Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Gódmorning klas

Paszczak rozpakowana? Nalała już w kozaki?
    Bry pszepani. Paszczak to chyba jeszcze nie spakowana, sajz torby sie jej nie zgadza z towarem jaki ma w niej zabrac.

kkisia, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A kto bogatemu zabroni? ;-)
    Pewnie, ze latwiej kliknac sloiczkiem niz robic owoce samemu. Ale one sa naprawde pyszne! I mam nadzieje, ze jednak sa zdrowsze niz jablka z Nowej Zelandii, ktore do mnie plynely 3 tygodnie, wiec chemii na nich konserwujacych az milo.
    Dla mnie wiekszy szit to te kaszki o wszelakich owocowych smakach. Chemia to wali na kilometr. Nie wiem co o tym sadzic. Zdrowe to?

W dodatku są tuczące... te kaszki. Zapychacze i tyle ;-)

Bozia3, Dziobak, kkisia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A kto bogatemu zabroni? ;-)
    Pewnie, ze latwiej kliknac sloiczkiem niz robic owoce samemu. Ale one sa naprawde pyszne! I mam nadzieje, ze jednak sa zdrowsze niz jablka z Nowej Zelandii, ktore do mnie plynely 3 tygodnie, wiec chemii na nich konserwujacych az milo.
    Dla mnie wiekszy szit to te kaszki o wszelakich owocowych smakach. Chemia to wali na kilometr. Nie wiem co o tym sadzic. Zdrowe to?
    też mam takie mysli, dlatego chcialabym przejsc na twarozki i jogurty, ale nie wiem kiedy?

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry dziefczyny ;)
    Witam nowe koleżanki
    U mnie słońce, uff w końcu
    Może dzisiaj was nadgonie bo co se zasiadnę do czytania to coś ważniejszego muszę zrobić...

kkisia, malgos741, Sabina, Zofia8, stara.krycha, Elfik, Magdala lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morek bo zaczelam pytac
    o ta torbiel ( niepekniety pecherzyk )
    O jakas ovila nabothi

Ta ze teraz relax i nic juz nie pytam ani nie mysle :)

Sabina, Zofia8, Magdala lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    też mam takie mysli, dlatego chcialabym przejsc na twarozki i jogurty, ale nie wiem kiedy?
    Apka bobovity mi mowi, ze mam juz dawac deserki z jogurtem. Znaczy ja nie moge, ale mleczne produktu nie wchodza po 7 miesiacu? Od jogurtow? Luknij na strone Bibivity, tam fajnie wszystko opisane. Pamietam, ze mleko krowie po 12 miesiacu, ale jogurty wczesniej.

Bozia3, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    moj lekarz postawil mnie do piony
    mam juz nie analizowac i nie myslec

Jak znajdziesz sposób, to się podziel :)
    Powodzenia :)

kkisia lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry kofeinowo ;)
    cięzar wczoraj spadł mi z pleców, załatwiłam sprawę która mi ciążyła od 3 tygodni i to pozytywnie.. yupi :)
    teraz mogę spać spokojnie w nocy a dziś mi się spało że ho ho
    Kisia nie rozkminiaj będzie dobrze ;)

moremi, Sabina, Zofia8, kkisia, ComeToMeBaby, Krakonka, Dziobak, Elfik, iwcia77, Mega, Magdala lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    O cholera, Solar, ja miałam też super sen: byłam gdzieś na koncercie, kameralnie, muzyczka gra, można potańczyć, poprzytulać się. Czuje, że obserwuje mnie jakiś facet, odwracam się w jego stronę i widzę zajebistego bruneta (idealny, w moim typie), uśmiechającego się tajemniczo do mnie. Ja zastanawiam się skąd go znam... i w końcu pytam: czy my się znamy? On odpowiada, że tak, ale nie powie mi skąd. Więc ja się głowię, zamykam oczy (tak przy nim) i przypominam sobie, że rzeczywiście już kiedyś poznaliśmy się na jakiejś imprezie... i nawet całowaliśmy się! (oczywiście to nadal jest sen, i faceta nie znam w realu). Otwieram oczy, on patrzy na mnie, uśmiechamy się do siebie, już wiem że coś będzie, robi się gorąca atmosfera. Czuję, tańcząc z nim, jak jego ręce krążą po moich plecach, myślę sobie: jest zajebisty! Zaczyna mnie całować w szyję... i kurwa budzik zadzwonił!!!
    Ozesz ale sen i co za pedalski budzik!!!! U mnie do buziakow nie doszlo:-( iskrzyly tylko oczy a potem kapcie i wylizane ucho przez psa. Chyba owulacja sie zbliza tzn u mnie atawizm owulacyjny ale bzykac sie chce:-)

moremi, Sabina, Simba, Zofia8, Luna76, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, ciastko, nocka nadrobiona, wiec dzien dobry!
    Zaczne od wycieczek personalnych: Bisca wybacz, ze tak otwarcie nie klepie Cie po ramieniu w zwiazku z IVF jak Reni, ale nie znam Twojej historii tak dobrze. Jesli jednak o podawaniu mezom paszy mowa, to stwierdze krotko: korona mi z dupy nie spadnie jak po calym dniu na kanapie przed kompem nakarmie wracajacego po 15 godzinach z roboty meza.
    Zosiu, oczywiscie, ze Ci tej ciazy gratuluje. Odpowiadajac na Twoje pytanie: moj maz nie ma problemu z tym, ze mamy problem. Wspiera, jezdzi, bada, no wszystko robi jak trzeba, a ciazy mimo tych wszystkich zabiegow nie widac. Byc moze jest jeszcze cos, o czym nie wiemy, jakis zespol antyfosfolipidowy albo inne cholerstwo. Wyjdzie pewnie w kolejnych probach.

kkisia, Elfik, Mega lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    cafee - od kiedy zaczęłaś podawać swojemu przetworzy z mleka krowiego? Bo nie wiem - czy już mogę? Dałam mu w Święta trochę bitej śmietany z ciasta - to wpitalał jak szalony....
    Mój już może teraz jadać takie posiłki na bazie mleka krowiego. Ogólnie po 10 miesiącu można zacząć wprowadzać.
    Do tej pory swojemu dawałam te desery ze słoiczka.
    A bitą śmietanę z naleśnikami i brzoskwiniami też szamał ze dwa miesiące temu :)

W święta jadł żurek ;) a sernik i inne ciasta to już standard. Zawsze parę kęsów zjada popijając herbatą.
    No i bardzo lubi ziemniaki z sosem...

Ja od dawna nie przyprawiam ostro, ani nie przesadzam z cukrem, więc jak mały chce to daję mu próbować.
    Jego zaś zupki prawie w ogóle nie doprawiam jeśli sama gotuję.

moremi, Simba, Sabina, kkisia, Bozia3, Mega, Magdala, megan8 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sie tak nie martwila . Jesli dziecko nie chce czegos jesc to nic na sile. Moj do roku tylko mleko moje ( probowalam sinlaka i inne zarlo ale plul) . Potem zasmakowal mu plynny jogurcik i sushi - bez oczywiscie surowych ryb i wasabi i sosow i imbiru. Ryz wcinal po tem wraz z wazywkami. Owoce jadl tropikalne bo bylismy w tropikach wiec podawanie jabuszek chinskich - nikoniecznie ale pomaranczki, arbuzy, lichi - uwielbial. Mieso zjadl pierwszy raz w wieku trzecha - wczesniej plul. Zupe do tej pory lubi wylacznie maczajac chleb:-) . Czerwonego miesa nie dotknie. Nadal kocha sushi - najlepiej z ikra-) i wszelkie pikantne potrawy:-)

Simba, caffe, Sabina, kkisia, Reni, Dziobak, Zofia8, Elfik, iwcia77, Bozia3, Mega, Magdala, megan8 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry baby kochane
    Siedze u gina
    Moj progesteron to dno 3,09.
    Masakra :( mam nadzieje że gin coś da
    sluchajcie czy inofem ma zelazo w skladzie ?

Simba, Sabina, kkisia, malgos741, ComeToMeBaby, Elfik, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do Was.
    Przez ostatni tydzien była u mnie moja przyjaciółka z wawy i było wspaniale! W czwartkowy wieczor urzadzilysmy sobie taki reset ze nie pamietam jak o 2 ej rano po powrocie z klubu, moj M mnie rozebrał i położył do łóżka. On sam był bardzo dzielny bo przez ten tydzien spał w pokoju z dziecmi i obsługiwał paniczow :) Mówiłam juz ze mam cudownego męża? ;) Święta tez były bardzo udane, trochę ładnej pogody, trochę obżarstwa, trochę spacerów i wyjazd do Leuven na kawkę.
    Poza tym cholerne szczepienia, ktore twixy zniosły wyjątkowo dobrze - ogromna ulga. No i Leon ma jednak alergie na mleko krowie - je nutramigen - śmierdzi to gowno jak Purina dla kotów...
    Pogoda piękna, mam wspaniały humor, bo z rana sex, śniadanie, skalpel, prysznic, teraz kawa a potem spacer.
    Zycie jest piekne!

Aha i chciałam jeszcze powiedziec, ze niezmiernie sie cieszę z zasuwajacych suwaków. No i kurde jajko znoszę w oczekiwaniu na Adasia - pierwszego kumpla moich twixow :)
    Elf - kiedy wyniki? Czy cos przeoczylam?

mamatrojki80, moremi, Sabina, SolarPolar, Reni, macduska, malgos741, kkisia, ComeToMeBaby, Krakonka, Dziobak, Zofia8, BISCA, paszczakin, iwcia77, Bozia3, Mega, Magdala, Parka lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Bry baby kochane
    Siedze u gina

no ale Asiek progesteron badalas jak ovulejszyn nie bylo??Po co ??o.O?

Ja po endosiu Facet zawsze mnie umie pozytywnie nastawic .Mam sie cieszyc bo tarczyca daje sobie rade .Nie mam t wielkiego przyrostu wagi jak na mozliwosci niedoczynnosciowek.Bo to roznie bywa przy problemach z tarczyca i przemiana.I ogolnie jest git :)

Aasiula, moremi, Sabina, Simba, macduska, malgos741, kkisia, ComeToMeBaby, Zofia8, Elfik, Magdala lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    no ale Asiek progesteron badalas jak ovulejszyn nie bylo??Po co ??o.O?

Ja po endosiu Facet zawsze mnie umie pozytywnie nastawic .Mam sie cieszyc bo tarczyca daje sobie rade .Nie mam t wielkiego przyrostu wagi jak na mozliwosci niedoczynnosciowek.Bo to roznie bywa przy problemach z tarczyca i przemiana.I ogolnie jest git :)
    Gin my kazal przed wizyta dzisiejsze zrobic :/
    Wczoraj robilam w dniu ovu tak mysle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 10:13

Sabina, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Bry baby kochane
    Siedze u gina
    A dlaczego dzisiaj badałaś progesteron? Moim zdaniem za wcześnie. Przecież dopiero owulację miałaś.
    Nie ma żelaza w składzie.

Aasiula, kkisia, Magdala lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Gin my kazal przed wizyta dzisiejsze zrobic :/
    Wczoraj robilam w dniu ovu tak mysle
    AAA Bo pewnei chcial wiedziec czy byla owulacja czy nie...No niski bo przed owu musi byc niski..Spokojnie jak peknie jajco pojdzie w gore ;)

stara.krycha, Aasiula, moremi, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Luna76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Ozesz ale sen i co za pedalski budzik!!!! U mnie do buziakow nie doszlo:-( iskrzyly tylko oczy a potem kapcie i wylizane ucho przez psa. Chyba owulacja sie zbliza tzn u mnie atawizm owulacyjny ale bzykac sie chce:-)

Ja mam takie sny podczas @ i ovulacji :-) Czasami zastanawiam się co kryje mózg, że takie sny człowieka nachodzą. Freud by pewnie powiedział, że podświadomość to podpowiada, oj, oj te moje złe freudowskie "id" bierze górę - dobrze, że tylko w snach;-) Zastanawia mnie też, dlaczego sny urywają się zaraz przed sexem... to pewnie jakieś wewnętrzne zahamowania. Cholera chciałabym trochę wyuzdania we śnie :-D

moremi, Simba, kkisia, Zofia8, iwcia77, SolarPolar, Magdala lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A dlaczego dzisiaj badałaś progesteron? Moim zdaniem za wcześnie. Przecież dopiero owulację miałaś.
    Nie ma żelaza w składzie.
    No ja tez z tej szkoly, ze progesteron to 7 dni po owulacji. Chociaz, uwaga, uwaga, moj lekarz prowadzacy w klinice smie twierdzic, ze badanie progesteronu jest bez sensu, bo niediagnostyczne! :O

Aasiula, ola_35 lubią tę wiadomość

‹‹ 8524 8525 8526 8527 8528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ