35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja letrox na tarczyce, trochę suplementów (inofolic, wit. C500, prenatalne, wit. E), wcześniej byly i estrofem, acard, szmery bajery i nic.chruszczow wrote:Moremi i Kapturnica a jakie leki brałyście przed udaną stymulacją?
Zmieniłam lekarza i ten uswiadomił mnie, że prawdopodobnie chodzi o jakość owulacji. W naszym wieku (jak absurdalnie brzmi "nasz wiek"
) owulacja jest gorszej jakości, dlatego powinno się stymulować organizm. Przy dobrej jakości owulacji endometrium powinno osiągnąć własciwą grubość, a progesteron powinien dac radę bez wspomagania. Miałam brac trzy cykle letrozol. W pierwszym monitorowanym ładny pęcherzyk, owulacja później niż zazwyczaj, endometrium marne, ale w 7 dpo progesteron wywalony w kosmos, czyli ok
i nie było kolejnych cykli 
Ps. Jak ktoś dostanie letrozol do stymulacji, to dajcie znać. Mam całe opakowanie.
Simba, kapturnica, kkisia, Elfik, Aasiula, chruszczow, malgos741, Magdala lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
BISCA wrote:ja sie na razie nie dziobie. Dostalam na razie jeden na wyciszenie na poczatek cyklu. Mysle, ze stymulacja ruszy w nastepny weekend. Wtedy sie zacznie dziobanie.
a ja jeszcze nie wiem czy sama sie bded dziobac, czy moj Kogucik bedzie to robil
Zofia8
-
nick nieaktualnyNie no, bez jaj Zoska. Pytam calkiem powaznie: te wszystkie witaminki, specyfiki naprawde dzialaja? Bralas tylko takie wynalazki czy jeszcze jakis sekretny sok z gumijagod?Zofia8 wrote:znalazlam tez taki artykul:
http://www.ciazowy.pl/artykul,kwasy-omega-3-recepta-na-zdrowe-i-madre-dziecko,897,1.html
Sabina lubi tę wiadomość
-
Zofia8 wrote:To swietnie, ze Cie wspiera i nie wzbrania sie przed leczeniem. Dla faceta to o wiele trudniejsze. Gdyby to Oni mieli w ciazy byc, to ludzkosc juz by dawno wyginela.
Wiesz, a mój ze wstpęnej niechętnej olewki już jest urobiony na "no dobra, to co mam robić? Zastrzyki domięśniowe są łatwe, mogę Ci robić. Na początku dwójka małych dzieci może być w jednym pokoju, a potem się zobaczy. A tam, suplement mi przecież nie zaszkodzi." Itp. Znaczy, że to z uporem zasiewane nasionko wreszcie się przyjęło i może nawet wypuściło jeden korzonek
stara.krycha, ComeToMeBaby, moremi, Zofia8, chruszczow, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
aaa myślałam, że jedziesz już codziennieBISCA wrote:ja sie na razie nie dziobie. Dostalam na razie jeden na wyciszenie na poczatek cyklu. Mysle, ze stymulacja ruszy w nastepny weekend. Wtedy sie zacznie dziobanie.
moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tam z doskoku. Usiadz, odpocznij, zgrzalas sie przeciz, nie?ComeToMeBaby wrote:eh, a ja po dodatkowej wycieczce na pocztę jestem padnięta. zgrzałam się, piękna pogoda. idę się odświeżyć pod prysznic a potem zabieram się za robotę.
miłego dnia
będę zaglądać z doskoku. albo i nie.
Zofia8 lubi tę wiadomość
-
Obojętnie.ola_35 wrote:Krakonka powiesz lekarzowi że się starasz , da Ci antybiotyk "bezpieczny".
Dziewczyny czy TSH robi się tylko między 3-7 dc czy można obojętnie w którym?
kapturnica lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
Reni wrote:chyba pójdę puszczę pawia
boooziu jak mi źle
i migrena się uruchomiła
help, pomoszci, ajutami!
Albo weź imigran, albo miska i ciemny pokój. Albo spróbuj może poćwiczyć - u mnie bardzo rzadko, ale osłabiało czasami.
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
stara.krycha wrote:Nie no, bez jaj Zoska. Pytam calkiem powaznie: te wszystkie witaminki, specyfiki naprawde dzialaja? Bralas tylko takie wynalazki czy jeszcze jakis sekretny sok z gumijagod?
7.00-Levoxotine
8.00-lyzeczka mleczka pszczelego z pylkiem i propolisem
9.00-w trakcie sniadania-Wit.Prenatalne,Omega,D3,Probiotyk
w poludnie-DHEA,Q10
17.00-w trakcie obiadu-Wit.Prenatalne,Omega,DHEA,
19.00-Zelazo z kwasem foliowym i B6,B12,Wit.C
21.00-siemie lniane (glutki)
i w tym cyklu-Ultragestan (200 x 2) dopochwowo
Teraz:
odrzucilam Q10,DHEA,Prenatalne zastapilam ciazowymi
dodatkowo:acard,no spa,magnez,
i od dzis Clexane
No i modlitwa
stara.krycha, iwcia77, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość
Zofia8
-

współczuję cieżarówkom
dobrze, że nie mam na stałe takich sensacji, bo remontują u nas kible i do lipca muszę biegać na drugi koniec drugiego korytarza
można nie zdąrzyć
kapturnica, Aasiula, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny7.00-Levoxotine: da sie
8.00-lyzeczka mleczka pszczelego z pylkiem i propolisem: niewykonalne, bom w drodze do roboty
9.00-w trakcie sniadania-Wit.Prenatalne,Omega,D3,Probiotyk
w poludnie-DHEA,Q10: sniadanie? A co to?
17.00-w trakcie obiadu-Wit.Prenatalne,Omega,DHEA,: ujdzie
19.00-Zelazo z kwasem foliowym i B6,B12,Wit.C: ujdzie, gorzej w weekend
21.00-siemie lniane (glutki): j.w.
i w tym cyklu-Ultragestan (200 x 2) dopochwowo: bralam 3X100 moze w tym byl blad
Teraz:
odrzucilam Q10,DHEA,Prenatalne zastapilam ciazowymi
dodatkowo:acard,no spa,magnez,
i od dzis Clexane
No i modlitwa
: to to juz na babcie przerzucam
Zofia8, moremi lubią tę wiadomość
-
http://www.paleo-mama.com/improve-egg-quality-supplements/dhea-egg-quality/
O DHEA to zapytala mnie gin w pierwszej kolejnosci. Bralam 25 mg, powiedziala, ze mozna do 75 mg. Ja zwiekszylam do 50 mg. Ale generalnie te suplementy zaczelam brac od 6 dnia szczesliwego cyklu.
Mleczko i DHEA troszke wczesniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 12:06
Zofia8
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Simba wrote:Bisca ja cały o czas o Twoim iv myśle. Wiesz ze na forum zachodzi sie za pierwszym razem, cnie?

czymam Cie za slowo
Dzieki za wsparcie Simba, staram sie byc ufna, mimo sceptysyzmu co niektorych odnosnie IVF
Simba, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość