SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Aspiryny ;-) 75mg? Acard?
    Kurcze, bo mi kazała doktor brac 2x75mg i po tym mam krwawienia z... wiadomo czego. Aż tak na mnie działa ten kwas acetylosalicylowy. A jak się skaleczyłam, to leciało i leciało. Ale tak sobie myślę, że jak wezmę 75 to może nie bedzie źle, bo zwariuje, wkrecę się, że coś mi rosnie w jelicie ...
    Aaaa acard tylko 75 :-)

dorbie lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam dość tych pillsów, codziennie biorę Furoxin na drogi moczowe 2 tabletki, Vitapil na włosy 1 tabletka, kwas foliowy, neomag forte 1 tabletka... powinnam chyba coś na wątrobę tez zarzucić. Morfologię mam idealna więc nie łykam żadnych innych witamin.

megan8, Krakonka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o tej witaminie d3 słyszałam, kobiety ze schorzeniami tarczycy powinny większe dawki przyjmować, mojej koleżance z Hashimoto (tak to się pisze?) lekarz zalecił.

Arwena, megan8, kapturnica, Krakonka lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama nie zapomnij też
    wieczorem:
    "Pół tussicodinu – na kaszel po fajkach. Z krzyżykiem na ból głowy, też po papierosach. I pół lerivonu – przeciwko czarnym myślom przed snem i depresji i ułatwia zaśnięcie. I pół imovane – na sen pierwszy. I do tego pół stilnoksu – aby ten sen podtrzymać. I aspirynę – profilaktycznie."
    rano:
    "Prozac – na chęć życia. Geriavit – na się niestarzenie. Nootropil – na lepsze funkcjonowanie metabolizmu mózgu. Enkopirynę – profilaktycznie. "

Adam M.

;-)
    mamatrojki80 wrote:
    Ja już mam dość tych pillsów, codziennie biorę Furoxin na drogi moczowe 2 tabletki, Vitapil na włosy 1 tabletka, kwas foliowy, neomag forte 1 tabletka... powinnam chyba coś na wątrobę tez zarzucić. Morfologię mam idealna więc nie łykam żadnych innych witamin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 13:57

moremi, mamatrojki80, Dziobak, iwcia77, Simba, Natka_79, dorbie, BISCA, kkisia, Sabina, SolarPolar, Niuta, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, to jeszcze autora podaj :-)

Reni lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Jakiś świr ;-)

Reni, iwcia77, moremi, dorbie, Sabina lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę, że klasyka nie trzeba przedstawiać ;-)
    moremi wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 13:58

mamatrojki80, iwcia77, Simba, moremi, Luna76, BISCA, kkisia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    W sumie po tych naszych rozmowach forumowych o życiu tu i zagranicą i mimo postawy bliższej Mama3, to się nie dziwię, skoro już tam mieszkacie dłużej. Przypomniałam sobie też, jak byłam w GB na truskawkach parę miesięcy. Płacili nędznie, naprawdę fatalnie, a i tak było na czynsz, jedzenie (normalne, nie z przeceny), wypady do pubu, szmatki, bibeloty. Tu jakbym zbierała owoce to nie byłoby mnie na to stać. Może tam rzeczywiście jakaś bardziej godna egzystencja... Taka podstawowa przynajmniej.

No to teraz przyjdzie Ci urządzać, remontować, planować, ustawiać, szukać dodatków itp :) Rewelacja :)
    Ja to bym mogła stale cos remontować i meblować. I zresztą to robię :)

Wiesz Krakonko. My mielismy przejsc juz na emeryture ale w takiej sytuacji musimy dalej prowadzic firme. Trza juz zbierac na studia w Cambridge ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 14:25

mamatrojki80, Bozia3, Krakonka, ComeToMeBaby, dorbie, BISCA, Dziobak, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadam na chwilkę bo lecę do fryzjera z psem

Ale trzymajta kciuki, kegle i co się da za moje ponowne FSH żeby mieściło się w normie ,byłam u tej lekarki w gyn i mam szansę na płatne in vitro ale zależy to od tego wyniku ,bo jej sie nie kleji ze wyniki z diagnostyki i ich sa tak rożne...

cdn nastąpi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 17:04

mamatrojki80, megan8, Reni, iwcia77, moremi, Zofia8, ComeToMeBaby, dorbie, chruszczow, Aasiula, caffe, ania.g, Dziobak, kkisia, Sabina, Elfik, SolarPolar, kapturnica, Niuta, macduska, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    keglam na maksa
    dawaj szybko znać co tam jak tam :-D
    może jednak jest światełko
    Arwena wrote:
    Dziewczyny wpadam na chwilkę bo lecę do fryzjera

Ale trzymajta kciuki, kegle i co się da za moje ponowne FSH żeby mieściło się w normie ,byłam u tej lekarki w gyn i mam szansę na płatne in vitro ale zależy to od tego wyniku ,bo jej sie nie kleji ze wyniki z diagnostyki i ich sa tak rożne...

cdn nastąpi

Sabina, Arwena lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Mnie laryngolog na wieść o staraniach wspomniała o witaminie d w dużych dawkach. Czytała jakieś badania. (Może też się stara?) Ponoć polepsza znacznie płodność (tylko nie wiem konkretnie w której kwestii). Już biorę od dwóch tygodni, bo i tak podobno dorośli mają jej za mało.
    W ogóle z tymi unormowanymi hormonami, magnezem, witaminami i tym "prahormonem" czuję się niezwykle zdrowo :)
    Skończyłam wczoraj antybiotyk, jeszcze biorę rozrzedzacz śluzu ze dwa dni i steryd. Już prawie słyszę :)

http://www.webmd.com/baby/news/20100504/high-doses-of-vitamin-d-may-cut-pregnancy-risk

A jak ktoras zainteresowana to chetnie streszcze w kilku slowach :-)

Zofia8
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Na lepsze ukrwienie macicy. Inofem poprawia podobno jakość komórek i poprawia owu przy pcos. Te 2 specyfiki polecam. Wit b6 tez możesz brać. Ja jeszcze brałam Feminion i olej z wiesiołka do owu. W pierwszym cyklu z inofenem zaszłam w ciąże
    Natka ja tez z inofenem w1szym cyklu hehe.Byc moze zbieg okolicznosci

Natka_79 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Aaaa acard tylko 75 :-)

To ile tego Acardu? Mam lekarza w rodzinie to mi przepisze... a Aspiryna na co? i ile? Jak już, kurna, brać to garściami ;-)

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala, a to lekarz w Uk Ci zalecil D3 ? A ile?
    Bo ja bralam 5000 jednostek ale jak przeczytalam, ze przedawkowanie D3 jest szkodliwe dla plodu to sie zawiesilam. Z drugiej strony sa tacy, ktorzy zalecaja 4000 (w artykule ktory wstawilam).

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena <3

Arwena lubi tę wiadomość

Zofia8
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    I nie jesteśmy wyjątkami :)
    Luna, acard kupisz normalnie bez recepty. Jest jeszcze polski odpowiednik polocard ale podobno droższy. I kup sobie ten inofem :)

Luna76, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena trzymam kciuki!

Arwena lubi tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a luteinę to od którego dnia cyklu? Od 15? A co lepsze zwykła luteina pod język czy Duphaston?

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    I nie jesteśmy wyjątkami :)
    Luna, acard kupisz normalnie bez recepty. Jest jeszcze polski odpowiednik polocard ale podobno droższy. I kup sobie ten inofem :)

Wychodze już z roboty, kupię po drodze... 75 mg, tak?

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    czy można zażywać ten inofem karmiąc? I witD?

FZuMp1.png

‹‹ 8674 8675 8676 8677 8678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ