Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Wcinaj witaminy i pij wapno, takie rozpuszczalne. Zęby ci poleca zaraz...
    Iwcia, żadnych większych kuracji wapnem przy karmieniu. Witaminy dla karmiących. Myślę, że Tobie by sie przydała glukozamina lub chondroityna albo jedno z drugim na chrząstkę stawową, ale to jak skończysz karmić

iwcia77, moremi, nick nieaktualny, Magdala lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A jakieś wit albo coś dla matki karmiącej przyjmujesz?
    tak -witamiener prenatal +dha

nick nieaktualny, ania.g, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Ktos pytal o aspiryne. Dawka jest 75mg. Codziennie. Ginekolodzy polecaja. A moj jeszcze powiedzial ze dzisiejsza nauka sklasyfikowala wit d jako kolejny hormon. A tego co nalapiemy przez lato starcza do grudnia dalej trzeba uzupelniac.
    Tak, nałapiesz jak mieszkasz na południe od Polski i chodzisz w krotkich w lato, bo jak mieszkasz w Polsce i całe lato spędzasz w murach a weekendy sa deszczowe i Twoj kontakt ze słońcem tylko 2 tyg urolpu w ciepłych krajach to nici z Vit D3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 13:15

moremi, nick nieaktualny, iwcia77, Magdala, Zofia8, kapturnica, Krakonka, nick nieaktualny, paszczakin lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Iwcia, żadnych większych kuracji wapnem przy karmieniu. Witaminy dla karmiących. Myślę, że Tobie by sie przydała glukozamina lub chondroityna albo jedno z drugim na chrząstkę stawową, ale to jak skończysz karmić
    ok zapisalam . czy to sa jakies preparaty na recepte czy mozna je kupic w aptece bez recepty?

• moremi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Na pewno, inny mech działania przeciwkrzeliwego.
    A jaką dawke przyjmujesz?
    Niedużą 0,4.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Sezam. Mleko sezamowe. Ma najlepiej przyswajalne i najwiecej wapnia.
    Mleko dla doroslych to zabobon. Krowa do produkcji swojego mleka nie pije mleka tylko trawe je.;-)
    tylko ze ja lubie mleko i nie spozywam go dla laktacji tylko zeby uzupelnic niedobor wapna..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ok zapisalam . czy to sa jakies preparaty na recepte czy mozna je kupic w aptece bez recepty?
    Są bez recepty. Jak skończysz karmić, to daj znac, poszukam ci coś odpowiedniego ;-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tylko ze ja lubie mleko i nie spozywam go dla laktacji tylko zeby uzupelnic niedobor wapna..
    To z mleka go nie uzupełnisz. Nawet jak będziesz wypijała dwa litry dziennie.

iwcia77, Magdala, Zofia8, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tak -witamiener prenatal +dha
    No to nie wiem co Ci doradzić :(

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Niedużą 0,4.
    Aspiryny ;-) 75mg? Acard?
    Kurcze, bo mi kazała doktor brac 2x75mg i po tym mam krwawienia z... wiadomo czego. Aż tak na mnie działa ten kwas acetylosalicylowy. A jak się skaleczyłam, to leciało i leciało. Ale tak sobie myślę, że jak wezmę 75 to może nie bedzie źle, bo zwariuje, wkrecę się, że coś mi rosnie w jelicie ...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Są bez recepty. Jak skończysz karmić, to daj znac, poszukam ci coś odpowiedniego ;-)
    ok dzieki :)

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale przecież nie musisz w bikini leżeć, żeby złapać słońce
    wystarczy przebywać na dworze (spacery z psem, dzieckiem, rolki, rower itd), zamiast przebywać tyko w domu, bo chłodno
    nawet mając długi rękaw i długie spodnie łapiesz witaminę :-)

"Najkorzystniejsze są małe ale regularne dawki słońca, najlepiej codziennie. Około 20-30 minut w pełnym słońcu powinno wystarczyć aby pokryć dzienne zapotrzebowanie."
    a jak nie ma pełnego słońca? to wtedy siedzimy dłużej ;-)
    dorbie wrote:
    Tak, nałapiesz jak mieszkasz na południe od Polski i chodzisz w krotkich w lato, bo jak mieszkasz w Polsce i całe lato spędzasz w murach a weekendy sa deszczowe i Twoj kontakt ze słońcem tylko 2 tyg urolpu w ciepłych krajach to nici z Vit D3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 13:28

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To z mleka go nie uzupełnisz. Nawet jak będziesz wypijała dwa litry dziennie.
    Myśle, ze spkojnie do Vitaminera Prenatal +DHA który ma wapnia 200mg możesz wziąć Calperos 1000 ,który ma 400mg wpnia. generalnie dzienna dawka wapnia dla dorosłych i dzieci chyba po 10 rz to 1200mg/dobę. Nie pamiętam jak to jest z niemowlakami i nie wiadomo ile dokładnie wapnia jest w mleku kobiecym, bo to się waha. Ale jak dobierzesz sobie 600mg/dobę, to nie bedzie źle

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    no to ivo ma calkiem fajnie, bo my tu piekne slonce mamy nawet zima :)

nick nieaktualny, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale przecież nie musisz w bikini leżeć, żeby złapać słońce
    wystarczy przebywać na dworze (spacery z psem, dzieckiem, rolki, rower itd), zamiast przebywać tyko w domu, bo chłodno
    nawet mając długi rękaw i długie spodnie łapiesz witaminę :-)

"Najkorzystniejsze są małe ale regularne dawki słońca, najlepiej codziennie. Około 20-30 minut w pełnym słońcu powinno wystarczyć aby pokryć dzienne zapotrzebowanie."
    a jak nie ma pełnego słońca? to wtedy siedzimy dłużej ;-)
    A ile wtedy skóry jest odkrytej? Tylko przez odkrytą skórę łapiesz, bo ten proces odbywa się tuż pod naskórkiem.
    Ja z badań pacjentek, kóre do mnie przychodza wiem, ze w Polsce nie ma pokrycia zapotrzebiwania na Vit D3, poza tym sa aktualne statystyki.Po 35rż zaleca się profilaktycznie czyli bez oznaczen poziomu vit D3 w sur przyjmowac Vit D 3 800j/dobę od października do konca marca, po 65rz cały rok

moremi lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owszem ale bez przesady
    masz odkrytą twarz , dłonie
    poza tym w Polsce jest co raz cieplej i nie wierzę w to, że chodzisz zakryta jak zimą

podtrzymuję to, że bez wiedzy lekarza nawet wit d nie powinno się brać samemu
    rozumiem jeśli lekarz zaleci badanie i wyjdzie słabizna

poza tym odniosłam się do Twojego konretnego postu
    dorbie wrote:
    dorbie wrote:
    A ile wtedy skóry jest odkrytej? Tylko przez odkrytą skórę łapiesz, bo ten proces odbywa się tuż pod naskórkiem.
    Ja z badań pacjentek, kóre do mnie przychodza wiem, ze w Polsce nie ma pokrycia zapotrzebiwania na Vit D3, poza tym sa aktualne statystyki.Po 35rż zaleca się profilaktycznie czyli bez oznaczen poziomu vit D3 w sur przyjmowac Vit D 3 800j/dobę od października do konca marca, po 65rz cały rok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 14:30

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Na rozrzedzenie krwi, lepsze ukrwienie macicy, zwiększenie szans na zagnieżdżenie.

No ale to chyba lekarz musi przepisać, samemu raczej nie można sobie tak spożywać, co?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:

No toc wlasnie mowie ze warto uzupelniac ;-) Z glowa.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Myśle, ze spkojnie do Vitaminera Prenatal +DHA który ma wapnia 200mg możesz wziąć Calperos 1000 ,który ma 400mg wpnia. generalnie dzienna dawka wapnia dla dorosłych i dzieci chyba po 10 rz to 1200mg/dobę. Nie pamiętam jak to jest z niemowlakami i nie wiadomo ile dokładnie wapnia jest w mleku kobiecym, bo to się waha. Ale jak dobierzesz sobie 600mg/dobę, to nie bedzie źle
    ja mam w domu UNIKALK BASIC 1000 WEGLANOW WAPNIA , CO ZAWIERA 400 MG JONOW WAPNIA- moge brac?

aha i jeszcze CALCIUMOSTEO D3+ CO MA : 500mg wapn, cynk 5 mg , miedz 1 mg, wit K 30 jednostek, wit D3 5 jednostek

zakupione czekaja az przestane karmic ...bo nie jest jasno napisane czy kobiety karmace maga czy nie..

• Magdala Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    No ale to chyba lekarz musi przepisać, samemu raczej nie można sobie tak spożywać, co?

Mi w sumie nie przepisal tylko powiedzial ze sugeruje :-). Biore.
    A tobie mowila ginka o tych problemach z ukrwieniem macicy. Moze ja podpytaj.

moremi, Luna76 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
‹‹ 8673 8674 8675 8676 8677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ