35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mielone wiadomo, ze lepiej, ale te chociaz mozna pogryzc, bo flax sie pogryzc nie da. Flax za to maja wiecej omegi 3.
Kilka ciekawostek o Chia:
– ma 13 razy więcej magnezu niż brokuły
– ma 5 razy więcej białka niż mleko
– ma 8 razy więcej kwasów omega 3 niż dziki łosoś Alaskan
Teraz porównanie:
– siemię lniane ma 20% więcej Omega 3 niż szałwia hiszpańska
– szałwia hiszpańska ma 50% więcej błonnika niż siemię lniane
– siemię lniane ma ok. 100 razy więcej lignanów niż jakakolwiek inna roślina na naszej planecie!
AkademiaWitalnosci.pl
Szalwia hiszpanska to inaczej Chia
iwcia77, Simba, Aasiula, Zofia8, Magda* lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
a ja po wizycie u gina.
Jedna tętnica ładnie, lewa nie za dobrze działa, ale podobno na tym etapie ciąży zdarza się to i zdrowym pacjentkom - taaaaa...
Ale najważniejsze, że dziecko mieści się we wszystkim normach, czyli pożywienie dostaje, kości, narządy ok, waży 195 gram, czyli to 44 centyl, sam środek
Tętno wreszcie spadło ze 170 do 150 czyli smyk ma w normie.
Rusza się ładnie, pani mi czasem włączała na 3D, ale się nie przyglądałam, bo to widoki raczej horrorowate
Chciałabym to jakoś ładniej napisać, jak niektóre ciężarne z których postów bije święte światło macierzyństwa, a nie raport z akwarium, ale jakoś nie potrafię
))
jak mówi mój małż, jestem mało kobieca w pewnych dziedzinach...
a może zmęczona do kwadratu...
Aha, wyszłam po badaniu i mówię do męża
- niestety, parówa jest...
spojrzał na mnie i powiedział, że jestem prawdziwą królową subtelności...
phi!
a co miałam powiedzieć, ze widziałam święty korzeń życia, trójząb Neptuna, czy co?
Jest dziedzic.
8======>
Simba, Sabina, peppapig, kkisia, caffe, Aasiula, kapturnica, Zofia8, malgos741, BISCA, paszczakin, ania.g, Mega, moremi, iwcia77, mamatrojki80, macduska, Parka, SolarPolar, Bozia3, Dziobak, ComeToMeBaby, Krakonka, Magda*, Reni, Magdala, anna maria lubią tę wiadomość
-
Ale powiem Ci Elfik ze to lekkie przegięcie zeby o tej porze wracać od gina.Elfik wrote:a ja po wizycie u gina.
Jedna tętnica ładnie, lewa nie za dobrze działa, ale podobno na tym etapie ciąży zdarza się to i zdrowym pacjentkom - taaaaa...
Ale najważniejsze, że dziecko mieści się we wszystkim normach, czyli pożywienie dostaje, kości, narządy ok, waży 195 gram, czyli to 44 centyl, sam środek
Tętno wreszcie spadło ze 170 do 150 czyli smyk ma w normie.
Rusza się ładnie, pani mi czasem włączała na 3D, ale się nie przyglądałam, bo to widoki raczej horrorowate
Chciałabym to jakoś ładniej napisać, jak niektóre ciężarne z których postów bije święte światło macierzyństwa, a nie raport z akwarium, ale jakoś nie potrafię
))
jak mówi mój małż, jestem mało kobieca w pewnych dziedzinach...
a może zmęczona do kwadratu...
Aha, wyszłam po badaniu i mówię do męża
- niestety, parówa jest...
spojrzał na mnie i powiedział, że jestem prawdziwą królową subtelności...
phi!
a co miałam powiedzieć, ze widziałam święty korzeń życia, trójząb Neptuna, czy co?
Jest dziedzic.
8======>
Sie witam!
Elfik, Sabina, kkisia, Aasiula, kapturnica, BISCA, MartaDidi, Mega, moremi, iwcia77, SolarPolar, Krakonka, Reni, paszczakin lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Ale powiem Ci Elfik ze to lekkie przegięcie zeby o tej porze wracać od gina.
Sie witam!
lowam cię, Simbanator!
a i czapki z głów..
bez czaoek jeszcze fajniejsi
Sabina, peppapig, kkisia, Simba, Aasiula, kapturnica, Zofia8, BISCA, Mega, moremi, iwcia77, macduska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO nocną zmiana była

Elfi, cieszę się bardzo że Dziedzic pięknie rośnie
mam nadzieję, że przepływy się nie pogorszą 
AnnaMaria bawić się dobrze i wypocznij
Tak to nie mogę wstawać, jak sobota, to mi się oczy same o 6 otworzyły. Bez budzika! Niech to cholera
peppapig, kkisia, Simba, Aasiula, kapturnica, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfik no i faceta mamy
ja dalej w niepewności
sie ciesze jako ciotka ovufriendowa 
Simba twixy są cudne
mmm... 
Sabcia mam nadzieje,że choć dżemiesz
kkisia, Sabina, Simba, Aasiula, kapturnica, Zofia8, malgos741, BISCA, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo ja też..wstałam o 6 na siku,przy okazji pranie piwiesiłam i postawiłam jeszcze jedno, a i kawe zrobiłam. Leże budzik na 7 nastawiony i do pracy. Moje chlopaki w domu zostają,sprzątać,obiad robić( roladki z indyka) mmm

Po poludniu z corką na urodziny do kuzynki,to bedzie dlugi dzień.
Pozdrawiam
kkisia, Sabina, Zofia8, Mega, moremi, iwcia77, Magdala lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Peppa, to masz fajnie

i fajne chłopaki!
My mieliśmy dziś oddac dzidzia babci, ale z katarem i kaszlem nie da rady..
podrzuć roladki!
na następnym usg na pewno i ciebie oświecą co do płci
wiem, że ty nie masz ciśnienia na żadną, ale fajnie wiedzieć
Sabina, Aasiula, kapturnica, Zofia8, Mega, moremi, iwcia77, peppapig, Magdala lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfik wrote:Kkisia, bo ty w szpitalu jesteś nie na wakacjach

No tak
ale mogliby sie ciszej zachowywac
A tak co teraz pokrece sie , zjem sniadanie i znowu pojde spac
a tak bym spala do 9 i gitara
Simba, Sabina, kapturnica, Aasiula, Elfik, Zofia8, malgos741, BISCA, moremi, peppapig lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien bry.
Elfi wiadomosci zajebiste.Przynajmmniej wiem ile moja na tym etapie bedzie wazyla
A ,że dziedzic nazwiska został dalej dziedziciem to co zdziwiona?Przeca Sabbcia Ci MAO przewidziala
Aasiula, Simba, Elfik, Sabina, malgos741, kkisia, Mega, iwcia77, Magdala lubią tę wiadomość

-
Bry laski

Elfi ciesze sie ze jest dobrze
parowki tez sOM fajne zobaczysz ,synek mamunni bedzie 
Simba jestes de best
, mysle ze trzeba pani nagadac ze ona tak sie szlaja po nocach i to u gina
pala ze sprawowania jak nic hyhyhyhy
kapturnica, Simba, Elfik, Sabina, kkisia, Mega, iwcia77, Reni, Magdala lubią tę wiadomość

ale mój to pies... tak ja wiem trochę do mnie podobny, ale bez przesady