. Ja bym jednak poszla do hematologa.Aasiula wrote:W zeszlym miesiacu mialam 166 normy sa do 150
za duzo
Może to być przejsciowe, a moze nie. Co my biedne żuczki mamy powiedziec jak nie wiemy?
kapturnica, Sabina, mamatrojki80, kkisia, Aasiula, Krakonka, Zofia8, Elfik, Magdala lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Ja tak mialam jak mieszkalam za granica..Bo klamki od zewnatrz tylko na klucz byly.Totalne chujostwo..stara.krycha wrote:To nie smichy chichy, bo jak se drzwi od chalupy zatrzasne, a klucza nie wezme, to sie za cholere do srodka nie dostane bez slusarza!

stara.krycha, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny

invicta Gdańska