35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaaa acard tylko 75dorbie wrote:Aspiryny
75mg? Acard?
Kurcze, bo mi kazała doktor brac 2x75mg i po tym mam krwawienia z... wiadomo czego. Aż tak na mnie działa ten kwas acetylosalicylowy. A jak się skaleczyłam, to leciało i leciało. Ale tak sobie myślę, że jak wezmę 75 to może nie bedzie źle, bo zwariuje, wkrecę się, że coś mi rosnie w jelicie ...
dorbie lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyJa już mam dość tych pillsów, codziennie biorę Furoxin na drogi moczowe 2 tabletki, Vitapil na włosy 1 tabletka, kwas foliowy, neomag forte 1 tabletka... powinnam chyba coś na wątrobę tez zarzucić. Morfologię mam idealna więc nie łykam żadnych innych witamin.
megan8, Krakonka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mama nie zapomnij też
wieczorem:
"Pół tussicodinu – na kaszel po fajkach. Z krzyżykiem na ból głowy, też po papierosach. I pół lerivonu – przeciwko czarnym myślom przed snem i depresji i ułatwia zaśnięcie. I pół imovane – na sen pierwszy. I do tego pół stilnoksu – aby ten sen podtrzymać. I aspirynę – profilaktycznie."
rano:
"Prozac – na chęć życia. Geriavit – na się niestarzenie. Nootropil – na lepsze funkcjonowanie metabolizmu mózgu. Enkopirynę – profilaktycznie. "
Adam M.

mamatrojki80 wrote:Ja już mam dość tych pillsów, codziennie biorę Furoxin na drogi moczowe 2 tabletki, Vitapil na włosy 1 tabletka, kwas foliowy, neomag forte 1 tabletka... powinnam chyba coś na wątrobę tez zarzucić. Morfologię mam idealna więc nie łykam żadnych innych witamin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 13:57
moremi, mamatrojki80, Dziobak, iwcia77, Simba, Natka_79, dorbie, BISCA, kkisia, Sabina, SolarPolar, Niuta, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja myślę, że klasyka nie trzeba przedstawiać

moremi wrote:Reni, to jeszcze autora podaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 13:58
mamatrojki80, iwcia77, Simba, moremi, Luna76, BISCA, kkisia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
Krakonka wrote:W sumie po tych naszych rozmowach forumowych o życiu tu i zagranicą i mimo postawy bliższej Mama3, to się nie dziwię, skoro już tam mieszkacie dłużej. Przypomniałam sobie też, jak byłam w GB na truskawkach parę miesięcy. Płacili nędznie, naprawdę fatalnie, a i tak było na czynsz, jedzenie (normalne, nie z przeceny), wypady do pubu, szmatki, bibeloty. Tu jakbym zbierała owoce to nie byłoby mnie na to stać. Może tam rzeczywiście jakaś bardziej godna egzystencja... Taka podstawowa przynajmniej.
No to teraz przyjdzie Ci urządzać, remontować, planować, ustawiać, szukać dodatków itp
Rewelacja 
Ja to bym mogła stale cos remontować i meblować. I zresztą to robię
Wiesz Krakonko. My mielismy przejsc juz na emeryture ale w takiej sytuacji musimy dalej prowadzic firme. Trza juz zbierac na studia w Cambridge
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 14:25
mamatrojki80, Bozia3, Krakonka, ComeToMeBaby, dorbie, BISCA, Dziobak, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualnyDziewczyny wpadam na chwilkę bo lecę do fryzjera z psem
Ale trzymajta kciuki, kegle i co się da za moje ponowne FSH żeby mieściło się w normie ,byłam u tej lekarki w gyn i mam szansę na płatne in vitro ale zależy to od tego wyniku ,bo jej sie nie kleji ze wyniki z diagnostyki i ich sa tak rożne...
cdn nastąpiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 17:04
mamatrojki80, megan8, Reni, iwcia77, moremi, Zofia8, ComeToMeBaby, dorbie, chruszczow, Aasiula, caffe, ania.g, Dziobak, kkisia, Sabina, Elfik, SolarPolar, kapturnica, Niuta, macduska, Mega lubią tę wiadomość
-
keglam na maksa
dawaj szybko znać co tam jak tam
może jednak jest światełkoArwena wrote:Dziewczyny wpadam na chwilkę bo lecę do fryzjera
Ale trzymajta kciuki, kegle i co się da za moje ponowne FSH żeby mieściło się w normie ,byłam u tej lekarki w gyn i mam szansę na płatne in vitro ale zależy to od tego wyniku ,bo jej sie nie kleji ze wyniki z diagnostyki i ich sa tak rożne...
cdn nastąpi
Sabina, Arwena lubią tę wiadomość
-
Krakonka wrote:Mnie laryngolog na wieść o staraniach wspomniała o witaminie d w dużych dawkach. Czytała jakieś badania. (Może też się stara?) Ponoć polepsza znacznie płodność (tylko nie wiem konkretnie w której kwestii). Już biorę od dwóch tygodni, bo i tak podobno dorośli mają jej za mało.
W ogóle z tymi unormowanymi hormonami, magnezem, witaminami i tym "prahormonem" czuję się niezwykle zdrowo
Skończyłam wczoraj antybiotyk, jeszcze biorę rozrzedzacz śluzu ze dwa dni i steryd. Już prawie słyszę
http://www.webmd.com/baby/news/20100504/high-doses-of-vitamin-d-may-cut-pregnancy-risk
A jak ktoras zainteresowana to chetnie streszcze w kilku slowach
Zofia8
-
Natka ja tez z inofenem w1szym cyklu hehe.Byc moze zbieg okolicznosciNatka_79 wrote:Na lepsze ukrwienie macicy. Inofem poprawia podobno jakość komórek i poprawia owu przy pcos. Te 2 specyfiki polecam. Wit b6 tez możesz brać. Ja jeszcze brałam Feminion i olej z wiesiołka do owu. W pierwszym cyklu z inofenem zaszłam w ciąże
Natka_79 lubi tę wiadomość

-
Magdala, a to lekarz w Uk Ci zalecil D3 ? A ile?
Bo ja bralam 5000 jednostek ale jak przeczytalam, ze przedawkowanie D3 jest szkodliwe dla plodu to sie zawiesilam. Z drugiej strony sa tacy, ktorzy zalecaja 4000 (w artykule ktory wstawilam).Zofia8
-
I nie jesteśmy wyjątkamikapturnica wrote:Natka ja tez z inofenem w1szym cyklu hehe.Byc moze zbieg okolicznosci

Luna, acard kupisz normalnie bez recepty. Jest jeszcze polski odpowiednik polocard ale podobno droższy. I kup sobie ten inofem
Luna76, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH